ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
asa03005
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ağustos 2010 16:30
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2013 21:37
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serdar arslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

serdar arslan

SON 10 MESAJI

Mango kökü

Akvaryumcu kütüğü verirken temiz olduğunu direk akvaryuma koyabileceğimi söylemişti, dediği gibi yaptım kütük salınım yapmadı gerçekten temizmiş tek sıkıntı yüzmesi  :S İki gündür suda bekletiyorum hala batmadı, bakalım ne olacak  
Mango kökü

Çok mantıklı yazmışsın ama bendeki kök daha çok kütük de diyebiliriz üzerine kaya koymak lazım:)
Mango kökü

Öncelikle herkese merhaba Arkadaşlar, konunun yeri burası değilse özür dilerim;
Akşamleyin büyük bir mango kökü aldım, etrafına moss sardım akvaryuma koymadan önce çok harika duruyordu, akvaryuma koyunca bir sürprizle karşılaştım :) Mango köküm suda asılı kaldı, yani gemi gibi yüzüyor. Suda bekletsem acaba batar mı, yoksa kazık mı yedim??
Akvaryum suyunda beyaz hareketli noktalar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: -

Akvaryum Kapasitesi (litre): 25

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: java moss

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce büyük bir akvaryum kurdum, 25 litrelik bitkili akvaryumdaki lepisteslerimi de büyük akvaryuma taşıdım ama yeni akvaryumun tabanı henüz hazır değildir diye düşünerek bitkilerimi bir süre daha küçük akvaryumda bekleteyim dedim. Balık da yok diye düşünerek iç filtreyi ve ısıtıcıyı da kapattım. Günde 8-10 saat grolüx 15 watt ışık ile aydınlattım.
Sonuç: 1 ay sonra suyun yüzeyinde toz gibi beyaz bir tabaka oluştu ve suyun içerisinde de zıplıyor gibi hareket eden beyaz nokta büyüklüğünde canlılar ve cama yapışarak yüzen ve belki 1-2 mm boyunda solucan gibi canlılar oluştu. Şu an bitkilerimi daha önce taşımadığım için çok pişmanım. Bu akvaryumu tamamen kaldıracam ama son çare size bir sormak istedim. Bitkilerimi kurtarmanın bir yolu var mı?



Arkadaşlar resimleri de ekliyorum. İlk 3 resimde camdaki solucanımsı canlıyı göreceksiniz. Son 2 resimde de suyun yüzeyindeki toz-tül gibi tabakayı göreceksiniz


Taban kumu
Sayın tecrübeli arkadaşlar amacım sizden yardım istemek birbirnize düşürmek değil :) Akvaryumumun tabanı yaklaşık 80x50 cm. Uygun fiyata taban malzemelerini nerden bulabilirim, Ankara'da oturuyorum. 
Taban kumu
Arkadaşlar aquaclay bitki toprağı ve prodac humus gübreli bitki toprağını karıştıracağım. Üzerine de Dere kumu veya kuvars siyah kum koymayı düşünüyorum ama kararsız kaldım. Siyah kum çok parşak ve göz alcı duruyor ama dere kumu koysam çok mu yavan kalır? asa030052012-10-28 16:48:59
Taban kumu
Forumda bazı arkadaşların tabana kat kat kum koyduğunu okumuştum. Acaba farklı kumları kat kat koymak daha mı faydalı?
Taban kumu
Arkadaşlar daha büyük bir akvaryuma geçeceğim ve bitkili bir akvaryum yapmayı planlıyorum. Taban kumu için ne önerirsiniz?
Kiraz Karidesi Hakkında SSS
Arkadaşlar benim karideslerimden 1 tanesi son zamanlarda hep kumda dolaşıyor ve sanki karnının altı şişmiş gibi hamile mi acaba? Hamile ise almam gereken bir önlem var mı, akvaryumda 4 platy bir vatoz var.
25 lt vatoz
Arkadaşlar 25 lt akvaryumda platy ve karides besliyorum. bugün akvaryum camında tuhaf tülümsü bir yapının oluştuğunu fark ettim. vatoz alsam mı diye düşünüyorum. vatoz  camı temizler sanırım, sizce uygun olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.