ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cerkesya1864
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Eylül 2010 00:28
Son Ziyaret:
16 Ekim 2013 17:20
Toplam Mesaj:
55 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
TARIK BİRDAL
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
ADALET BAKANLIĞI-ÜSKÜDAR ADLİYESİ-MEMUR
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tarık Birdal

SON 10 MESAJI

akvaryem.com gerçekten bukadar kusursuz firma yok
Alışveriş yaptım ödeme linki gelecek dedi ama sanırım hemen linki göndermiyorlar. Ödeme sistemi hiçte kullanışlı gelmedi bana. İnşallah ürünlerde sıkıntı yoktur. Herkes iyi olduğunu söylüyor ama bakalım.
Yeni Ürün hava alan balık taşıma poşeti
Konu atıl kalmış merak ettim bulan gören yada tecrübe eden birileri var mı acaba
150*60*60 ve EHEİM
Merhaba;
Ben 120*60*60 bir akvaryuma sahibim, malesefki bende eheim 2228 pro aldım. Ben fluval ses yaptığı için tercih etmedim. Bir iki arkadaşım ses yapıyor diyince ben sese takılarak eheim 2228 aldım. ürün icin her ne kadar 600 litre akvaryumlar için kullanılabilir yazsada bu ürünün kullanılacağın maksimum 250 litredir. Benim akvaryumum 432 litrelik ama tabi hepsi dolu değil kum kaya derken 330-360 litre arasında bir miktar yapıyor balık yüküm fazla değil 3 yetişkin sarı prenses 6 yavru sarı prenses ve 5 yetişkin yunus var o da tabi daha bir kaç aydır. ben alalı bir yıl bile olmadı bu modeli ses konusunda kesinlikle kulağınızı dayanasanız ancak duyuyorsunuz sesi ama temizlik konusunda kesinlikle ama kesinlikle yetersiz. Ben daha akvaryumumu istediğim netlikte hiç bulumadım. Balıkları elimden çıkarıp başka bir türe geçeceğim için şimdilik böyle idare ediyorum. akvaryum içinde bir iç filtre olmasına rağmen malesef istediğim kaliteye ulaşamadım.
Benden tavsiye bu hacim için kesinlikle bu modeli düşünmeyin ne tek olarak ne de çift olarak.
 
Ben şimdi ya değiştireceğim yada yanına bir tane daha filtre alacağım çaresiz.
Çok kaliteli bir ürün çok sessiz ama hacim olayında yanlış bilgi veriyorlar satış ilanlarında belirtildiği gibi 600 veya üzeri bir hacmi temiz tutması mümkün değil sanırım tankta sadece iki-üç balık olursa ancak temizler ;)
yavruluk ve birkaç soru

arkadaşlar merhaba hobiye başlayalı çok fazla olmadı ama benim sarı prenseslerden 7-8 cm olan yani en küçük olanı ağzına yumurta aldı 8 gün oldu balığımın ilk tecrübesi o yüzden kesinlikle kusturmayacağım. Sıkıntıya düştüğüm konu yavruluk ve balığımın yavruları bırakması ile ilgili,

Öğrenmek istediklerimi aslında forumda baya bir araştırdırdım ama sorularımdan bazılarına birebir cevaplar bulumadım tecrübem az olduğu için de çok fazla yorumlayamıyorum konuları,
 
Şimdi
 
Akvaryumum 432 litre kaya ve kum dan sonra kalan hacimdeki su miktarım 350 litreden biraz fazla, akvaryum için de 3 tane sağlam tam mağara şeklinde kaya yerleşimim var ayrıyetten yine kayalık geçit şeklinde ve normal sıralanmış kayalık alanlar mevcut, bitki olarak 3 kök olarak anubias var sadece, ısı seviyesi 27-29 aralığında, havalandırma oldukça iyi 100 cm lik bütün bir hava taşım ve eheım marka bir hava motorum var baya güçlü,
 
Yavru için hazırlık yapıyorum, sarı prenseslerin 20-22 gün kadar yavru tuttuğunu kusturulmazsa kendileri saldığını öğrendim bunda yanlış bir bilgim var mı?
 
-Sarı prenses balığımı ayırmayı düşündüm ama balığın kendi attığı yumurtaları yiyip yemediğine emin olamadım genelde yemez deniyor ama bazı yavruluk şekillerinde yavruluğun alt kısmına ızgara yapılmış anaç balığın yememesi için diye yazılmış. Yani sarı prensesim kendi yumurtalarını yer mi onu ayırıp koysam başka bir yere.
 
-Satılık yavrulukları çok küçük buldum o yüzden kendim yapmak istiyorum kafamda bir planım var ama eğer balığım yumurtalarını yerse yapacağım yavruluğa ızgara düzeneği de koyacağım bu ızgaranın açıklık aralığı kaç mm olmalıdır. Yavru balıkların alta kolay geçebilmeleri için.
 
-Yavruluğun en az ebatların ne olmalıdır piyasadaki satılan en büyük yavruluk 15 litre lik falan bu anaç balığı yavrulayana kadar koyduğum zaman strese sokmazmı,
 
- Yavruları ne zaman diğer balıkların yanına bırakabilirim, akvaryumda sarı prenses, ve 12-15 cm boylarında yunus larım var.
 
Cevaplarınızı bekliyor olacağım
 
Eheim 2228 Filtre Malzemeleri ve Dizilim Sırası
Bende geçen ay aldım bu modeli sıfır içi dolu olarak tankım 432 litre ama su miktarı 350-400 litre arası 600 litreye kadar kullanılabilir yazıyor.
 
Süper sessiz ve sıfır su sızıntısı ile çalışıyor bazen elimi tanka sokuyorum borudan su sürkülasyonu varmı yoksa çalışmıyormu diye. Ama şunu belirteyim.
 
Öyle ahım şahım bir debi söz konusu değil benimkinde tankı kuralı 2 ayı geçti hiç durdurmadığım halde hala istediğim netliği yakalayabilmiş değilim.
 
Birde arada bir suya çok partikül salınımı yapıyordu. Yüzeysel bir temizlik yaptım borular dahil ama 10 geçtikten sonra arada bir böyle partiküller salıyor suya çok yogun oluyor. Bu sorunu iç filtre ile çözüyorum şimdilik ama bu partikül atma olyını tam olarak anlayabilmiş yada çözebilmiş değilim doğrusu.
 
Dizilim bende hazırdı.
 
en alttan seramik
üzerinde mavi sünder
üzerinde subrast
üzerinde yine subrast
üzerinde en üstte beyaz elyaf
 
ben böyle kullanıyorum hala... 
 
Başka birine tavsiye edermisin derseniz şimdiki durumuma göre etmeyi düşünmem.
Yeni Kurulum Bulanıklık ve Ağır Koku
Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Sık su değişimi, azar azar 3 günde bir dip çekimi ve biraz kaya tuzu  ile sorunu bugün itibari çözmüş bulunyorum.
 
Biraz koku çektik ama şu anda koku kalmadı.
Yunus Cinsiyet - Fikri Olan var mı ?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arkadaşlar 1e 2d diye aldım ama sanırım bir tuhaflık var bu cinsiyet işinde.
 
Tankta sürekli bir kavga söz konusu,
 
Tankım 432 litre 3 yunus var boyları yaklaşık 9-11 cm arası 2 tanede cüce vatozum var 3-5 cm arası
 
 
Cinsiyet konusunda anüs - vent ayrımı yapamadım daha doğrusu balıkları yakalayamadım tankı allak bullak ettim ama nafile balıklarda iyice karardı bu işlemi yaparken vazgeçtim. Bu şekilde bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı acaba.
Eheim Mağduru Olarak
Netten satışlarda sadece bir yer içi dolu veriyor ürünü. Kurulumu kullanımı çok basit ama bana kalırsa o paraya kesinlikle değmiyor. Debisi öyle abartıldığı gibi ahım şahım bir ürün değil. Ama ses konusu sıfır. Ben salonumda fazla ses olmasın diye ve sızıntı olayı gibi bir şikayeti olmadığı için tercih ettim söylediğim gibi.
 
Ben netten almadım gittim bizzat kendim aldım ürünü. ama aldığım yer netten 365 TL ye satıyor bu ürünü ürün 3 sepetli. en alt sepette meç var üstteki iki sepette. subrast dolu olarak geliyor.
 
Eğer alırsanız ürünü tankınıza bağlamadan önce. Tabiki içindeki katkıları yıkadıktan sonra ürünün içini su giriş hortumundan su ile doldurun daha sonra su giriş hortumunun ucunu su dolu kovaya bırakın filtreyi fişe takın ve su çıkış hortumundan ağzınız ile su çekin ve kovadaki su bitene kadar devir yapsın sonra musluktan kapatıp muslukla beraber hortumları çıkartıp tankınıza monte edin en sonunda musluğu takarsınız ve sonra fişe taktığınızda ürününüz sorunsuz çalışmaya başlayacaktır.
Teleskop akvaryumdan aldım ben oraya bakabilirsiniz. en uygun fiyat ve içi dolu olarak orada bulmuştum araştırmalrım sonucu ama şu anda ne durumda bilmiyorum.
Eheim Mağduru Olarak
Ben Eheım 2228-02 pro serisi aldım 432 litre tankım var su oranı 350-400 litre arası valla öyle abartıldığı gibi değil yüksek debi söz konusu değil. Ben en çok sızıntı ve ses konusuna takıldığım için tercih etmiştim bence tankınıza çok fazla gelmez. Eheım 2228-02 nin çalıştığını bile anlamıyorum ses ve sızıntı sıfır. içi dolu 360 TL ye aldım ben.
Cerkesya18642011-01-27 21:39:18
Yeni Kurulum Bulanıklık ve Ağır Koku
Suyum gözle görülür bir farkla beyazlaştı şu anda. Dip çekimi yaptım kaya tuzu ve karbon eklicem yarın sabah işlerden dolayı gidemedim bir türlü koku da azalma var ama hala rahatsız edici bir durumda.
 
Bir de ben amonyak-nitrit-nitrat değerlerini ölçmek için test yapmak istiyorum. Hangi testleri önerirsiniz. ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.