Akvaryum.Com
  • Akvaryumumu Nasıl Kurtarabilirim ?


    Profil resmi
    Joyusca

    Yks sürecim için ara verdiğim akvaryum hobime tekrar dönmek istiyorum. Bu akvaryumu nasıl kurtarabilirim ? Tekrar baştan mı kurmam gerekecek ?

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238164/280320241800561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238164/280320241800581.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238164/280320241800591.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    isssmailak

    Bu akvaryumu kurtarmaya çalışmak yerine güzel bir temizlik yaparak en baştan kurmak emin olun daha iyi olacaktır. Anladığım kadarı ile içinde salyangoz dışında bir canlı yok. En baştan temiz bir kurulum yapıp yeni bakteri kültürü oluşturup canlı eklemesi yapmak canlılar için en sağlıklısı olur bence

    (1) (23)

    800l/h 35 Litre Akvaryum


    Profil resmi
    r1dd.

    Arkadaslar öncelikle merbaha buralarda yeniyim direkt konuya gireyim.abimden kalma 35 litre akvaryum vardı bende onu kullanayım demiştim abim balık aldığı zaman akvaryumcu ona 12W 800L/h ic filtre vermiş.Benim akvaryumumda biraz küçük olunca balıklar (transgenetik tetra) filtrenin olduğu yerden uzak duruyorlar sizce uygunmudur bu filtre cevaplarsanız çok sevinirim
    İyi Hobilerr...[:)))]

    Profil resmi
    isssmailak

    Akvaryum için çok yüksek devir daimi var litre olarak. Bu kadar küçük akvaryumlar için küçük pipo filtre yada saatte 250l/h bir şelale filtre alsanız daha iyi olur. Hem akvaryumda yer kaplama hem balıklarınız çok daha rahat eder. Örnek olarak Dophin h100 şelale filtre yeterli olur.

    (1) (25)

    Yüksekliği Düşük Akvaryum.


    Profil resmi
    _Tilaus

    Herkese Merhaba.
    Oncelikle bu iste cok yeni sayilirim. Sadece arastirmalarima dayanarak bir akvaryum kurmak istiyorum. Bu bağlamda siz değerli tecrubeli insanların fikirlerini ve tavsiyelerini bekliyorum.
    1- Akvaryumu cama cam olacak sekilde ozel yaptiriyorum. Vitrinimdeki yeri hazir o yuzden olculeri 50*30*29 olacak. 42 litre low tech bitkili olarak planlıyorum.
    Merak ettigim ise yuksekligin 29cm olmasinin ne gibi bir dez avantaji olur.
    2-akvaryumda 250L/H selale filtre kullanacagim uygun mudur?
    3-taban icin bitki topragi ustine dere kumu uygun mudur?
    Her sey normalse
    Bakimi. Kolay hangi bitkileri yetistirmeliyim.
    Ve daha sonrasinda hangi balik turunden kac adet

    Profil resmi
    HobiciMithrandir

    Şelale filtre kullanmış birisi olarak tavsiyem 1 2 tık daha yüksek devirli bir filtre almanız. Oluşan akıntıyı bir süngerle felan engelleyebilirsiniz, balıkları rahatsız etmez.

    Askı filtrelerdeki en kötü özellik çabuk tıkanmaları ve kesinlikle her hafta temizlik istemeleri. Hal böyle olunca düşük devirli ve dolayısıyla haznesi daha dar olan filtreler hemen yosun bağlıyor. Hatta boruları ince olan filtreler tamamen tıkanıyor, su geçmez hale geliyor.


    (5) (167)

    Mato Grosso Do Sul Biyotopu/coxim-brezilya


    Profil resmi
    ArifhbsAquatics
    00:25
    33 beğeni
    [K]Brezilya’ nın Mato Grosso do Sul Eyaletindeki Taquari Nehri’nin Coxim Kasabasından Geçen Küçük Bir Dere Biyotopu[/K]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/210320240035421.jpg[/IMG]

    Ölçüler:60x40x40
    Canlı Türleri:Apistogramma trifasciata, Hyphessobrycon herbertaxelrodi
    Bitki Türleri: Amazon frogbit ve eleocharis parvula.
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Dophin cf-300 filtre, 20 watt 6500k samsung smd led armatür.
    Tasarım ve Dekorasyon: Geven (flamewood) ve kekik çalıları, doğadan toplanan kuru dallar ve yapraklar. 5-1mm krem renk silis kum.


    Merhaba dostlar!

    Biliyorum; başlık biraz uzunca oldu ama ‘nerenin biyotopu bu kardeşim’ sorusuna dıdımın dıdısının dıdısı şeklinde, tikele doğru bir cevap gerek. Biyotop gibi biyotop başlığı! Araştırırken takip edilen yolun en detaylı adresi! Aha da şurası! Biyotop akvaryum başlığı işte! ‘Mato Grosso do Sul, Orman Deresi, Coxim, Brezilya’ da başlık olabilir fakat dikkat çekmek istediğim şeye tam olarak hizmet etmeyecekti. Biyotop akvaryum kavramının ne olduğunu açıklamak için konuda anlatılan herşeyin adresi bir başlık olduğunu düşünüyorum. Benim ve merak edenlerin de nasipleneceği, biyotop akvaryumun nasıl olması gerektiğine dair donelerin içinde olduğu bir konu olmasını istiyorum. Biyotop akvaryum teriminin hala tam olarak anlaşıldığını düşünmeyenlerdenim. Bir çok biyotop konumda bu duruma değinmiştim. Lütfen ukalalık veya çok bilmişlik olarak algılanmasın ama hobiye başladım başlayalı uzmanlaştığım bir alan. Son iki-üç yıldır da uluslararası ortamlarda ihtiyolog ve biyologlarca da takdir edildiğimden, bu konu hakkında yazıp-çizmek ve tartışmak birazcık hakkımdır diye düşünüyorum. Ben saksı değilim kardeşim 😊!

    Beslediğimiz canlıların doğal habitatlarını merak eden dostlarım ‘Biotopia’ youtube hesabına denk gelmiştir. Hala izlemedinizse sevgili arkadaşım Tai Strietman’ ın kanalına muhakkak göz atın. Küçük tetraların, chiclidlerin, Ludwigia, Eleocharis ve nilüferlerin cirit attığı, Pantanal bölgesinin o muhteşem su altı videolarına hayran kalmamak elde değil! Sizi bilmiyorum ama beni muazzam bir şekilde büyülüyor! Her bir karesi ayrı bir dünya! Bu hobiyle belli bir müddet zaman geçirdikçe insan tuhaf bir bağımlılığa düşüyor. Özellikle doğal bir sistem oluşturma gayreti taşınıyorsa doğada gördüğümüz her taş, kuru dallar ve yapraklar, ağaç köklerinin saçakları vs kendilerini evinizdeki akvaryumda bir tema içerisinde hayal ettiriyor. Artık o materyallere sıradan değil, algıda seçici ve bile isteyeci bir gözle bakıyoruz. Su altı görsellerinde zihnimize düşen her anın gölgesi, çevremizdeki botaniklere ve taşlara yansıyor. Ha bir güvercinin takla atmasından alınan bir haz ha bir dal parçasının kıvrımlarını akvaryum içerisinde hayal etmek! Allah’tan ıslık çalıp peşi sıra koşturmuyoruz bu ilgimizi yaşarken 😂. Belki de ben sadece böyle düşünüyorum. Biraz da mesleğin vermiş olduğu bir hassasiyettendir. Her kıvrımı, ışığı, gölgeyi bir tabloymuş gibi hayal etmektendir; kim bilir? Öze dönecek olursak, bir şekilde bu hobiyle aramızda bir bağımlılık oluşuyor. Su altı habitatlarını olabildiğince aslına uygun akvaryuma taşıma gayreti de, bu hobideki nihai hedefim. Ancak o zaman balık beslemekten ve hobimden keyif alıyorum. Canlıları, doğal ortamlarına benzer bir yapay ekosistemde izlemek, bu sistemdeki makro-mikro yaşamların uyumunu takip etmek, o döngüye kapılmak.. Gerçek habitatların videolarını izlerkenki aldığım hazzı veriyor bana. Evet, ana aktörler balıklarımız belki; gelin görün ki canlı bitkiler, çürümeye başlamış yaprak parçaları, algler ve mantarlar bu koronun olmazsa olmazı benim için. Doğada tüm bunlar ve fazlası varsa muhakkak her birinin bir işlevi vardır. Bitkiler azot döngüsüne, çürükçüller faydalı asitlere, kuru boranikler hümin, tanen ve saklanma alanlarına, algler, fungiler, biyofilmler ve mulmlar karbon/azot döngüsü ve doğal besin yataklarına dönüşümde hizmet ediyorlar. İşte bu sistemi oluşturup izlemek ana prensibim. Bir biyotop akvaryumda olması gereken her şey! Bazen tek bir türün yaşadığı bir bölge, bazen de komünite bir ortam. Aynı doğadaki gibi!

    Tai’ nin videolarını izlerken Coxim kasabasında küçük bir derenin görüntülerini çektiği şu videoya denk gelmiştim;
    [VID]https://youtu.be/qYreZVRWwNc?si=brEtoaCqDcM8Qjdj[/VID]
    Siyah neon tetralar (Hyphessobrycon herbertaxelrodi) ve Apistogramma trifasciataların aynı ortamda bulunduğu bir dereydi. İki türe de ülkemizde ulaşmak mümkün. Üstelik videoda bahsi geçen bitkiler de bulunuyor. Elimizde biyotoptaki zemin tipinden bitkisine, canlısına ve diğer detaylarına ait oldukça yeterli bir video da var! Videoyu çeken de bölge hakkında daha fazla detay alabileceğim, ara sıra yazışıp fikir paylaştığım bir instagram arkadaşım! Daha ne olsundu? Bunun dışında referans verilebilecek siteler, makaleler ve canlı taksonomisine ait bilgileri de bulmak kolay. Bölge, çok bilindik bir yer olduğu için araştırılıp döküman hazırlamak ve biyotopunu yapmak için gayet ulaşılabilir durumda. Toparlamak gerekirse, tam anlamıyla ve nokta atışı bir biyotop kurmak için elimizin altında her şey var. Lego seti kurmaya benzetirsek, her parça eksiksiz ve önümüzde de kurulum kılavuzu varsa o set kolay yapılır. Bundan sonrası, videodaki materyallerin benzerlerini bulup nehirdeki sahnelerden harmanlanan bir tema ile doğal ve göze hoş gelecek şekilde yeniden bir biyotop oluşturmak. Aklıma takılan yerleri ve merak ettiklerimi de Tai’ye danışarak giderdim ve nihayetinde yukarıdaki görselin çıktığı bir biyotop kurdum. Kendisi hayran kaldığını söyledi sağolsun 😊.

    Profilden, sağ taraftan açık suya uzanan bir kıyıyı ağaç kökleri ve kuru bitki parçacıklarıyla tasvir etmeye çalıştım. Videodaki görselde zemindeki kumda yer yer çakıl taneleri de bulunmakta ama nasıl olsa kuru yaprak ve köklerin tortularıyla kumun yüzeyi zamanla kapanacağı için kullanmayı tercih etmedim. 05-1 mm silis kum serdim zemine. Geven (flamewood) çalılarının dokusu ve kıvrımları, suda çözünmeye başlayan köklere ve devrik dallara benzediği için oldukça doğal, estetik ve kullanılası bir materyal olduğu için bu biyotopta da kullandım. Esasen Fransız Guyanası’ndan bir biyotopu taklit ettiğim şu tankın modifiye edilmiş halidir diyebiliriz:

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/250120220052421.jpg[/IMG]
    Tankın konusu [URL=https://www.akvaryum.com/Forum/canceler_deresi_biyotopu_-_fransiz_guyanasi_k980545.asp]burada.[/URL]

    Tabandaki tenellumları söküp yatay ve dikey eğimli kökleri daha da artırarak, tabana biraz daha hareket vererek farklı bir konsepte çevirdim. Kıyıdan suya uzanan, çeşitli bitkilere ve genç ağaçlara ait saçak görünümlerini ise kekik çalıları ve doğadan topladığım kuru botaniklerle oluşturdum.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/210320240015521.jpg[/IMG]
    Tüm bunları yaparken suyu bile boşaltmadan hallettim (Önceki kurulumdan kalan canlılar çıktıktan sonra). Ana temayı tamamladıktan sonra suyun 3/1 lik kısmını sifonlayıp taze su ekledim. Önceki kurulumla benzer su değerleri taşıdığı için suyu tamamen değiştirmedim. Tai, 80-90 ms bir iletkenliğin, 6 küsür bir pH değerinin olduğunu söylemişti. 50 ppm ve 6.8’lik bir pH vardı zaten. Öylece devam ettim. Yıl içerisinde kurak-yağışlı sezon boyunca uç değerler görülmediği için bu parametreler biyotop için de oldukça uygun. Hafif tanen lekeli bir dere olduğundan suyun sararmasına da izin verdim. Bunu kuru yapraklar ve kökler halletti zaten. Ayrıca katkı kullanmadım. Videoda trifasciataların yaşadığı kıyı kesimde pek canlı bitki görmediğim için birer tutam eleocharis parvula ektim bazı kısımlara. Kimi tuttu kimi çürüyüp gitti. Tutan da değmeyin bana modundaydı 😊. Genellikle su üstü bitkileri kullanmayı tercih ettim. Kıyı ve akıntının az olduğu bölgelerde yaygın bir türdü; videoda olmasa bile kullandım. Bölgenin bitkisi olması yanında ben azot canavarı olduğu için kullanmayı tercih ettim. Filtrasyona katkıları muazzam. Dileyen dostlar ‘atık su arıtımında su üstü bitkileri’ yazarak bu konuda onlarca bilimsel yayına ulaşabilir. Bazen iki haftada, bazen üç haftada bir %10’luk su değişimleri yaptığım halde ölçtüğüm nitrat 0 mg üzerinde olmamıştır. Bir çift trifasciata ve dokuz siyah neon, yaklaşık 70-75 litre su ile bu bitkiler ve filtredeki medyalar azot yükünü fazlasıyla omuzlamış desek yanılmayız. Yeri gelmişken, dophin cf-300 marka küçük dış filtre kullandım. İçerisinde seachem matrix, 30 ppi biyolojik sünger ve sera crystal clear toplarından kullandım. Debisi çoğunlukla düşse de tanka yettiğini söylemeliyim. Sonradan su sızdırmaya başlaması dışında memnundum. Ucuz etin yahnisi böyle oluyor.

    Biyotoplarda aydınlatma tercihim led projektörler ve spot lambalar olsa da bu tankta samsung marka smd led armatür kullandım. Selahattin Fidan (sfaqua) yapmıştı. Neden projektör veya spot? Işık akışını yaymadan, direkt tabana düşürdüğü için su yüzeyindeki dalgalanmaların aksi, balıkların, bitkilerin ve dekorun gölgesi güneş ışığındaki gibi bir hal alıyor. Görüntü daha gerçekçi oluyor. Gönül isterdi ki kessil tuna sun marka bir spot kullanayım; henüz o kadar zengin değilim 😊. Genelde 6000-6500k renk sıcaklığı olan aydınlatmalar iş görüyor. Öğle vakti güneş ışığının renk sıcaklığı 5700-6500k arasında değişiyor mevsime göre.

    Biyotopun su değerleri ve genel görünümüne değinmiştik; nehir sistemi ve lokalizasyonundan da bahsedeyim.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205902/210320240019061.jpg[/IMG]
    Paraguay nehir drenajına bağlanan Taquari Nehri’nin küçük bir kolu bu biyotop. Derenin adı yok. Enlem-boylam bilgilerini Tai’ nin tariflerine göre buldum. Videodaki o köprüyü bile buldum google earth’da 😊. Mato Grosso do Sul eyaletinin Coxim şehrinde bu bölge. Brezilya’nın güneyinde. Tanklarımızda baktığımız çoğu Güney Amerika bitkisinin anavatanı Pantanal bölgesinde. Bitki ve canlı çeşitliliği açısından zengin bir bölge.

    Konu girişinde ‘kırmızı’ tonla belirttiğim ve nedenlerini sıraladığım başlık geyiğinin detayları da böyleydi. Bir biyotop tankı, ana hatlarıyla nasıl olur, hangi yollar izlenir, nelere dikkat edilirin özeti budur. Bir biyotopta biyotik ve abiyotik elemanlar kadar onların ne oranda ve nasıl bir düzende bulunduğunu gösteren yazılı-görsel dökümanlar da önemlidir; hatta kılavuzdur. Bu kılavuz ne kadar detaylı ise kurulacak biyotop da o kadar biyotoptur. Devlette belge ne ise, biyotopta da o’dur 😊. Hele bir de yarışmaya katılım varsa! Şunu da diyebilirsiniz; ‘E kardeşim, referans videoda su hafif bulanık, senin tankın gayet ferah’? Yağmurlu bir gün olduğundan suyun bulanık olduğuna da değinmişti Tai. Taquari nehri dünyanın en büyük alüvyon havzası diye geçiyor. Yağışlar illa ki suyu bulandırabilir. Ben net halini görmeyi tercih ettim ve olsa nasıl olurduyu hayal ettim. Bir de dikkat ederseniz, görüntülerdeki gibi çal-çamur ne varsa taklit etmekten ziyade evimde izleyeceğim, göze hoş gelen bir tasarım yapmak istedim. Aslına benzeyen ama ondan uzaklaşmadan..

    Canlı seçimi, av avcı durumu, tank hacmini verimli kullanma gibi diğer detayları da sonraki güncede paylaşmayı umuyorum. Tankı bozalı çok oldu. Zamanında paylaşmamıştım. Biyotop akvaryum kurmada örnek olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Forum aynı zamanda hobi günlüğüm de oluyor; güzel bir arşiv oluşturuyorum kendime. Paylaşmak, bu hobiyi yapılır kılan ve güzel dostluklara sebep olan bir süreç.

    Tankın videosu:
    [VID]https://youtu.be/3AFuII7k9O8?si=KgwbwzAttGEc_qJN[/VID]

    Not: Trifasciatalar için Harun Yıldırım, kekik çalıları için Cem Altay abilerime teşekkür ederim.

    Görüşmek üzere; keyifli hobiler![EDIT]ArifhbsAquatics,2024-03-23 01:02:41[/EDIT]

    Profil resmi
    capodicapii

    1 beğeni
    [QUOTE=ArifhbsAquatics][K]Brezilya’ nın Mato Grosso do Sul Eyaletindeki Taquari Nehri’nin Coxim Kasabasından Geçen Küçük Bir Dere Biyotopu[/K]

    [/QUOTE]

    Bu biyotop işi önce Güney amerika diyerek kıtasaldı. Sonra Brezilya, Mexica gibi ülke ismiyle ulusallaştı. Sonra nehir isimleri ile havzalaştı. Sonra nehirlerin kollarının olduğu eyaletler, bölgeler oldu.
    Olay kasabalara kadar indimi ya :)) Yakında Carlito emminin tarlasındaki su birikintisi gelir mi [:)))]

    Bu arada eline sağlık çok güzel olmuş.

    (11) (785)

    Kırmızı Burun Beyaz Benek Hastalığı


    Profil resmi
    che41
    15:00
    Arkadaşlar merhaba tankımda beyaz benek illeti geldi sanırım kırmızı bunrunlarda vardı bir kaç gündür takip ediyorum biraz çoğalmada var ancak herşeyi düzenli yapmama rağmen neden bu şekilde oldu bakteri kültürü olsun su düzenleyici olsun herley kullandım haftada bir su değişikliğimi yapıyorum dinlenmiş suyu oda ısısı ortamında bekletip su değişikliği o şekilde yapıyordum anca sadece kırmızı burunlarda oldu şuan dereyecyi 24 den 28 e yükselttim birde akvaryum tuzu attım güzelce ışık gelmicek şekilde akvaryumun önünü kapattım diğer balıklarım zarar görür mü bilmiyorum ama ilaç kullanmak istemiyorum suyum test yaptığım zaman güzel çıkıyor yakalamaya çalışsam çok zor çok hızlılar ne yapmam gerek [:'(]

    Profil resmi
    HOPPALA

    [QUOTE=che41]
    Şuan bende bu şekil 0 ışık alacak şekilde aSpotex elimde var ancak ana tanka atarsam bakteri kültürü vs suyun dengesi bozulmaz mı [:?][:?][/QUOTE]

    Açılmış konular var spotex tedavisi ile ilgili. Onlara bakabilirsiniz, bir kaç tanesi yeni konu. Oturmuş bir akvaryumda spotex vb etkenlere sahip ürünler zarar vermez. Spotex kullanırken kısmi su değişimi ve akabinde bakteri ilaveside yapabilirsiniz. Bu şekilde soru işareti ortadan kalkar. Tabii su değişimi yaparken bekletilen suyun litresine göre ilaç eklemeniz gerekiyor.

    (5) (162)

    Half Black Ve Full Black Lepistes Çaprazlama


    Profil resmi
    Mehmet deniz

    Half black dışı ve full black erkek Lepistes beraber üretilirse aynı akvaryumda yavrular nasıl olur

    Profil resmi
    Mehmet deniz

    Çok teşekkür ederim

    (4) (107)

    Tüm Emeklerim Heba Oluyor...


    Profil resmi
    StepBetta
    00:21
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/260320240013131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/260320240013231.jpg[/IMG]

    Merhabalar, kurduğum 8 litre bitkili akvaryumda yorumlardan başlayan (Flame Moss, Fissidens Sp Fox Moss ve Christmass Moss), tüm akvaryum bitkilerine yayılan (Limnophila Sessiliflora, Cabomba Aquatica, Pistia Stratiotes, Hygrophila Difformis, Java Fern) berbat bir yosun mevcut.

    Akvaryum 8 litre, 08:30-16:30 aralığında mix ledlerden oluşan (kırmızı mavi yeşil beyaz) bir armatür aydınlatıyor şu anda. 2 hafta önce ek olarak 6500 kelvin bir armatür de vardı. 2 hafta önce komple temizlik yapıp her şeyi düzenlemiş, yosunlaşmış bitkileri sökmüş ve tek armatüre indirmiştim.

    CO2 kullanmıyorum, normalde haftalık %20 su değişimi yapıyorum, Ramazan dolayısıyla yapamadım. 1 adet dişi Betta, 3 adet Nerite ve 4 adet kiraz karides mevcut tankta. 2 haftada geldiği hâl yine bu ve ben artık gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. 4 ay boyunca hiçbir problem yaşamadım. Ama şimdi durum bu şekilde. Desteklerinizi bekliyorum 🙏🏻[EDIT]StepBetta,2024-03-26 00:43:31[/EDIT]

    Profil resmi
    capodicapii

    Akvaryyumunuzda yosun yok, siyano bakteri var. Şu konuyu inceleyin.

    [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/betta_tankimda_siyanobakteri_sorunu_k995657.asp[/URL]

    (8) (430)

    Aliexpress Wifi Aydınlatma


    Profil resmi
    musses00

    Merhabalar,

    Forumda baktım ancak bulamadım. Aşağıdaki linkteki wifi aparatını satın almak istiyorum. Kullanan arkadaşlar varmı?
    OrionLed Extrem B Serisi ile düşünüyorum.

    [URL]https://tr.aliexpress.com/item/1005004557305321.html?spm=a2g0o.cart.0.0.29b5406a1YbXMU&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur[/URL]


    Profil resmi
    Montesque

    Akıllı priz işinizi görecektir ve çok daha hızlı ve ucuz gelir

    (1) (50)

    Bitkilerimin Sorunu Ne ?


    Profil resmi
    Keyten

    İyi günler üstadlar bazi bitkilerim çok iyiyken bazıları bu şekilde yanlardan veya delik olarak çürüyor ne yapmam gerekiyor eksik olan ne acaba, sıvı gübre olarak flora Multi minarels kullanıyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243484/280320241738401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243484/280320241738491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243484/280320241738541.jpg[/IMG][EDIT]Keyten,2024-03-28 17:40:05[/EDIT]

    (0) (18)

    Su Değişimi Ne Kadar Olmalı


    Profil resmi
    Ateskus

    47 litrelik akvaryumumda 9 transgenetik 1 cüce gurami vatoz ve 5 adet küçük çöpçü var. İçinde bitki var java fern ve cabomba, haftalık su değişimi ne kadar yapmalıyım

    Profil resmi
    Kınayu

    Selamlar ,
    Orhan beye katılıyorum 47 Litre için balık canlı sayınız sanki fazla .
    Haftalık su değişimlerini yapacağınız su ısısı akvaryum suyuna denk veya ona yakın bir ısıda ve dinlenmiş su olmasına dikkat edin ve tek seferde % 40 - 50 bence biraz fazla olabilir .
    Birde bahsi geçen değerleri ölçe bilmek için ölçüm kitlerine ihtiyaç vardır böyle biraz havada kalmış .

    (2) (41)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Mato Grosso Do Sul Biyotopu/coxim-brezilya


    Profil resmi
    ArifhbsAquatics - 00:25

    [K]Brezilya’ nın Mato Grosso do Sul Eyaletindeki Taquari Nehri’nin Coxim Kasabasından Geçen Küçük Bir Dere Biyotopu[/K]

    [IMG]https://foto.akvaryumhh.com/fotolar/205902/181120220210241.jpg[/IMG]

    Ölçüler:60x40x40
    Canlı Türleri:Apistogramma trifasciata, Hyphessobrycon herbertaxelrodi
    Bitki Türleri: Amazon frogbit ve eleocharis parvula.
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Dophin cf-300 filtre, 20 watt 6500k samsung smd led armatür.
    Tasarım ve Dekorasyon: Geven (flamewood) ve kekik çalıları, doğadan toplanan kuru dallar ve yapraklar. 5-1mm krem renk silis kum.


    Merhaba dostlar!

    Biliyorum; başlık biraz uzunca oldu ama ‘nerenin biyotopu bu kardeşim’ sorusuna dıdımın dıdısının dıdısı şeklinde, tikele doğru bir cevap gerek. Biyotop gibi biyotop başlığı! Araştırırken takip edilen yolun en detaylı adresi! Aha da şurası! Biyotop akvaryum başlığı işte! ‘Mato Grosso do Sul, Orman Deresi, Coxim, Brezilya’ da başlık olabilir fakat dikkat çekmek istediğim şeye tam olarak hizmet etmeyecekti. Biyotop akvaryum kavramının ne olduğunu açıklamak için konuda anlatılan herşeyin adresi bir başlık olduğunu düşünüyorum. Benim ve merak edenlerin de nasipleneceği, biyotop akvaryumun nasıl olması gerektiğine dair donelerin içinde olduğu bir konu olmasını istiyorum. Biyotop akvaryum teriminin hala tam olarak anlaşıldığını düşünmeyenlerdenim. Bir çok biyotop konumda bu duruma değinmiştim. Lütfen ukalalık veya çok bilmişlik olarak algılanmasın ama hobiye başladım başlayalı uzmanlaştığım bir alan. Son iki-üç yıldır da uluslararası ortamlarda ihtiyolog ve biyologlarca da takdir edildiğimden, bu konu hakkında yazıp-çizmek ve tartışmak birazcık hakkımdır diye düşünüyorum. Ben saksı değilim kardeşim! En çok bana soracaksınız! En çok banaa (Şu aziz günlerde bu kadar Firavunluk yeter)!

    Beslediğimiz canlıların doğal habitatlarını merak eden dostlarım ‘Biotopia’ youtube hesabına denk gelmiştir. Hala izlemedinizse sevgili arkadaşım Tai Strietman’ ın kanalına muhakkak göz atın. Küçük tetraların, chiclidlerin, Ludwigia, Eleocharis ve nilüferlerin cirit attığı, Pantanal bölgesinin o muhteşem su altı videolarına hayran kalmamak elde değil! Sizi bilmiyorum ama beni muazzam bir şekilde büyülüyor! Her bir karesi ayrı bir dünya! Bu hobiyle belli bir müddet zaman geçirdikçe insan tuhaf bir bağımlılığa düşüyor. Özellikle doğal bir sistem oluşturma gayreti taşınıyorsa doğada gördüğümüz her taş, kuru dallar ve yapraklar, ağaç köklerinin saçakları vs kendilerini evinizdeki akvaryumda bir tema içerisinde hayal ettiriyor. Artık o materyallere sıradan değil, algıda seçici ve bile isteyeci bir gözle bakıyoruz. Su altı görsellerinde zihnimize düşen her anın gölgesi, çevremizdeki botaniklere ve taşlara yansıyor. Ha bir güvercinin takla atmasından alınan bir haz ha bir dal parçasının kıvrımlarını akvaryum içerisinde hayal etmek! Allah’tan ıslık çalıp peşi sıra koşturmuyoruz bu ilgimizi yaşarken 😂. Belki de ben sadece böyle düşünüyorum. Biraz da mesleğin vermiş olduğu bir hassasiyettendir. Her kıvrımı, ışığı, gölgeyi bir tabloymuş gibi hayal etmektendir; kim bilir? Öze dönecek olursak, bir şekilde bu hobiyle aramızda bir bağımlılık oluşuyor. Su altı habitatlarını olabildiğince aslına uygun akvaryuma taşıma gayreti de, bu hobideki nihai hedefim. Ancak o zaman balık beslemekten ve hobimden keyif alıyorum. Canlıları, doğal ortamlarına benzer bir yapay ekosistemde izlemek, bu sistemdeki makro-mikro yaşamların uyumunu takip etmek, o döngüye kapılmak.. Gerçek habitatların videolarını izlerkenki aldığım hazzı veriyor bana. Evet, ana aktörler balıklarımız belki; gelin görün ki canlı bitkiler, çürümeye başlamış yaprak parçaları, algler ve mantarlar bu koronun olmazsa olmazı benim için. Doğada tüm bunlar ve fazlası varsa muhakkak her birinin bir işlevi vardır. Bitkiler azot döngüsüne, çürükçüller faydalı asitlere, kuru boranikler hümin, tanen ve saklanma alanlarına, algler, fungiler, biyofilmler ve mulmlar karbon/azot döngüsü ve doğal besin yataklarına dönüşümde hizmet ediyorlar. İşte bu sistemi oluşturup izlemek ana prensibim. Bir biyotop akvaryumda olması gereken her şey! Bazen tek bir türün yaşadığı bir bölge, bazen de komünite bir ortam. Aynı doğadaki gibi!

    Tai’ nin videolarını izlerken Coxim kasabasında küçük bir derenin görüntülerini çektiği şu videoya denk gelmiştim;
    [VID]https://youtu.be/qYreZVRWwNc?si=brEtoaCqDcM8Qjdj[/VID]
    Siyah neon tetralar (Hyphessobrycon herbertaxelrodi) ve Apistogramma trifasciataların aynı ortamda bulunduğu bir dereydi. İki türe de ülkemizde ulaşmak mümkün. Üstelik videoda bahsi geçen bitkiler de bulunuyor. Elimizde biyotoptaki zemin tipinden bitkisine, canlısına ve diğer detaylarına ait oldukça yeterli bir video da var! Videoyu çeken de bölge hakkında daha fazla detay alabileceğim, ara sıra yazışıp fikir paylaştığım bir instagram arkadaşım! Daha ne olsundu? Bunun dışında referans verilebilecek siteler, makaleler ve canlı taksonomisine ait bilgileri de bulmak kolay. Bölge, çok bilindik bir yer olduğu için araştırılıp döküman hazırlamak ve biyotopunu yapmak için gayet ulaşılabilir durumda. Toparlamak gerekirse, tam anlamıyla ve nokta atışı bir biyotop kurmak için elimizin altında her şey var. Lego seti kurmaya benzetirsek, her parça eksiksiz ve önümüzde de kurulum kılavuzu varsa o set kolay yapılır. Bundan sonrası, videodaki materyallerin benzerlerini bulup nehirdeki sahnelerden harmanlanan bir tema ile doğal ve göze hoş gelecek şekilde yeniden bir biyotop oluşturmak. Aklıma takılan yerleri ve merak ettiklerimi de Tai’ye danışarak giderdim ve nihayetinde aşağıdaki görselin çıktığı bir biyotop kurdum. Kendisi hayran kaldığını söyledi sağolsun 😊.

    Profilden, sağ taraftan açık suya uzanan bir kıyıyı ağaç kökleri ve kuru bitki parçacıklarıyla tasvir etmeye çalıştım. Videodaki görselde zemindeki kumda yer yer çakıl taneleri de bulunmakta ama nasıl olsa kuru yaprak ve köklerin tortularıyla kumun yüzeyi zamanla kapanacağı için kullanmayı tercih etmedim. 05-1 mm silis kum serdim zemine. Geven (flamewood) çalılarının dokusu ve kıvrımları, suda çözünmeye başlayan köklere ve devrik dallara benzediği için oldukça doğal, estetik ve kullanılası bir materyal olduğu için bu biyotopta da kullandım. Esasen Fransız Guyanası’ndan bir biyotopu taklit ettiğim şu tankın modifiye edilmiş halidir diyebiliriz:

    [IMG]https://foto.akvaryum.kcom/fotolar/205902/250120220052421.jpg[/IMG]
    Tankın konusu

    Tabandaki tenellumları söküp yatay ve dikey eğimli kökleri daha da artırarak, tabana biraz daha hareket vererek farklı bir konsepte çevirdim.

    Kıyıdan suya uzanan, çeşitli bitkilere ve genç ağaçlara ait saçak görünümlerini ise kekik çalıları ve doğadan topladığım kuru botaniklerle oluşturdum. Tüm bunları yaparken suyu bile boşaltmadan hallettim (Önceki kurulumdan kalan canlılar çıktıktan sonra). Ana temayı tamamladıktan sonra suyun 3/1 lik kısmını sifonlayıp taze su ekledim. Önceki kurulumla benzer su değerleri taşıdığı için suyu tamamen değiştirmedim. Tai, 80-90 ms bir iletkenliğin, 6 küsür bir pH değerinin olduğunu söylemişti. 50 ppm ve 6.8’lik bir pH vardı zaten. Öylece devam ettim. Yıl içerisinde kurak-yağışlı sezan boyunca uç değerler görülmediği için bu parametreler biyotop için de oldukça uygun. Hafif tanen lekeli bir dere olduğundan suyun sararmasına da izin verdim. Bunu kuru yapraklar ve kökler halletti zaten. Ayrıca katkı kullanmadım. Videoda trifasciataların yaşadığı kıyı kesimde pek canlı bitki görmediğim için birer tutam eleocharis parvula ektim bazı kısımlara. Kimi tuttu kimi çürüyüp gitti. Tutan da değmeyin bana modundaydı 😊. Genellikle su üstü bitkileri kullanmayı tercih ettim. Kıyı ve akıntının az olduğu bölgelerde yaygın bir türdü; videoda olmasa bile kullandım. Bölgenin birkisi olması yanında ben azot canavarı olduğu için kullanmayı tercih ettim. Filtrasyona katkıları muazzam. Dileyen dostlar ‘atık su arıtımında su üstü bitkileri’ yazarak bu konuda onlarca bilimsel yayına ulaşabilir. Bazen iki haftada, bazen üç haftada bir %10’luk su değişimleri yaptığım halde ölçtüğüm nitrat 0 mg üzerinde olmamıştır. Bir çift trifasciata ve dokuz siyah neon, yaklaşık 70-75 litre su ile bu bitkiler ve filtredeki medyalar azot yükünü fazlasıyla omuzlamış desek yanılmayız. Yeri gelmişken, dophin cf-300 marka küçük dış filtre kullandım. İçerisinde seachem matrix, 30 ppi biyolojik sünger ve sera crystal clear toplarından kullandım. Debisi çoğunlukla düşse de tanka yettiğini söylemeliyim. Sonradan su sızdırmaya başlaması dışında memnundum. Ucuz etin yahnisi böyle oluyor.

    Biyotoplarda aydınlatma tercihim led projektörler ve spot lambalar olsa da bu tankta samsung marka smd led armatür kullandım. Selahattin Fidan (sfaqua) yapmıştı. Neden projektör veya spot? Işık akışını yaymadan, direkt tabana düşürdüğü için su yüzeyindeki dalgalanmaların aksi, balıkların, birkilerin ve dekorun gölgesi güneş ışığındaki gibi bir hal alıyor. Görüntü daha gerçekçi oluyor. Gönül isterdi ki kessil tuna sun marka bir spot kullanayım; henüz o kadar zengin değilim 😊. Genelde 6000-6500k renk sıcaklığı olan aydınlatmalar iş görüyor. Öğle vakti güneş ışığının renk sıcaklığı 5700-6500k arasında değişiyor mevsime göre.

    Biyotopun su değerleri ve genel görünümüne değinmiştik; nehir sistemi ve lokalizasyonundan da bahsedeyim. Paraguay nehir drenajına bağlanan Taquari Nehri’nin küçük bir kolu bu biyotop. Derenin adı yok. Enlem-boylam bilgilerini Tai’ nin tariflerine göre buldum. Videodaki o köprüyü bile buldum google earth’da 😊. Mato Grosso do Sul eyaletinin Coxim şehrinde bu bölge. Brezilya’nın güneyinde. Tanklarımızda baktığımız çoğu Güney Amerika bitkisinin ana vatanı Pantanal bölgesinde. Bitki ve canlı çeşitliliği açısından zengin bir bölge.

    Konu girişinde ‘kırmızı’ tonla belirttiğim ve nedenlerini sıraladığım başlık geyiğinin detayları da böyleydi. Bir biyotop tankı, ana hatlarıyla nasıl olur, hangi yollar izlenir, nelere dikkat edilirin özeti budur. Bir biyotopta biyotik ve abiyotik elemanlar kadar onların ne oranda ve nasıl bir düzende bulunduğunu gösteren yazılı-görsel dökümanlar da önemlidir; hatta kılavuzdur. Bu kılavuz ne kadar detaylı ise kurulacak biyotop da o kadar biyotoptur. Devlette belge ne ise, biyotopta da o’dur 😊. Hele bir de yarışmaya katılım varsa! Şunu da diyebilirsiniz; ‘E kardeşim, referans videoda su hafif bulanık, senin tankın gayet ferah’? Yağmurlu bir gün olduğundan suyun bulanık olduğuna da değinmişti Tai. Taquari nehri dğnyanın en büyük alüvyon havzası diye geçiyor. Yağışlar illa ki suyu bulandırabilir. Ben net halini görmeyi tercih ettim ve olsa nasıl olurduyu hayal ettim. Bir de dikkat ederseniz, görüntülerdeki gibi çal-çamur ne varsa taklit etmekten ziyade evimde izleyeceğim, göze hoş gelen bir tasarım yapmak istedim. Aslına benzeyen ama ondan uzaklaşmadan..

    Canlı seçimi, av avcı durumu, tank hacmini verimli kullanma gibi diğer detayları da sonraki güncede paylaşmayı umuyorum. Tankı bozalı çok oldu. Zamanında paylaşmamıştım. Biyotop akvaryum kurmada örnek olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Forum aynı zamanda hobi günlüğüm de oluyor; güzel bir arşiv oluşturuyorum kendime. Paylaşmak, bu hobiyi yapılır kılan ve güzel dostluklara sebep olan bir süreç.

    Görüşmek üzere; keyifli hobiler!

    (12) (32) (31)
    Canlı Tanıtımı

    Sarı p. ve Yunus hak. öğr istedikleriniz


    Profil resmi
    Akvaryum.com - 00:02

    Hazırlayan: Arda Akgül

    Bu konu forumda sürekli açıldığı için, bildiğim kadarıyla bir başlık altında toplamaya çalıştım. Umarım yeni gelen ve bazı eksik bilgileri olan arkadaşlar için yararlı olur.

    Bu bilgilerin çoğunu forumdan edinmiş olduğum ve kendi tecrübelerimle yazdım. Bazı arkadaşlarımızın sözlerini birebir yazdım. Yanlış yazmış olduğum bilgi varsa düzeltmem için yardımcı olursunuz. Eksik yazdığım bilgileri de siz tamamlayın arkadaşlar.

    Sarı Prenses

    1)Dişi erkekten büyük olduğunda ya da çiftleşme dönemlerinde titreyebilir.

    2)Dişi erkekten büyük olduğunda erkeği kovalayabilir.

    3)Dişilerde kumu kazabilirler.

    4)Dişilerin üreme dönemlerinde karınları hafif şiştir.

    5)Dişiler üreme dönemlerinde tüpçük çıkarırlar.

    6)Cinsiyet ayrımını yapmak son derece zordur. Mesela bazı arkadaşlarımız anal yüzgecin oval ya da anal yüzgeçteki siyahlığın daha az olduğunu söylerler. Bunlar belirleyici olabilir ama kesin dişidir denilemez. Aşağıdaki bir dişi ve ağzında yumurtalar var. Anal yüzgeci sivri ve siyahtır.

    Kesin cinsiyet ayrımı için aşağıdaki linki inceleyiniz.
    www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=7085&P N=1

    7)İki dişi sarı prenses birbirlerini kovalayabilir, ağız ağza kavga edip titreyebilirler. Üstünlük kurmaya çalışabilirler.

    8)Stres durumunda dişilerde de çok fazla olmasa bile hafif kararma görülebilir.

    9)Erkeklerin çiftleşme dönemlerinde ağız kısmı siyahlaşır.

    10)Erkekler çiftleşecekleri dönemde yuva kazarlar. Dişinin önünde titremeler yaparak dişiyi yuvaya çekmeye çalışırlar.

    11)Erkeklerdeki anal yüzgecinde bulunan benekler dişilerin ağzındaki yumurtaların döllenmesine yardımcı olur. Dişi sarı prenses erkekteki beneği yumurta zannederek almaya çalışırken, erkek spermlerini dişinin ağzındaki yumurtalara bırakır. Böylece yumurtalar dişinin ağzında döllenmiş olur. Bu benekten dişilerde de bulunur. Ve genelde erkeğe göre daha az sayıdadır. Bu beneklerden hiç bulunmaya da bilir.

    Benekli Erkek                    Beneksiz Erkek                      Beneksiz Dişi                  Benekli Dişi  
      

    12)Dişi yumurtaları ağzına aldığı zaman hiç yem yemez. Bazı durumlarda yem yediği görülmüştür.

    13)Dişiden daha fazla yavru almak ve dişi balığı fazla aç bırakmak istemiyorsanız 12–13 günleri arasında kusturunuz. Yavrularını kendisinin bırakmasını izlemek istiyorsanız boş bir akvaryuma alarak 20–25 gün arasında bekleyiniz.

    Eğer ana tankınız büyük, bol saklanma yerleri var ve balık sayısı fazla değilse ayırmayabilirsiniz. Bu durumda ne kadar yavru hayatta kalabilir sorusunun yanıtı sizin tankınızın durumuna bağlıdır.

    14)Dişi balık bazı durumlarda (stres gibi) yumurtalarını tükürebilir ya da yutabilir. Eğer yuttuysa yapacak bir şey yok. (Sağlıklı ve tecrübeli bir dişi ise toplar, toplamazsa, vakit kaybetmeden, 1,5 litrelik pet şişeyi ortadan kesin. Alt parçasının altına, yumurtaların düşmeyeceği çapta delikler açın (bolca)... Düzeneğinizi, yavru tankında hava taşının tam üstüne gelecek şekilde yerleştirip, yumurtları içine atın. Havayı sonuna kadar açın... %50'sini kurtarırsınız...) (geronimo)

    15)Erkek sayısını akvaryumunuzda her zaman az tutmaya çalışın.(1e/5d) Bu şekilde daha çok yavru alabilirsiniz.

    16)Haşlanmış havuç ve az haşlanmış ıspanak verirseniz, renkleri çok daha güzel ve canlı olur.

    17)Sarı Prenseslerin üremesi için boy değil, yaş önemlidir. Ortalama 8 aylıktan sonra sarı prensesler yavru vermeye başlarlar. Bu zamandan sonra boyları ister 5 cm isterse de  8–10 cm olsun yavru alabilirsiniz.


    Yunus

    1)Dişi yunusun anal yüzgeci oval, erkeğin ki sivridir. Erkeklerin rengi aynı akvaryumda ki dişiye göre daha canlıdır.

              Erkek Yunus              Di?i Yunus                      Di?i-Erkek Yunus
     

    Aşağıdaki ağzı dolu bir dişidir. Anal ve üst yüzgeci oval değil sivridir.

    2)Aynı batım yavrularda daha hızlı büyüyen balık genellikle erkektir(Bütün malawi türleri için geçerlidir).

    3)Yunuslar bir yaşından sonra yavru vermeye başlarlar.

    4)Dişi erkek oranı (1e/3d) olmalıdır. Dişi sayısı daha fazlada olabilir.

    5)Üreme dönemlerinde sarı prenseste olduğu gibi tüpçük çıkartırlar.

    6)İlk zamanlarda yunuslar yumurta tutma konusunda hassastırlar. Kalabalık akvaryumlarda, küçük boyutlu ve stresli bir ortamda yumurtaları yutabilir ya da tükürebilir.

    7)Dişilerin ağzındaki yumurtaların da azalması normaldir. Bazılarını yutuyor ya da tükürüyor olabilir. Yumurtalar döllenmemiş olabilir. Genelde ilk kuluçkası olduğundan tecrübesizliği de olabilir.

    8)Yunus çiftleşmesi gerçekleştikten sonra imkânınız varsa mümkün olduğunca kısa sürede başka akvaryuma alınız. Balığı gece uyurken yakalayarak ayırmalıyız. Yoksa strese girerek yumurtalarını yutabilir ya da yumurtalarında azalma olabilir.

    9)Dişi yunuslar da kavga ederler. Kesin kavga eden yunus erkektir diyemeyiz. Ama genelde kavga eden yunus erkektir.

    10)Yunustaki siyah lekeler balık stres altındayken çıkar. Bu normal bir durumdur. Bu lekelerden balığın kırma ya da saf olduğunu belirleyemeyiz.13) deki resimdeki saf yunusta da bu lekelerin olduğunu görebilirsiniz.

    11)Akvaryumun ışığı açıldığı zaman ya da stres durumunda yunusların rengi açılır.

    12)Eğer akvaryum sakin bir yerde değil ise yunuslarınızı strese sokar. Dış ortamdaki hareketlilikten çok fazla etkilenirler.

    13)Saf yunusları dudak ve kafa yapısından anlayabilirsiniz. Kırma yunuslar genelde kafa yapmazlar.
     
    14)Yunus akvaryumunda kumluk alanda olmalıdır. Kumları karıştırmayı yem aramayı severler. Akvaryumunuzun arkasını ya da iki yanları kaya yapıp diğer yerleri kum yaparsanız yunuslar için daha iyi olur.

    15)Yunuslar sarı prensese göre daha yavaş büyürler.

    16)İyi bir beslenme, büyük bir akvaryum, stressiz bir ortam ve sağlıklı su şartları yakalandığında oldukça çabuk gelişirler.

    17)Anne yunus resmi. Anneyi ana tanktan alırken ağzından kaçırmış olduğu yumurtayı görebilirsiniz. Tekrar ağzına yumurtayı almadı. Ama bazı tecrübeli yunuslar tekrar alabilir. Büyük bir ihtimalle o yumurtadan yavru çıkmayacak.

    18)Yunus çiftleşme resimleri. Resimlere dikkatli bakarsanız yumurtaları görebilirsiniz. Bazı resimlerde yumurtaları tam ağzına alırken görebilirsiniz. Birbirlerinin etrafında dönerlerken dişi yunus titreyerek yumurtaları döküyor ve hemen arkasına dönerek yumurtaları ağzına alıyor. Daha sonra erkek yunus dişinin ağzına titreyerek yumurtaları döllüyor.

      bjkalley2007-3-10 21:22:28

    (58) (200421) (165295)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Adana Evcilal Pet Shop


    Profil resmi
    -

    Sizin ve evcil hayvanlarınızın mutluluğu için gereken her şey bir tıkla kapınızda! Evcilal, evcil hayvan ve akvaryum malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği iddiası ile çıktığı yolda, güvenli alışveriş sistemi ve profesyonel müşteri hizmetleri desteği ile %100 müşteri memnuniyetini garantiliyor. Akvaryum ve balık malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği de Evcilal’da. Akvaryumu hobi edinen ve yeni başlayan kullanıcıların yanı sıra, akvaryumda profesyonel çözümler isteyenler için de balık yemleri, iç ve dış filtre, akvaryum dekorasyonu, aksesuar seçenekleri kargoda kırılmazlık garantisi ile meraklılarına Evcilal ile ulaşıyor. Akvaryum sahiplerinin, açık balık yemlerinin güvenilirliği ve tazeliğine özen gösterdiğini biliyoruz. Biz de Evcilal olarak, balıklarınızın sağlığı için en taze açık balık yemlerini özel saklama ve paketleme koşulları ile evinize kadar ulaştırıyoruz.

    Cevapsız Konu
    105×60×60 Akvaryum Mobilya + Aydınlatma 5.500 Tl

    Profil resmi
    Kena -

    Satılan Malzeme(ler): mobilya akvaryum aydınlatma
    Adet Fiyatı: 5500
    Toplu Alım Fiyatı:
    Adedi:
    İrtibat Bilgileri: 05053673094
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler: müşteri alır
    Diğer Ek Bilgiler: Her tarafından ekstra cam ve çerçeve ile güçlendirilmiştir
    Fotoğraf: [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242609/280320241015271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242609/280320241015331.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/242609/280320241015381.jpg[/IMG]

    Yavru Discus Büyütmek


    Profil resmi
    Guclu18 -

    Keyifli Hobiler

    Çiftimden ilk defa yavru aldım şuan 3.haftasina girdiler geçen hafta artemia yemeye başladılar 1 hafta içinde günde 2 ile 3 kayıp vermeye başladım benimde ilk yavru büyütuşüm olduğu için bilgi almak istiyorum sabah ve akşam olmak üzere 2 sefer artemia veriyorum tank 50x50x50 her akşam dip temizliği ve 10lt su değişimi yapıyorum suyu kartuş filtreden geçirip değişimi yapıyorum kayıpların sebebi nedir 2 haftada hiç kayıp vermedim 3. Haftada baya kayıp veriyorum

    Teşekkürler

    (3) - (6028775)

    Blue lace big dorsal


    Ölçüler: 4-5 cm Canlı Türleri: Lepistes Bitki Türleri: Tankın Yaşı: 2 Filtrasyon ve Işıklandırma: pipo filtre T5 aydınlatma Tasarım ve Dekorasyon:

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Harmoni


    Profil resmi
    rekurrens14 - 22:37

    Tank: 60x40x36 cm Tankın yaşı: 3 ay Dekor: Mini landscape kayaları, calluna vulgaris ağaç dalları Bitkiler: Spiky moss, monte carlo, p. helferi, s. repens, h. tripartiata, p. erectus Canlılar: White cloud mountain minow "Afrika akasya ağaçları"ndan ilham alınarak tasarlandı.Tüm katılımcılara başarılar.

    (960)
    Canlı Tanıtımı

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () (6021551) (785)
    Blue lace big dorsal

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/07032019235747486.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular