ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aydemir16
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2010 00:12
Son Ziyaret:
04 Mart 2023 13:43
Toplam Mesaj:
687 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Feyzullah Aydemir
Doğum Tarihi:
10 Eylül 1986
Yaş:
37
İl:
Bursa
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum Aydınlatma
Emre akvaryumun yüksekliği ve taban malzemesinin yüksekliğini de hesaba katarsak t5 de kullanacaksan 2 grolux ve 1 aquastar yeterli gelir hatta fazla bile gelebilir. Hergün yosun temizlemek iş değil akvaryumun dengesini oturtman gerekir. Yosun sadece ışıkla oluşan bi şey değil sonuçta co2 den etkilenmeyecek birkaç canlı atarsan su dengesi daha kolay oturur.
300 Litreye Tür Tavsiyesi
Dediğim bitkiler gübre istemeyen kolay gelişen bitkiler zaten cabomba özellikle çabuk büyür sadece ortadan kesip tekrar dikmeniz yeterli olur. Karma akvaryumda melek beslemedim ama canlı doğuranlarla melekler birbirine zarar veriyor diye bi kaç kez okumuştum. Tabi uygun şartlarda ve imkanlar elverdiği kadar ve zevkinize göre balık beslemeniz en güzeli.
300 Litreye Tür Tavsiyesi
Merhaba Cem, eğer karma olacaksa barışcıl türleri seçmende fayda var. Benim tavsiyem bitkili karma bir akvaryum yapman. Bakımı kolay bitkiler (cabomba, moss türleri,  anubias, tilki kuyruğu gibi) ile lepistes + ramshorn salyangozu + cüce vatoz + kiraz karides besleyebilirsin. Ben bi ara böyle bi akvaryum kurmuştum o yüzden tavsiye ediyorum. Lepistesler 2 veya 3. doğumlarından sonra yavru yemeyi bıraktılar. Hem lepistesler hemde karidesler bitkiler sayesinde baya çoğalmıştı. Bitkiler dikerken budarken uğraştırır biraz ama hem balıkların sağlığı için hem de görüntü açısından lazım. Beğeneceğine eminim.

http://www.akvaryum.com/Forum/300_lt_bitkili_k479927.asp
Bitki önerisi
Tabi hepsi tercih meselesi. Yazılarda olanların çoğu da tecrübe edilerek aktarılmış durumlardır. Bu akvaryumla devam edecekseniz yükseklik fazla olduğu için 3 adet 24w t5 floresan almanızda fayda var veya 2 adet 24w t5 1 adet 18w t8 de yapabilirsiniz. 2 tanesi grolux, 1 tanesi daylight olabilir. 
Bitki önerisi
Genelde bitki akvaryumları fazla yüksek olmaz. Nedeni ise ışık tasarrufu, bitkinin gelişimi, görüntünün güzel olması, bitki budama veya yer değiştirmede kolay olması gibi. Eğer imkanınız varsa akvaryumu değiştirin. Forumda 2. el akvaryum satan arkadaşlar var. Örneğin 100x40x40 veya 100x50x40 (50 en) gibi bir akvaryum bitkili akvaryum için idealdir.

Değiştiremezseniz ışığa yaklaşabilecek hızlı büyüyen bitki türleri tercih etmelisiniz (cabomba, tilki kuyruğu, amazon hançeri gibi) yada çok fazla ışık istemeyen bitki türleri (moss türleri, anubias gibi) de olabilir. 

Benim tavsiyem akvaryumunuzu değiştirin ve verdiğim ölçülerde veya aynı mantıkta daha küçük veya daha büyük bir akvaryum da alabilirsiniz. 

Bol miktarda bitki ile lepistes, kiraz karides ve ramshorn salyangozundan oluşan bir akvaryum kurabilirsiniz.
Bitki önerisi
Merhaba akvaryumunuz 100x75x50 mi yoksa 100x50x75 mi yani ben yanlış görmediysem akvaryumunuz ön camdan arka cama 50cm tabandan yukarı doğru da 75 cm mi yoksa tam tersi mi? Önerilerimi ona göre yapacağım da.
Artemia Nasıl Hazırlarım
Hazır çıkartılmış ve kurutulmuş olanları var. Ama artemiayı yumurtadan çıkartmak da çok zor değil. Kendin yumurta alıp çıkarmanı tavsiye ederim. 

Akvaryum sorum
Merhaba Mert sitenin malzeme ilanlarına göz atmanı tavsiye ederim en uygunu 2. eldir tabi sağlam olması şartı ile bu şartları da bu sitede bulabilirsin, alacağın kişinin geri bildirimlerine de göz at. Sıfır akvaryum pahalı olur. Kendin yapmaya kalksan malzemesi 2. el fiyatından pahalı olur ve düzgün yapamazsan başına bela olur.
osmoz cihazı kullanımında ph'ı postkarbon filtreyi çıkarmadan düşürme
Erdal Bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Bende hala aynı; yani arıtıp beklettiğim suyun ph'ı çok düşük 4.5-5.0 arası ama ilk arıtıldığında ph 7 civarı çıkıyor. 
osmoz cihazı kullanımında ph'ı postkarbon filtreyi çıkarmadan düşürme
İlginiz için teşekkür ederim Erdal Bey. Sonuçları merakla bekliyorum. Sonuç bendeki gibi çıkarsa osmoz cihazlarının ph değeri sorunu ortadan kalkmış olur.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.