ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmet suha
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Kasım 2009 13:02
Son Ziyaret:
17 Haziran 2017 15:58
Toplam Mesaj:
169 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Suha KAĞIZMANLI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
İnşaat Yüksek Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AhmetSuha

SON 10 MESAJI

melek yavrularına salatalık
  Haftada 2 seferden çok vermeyin bence..
Melek ve Discus
   120 lt lik akvaryumda her iki türü besleyipte hele hele bi de yavru almanız çok zor.
Gold Melek Balığı
   Bence gold
406 LT Bitkili Melek Akvaryumu(Güncel)
   Gayet güzel keyifle beslemenizi dilerim..
Melek Balığıyla Yaşayabilen Tüm Türler(Resimli)
  Tetrozonlar sert balıklardır.Yukarıdaki balıklardan ben meleklerle birlikte özellikle tetrozon,Serpae Tetra,Velifera,yerli kılıç ve molileri anaç meleklerle besledim.Kesinlikle sorun oluyor.Kılıç ve moliler meleklerin vücutlarına seri bir şekilde vuruyolar.İnatlaştım tabiri caizse kocaman meleklere neyapacak biraz vurur sılılıp bırakırlar diye düşündüm ama öldürdükleri melekler oldu malesef..Tetrozonlarda gidip gelip finlerini ısırıp rahatsız ediyorlar.O yüzden meleklerin bu saydığım türlerle beslenmesini yavsiye etmem.
4 mm camda esneme sıkıntısı
   Camın esneme yapması her zaman için size sıkıntı yaratacaktır.Akvaryumu iyice kuruttuktan sonra tabanına kuşak atsanız yada bu zor gelecekse tabanına bir tane daha taban camını komple koyup güzelce silikonlarsanız deformasyonu ortadan kaldıracaktır.ama biraz daha ağırlaştırmış olursunuz.Bu durum  akvaryumun tamamen boşaltıp yıkama sırasında size biraz sıkıntı yaratabilir.En fazla bu sıkıntıyıda Birkaç yılda bir çekeceğiniz için karar sizin.
Albino Silver Melek Çiftim ve Yeni Yavruları
       Abi merhabalar işlerimdeki yoğunluktan dolayı yeterince ziyaret edemiyorum formu,takipte etsem biliyosunuz insanın bişey yazası gelmiyor.
      Abi önce halfblack ler sonra bu albinolar ne diyilebilirki helal olsun:)Emeğinize sağlık saygılar...Benimkileri ayırmayı unutmayın abi.
Melekler ve Yavrularının Öyküsü
   Mutlu Abi tarık Abi çok teşekkür ederim.Üretim yaptığım tür sadece melek Tarık abi nin dediği gibi diğer meleklerden birazdaha hassas olan türleri beslemeye çalışıyorum.Tricolorlarım var yumurtlamalarına rağmen ayırmadım karma tankta duruyorlar.Ayırdıklarım kendi kaybettiğim halfblack çiftimin damızlık boya ulaşan yavruları ve mutlu abiden damızlık altı aldığım black ve blushing melek türleri var şimdilik.Siyah ve blushing den yavru aldım büyütüyorum şimdi ama daha sonraki yavrulamalar bahsettiğim gibi başarısız oldu.Bi sonraki yumurtlamada yumurtaları ayıracağım akvaryumu sadece damacana suyla doldurup deniyecem sizinde dediğiniz gibi.Yada damacana suya torf konsantrem var seranın aynı anda onuda karıştırırsam olasılığı biraz daha artırmış olurum herhalde.
Melekler ve Yavrularının Öyküsü
[QUOTE=nikon_] Merhaba Ahmet Suha,
Madem ki böyle bir yolu denemeyi düşünüyorsun, o zaman tam olarak ne yaptığımı anlatayım.

