ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tsp7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2010 18:20
Son Ziyaret:
Dün 12:04
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
muhammet erkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

muhammet erkan

SON 10 MESAJI

130×60×60
[QUOTE=HakanYILDIZ]O büyüklükteki akvaryumun kendi ağırlığına ek su ağırlığı da eklendiğinde onu taşıyacak sağlam mobilya da almanız gerekiyor. İleride büyük akvaryum olursa monster akvaryumu yapmayı düşünüyorum siz de bakabilirsiniz monster balıklarına.[/QUOTE] teşekkürler.

[QUOTE=Srtt]Daha az yüksekliği olan ve bitkili bir akvaryum tavsiye ederim belki bakımı daha zor ama izlemesi ve uğraşı daha keyifli bence. Tetra grubu sürü halinde gezen balıklar aslında büyük akvaryumlarda izlemesi çok keyifli oluyor ancak cana yakın değiller malesef bağ kurulmuyor. Canlı doğuranlar yavru alınca yavrular büyüyünce çok keyifli oluyor özel tür lepistes besleyebilirsinşz[/QUOTE] teşekkürler.
130×60×60
[QUOTE=HakanYILDIZ]Akvaryum ölçülerini neye göre belirlediniz? Evinizin bir kenarındaki boşluğa göre mi? Size tavsiyem önce beslemek isteyeceğiniz balığa karar verin, sonra o balık için ideal akvaryum ölçülerine karar verin. Bu sayede soyuttan somuta doğru fikirleriniz değişecektir.[/QUOTE] yani kurabileceğim maksimum akvaryum boyutu bukadar evde bukadar boşluğum var başka biyere koyma şansımda yok onun için biraz böyle oldu.

[QUOTE=Cloudbuster]Kolay gelsin. Öncelikle zamanında büyük akvaryum kurmuş biri olarak büyük akvaryumun "büyük" zevki garanti etmeyeceğini ve büyük sorunları olduğunu söylemek isterim. Su değişimi dip çekimi, bitki budama, balık yakalama, temizliği.. normal bir akvaryuma göre oldukça zahmetlidir. Ayrıca akvaryumunuzda bitki bulunduracaksanız 60cm yüksekliğin çok fazla olduğunu belirtmek isterim. Normal bir akvaryumu kurtaracak ışıktan çok daha güçlü (derinlik arttıkça) aydınlatmaya ihtiyacınız olacak. Buda çok ciddi bir maliyet demek. Bitki bakacaksanız akvaryumunuz net 45 cm'den derin olmamalı!. En cana yakın balıklar japon türleridir. Ondan sonra bazı chiclid türleri ve hemen arkasından canlı doğuran gurubu gelir (plati,lepistes, moli vs.) İllede bu ölçülerde akvaryum kuracağım diyorsanız bitki düşünmeyin ve büyük balık (kaya ve kök dekorlarıyla) seçmenizi tavsiye ederim.[/QUOTE] Yok zaten bitki düşünmüyorum. Boyutlar çok büyük değil aslında ama zaten benim bu boyutlarda kurma çabam küçük akvaryumda büyük akvaryum ihtiyacı olan balıkları besleyemiyoruz ama büyük akvaryumda besleme imkanımız olduğu için ilerde tür değiştirmek istediğimde akvaryum değişimiyle uğraşmak istemediğimdendir. Aklımda şuan melek,tropheus lar ve astronot var hepsinin ayrı ayrı özellikleri olduğunu biliyorum bundan dolayıda seçim yapamıyorum.
130×60×60
Arkadaşlar 130×60×60 boyuylarında akvaryum yaptırmaya karar verdim alttan sumplı. Bu akvaryum icin balık sececegim cok kararsız kaldım beni çok yormayacak gösterişi güzel cana yakın balıklar beslemek istiyorum aynı zamanda çoğaltmak da istiyorum sizce ne beslemeliyim fikir verirseniz sevinirim...
Hangi Tür Besleyeceğim Seçemiyorum.
Çok teşekkür ederim aysmen aklımdaydı ama deffodili araştıracağım teşekkürler.
Kırmızı Dudaklı Severyum İle Astronot Yaşar Mı
Arkadaşlar herkese hayırlı hobiler. 100×60×50 yandan sumplı akvaryumda astronot ve severumlar beraber bakılabilirmi? Ve max kacar tabe olmali?
Hangi Tür Besleyeceğim Seçemiyorum.
Arkadaslar herkese hayirli günler.100×60×50 boyutlarinda yandan sumplı bi akvaryum var ve almayi dusunuyorum.ama ne besleyecegim konusunda cok kararsizim bu akvaryuma tropheus olurmu? Daha once malawi baktim uzun sure. Bana bi tur tavsiyesinde bulunursanız sevinirim bakımı cok zor olmayacak çok narin olmayacak ama goruntusu cok guzel.olacak [:)]
Tanganyika.
Herkese hayirli günler arkadaşlar bi akvaryum kurmak istiyorum daha once demasoni tecrubem var. Simdi hep hayalim olan trapheus akvaryumu kurmak istiyorum ama sadecede bir tur olsun istemiyorun ayrica beraber yasayacak bi tur daha olsun istiykrum tropheuslar icinde karar vermedim hangisi olsa diye henuz akvaryumuda kurmadim ama sectigim ture ve balik sayisina gore akvaryum kuracagim icin once balik konusunu netlestirmek istedim bana yardimci olabilecek arkadaslar varsa fikir vermelerini rica ediyorum. Herkese saygilar.
Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden
Arkadaşlar herkese hayırlı günler 15 sene önce üniversitedeyken sarı prenses ve demasoni beslemiştim yaklasik 200 litrelik akvrayumda demasoni beslemiş ve üretmişliğim var. Şimdi yeniden akvaryum ve balık dünyasına dönüş yapmak istiyorum.
50×50×100 civari bi akvaryum kurabilirim tropheus gibi baliklari begeniyorum. Tahmin edeceğiniz gibi cok uzak kaldim nasi bi akvaryum kurayim hangi türlerden tavsiyeniz olabilir yardimci olabilirmisiniz? Bi de tabi fiyat olarak neye patlar asagi yukari?
Sarı prenses
 Bende 1 erkek 2 dişi sarı prenses var.Yavru almak için su sıcaklığı ve akvaryum ortamı nasıl olmalı... Teşekkürler...
KaPTaN2010-03-01 01:52:02
afra hara
 Nasıl bir paketleme tavsiye edersiniz acaba?
reis2010-02-25 14:04:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.