ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratöztürk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Temmuz 2010 12:49
Son Ziyaret:
01 Mayıs 2023 15:32
Toplam Mesaj:
60 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat ÖZTÜRK
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1975
Yaş:
48
İl:
Antalya
Meslek:
barkodlu sistemler
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Murat ÖZTÜRK
Antalya
mrtblue@gmail.com

SON 10 MESAJI

Gecko Teraryum Yapımı - Gecko House :)
Gerçekten takdirlik bir emek ve sevgi var ortada. Tebrikler çok güzel olmuş. Emeğinize yüreğinize sağlık.
Led aydınlatma.
Herkese merhaba.

Bu konunun devamı yok mu? Aynı şeyi ben de yapmak istiyorum da. 3 çipli şerit ledlerde kırmızı, mavi, sarı, yeşil, gün ışığı, beyaz, soğuk beyaz var. Bunlardan karma yapsak ve şerit sayısını artırsak olmaz mı acaba? Akvaryum ölçülerinde bir cam kestirip silikonlu ledleri altına yapıştırarak kullanırsak hem elektrik hem de kapak maliyeti çok uygun oluyor. 100x40x40 ölçülerinde bir akvaryuma 10 sıra bile led çok rahat kullanılabiliyor. Bir metresi 4w harcıyor 10x4=40w ile iş çözülüyor. şu an 6 adet t5 kullanıyorum 40wx6=240w :( 
Dikuslarım aniden ölmeye başladı
Hakan Bey merhaba.

Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız. Hayvanları o duruma sokacak hatayı ben yaptım. Ama ne olduğunu tespit edemediğim için amacım sıkıntıyı tespit etmek.

Bana ilginç gelen ise 2-3 gün içinde olması. Ondan önce balıklar inanılmaz hareketli ve cin gibiydiler. Pırıl pırıl duruyorlardı herşeye tepki veriyorlardı yani çok uyanık fırlama çocuklar gibiydiler.

Neyse olan oldu artık yapacak birşey yok. Yeniden balıklar aldım şu an discus dışında 1-2 cüce vatoz, 2 cae, 2 tanede yakalayamadığım neon grubu balığı var. Ama halen daha haftalık su değişimini yapmadığımda balıklarda bir gerileme hissediyorum. Durgunlaşıyorlar, yüzgeçlerini gererek değil de sık sık büzerek dolaşıyorlar, yan yüzgeçlerini sanki üzerinde bişey varmış da düşürmek istermiş gibi büzerek çok hızlı sallıyorlar.

Ama haftalık %30 su değiştirdiğimde hiçbir sorun gözükmüyor. Olaylar olmadan önce yakın tarihte kum ilavesi yapmıştım tanka acaba o kumdan bir sıkıntı doğmuş olabilir mi? Kumu yapmam gerekip de yapmadığım bir şey vardır da o da balıklara zarar vermiştir gibi bir durum söz konusu olabilir mi?

İlginiz için tekrar teşekkürler.
Saygılarımla.
Bitki arıyorum nereden almalıyım, hangi site uygun sizce?
Hem fiyat hem çeşit açısından forumun ilanlar bölümü gayet tatminkar.
Antalyada Bitki satan yer var mı ?
Merhaba.

Antalyada bu sıcaklarda bitki bulamazsınız. Havalar serinlemeye başlayınca hemen her akvaryumcuda bol çeşit olur. En çok çeşidi de pasajda bulursunuz. Fakat oralardan bitki almanızı tavsiye etmem çünkü oraların balıkları bile düzgün değilken bitkilerin sorunsuz olduğunu sanmıyorum. Bir kaç defa denedim hem pek uzun ömürlü olmuyorlar hem hastalık taşıyorlar hem de çok pahalıya veriyorlar.

Benim size tavsiyem sitenin bitki ilanları kısmı olacaktır. Hem çeşit hem sağlık hem de fiyat olarak tatmin edici bol miktarda ilan var. Satıcıların geri bildirimlerine bakarak alışveriş yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım. Gayet de memnunum.
Dikuslarım aniden ölmeye başladı
[QUOTE=umutvecan]Öncelikle geçmiş olsun murat abi seni çok iyi anlıyorum şu anda bende dişi demasonimi kurtarmaya çalışıyorum.Öncelikle discuslar narin ve kırılgan balıklar malesef sudaki değişimlere pekde toleransları olduğu söylenemez senin discuslar için biraz geç kalınmış kurtulma ihtimali az.Şimdi dedim ya seni anlıyorum ne olursa olsun insan elinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyo şimdi abi senin onlara yapıcağın şu suyun %50sini çıkart o akvaryumdan tedavi sürecinde bol hava vermeni öneririm bunuda hava taşı ile sağlayabilirsin 5 günlük bi tedavi süreci var bu süreçte ışıklar yanmıyıcak kesinlikle.Şimdi suyu yarıya indirdin her 40 ltre için bir sera baktopur tablet eritip suya karıştır ama bu esnada yem verme.Ertesi gün mevcut suyun çeyreğini akvaryumdan al ve dinlenmiş yeni su ekle aldığın kadar ve tekrar mevcut hacimi hesaplayıp 40 ltye 1 tablet gelicek şekilde devam et.5 gün böyle gidicek anlattığımı her gün yapıcaksın.5.gün suyunu normal olarak doldur ve normal düzene geç.Su değişimlerini kesinlikle aksatma,yem periyotlarına dikkat et.Şimdilik elinden gelen bu olur.Tekrar geçmiş olsun kolay gelsin inşallah az da şansın olsa kurtarırsın.[/QUOTE]

İlgin için teşekkür ederim. ilacın siparişini verdim p.tesi ya da salı gelir heralde. inşallah o güne kadar yaşar balıklar.
Dikuslarım aniden ölmeye başladı
Yok mu bir fikri olan, yardım edebilecek olan biri?
Dikuslarım aniden ölmeye başladı
[QUOTE=devrimulucutsoy]İyigünler sizin discuslar son günlerine yaklaşmışlar fazla ugraşmayın bence bu saatten sonra pek kurtulacak gibi degiller....yüzgeçleri yanmış renkleri karamış yanık discuslar.siz bol bol dinlenmiş su degişimi yapın bari son zamanlarında temiz suda yaşasınlar....birde kullanırım diyorsanız permasol banyosu yaptırın parazitlerinden kurtulsunlar...iç parazit içinde nidazol tablet kullanın...bunlar eczanede mevcut akvaryumcularda aramayın.... [/QUOTE]

Merhaba. Cevabınız için teşekkür ederim. Bu balıkların pek birşeyi yoktu ilaç kullandıktan sonra bir anda bu hale geldiler. Anlam veremedim. Hepsini de yeni almıştım zaten. Yerli üretim yavrular. Geldiklerinde pire gibilerdi.

Ayrıca canlı doğuranların suyun yüzeyine çıkarak nefes almaya çalışıyor gibi, sanki suda oksijen çok azmış gibi hareket etmesi de garip geldi bana. O kadar havalndırmanın içinde.

Tüm akvaryumu yenilemem gerekmez umarım. :(


[QUOTE=ZeUss]Öncelikle geçmiş olsun ithal küçük boy dıskuslar ölür genelde diskus eski ve yumuşak su balıgıdır 
stres var b vitaminin eksikligi var yüzgeçler erimiş kurtarmanız çok zor bu saatten sonra isterseniz gene yardımcı oluyum. ?
[/QUOTE]

Sonuçta bunlar can taşıyor yaşatmak için elimden geleni yapmak isterim. Yardımcı olursanız sevinirim. Birde bunlar ithal değil forumdan kendi üreten hobici arkadaşlardan aldığım yavrular. Teşekkürler.
Dikuslarım aniden ölmeye başladı
Fotoğraf:






Canlıdaki Belirtiler: Gövdesinde ve yüzgeçlerinde küflenmiş gibi görüntü var. Yüzgeçleri büzüşük duruyor. Yan veya dik yüzüyorlar ve dengede değil gibi. Yüzgeçlerini büzüp durdukları yerde yalpalıyorlar. Lepisteslerin kuyrukları yırtık yırtık. Özellikle canlı doğuranlar sanki suda oksijen azmış gibi suyun yüzeyinden hızlı nefes alıyorlar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 430lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: diskus, lepistes, plati, kılıç, melek

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): test kitlerim yok sadece ısıyı biliyorum 26 derece

Filitrasyon: hem iç filtre çalışıyor hem dış filtre çalışıyor iki adet de pipo filtre var. ayrıca hava taşı ile hava veriyorum

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: super external bacteria & fungus away diye bir ilaç kullandım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Yalpalanmalar ve diskuslarda dengesiz yüzüş, yüzgeçlerinde büzüşme ve hızlı nefes alma vardı. Yukarıda yazdığım ilacı kullandım üzerinde 10lt ye 1 ml yazıyordu. kendi kapağı şırınga ile ölçtüm 2,5 ml geliyordu. Benim 17 kapak kullanmam gerekiyor o hesaba göre ama 4 kapak döktüm su çok koyu yeşil oldu. daha fazla dökmedim. üzerinde 4 gün kullanın diyordu ikinci gün baktığımda balıkların durumu gayet düzelmiş görünüyordu ama yinede ilaç kullandım 4 kapak döktüm yine. Ertesi gün baktığımda diskusların çoğunun yüzgeçleri mantarlı gibi küflenmiş gibiydi ve dengesiz yüzüyorlardı. Özellikle de öne doğru eğik yüzüyorlardı. 3 tane diskusum ölmüştü. İlaç vermeden önce %60 su değişimi yaptım. Ölümleri gördükten sonra %20 daha su değişimi yaptım ilaç kullanmadım. Bir gün sonra da 12 diskusum daha ölmüştü. Bugün ise melek balığım dik yüzüyo yerlerde yatıyo diskuslar resimdeki gibi. Sanki ilaç yaktı kavurdu hayvanları. Ölümlerin devam etmesinden korkuyorum. Tankımdaki sorun nedir sizce?

Antalya' da CO2 dolduran yer bilen var mı?
herkese merhaba

dolum ücreti olarak 15TL istiyorlar.

[QUOTE=umutlu42]Co2 tüp fiyatlarını da yazar mısınız bilginiz varsa? [/QUOTE]

Alalı çok oldu hatırlamıyorum fiyatını ama en uygun fiyatlı tüp bks nindi aldığım zaman. Sitede tavsiye edilen markaların hepsini aramış fiyat almıştım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.