Merhaba Sizce Hangi Tür Monster Balıkları Almalıym


EdizAdaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 11
EdizAdaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2021 03:26
Merhaba bir monster akvaryumu kurmak istiyorum fakat bu akvaryumda hangi balıkları beslemeliyim karar veremedim 300lt bir akvaryum fakat biraz zaman sonra büyüyecek bu yüzden yavrudan alıp büyütmek istiyorum sizce hangi türleri almalıyım??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8616
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2021 12:01
Öncelikle akvaryum küçükse yavru almayı çözüm olarak görmeyin. Balık almadan önce bunu halletmiş olun. Balıkların ihtiyacından daha küçük bir akvaryumunuz varsa bunun çözümü yavru almak değil, olmamalı da zaten. O yavruların büyümesi ilk problem olarak geliyor zaten. İstediğiniz türler hakkında bilgim yok, ama muhtemelen 500-600 litrenin üstünde hacim istiyorlardır. Siz yarısı kadarlık bir hacme koyarsanız sağlıklı büyüme beklemeniz hatalı. Ya su değerlerinde yada balığın büyümesinde illa ki problem olur. Balığın büyüme hızı da yavaş olmayabilir. Aldığınızdan birkaç ay sonra akvaryumu büyütmek zorunda kalabilirsiniz. Büyütemezseniz birine vermek zorunda kalırsınız. Ki büyük hacim isteyen o tarz türleri bakabilecek çok kişi olmuyor, tahmin edersiniz. Bu durumda balığı verebilecek birini bulup bulamayacağınız da belirsiz olur.

Benim tavsiyem sade bir tasarım yapıp bir tane büyük boyutlu balık veya koloni alıp beslemenizi öneririm. Büyük boyutlu derken flowerhorn, astronot, ateş kafa, midas, texas, jaguar cichlid vb. Koloni olarak ise tanganyika cichlidlerinden olabilir.

+1: [T]225999,Cancan59[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet_Çevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2020
İl: Malatya
Mesaj: 570
Ahmet_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2021 23:09
Merhaba yerinizde olsam tek bir oscar alır büyütürdüm. Bildiğiniz üzere oscar sahibiyle bağ kuran bir balık hem de monster için size tecrübe olur. Akvaryum filtrasyonunuz çok iyi olsun silis kum ve yati kökleriyle güzel bir oscar akvaryumu yapabilirsiniz. Şunu da belirteyim karma yaomaya kalkmayın hacminiz küçük balıklara yazık olur. İyi hobiler [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İlsiuonÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 390
İlsiuonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2021 00:28
[QUOTE=EdizAda]Merhaba bir monster akvaryumu kurmak istiyorum fakat bu akvaryumda hangi balıkları beslemeliyim karar veremedim 300lt bir akvaryum fakat biraz zaman sonra büyüyecek bu yüzden yavrudan alıp büyütmek istiyorum sizce hangi türleri almalıyım??[/QUOTE] 300 litre ise 1 flowerhorn alın güzel güzel geçinin[:D]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir