Miyaco Fish Kullanimi


JaponerdemÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2019
İl: Izmir
Mesaj: 36
JaponerdemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2019 00:27
Slm sevgili akvaristler.japonlarim mantar kapmis ve jel gibi siciyorlar ama baliklarim cok saglikli duruyor.karinlarinda bir çökme yok yuzgeclerinde mantarlar var beyaz beyaz.miyaco fish veriyorum iki gundur.4 gun sonrada metilen mavisi verecegim .gunluk °%20 su degismi yapuyorum .sorularim.1 metilen mavisi kullani gerektirecek bir tepki bulamdim baliklarimda ama akvaryum kucuk diye baliklar hasta oldu diye NO2 cok geldigini dusunup vermek istiyorum.2 bn baliklarima çig karides balik salatalik marul maydanoz veriyorum haşlamadan.bunlarin ic paraziti destekleme ihtimali cok mu yuksek.bu arada baliklarim boğa kadar guclu taşlari yerinden oynariyorlar.ben bu baliklara akintili bir su yaptim somon gibi akintiya ters yuzuyorlar.spor yapsinalr diye.pul dokulmeside baliklarimda iki tanesinde wardi.durmus durumda amonyak seviyesinin coklugunda kasinti yapip surtunmeden dolayi pulsuz kaldiklarini dusunuyorum ama bnm yanimdayken hic oyle yapmiyorlar .tesekkur ederim sevgili balikl[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216922/150820190023341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216922/150820190023341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216922/150820190026241.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2019 03:06
Genel olarak bir şeyler duymuşsunuz ama konular hakkında bilginiz yok.
Şu başlıktan iç parazit, mantar, beyaz benek hastalıklarına bakabilirsiniz. https://www.akvaryum.com/Forum/tedavi_edilebilmis_baliklar_ve_tedavi_yontemleri_k785798.asp
Yer yer pul kopmaları olabilir. Enfeksiyona bağlı pul dökülmesi ise ayrı bir konudur. Beyaz/pembe renki balıkta pulsuz yerler normal kabul edilebilir. Adı transparan japondur zaten.
Amonyak ve filtre konuları için önce burayı okuyun. https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
O akvaryuma 5 balık da çok fazla. 2'ye inmeli.

Slm sevgili akvaristler.japonlarim mantar kapmis ve jel gibi siciyorlar ama baliklarim cok saglikli duruyor.
*** Puldaki mantar ve dışkı arasında ilişki yok. Jel gibi olursa şeffaf olur. Beyaz renkli veya başka renkli olması yemleme ile ilgilidir. Hasta balık çok sağlıklı durmaz. Kenarda bir yerde tek başına durur, yüzmez.

karinlarinda bir çökme yok yuzgeclerinde mantarlar var beyaz beyaz.miyaco fish veriyorum iki gundur.
*** O ilacın balığın karnı ile ilgisi yok. Mantarın mantar olduğuna emin misiniz? Belki normaldir. Yakından bir fotoğraf atsanız iyi olur.

4 gun sonrada metilen mavisi verecegim .gunluk °%20 su degismi yapuyorum .
*** Böyle dönüşümlü bir tedavi planlayan olmadı daha önce. Tanınızı kesinleştirelim. Miyacofish içinde ne var bilgi bulamadım ama sararttığına göre mikofish muadili olabilir. Suyun rengine bakılırsa az kullanmışsınız. Zaten etki etmez.

sorularim.1 metilen mavisi kullani gerektirecek bir tepki bulamdim baliklarimda ama akvaryum kucuk diye baliklar hasta oldu diye NO2 cok geldigini dusunup vermek istiyorum.
*** Metilen mavisi kullanmak zorunda değilsiniz zaten. Ne olursa metilen mavisi kullanmanız gerektiğini de biliyor olmalısınız bunu anlamak için. Metilen mavisinin nitrit (NO2) düzeyini düşürmede hiçbir etkisi yok. Hatta filtre bakterilerini öldürdüğü için zamanla artışa sebep olur. Ayrıntılar yeni tank sendromu sayfasında.

2 bn baliklarima çig karides balik salatalik marul maydanoz veriyorum haşlamadan.bunlarin ic paraziti destekleme ihtimali cok mu yuksek.
*** Japona hayvansal proteini fazla vermeyin. Haftada bir defa olsun. Sert sebzeleri haşlayın. Karides belli olmaz da temiz sebzelerin iç parazit ile ilişkisi yok.

bu arada baliklarim boğa kadar guclu taşlari yerinden oynariyorlar.ben bu baliklara akintili bir su yaptim somon gibi akintiya ters yuzuyorlar.spor yapsinalr diye.
*** Suyun kaldırma kuvveti var efendim. Fazla akıntılı su balıkların yorgunluktan telef olmalarına sebep olacaktır. Akıntıya ters yüzen somon bile sadece bir süre akıntıya ters yüzüyor. Sonra normale dönüyor. Filtre debisi akvaryum hacminin 5 ile 10 katı arası olsun.

pul dokulmeside baliklarimda iki tanesinde wardi.durmus durumda amonyak seviyesinin coklugunda kasinti yapip surtunmeden dolayi pulsuz kaldiklarini dusunuyorum ama bnm yanimdayken hic oyle yapmiyorlar .tesekkur ederim sevgili balikl
*** Hayır, öyle güçlü kaşınmamışlardır. Balıklar deniz kabuklarına fark etmeden sürtünmüşlerse o zaman pulları kopmuştur. Akvaryum dekoru japon balığına uygun değil. Dipte iri taşlar yerine ince taneli kum olmalıydı. Silis, beyaz kuvars, siyah kuvars, dere kumu tercih edebilirsiniz.[EDIT]Kromatit,2019-08-15 03:08:04[/EDIT]

Beğenenler: [T]216922,Japonerdem[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir