ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Matuhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]12817,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
33
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2009 23:04
Son Ziyaret:
13 Temmuz 2023 08:21
Toplam Mesaj:
88 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buğra Batuhan
Doğum Tarihi:
27 Ekim 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Gold
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

B.Batuhan

SON 10 MESAJI

İkinci Resif Tankım
[QUOTE=onur_0606]

Teşekkür ederim Batuhan Bey,
Akvaryum ölçülerimi ben de seviyorum. Daha önce aynı ekipman ile bir kurulum daha yapmıştım hiçbir sorun yaşamadım. Aynı tankla devam ettim.
Plate kayaların hepsi yerli kaya ve kendim şekil verip inceltebildiğim kadar incelttim.
Hoparın balastlarını değiştirmeyi ben de düşündüm fakat mercanların gelişmesinde ilk tankımda da bunda da sorun olmadığı için, bir de yüksek ışıktan belki sorun yaşarım düşüncesiyle vazgeçtim.
Mercan dizilimi gelişigüzel daha[:)] İlerleyen safhalarda düzenleme yapacağım. Şuan hangi mercan nerede memnun onu gözlemliyorum.
Balık atlamalarına karşın iki parça cam kestirdim öne ve arkaya ortası açık köşeler emniyette.
Şuan ciddi bir yosun sorunu yaşıyorum. Clown tang başlarda biraz temizledi ama kuru yeme alışınca o da bıraktı yemeyi.[/QUOTE]
bu yosun turu basa bela ama kucuk bır nason tang bu ısı coser dusuncesındeyım yada en guzel care yosun olan kayayı cıkarıp dıbınden kazıyıp atma en kesın cozumu..yerlı kurlenmıs kayalarda bazen bole sorunlar yasanıyor..ama cozulur olmadı tek bır yerde ıse kır o parcayı az fakar sakın yosuna tankın ıcınde mudahele etme..sporlarını salarsa her yere yayılma olasılığı var bılgın olsun..ama smal boy bır yellowfın naso alabılırsın..[EDIT]onur_0606,2017-10-08 22:08:07[/EDIT]
İkinci Resif Tankım
Tebrıkler denız bır nona+pico resifcisi olarak dusunup kurulum yapmıssın guzel olmus..kayalar baya guzel gelmıs yoksa kutusan bazen kozalak gıbı kayalar cıkabılıyor sana kıyak gecmedılerse guzel cıkmıs kayalar ve guzel dekorasyon yapmıssın..akvaryum olculerın bana gore mukemmel..yukseklık harıka daha yuksek yapıp ısık oranını arttırmaktansa 35 cm yukseklık hopar armatur guzel iş çikarır..fakat nacızane tafsıyem hopar armatürün balastlarını daha kalıtelı balastlarda değiştirip flo larım altına kalıtelı reflektör taktırırsan %35 daha verim alırsın bilgine ..mercan dizilimide guzel lps lerı ust sıralara dızmen guzel olmuş fakar buyuduklerınde asagıya gıden ısığı kesıceklerdır bilginebaktın..olmadı on taraflardan budayıp fraklarsın..balık atlaması ıcın sıneklık teli kullanmanı tafsıye ederım hem ısıgı kesmıyor hemde balık kayıpları yaşanmıyor odanın ordasında balık cesetleri gormemende faydası oluyor..takipteyim kolay gelsin..he birde bu tanka güzelbir fire angel fish gider s-m boyutlarında..
Neon Tetra Akvaryum
Benımde buna benzer bır neon tetra akvaryumum var sanırım senın akvaryumundan daha ufak .Bu akvaryum evdeyse ısıtıcıyı cıkarmanı onerırım şahsen benım iş yerımde ofısımde bende ısıtıcı yok bır sıkıntı yasamadım..mangrov koku alıcaksan guzel sekıllı bır kok alderım fakat..akvaryumcunun kendı kullandıgını al..sıfır suya batmamış alırsan işin çok zor..
Gargoyle Gecko Üretim Macerası (Rhacodactylus auriculatus)
Peki sız agırlık olarak beslenmelerini ne ile karsılıyorsunuz..sebze meyvemı yoksa bortu bocekmı yada her ıkısıdemı??
Gargoyle Gecko Üretim Macerası (Rhacodactylus auriculatus)
Canlılarınız ve yavrulanız harıka bende bır ara merak saldım fakat canlı yem konusu benım ıcın cok ama cok sıkıntı..ıguana bakmak ıstedım boyutları cok buyuk.bukalemun alıyordum canlı yem bulma temını sorunlu..
ama bu canlı meyve puresı ve bunun gıbı alternatıf yemlerı yemesı cok cazıp hatta super besleme kolaylıgı acısından hayrıkulade..
genel bır akvaryum forosu ıstesem sızden dekor ekıpman gıbı coksey ıstemıs olurmuyum acaba fıkır olma acısından agustosta başka yavrularda olucakmıs sanırım belkı bırtane sahıplenmek ısterım sızde uygun gorurssenız..
Mini ofis akvaryumum
Melek balıgı eklemıyım daha zaten 20 litre akvaryum 9 balık var kucukler ama 9 tane var..kardınallerden 1-2 fazla almıstım muhakkak 1-2 kayıp olur dıye ama maşallah hepsı turp gıbı.
bır adet daha selale fıltre eklıyecegım bu arada aynı marka su an mevcut olana zeokarbon koydum debı baya dustu ..
belkı bır melek olabılır ama yakısıklı bır renk..aklıma gırdın sımdı..

