ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cgrcgds
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]3737,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Aralık 2008 12:12
Son Ziyaret:
16 Aralık 2018 17:34
Toplam Mesaj:
179 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÇAĞRI ÇAĞDAŞ
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1984
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÇAĞRI ÇAĞDAŞ

SON 10 MESAJI

Moss Tree Sorunu
[QUOTE=bjkalley]Görsel sorun deışında olumsuz durum yapmaz. Bende de benzer bir kütük var, ne kadar silsem alttan gelmeye devam ediyor, sanki sıkıştırılmış talaştan yapılmış gibi :) Uzun süredir o tankta dipteki tortu dışında bir sorun yaşamadım ki dicrosus filamentosus gibi mızmız bir canlı var.[/QUOTE]

Refet Bey teşekkür ederim yardımınıza. Aynen bende de talaş gibi dökülüyor ve sonunda eriyip bitecek heralde:) Benim endişem de görselden ziyade canlılara zararlı bir salınım olur mu şeklindeydi. Deneme amaçlı olarak taiwan beeler gelmeden önce tanka birkaç kiraz karides ile salyangoz koydum. Ne derece ölçü olur bilmem ama birkaç gündür sıkıntısız yaşıyorlar. Tortuları da zaman zaman pipet gibi bir şeyle süpürürüm artık. [:iyi:]

Moss Tree Sorunu
Selamlar. Bir aydır boş dönen tankımda güzel görünümlü olduğu için kullanmak istediğim moss sarılı iki adet kök var. Bunları deZenfekte etmeme rağmen başlarda pamukçuk mantar oluşmuştu. Sonra bunlar geçti derken şimdi de kökler sanırım çürümeye ya da ufalanmaya başladılar. Resimlerde görebileceğiniz üzere kökler ufalanıyor, kırıntılar dış filtre olmasına rağmen suyu ve tabanı sardı. Taiwan bee bakmayı düşündüğüm tankımda sizce bu durum suya olumsuz etki yapıyor mudur?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64430/060120182229321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64430/060120182229441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64430/060120182229381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64430/060120182229501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64430/080120181141581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64430/080120181141551.jpg[/IMG][EDIT]cgrcgds,2018-01-08 11:43:10[/EDIT]
Above The Autumn - Dragonstone İle Bitkili Karides
Yasin Bey güzel bir tank olmuş tebrik ederim. Ben de şu an sizinle benzer aşamadan geçiyorum. Dragonstone ile karides tankı kurdum, beklemedeyim. Planaryadan bahsetmişsiniz, daha önce bu sorunu yaşamadığım için bilmiyorum ama akvaryum camında 0-1mm arası beyaz noktalar çıkıyor ve sanki hareketliler. Bu dediklerim planarya mı acaba?
Ülkemizde Beslenen Tatlı Su Karides Türleri
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Yumuşak yapıları olduğu için tozlanmaları normal, bir sıkıntı çıkarmaz. Yine de fazla karıştırmamaya çalışın.[/QUOTE]

Ulvi Bey teşekkür ederim. İş güç derken tankı yeni kurabildim. Şu an 17 sayfalık "Karides üretimi ve bakımı" başlığını okumaktayım ve beynim yandı desem yeridir.[:D] PH, GH, KH, iletkenlik... okumaya devam...
Ülkemizde Beslenen Tatlı Su Karides Türleri
Herkese selamlar. Tabanda Dennerle Shrimp King Active Soil kullanarak yeni bir tank kurdum. Birkaç kaya , kök ve moss ekleyip suyu doldurdum. Daha sonra dizaynımda ufak değişiklikler yaparken toprağı mecburen az da olsa oynattığımda kömür tozu gibi havalanarak suyu epey bulanıklaştırdı. Hatta elde kömür tozu gibi siyahlık bırakıyor. Daha sonra bir gece bekleyip dış filtreyi kurup çalıştırdım, sonuçta su berraklaştı ama bu bahsettiğim partiküller volkanik patlama olmuş gibi kayaların ve kökün üstünü kaplamış[:)] ilk kez böyle bir taban malzemesi kullandım ve bu normal midir? Yanlış yaptığım bir şey olabilir mi? Bu aktif toprağı bu şekilde fazla kurcalamanın bir sakıncası olur mu?
Caridina Türleri Ve Dragon Stone Kayası
[QUOTE=calcite]

Çağrı bey güzel bir site bulmuşsunuz konu ile ilgili. seiryu ile ryuoh taşlarına metamorfik diyor. Metamorfik kayalar yüksek sıcaklık ve yüksek basınç ile oluşur, tek biri de olabilir iki işlemide görebilir. Bu nedenle dayanıklı olur suda erimez (çamurlaşmaz) fakat kalkerli (kalsiyum karbonatlı) olduğu için suya salınım yapar ve ph, kh yükseltir buda kristal karidesler için iyi olmaz.

