ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
byozkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Temmuz 2009 18:57
Son Ziyaret:
14 Şubat 2014 01:18
Toplam Mesaj:
121 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlker Özkan
Doğum Tarihi:
06 Kasım 1958
Yaş:
65
İl:
Yalova
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlker Özkan
Yalova

SON 10 MESAJI

Resimdeki Bitki Türü Nedir?
 Bizim buralarda akvaryumdaki japonu öldürenle anubiası soldurana kız vermezler, bu sebeple bitkilerin akvaryumda sorun olduğunu söylüyorlar. Çiçeği coşturanla ışıklarını en azından deneme yanılma ile birkaç kombinasyon yaparak tankına en uygunu seçmen gerek. Gübreleme ile su değişimi alışkanlıklarını stabil olmalı, aradaki zamanlar çok oynak olmamalı, yoksa kullandığın gübre ile üç beş gün ani atak yaparak gelişen bitkilerin birden felce uğrayabilir.
 Kolay gelsin
Resimdeki Bitki Türü Nedir?
Anubiasların yapraklarına bakarsak ışık ve besin değerlerinde büyük tutarsızlık var. Işığı fazla süre kullanıyor olmanda yüksek ihtimal, zaten uygun ışık ve besinde o öbek ne olduğunu daha net göstercektir
ısıtıcı sorunu
[QUOTE=kingyozef] ,,, derecem bir uçta ısıtcı bir uçtta ,,
[/QUOTE]

Bu şekilde ısı farkı olması normaldir, akvaryumun bulunduğu ortamın ısısı ile ilgili fark olabilir.Isıtıcıyı filtre çıkışına yakın daha orta yerlerde tutmak bir nebze farkı azaltabilir.
Isıtıcının fişini çekip taktığınızda ayarlı olduğu ısıda suya soktuysanız çalışmaz,veya fark az ise farkı algılaması gecikmiş, takılmış olabilir.
Lepisteslerin Cinsiyetlerini Kazanması
Balıkların yaşadığı sıcaklığın cinsiyet üzerinde etkisi olduğunun dile getirildiğini çokça duymama rağmen doğruluğu halinde bile, diğer  etkisi olabilecek etkenlerle birlikte her ne oluyorsa balıklar anne karnında iken cinsiyet kazanıyor. Bazı varyetelerde yeni doğan yavrularda dahi kuyruk kısmına yakın koyuluktan erkek olduğu tahminlerim hep doğru çıkmıştır.
Neden silikonsuz elyaf ? (Foto eklendi)
Eğer farklı türleri varsa bilmem fakat slikonlu olan türü resimdeki elyafın biraz daha didiklenmiş halinde,  liflerin üsüne bildiğimiz şeffaf slikon sürülmüş gibidir.Bir anlamda elektrik kablosunda bakırın üstüne nasıl plastik sarılmışsa bunda da sanki elyaf liflerinin üstü slikonla kaplandıktan sonra dokuma yapılmış gibi bir görüntüsü vardır.Tutuğunuzda slikona dokunduğunuzu hissedersiniz.Zaten işlem her neyse yapılırken örnekteki kablo gibi titiz çalışma olmadığından üstünde boncuk boncuk kütle slikon parçacıkları görünür.Resimdekiler çoğunluğun kullandığı slikonsuz tabir edilen slikondur.Üretim sonunda üzerinde ppm bazında da olsa kimyasal kalıntı olabilirliğinden kullanmadan önce yıkanmasında fayda vardır.Kolay elsin.
Yalova'da Akvaryum İmalatçısı?
İyi yapmışsınız,ilk kurulumlarda dinlenmiş suya gerekte yok zaten.İlerde yapacağınız su değişimlerinizde kullanırsınız.
Dış motorunuzun marka-modelini ve içinde kullandığınız malzemeleri yazarsanız daha kolay fikir sahibi olabiliriz,yeni kumlarda dediğiniz şekilde görüntüler olabilmekte ama bir zaman sonra partiküllerin çökmesi ve  filtre edilmesi ile kaybolması gerekir.Filtre debisi ve içindeki malzemeler bu zamanı etkileyebilir.
Akvaryuma ilk başlangıcın ise içine canlı eklemekte çok aceleci olmamanı tavsiye ederim. Araştır,forumda üyelerin tanıtım kısmındaki videolara ve resimlere bakarak sana cazip gelecek türleri belirlemeye ve akvaryum dekorlarında kullanılabilecek malzemelerin kullanılabilirlik derecelerini öğrenmeye çalış.
Bir başka tavsiyen ise beslemeye karar verdiğin balıkları daha baştan kırılmış, melez olarak değil türünün-varyetesinin özelliklerini tam taşıyan balıklardan seçmen olacak,az olsun öz olsun.
Kolay gelsin
Yalova'da Akvaryum İmalatçısı?
Foruma hoş geldin,hobide keyifli günler geçirmeni dilerim.
Yazdığın diğer mesajları okudum, maalesef balık secimini uygun bulmadığımı belirteyim öncelikle.Japon,lepistes ve betta bir arada ne beslenme ne su şartları hiç uygun değiller. Karşılaşabileceğin olumsuzluklar daha ilk denemelerinde seni hobiyi terk etmeye kadar götürebilir.Görüntü çok balıkla renklensin istiyorsan canlı doğuran türlerine yönelebilirsin.Biraz sabırla aradınmı hiç ummadığın kadar çeşit ve renkte bir dünya ile karşılaşabilirsin.
Mesajlarında ekonomik olmasından sebeple akvaryumu bir camcıya yaptıracağınızı belirtmişsiniz ama ben bir kez daha düşünün derim.Nerdeyse bütün camcılar akvaryum yapıyorlar fakat cama cam,kapaksız bir akvaryuma istedikleri fiyat başka şehirlerdeki örneklerine kıyasla oldukça fazla.Buna alt üst köşebent dahil derseniz hepten uçuyorlar.Kapak ise büyük sorun,camcılar kendi yapamadığı gibi yaparım diyenler ya  tuhaf malzemelerle estetikten yoksun garabet bir şey yapıyorlar yada bir sobacıya saç büktürüp kapağa benzeterek hatırı sayılır para istiyorlar.İşin özü ucuza gelmeyeceği gibi ışık tesisatı kapak vs. derken para bir yana koşturmaktan hobiden soğursun.
İstanbul caddesinde bora sokağı dörtyol yönüne doğru az geçince soldaki  pasajda balık-kuş ve malzeme satan salaş bir dükkanda fiyat sormanı ve camcının verdiği fiyatla kıyaslamanı tavsiye ederim.Bir seçenekte fatih caddesinde köprüyü biraz geçince sağdaki akvaryumcu Murat'a gidip tavsiye üzerine geldiğini belirtip bir fiyatta ondan alabilirsin.Ne yaparsan yap ama akvaryumu kapaksız ve ışıksız düşünme,yaptırmadan önce mutlaka kapak fiyatını ve kullanacağın florasan uzunluğunu hesaplayarak işe başla derim.
okuyun dereye susuz geti susuz geldi
[QUOTE=İLKER DEHA]   
    arkadaş 13-30 arabasına verdi dedi bende ozaman şimdi kargo ile 15-00 arabasına veriyorum dedim tamam dedi neyse verdim ama ordaki arkadaşa bişeysordum dedim korgoyu iptal ettirmek istesem edermisiniz nasıl yani dedi bukoli karşılığında bana bir koli gelecek gelmez ile iptal ettireceğim geri getirin tekrar kargo parası öderim dedim olur dediler tamam dedim saate baktım kargodaki arkadaşa dedim kargomu iptal edin teslimat yapmayın dedim tamam abi sen merak etme öyle şer. ..Papuç bırakmayız dedi benim teli aldı ben ayrıldım 1 saat sonra aradı beni ve abi o adam balıkları almaya gelmiş verdirmedim
[/QUOTE]

