ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kiskach
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Eylül 2009 08:25
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2021 01:08
Toplam Mesaj:
95 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan H. Küçer
Doğum Tarihi:
26 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Balikesir
Meslek:
Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sis.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


P. Deamsoni, Leopar vatoz, Cüce vatoz, Otocinclus affinis, Ramirezi, Bronz çöpcü

SON 10 MESAJI

ramirezi için arkadaş
Tetralardan neonlar ve rasbora aklımdan geçen türler zaten, danio hiç düşünmemiştim aslında düşünülebilir. Karideslerden yavru alma kısmını zaten geçtim sonuçta ramirezilere güzel öğün olacaklardır aslında benim merakım böyle bir işe girişen biri varmı daha önce karideslerin anaçlarını yeme yada öldürme eğilimi ne düzeyde onu öğrenmeyi çok isterim, guramilere gelince çok uzunca bir süre besledim daha önce 1 boşalttığım, 1 kırdığım, 1 de hediye ettiğim akvaryumlarımda mevcuttular o yüzden düşünmüyorum ve fikirler için teşekkürler. kiskach2014-04-20 16:56:58
ramirezi için arkadaş
70x40x40 ebatlarındaki bitkili tankıma ramireziler için problem oluşturmayacak hangi tür balık ekleyebilirim şuan 5 ramirezi, 8 cüce vatoz(ikisi damızlık), 3 bronz çöpcü, 3 otociclus affinis, ayrıca kendini bir ara gösterip sonra kaybolan adi salyangozlarım var (az sayıda olduğundan şimdilik pek gözükmüyorlar) ve canlı doğuran düşünmüyorum çok sıkıldım onlardan. Ayrıca bu akvaryuma 10 adet mavi inci karides de eklemek istiyorum bir de bu konuda tavsiyelerinizi almak isterim.
Ankarada otocinclus affinis gören?
Otocinclus affinis bazı yerlerde vantuzlu çöpçü diye tabir edilebiliyor (örnek olarak bizim burada), bir de o şekilde bakmanızda fayda var buradaki fiyatları 2.5-3.5 tl civarı ve çok nadir bir tür değil aslında (petshopa gelen talebe bağlı) burada bir petshopta binlercesi satış bekliyor.
Pombo rock mı, Mozambique mi? Karar veremedim.
130 lt P.demasoni tankım içerisinde 8 adet 3-4 cm 1 adet 7-8 cm Demasoni var büyük Demasonim Pombo rock varyetesimi yoksa mozambique varyetesimi karar veremedim buyrun beraber karar verelim.
Sanırım bu fotolarda bariz bir şekilde gözüküyor bizim Demo efendi,
Birde tanıtımını yapmış olalım hem dekorasyon nasıl olmuş görüşlerinizi almış olalım;

bunlar ilk dekorda ve balıklardan sonraki genel hali akvaryumun;

bunlarda testiyi ekledikten sonraki genel görünüm.
Yılan balığı türü
Bunun türü nedir?
Akvaryum Ronesansim
[QUOTE=onur alp]Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Bitkili akvaryum konusunda kucuk hacimlerde(30 ve 50lt) tecrubem var. Yapabilirsem gonlum melek turunu denemekte. Rainbow cichlidlere de baktim onlar da cok hosuma gitti. 
Bu iki tur icin(bitkili icin) akvaryumun olculeri uygun mudur? 60cm yukseklik zannedersem bitkili icin fazla bir yukseklik(isik ve bakim acisindan). Degistirmem gerekirse hangi olculer uygundur? Ortalama 200lt bir akvaryum istiyorum 1m genislikte.
Ayrica son olarak Rainbow ile birlikte  bakabilecegim balik turlerinden hangilerini onerirsiniz? Bugun biraz arastirma  yaptim icime cok sinen bir tur bulamadim. Okudugum kadariyla tetra turleriyle rahat bakiliyormus ve tek tur bakilmamasi da tavsiye ediliyormus.

Tesekkurler, saygilar.
[/QUOTE]

Ben kendimi rainbow konusunda tecrübesiz sayıyorum ve hatta diyebilirim ki öyle olduğumu biliyorum ama tavsiye isterseniz ben (bu arada 6 yıl önce tek tür boesemani bakmıştım https://www.google.com/url?q=http://www.akvaryum.com/melanotaenia_boesemani_(gokkusagi_boesemani)_tatlisur_60_361.asp&sa=U&ei=LsQJU9rtF6au4ATStYDACA&ved=0CAUQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNFOfNiB_PYzAPnVSUZrZ1jUtBIYrw mükemmel balıklar) rainbowların yine rainbowlarla tutulmasından yanayım tabi yanında ufak tefek tür eklemeleri de güzel olur. Bence rainbowun yanında salyangozlar vatoz türleri (özellikle benim düşünceme göre http://www.akvaryum.com/sturisoma_aureum_(altin_kedi_baligi)_tatlisur_58_818.asp#b çok güzel) çöçüler gibi kombinasyonların güzel olacağını düşünüyorum. Ayrıca akvaryum yüksekliği için 60 cm'e kadar herhangibir sıkıntı yaşanmadığı hakkında forumda ve internette çok sayıda yazı/makale mevcut olmasına rağmen benim tercihim (yine kendi görüşüme göre) maksimum 50 cm bir akvaryumda bitkilerden daha çok verim alınacağı yönündedir keza arkadaşımın 55(h) cm bitkili akvaryumunda benim nano 20(h) cm bitkili akvaryumumdan (2 adet markasını unuttuğum 6500k 15W tasarruf ampulü kullanıyorum kapak kendi yapımım) çıkma bitkiler ve dışarıdan bende olan türlerden almasına karşılık gelişme olmayı bırakın bitkiler kendisine sıkıntı bile çıkartıyor (kendi nanomda neredeyse her gün yeni sürgünler alıyorum diyebilirim (maşallah )) isterseniz bunları göz önünde bulundurunuz.
kiskach2014-02-23 11:57:14
Akvaryumda küf
Olaya flitrasyon yönünden bakarsak midye kullanmanızda iyi olur. Sudaki bakteri vs. canlıları süzeceği için.
Joker Chiclid
Buradaki bir akvaryumcuda da var aynı balıktan ve bahsettiğiniz boylarda şuan tek basına tutuluyor öyleyken bile agresifliği gözle görülür biçimde. Pipo filtrenin yarısını kopartmış.  Balıklarınıza yazık etmeyin.
Canavar balık tankı
O halde tekrar hayırlı olsun, fotoğrafları merakla bekliyoruz.
Canavar balık tankı
Aslında bildiğim kadarıyla monster fish denildiğinde çok çok daha fazla hacimli tanklar kuruluyor diye biliyorum ama yinede hayırlı olsun. Ayrıca madem monster fish tank senegal bişirine bi göz atmanızı öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.