ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tibia
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2008 22:20
Son Ziyaret:
17 Mayıs 2009 17:54
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
büşra uruk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

furkan

SON 2 MESAJI

Kaplumbağa ve Sürüngenlerde Salmonella Hastalığı

Tamam bu hayvanlar salmonella tasıyor olabilir ama acaba hangi türünü ya da serotipini vb. taşıdıklarını bilen var mı? Salmonella typhi degildir belki.  Yine de immun suprese kişilerin, cocukların uzak durmasında fayda var gibi gorunuyor. Ben de tedirgin oldum yazılanları okuyunca.

Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Merhabalar,
Ben bu siteye yeni üye oldum. Bir tane su kaplumbagam var ve onunla ilgili birkac sorum olacaktı. Yeni konu acıp acmamak konusunda kararsız kaldım umarım yanlış bir sey yapmamısımdır.
 
Kaplumbagamın kabuk boyu 5 cm. Bir süre önce kabugunda (özellikle kuyruguna yakın yerlerde) renk degisikligi oldugunu fark ettim. Kahverengimsi, siyahımsı lekeler vardı. Giderek kabugunun diger alanlarına da yayılıyordu bu lekeler. Ayrıca sırtı da kamburlasmıstı sanki. İnternetten arastırdıgımda bu siteyi buldum. Yazilanlara baktım ve bir kısmını uygulamaya calıştım. Lekeler biraz duzelir gibi olmustu ama sanırım simdi daha buyuk bir sorunumuz var. Biraz bilgi vermek gerekirse:
Suyunun sıcaklıgı 24 derece, plastik kapta degil akvaryumda, yemi sanyu, uzerine cıkabilecegi taşi var, haftada bir vitamin veriyorum, yemini yiyor, hareketleri durgun degil, fakat birkac gundur suyun yuzeyinde yagsi, mumsu bir tabaka olustu. Suyunu degistim ama ertesi gun tekrar aynı tabaka vardı. Kabugu da cok nemli duruyor. Neden oldugunu bilen var mı acaba? Paraziter ya da fungal bi hastalık olabilir mi? Bir de buradaki mesajlardan birinde "kabuk sertlestirici kullanmayın" yazıyordu. Nedenini anlayamadım cunku uzerinde dezenfektan yazıyor. Benim evde yapabilecegim preparatlar var mı yoksa veterinere mi goturmeliyim? Metilen mavisi ile kabugunu silsem bir faydasi olur mu?
Fikirlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim.Tebessüm

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.