Konu içindeki mağduriyet umarım güzel bir şekilde çözümlenir ancak konuda kargo ile alakalı bilgilere biraz dikkat çekmek isterim ki en azından işin bu yanlış tarafını da göz önünde bulunduralım.
Kargo elemanının yaptığı doğru bir uygulama değil,düşünün ki kargo ile yollayan kötü niyetli,karşı tarafa kargo teslim edildi bilgisini verip karşılığı paketi otobüse verdiriyor ve bir-iki saat sonra kargoyu iptal ediyor.Yasalardaki durumu nedir bilmem ama birçok benzer uygulamada olduğu gibi teslimat için ilgiliye verildiği andan itibaren o gönderi alıcısının olarak kabul edilmelidir.Bir kaç gün önce telefon ederek sorduğumda, teslim saatinde adreste bulunamayacağım bir gönderiyi alıcısından başka kimseye teslim edemeyecekleri ifade ettiklerinde telefonla o zaman getirmeyin dememle görevlinin "tamam,geri yollarız"diyerek adresime hiç uğramadan kargo şubesine gelen bir  telefon konuşmasıyla gönderiyi geri çevirmesi ayrıca bu görevlinin uyarı almasına neden olmuştur.
Belki bu gün kişiyi zarardan kurtaran uygulama yarın aynı uygulama ile bir aldatmacaya dönüşebilir.
28 derece bu kadar soğuk olmamalı !
[QUOTE=malibuonur]28 derece bu kadar soğuk olmamalı ![/QUOTE]

Mesela 28 derece soğukluğu kaç derece olmalıdır ?
Sanırım ısıyı el teması ile tahmin etmeye çalışıyorsunuz,ortam sıcaklığı,bünyenizin durumu farklı olduğunda yapacağı etki sizi yanıltabilir,doğruluğunu test ettiğiniz bir termometre ile ısı ölçümü yapmalısınız.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.