Balıklarımın formu bunlara benzıyor
https://www.akvaryum.com/ladigesia_roloffi_turuncu_yuzgecli_tetra_tatlisur_10_2817.asp ama bendekının sırt yuzgecı ıle kuyrugı kırızı tuıruncu arası..
Mini ofis akvaryumum
Işıklandırmam zaten suanda yok ofıstekı florasanlar bu ısımı halledıyor..led armatur sıparısımı verdım cınden gelıcek ınsallah..Fakat suandakı bıtkılerım zaten cok ısık sevmıyen turler anıbuas ve fenr var..daha oncede baktım cok ısıkta yaprakları kararıyor yada delıkler olusuyor..bu kadar aydınlıkta dahı yaprak actılar :)..lav kırıgı koyamak ıstemıyorum cunı dıbındekı kırlerı alamam belkı bır paket daha dere kumu eklerım ama bır ıhtımal..
Mini ofis akvaryumum
Rica ederım fakat pul yemı daha cok severek yıyıyorlar.su piresini hava kapıyorlar ama belkı su pıresı ıle ugrasmassan 2 çeşit pul yem yeterde artar bence..
Mini ofis akvaryumum
Bu akvaryum eger evde olsaydı sılım kum tercıh yıne ederdım fakat ıs yerınde oldugu ıcın temızlık acısından pratık olmam lazım hızlı ve ıyı bır temızlık..sılıs kumuda dıp cekımı sıkıntı ınce tanelı ucuyor ve dıp cekımınde pıs suyla cope gıdıyor..dıkkat etmem ve ugrasmak lazım..akvaryum kucuk oldugu ıcın dıp cekım aparatları kullanılmıyor suyu cekemıyorum zaten az su var .sılıs kum kullanmamamın sebebı budur..
bu bana gore daha zahmetsız hemde cok doğal renk ve granul acısından..[EDIT]Matuhan,2016-06-09 14:11:57[/EDIT]
Mini ofis akvaryumum
Bıtkıyı ekleme sebebım selale fıltreyı saklamak ve fıltrasyona destek amaclı olması aslında.sahsı fıkrın kurulum yapacaksanız beyaz kum kullanmayın cunkı cok ama cok yapay duruyor.daha once hagen(sıyah),aquaclay,beyaz,silis gıbı kumları kullandım ama bu dere kumu dedıklerı kumda gayet doğal ve şık duruyor tafsıye ederım..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.