Yavrular yumurtadan çıkıp tamamı yere düştükten sonraki gün tüm yavruları sifonlayıp, bir gün öncesinden hazırladığım dondurma kabı büyüklüğündeki kaba koyup akvaryumun üstüne bırakıyorum. (Burada dikkat edilmesi gereken şey, kabın kesinlikle devrilmeyecek şekilde sabitlenmesidir). Kabın aynısından bir tanesine su doldurup akvaryumda diğerinin yanına bırakıyorum. İlk sefer, yavruların kap değişimini yavrular yüzmeye başladıktan sonra yapıyorum. Daha sonra ise, iki günde bir diğer temiz su dolu olan kaba aktarıyorum. Böylece, yavrular bir kapta dururken, diğer kabı temiz su doldurarak hazırda bekletiyorum. Bunun şöyle bir yararı var; yavrular sürekli temiz suda kalmış oluyorlar ve su kirlenmesinden kaynaklı ölümler ya hiç olmuyor ya da çok az oluyor. Ayrıca, sık su değişimi yavruların daha hızlı büyümelerini sağlıyor. Tabi, yavruların sık ve düzenli olarak beslenmesi de çok önemli. İlk zamanlar sadece mikro kurt, daha sonra ise artemia larvası ve mikro kurt ile birlikte beslemeye devam ediyorum.
Yavrular gelişip artık bulundukları kap küçük gelmeye başladığında, yavruları küçük bir tanka ayırıyorum. Bu tankta sadece pipo filtre ve ısıtıcı oluyor. Yine burada yavrular, canlı yemlerin yanı sıra toz halindeki kuru yemlere de alıştırılıyor. Su değişimi 3-4 günde bir dinlenmiş su ile yapılıyor. Yavrular burada da gelişince, daha büyük tanka veya kendileri için zararlı olacak balık yoksa ana tanka alınıyor.
Benim yavruları büyütme tarzım bu. Bunu özellikle, hassas türlerin yavrularında uygulayabilirsiniz, sudan kaynaklı ölümler daha az oluyor. Bu hassas yavruların üretiminde osmos suyu da kullanıyorum.

Ahmet Koç,
Dilerim çok daha iyilerini besleme olanağın olur. Almayı düşündüğün melekleri aldıktan sonra da gerektiğinde yardımcı olmaya çalışırım.

Sağlıcakla kalın.

[/QUOTE]
  Merhaba Tarık Abi;
 Öncelikle teşekkür ederim abi ayrıntılı bir şekilde anlatmışsın.Yoğunluğum nedeniyle epeydir takip edemiyordum o yüzsen yazamadım kusura bakmayın abi.
  Benim 15 gün önce çiftimin biri yumurtladı çok az miktarda metilen kullandım sadece buna rağmen yumurtaların yarısı mantarlaştı.Geri kalanların bir kısmı serbest yüzüşe geçmeden öldüler,diğer kalanlarıda serbest yüzüşün ilk gününde öldüleri.Son üç yumurtlama bu şekilde abi malesef.Aynı çiftimin şu an büyüyen yavruları var.Ve o bozulan yumurtalarda aynı çeşmeden en fazla 2-3 gün sonra doldurulan suda öldüler.Bukadar zaman içerisinde su bu derece bozulur mu bilemiyorum.Mutlu Abiylede görüştüm o da bi kimyasal kullanmadan çeşme suyunda büyütüyo yavruları.Gerçekten Ankara'nın suları burdan çok çok kaliteli.O yüzden bu yöntemi nasıl deniyecem bilemiyorum.Şimdide bi sonraki yumurtlamada yavruları direkt damacana suyuna bırakıp deniyecem bakalım nasıl olacak.Teşekkür ederim Abi Saygılar..
Melekler ve Yavrularının Öyküsü
  Tarık abi dönüşünün böyle olacağını tahmin ediyordum.Bunları görünce hayvanları kendi cinsiyle eşleştirmenizin nedeni dahada iyi anlaşılıyor.Bende sizin yaptığınız gibi yavrular büyüdükçe başka akvaryumlara alarak daha küçükken bağışıklık sistemlerini güçlendirmeye çalışacam.Önceden belli bir boya gelene kadar kaybetmek korkusuyla aynı akvaryumda tutuyodum.Sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var abi.
  Saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.