Dragonstone ile ohko stone aynı kayaçlar gibi duruyor açıklama da fakat volkanik değil, tortul (sedimenter) diyor. Ana menşei Japonya diyor genel olarak. Japonya da volkanik aktivite olarak etkin bir bölgedir ve ada yayı olduğu için nötr ve asidik volkanik aktivite gelişir. Zaten karides topraklarının da bu bölgede çıkması volkanik kökenli olmalarındandır. Şimdi gelelim okho stone kayasına, muhtemelen volkanik kayaların erozyonu ile kil boyutlu olarak göllere taşınıyor ve burada kiltaşı oluyor. fakat göllerde oluşan gelgitlerde kayacın zayıf tarafları mağara gibi aşınıp delikli bir hal alıyor, sonra da güneş etkisi ile sertleşiyor. ph ı yükseltmez, hatta bir miktar düşürebilir (killerin cec kapasitesi vardır ve sudaki iyonları kendine bağlar), ghı büyük ihtimalle bir miktar yükseltir. burada ki en büyük sorun suda çamurlaşabilir, o belki biraz riskli. fakat türkiye de bu kayacın orjinalini bulmak lazım. bahsettiğim antalya falezini bu kaya diye satmaya çalışanlara dikkat etmek lazım. bir de ne olur ne olmaz testler ile kontrolü elde tutmak iyi olur.[/QUOTE]

Ben bugün bir akvaryumcudan 5-6 adet dragonstone aldım. Kullanılmış ve yosun tutmuşlardan beğenip aldım ama olsun. Bunlar muhtemelen Aquadeco diye bir markanın kilosu 15-20 liraya satılan taşları. Görsel olarak da böyle olduğuna eminim ama test etmek lazım. Test etmek için asit olarak evde kolay bulunan şeylerden(temizlik ya da gıda maddesi gibi) ne kullanabiliriz acaba?
Caridina Türleri Ve Dragon Stone Kayası
Gökmen Bey, ben de kuracağım nano karides tankı için bu taşı düşünüyorum. Verdiğiniz ilk linkte bir kişi de, dragonstone ile ohko stone volkanik oldukları için su değerlerini etkilemez ama seiryu ile ryuoh etkiler diyor. Bu konuya caridina türlerine bakan arkadaşlardan yorum gelse harika olur.

Ekleme: Eğer ohko stone ile dragon stone aynı şey iseler, şu linkte ohko 'nun karidesler için güvenilir olduğu yazıyor.

[URL]http://redcherryshrimp.net/hardscape/ohko-stone/[/URL]

•Type: Sedimentary Rock
•pH: Not Likely to Rise
•gH: Not Likely to Rise
•kH: Not Likely to Rise
•Shrimp Safe: Safe for All


[EDIT]cgrcgds,2017-06-28 17:33:41[/EDIT]
Bilinçsiz Akvaryumcular.
[QUOTE=PuLcheR]Ben katılmıyorum :)
 
Türlerini karıştırması elbetteki kendi sorunu ama kusurlu bir ürün alınmışsa bunda hata %50 olarak her iki taraftadır, alan arkadaşınız akvaryumcu balıkları verirken Bembaları ayırt edememişse akvaryumcuya doğrudan kabahat bulmak yanlış bir olay..
 
Ben şunu bilir şunu söylerim, kendiniz bilgi sahibi olmadığınız bir konuda bir başkasının bilgisine asla güvenmeyiniz.. Siz eğer ki balıkları ayırt edemiyorsanız herhangi birisinin de ayırt edebilmesini beklemeyiniz :) ve son olarak ta asla ve asla kendiniz tam olarak tanımadığınız balıkları hiç bir şekilde almayınız ve bir anlık hevesinize yenik düşmeyiniz.. Ben şu balığı besleyeceğim diye akvaryumcuya gidip yanlış balık alan kişi sayısı yadırganmayacak kadar fazla, ama alıcı balıktan anlamıyorsa bir başkasının anlamasını beklemek te doğru değil :) Özellikle tropheusta son dönemlerde aşırı bir yığılma söz konusu, pek çok kişi canlı olarak 1 kez bile görmediği balığı almak için akvaryumcuların yolunu tutuyor, doğal olarak ta yanlış balık alması kaçınılmaz oluyor..:)
 
Bir kez daha tekrarlamak isterim, balığın görüntüsünü alıcı teşhis edemiyorsa kimseyi suçlamaya gerek yok:) Mesela ben olsaydım o akvaryumcu bana 20 değil 200 tane bemba verse araya 1 tane bile ikola sıkıştıramazdı :) Buna o esnada engel olurdum :) Buna ben kendim engel olamazsam kimseyi suçlayamam :)
[/QUOTE]

Selamlar, bu yaklaşımı çok ilginç buluyorum. Adı akvaryumcu olan bir dükkanın tür ayırt edememesini kabul edemiyorum. Bunca hobici bunu yapabiliyorken, işi canlı satmak olan akvaryumcu da yapmalı. Yapmasına yapar zaten de, bazısı neden yapmıyor biliyoruz. Müşteri olarak da binbir çeşidi olan bir balığı ben ayırt edemeyebilirim. Dediğiniz "akıllı olun kazıklanmayın" demeye geliyor. Hocanın "hırsızın hiç mi suçu yok" meselesi aslında. Dükkan sahibi hakkaten bilmediğinden seçemediyse ayrı kabahat bilerek yaptıysa ayrı kabahat.

Bir de pahalıya satmak ayrı üçkağıt yapmak ayrıdır. Fiyatı fazla olan,ya da ne bileyim müşteriye yaklaşımı kötü olan bir yer olsa mevzu, ordan alıyorsam dediğiniz gibi kendimizde suç arayabiliriz de, açık açık yanlış tür veren bir akvaryumcu karşısında biz neden kendimizde hata arayalım onu anlamadım. Burda müşterinin bilmediği balığı almaya gitmesi, üstündeki çizgi farklı diye bir balığa dünyanın parasını vermeye hazır olması gibi hatalar kabul edilebilir de, bundan yararlanan akvaryumcu çok daha hatalıdır. Bu tür işler yapan esnafın burda ifşa edilmesi gerekirken, tersine bu tip her konu açıldığında "akıllı olun  kazık yemeyin" tavsiyesi yapılıyor. Ben bunu kabul etmiyorum kusura bakmayın. Saygılar.


800 Liraya Kadar Alınabilecek En İyi Makine
[QUOTE=Bf220]
Kullanım alanlarım genelde gezi(dağ,taş,ağaç,börtüböcek), akvaryum, ev,aile ortamı falan olacak. Özellikle makro önemli benim için.
[/QUOTE]

Bu saydıkların ve ayırabileceğin miktar açısından bakınca kompakt alman daha mantıklı. Çünkü makro önemli demişsin. DSLR alırsan makro için ekstra lens masrafı ortaya çıkacak. Kompakt makina ile ise senin istediğini tahmin ettiğim manada makro elde edebilirsin. Yani aslında kompakt makinalarda makro için minimum odak mesafesi önem kazanıyor denebilir, tama manasıyla makro olmasa da. Bahsettiğin tz7 'de bu mesafe 3cm imiş ,yani işini görecektir. Şurda da örnek fotoğraflar var.

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1033&message=32457545

Ekleme: Akvaryum fotoğrafçılığı için DSLR daha uygundur tabi, onu söylemeyi unutmuşum.




cgrcgds2010-05-25 16:40:23
MEB serbest kıyafet uygulaması
Tek tip kıyafet giyilirken dahi bir çocuğun maddi durumu, imkanları ya da imkansızlığı rahatça görülebiliyor zaten. Yani tek tip kıyafet bu anlamda ancak teoride amacına ulaşabilir. Ancak dediğim gibi amaç maddi durumdan dolayı bir eksiklik yaşanmasını engellemekse, aynı mahallede oturan iki ailenin bile arasında oluşan inanılmaz gelir farkını azaltmaktır yapılması gereken. Bunun için birşey yapmazken bir de üstüne fakirliği kamufle etmeye çalışıyoruz ,böylece bu uçurumu olduğu gibi kabul ediyoruz. Bir de çocukların zaten bu tek tip kıyafetleri mümkün olduğunca kişiselleştirip kendilerine özgü bir şekilde giydiklerini farketmişsinizdir.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.