ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maxwell
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2009 02:08
Son Ziyaret:
10 Mayıs 2011 20:54
Toplam Mesaj:
463 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
efkan kaba
Doğum Tarihi:
06 Ekim 1986
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
aöf,işletme
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Efkan KABA\İstanbul

Amacımız, imkanımızı mümkün, mümkün olanı kolay, kolayı da zarif ve zevkli yapmanın yollarını bulmaktır...

SON 10 MESAJI

Melekler Diyarı Amazon Taklidim.Son Foto Sf. 4
Abi tebrik ediyorum yardırmışsın valla çok kalite çok şık duruyor:)
Danio margaritatus, Galaxy Rasbora hakkında bilgi
[QUOTE = enginkoc34] Bende beslemek istedim ama hiç almadım.En oğlu maltepepet'in sitesinde görmüştüm.Onlara sormanızda fayda var.
Saygılar.
[/ QUOTE]
 
Teşekkürler maltepepete sordum ellerinde yokmuş 2-3 hafta sonra belki gelebilir dedi.Bulamasam artık ''Microrasbora erythromicron''(bu türden maltepepette 70 tane kadar varmış bilginize) türüne dönmeyi düşünüyorum boyutları galaxy rasbora gibi gereksinimleri nedir bilmiyorum bilgisi olan varsa her 2 tür içinde bilgi verirse sevinirim.


[QUOTE = Batuaydin] Biz beslemeyi düşünüyoruz adamlar üretmiş bile.
http://www.danios.info/fish/margaritatus.aspx

Forumda Ümit (EFENDİ) besliyordu sanırım. Bu aralar pek buralarda değil ÖSS'ye yoğun tempo hazırlanıyormuş. Özel mesaj yazın belki konuya birşeyler yazar. [/ QUOTE]
 
 
SAĞOLUN.Onu biliyorum ama kendisi ankarada oturuyor o yüzden pek yazmadım. İstanbuldayım ben.
Danio margaritatus, Galaxy Rasbora hakkında bilgi
Danio margaritatus  Galaxy Rasbora hakkında bilgi edinmek istiyorum ayrıca elinde bulunan arkadaşlar var ise nereden teğmin ettiklerini ve nekadar fiyata aldıklarını söylerlerse çok memnun olurum.
Yeşil Su Sorunu
Üstadım konuyu hiç okumadan yorum yazıyorum kusura bakma ama yeşil su sorunu yasamış birisi olarak atlatmanın tek yolu UV sterilizatördür.
Macro ve Micro Gübre Tavsiyesi
Macro besinleri ayrı ayrı teğmin etmelisiniz seachem ve brightwell piyasada kolay bulunabilirler ve en kalıtelileridir. Yine micro içinde aynı markaların brightwell florinmulti,seacheminde florish ürünlerini öneririm.
Sıvı gübre önerisi hakkında
Brightwell florin multi(micro element), florin k(potasyum) ve florin fe(demir) önerebilirim seachem kadar iyiydir.Kendim kullanıyorum. 
"Walking Aoyama" kurulum
Çok güzel bir paylaşım emeğiniz için teşekkürler.
Işıklandırma Yeterli Mi?
KapaĞa takabiliyorsan (3 tane 25W civarı 6000K veya 6500K) tasarruflu ampül takabilirisin emin ol çok yararını göreceksin yüksekliğinde 45cm olması problem yaratmaz.
Tasarruflu ve performansından memnun kalacağını tecrübelerime dayanarak garanti ediyorum. parantez içerisine aldığım bilgiler çok önemli ve 45cm yükseklikte 6000K veya 6500K altına düşmemen gerek..
 
Kolay gelsin
Su düzenleyiciler...

Amonyak gidericiyi kullanma sebebiniz nedir anlamadım ama size tavsiye olarak en doğal amonyak giderici su değişimidir.Amonyak patlaması yasadıysanız bunu su değişimiyle halledebilirsiniz ve amonyak oluşumunun en buyuk sebebi akvaryum kumunu karıştırmaktır onuda belirteyim. 

saç-sakal-mavi-yeşil alg yosunu çözüm çal
Excel kullanmanız sakal yosunlarının yok olmasına yardımcı olur. Fakat saç için pek işe yaramaz saÇ için gubre kullanımını azaltıp su değişimini sıklaştırmalı yada çoğaltmalısınız bitkili akvaryum işi biraz sabır gerektirir su değişim sıklığınız ve miktarınız alg gelişimi ve yok olması noktasında çok işe yarayacaktır. alg olusum hızı ile yok olma hızı arasında biraz fark olur bu sebebten su değişimini bir
10 gün örneğin 50 litre akvaryumda 3litre günlük su değişimi yapabilirisniz. sonuçları 10 gün sonra görmeniz mümkün.(tabi bu arada gübre kullanımınızıda kısmalı yada gübre kulanımını kısmadan co2 gazını  ortamda bulunanın daha üzerine çıkartmalısınız) bu çok önemli.
 
Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.