Neon sayım aşırı eksiliyor


phoenixsÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2014
İl: Ankara
Mesaj: 16
phoenixsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 06:14
120x65x65 aşırı bitkili bir tankım var akvaryum hep canlı doğuran lepistes kılıç ve ek olarak 4 gurami  7-8 çöpcü var.Bi adet de küçük boy hayalet balığı mevcut.Tank yeşillik dolunca +70 neon aldım görüntü harikaydı şimdi ise sayıyorum balık sayısı +30 civarı ve sağda solda ölü balık gördüğüm 2-3 nerde bu balıklar.Guramiler neonları yiyecek kapasite de değil hayalet balığı da daha çok küçük sizin yorumlarınız nelerdir?





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2014 10:26
Herşeyden önce akvaryumunuz gerçekten hoş görünüyor ancak birbiri ile uyumsuz türleri bir arada barındırmak malesef doğru tercih değil. Mesela pengasuslar(köpek balıkları) Aslında akvaryum balığı değiller, dev boyutlara ulaşabilen balıklardır. Hayalet balığı da keza neonlarla, canlıdoğuranlarla beslenecek balık değil. Gerçi bunları siz de biliyorsunuzdur. Neon kayuplarına gelecek olursak, kumunuz kalsiyum karbonatlı bir kum gibi geldi gözüme. Yani PH yükseltici tamponlayıcı diye tabir edilen kumlardan. (Yanılıyor olabilirim ancak öyle görünüyor). Neonlar ise amazon balıkları olduğu için daha düşük PH aralıklarında yaşayan balıklardır. Muhtemel ölümlere sebep olarak ben PH ve su sertliğinin neonların tolere edebileceğinden daha fazla olabileceğini düşünüyorum. Umarım sorunu tez zamanda bertaraf edebilirsiniz.

Saygılarımla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutAydnÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 688
UmutAydnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 23:38
Eğer bana soracak olursanız Neon Tetraların zorluk seviyesi 4, Kardinallerinde 5 derim. Gerçekten bu balıkları yaşatabilmek ayrı bir dert. 

FAkat ph dan olabilceğini sanmıyorum. Ph'ın düşük olması demek hele ki 6 seviyeleri neredeyse suyun asitleşmesi demek ki hiç bir balığın bundan hoşnut olabileceğini sanmıyorum. Benim akvaryum sabit ph 8,5 da. Hiç bir sıkıntı yaşamıyorum.

Balığın asidik suya dirençli olması o balığın illa ki asitli suda yaşamak zorunda olması gerektiğini sanmıyorum. Asit bir canlı için istenilmeyen bir durumdur. Amazon balıklarının en karakteristik özelliği kalın bir koruyucu sümüksü tabakaya sahip olmaları. Yani onları asitli suyun etkilerinden koruyan daha kalın belirgin bir sümüksü yapıları var. Neyse konu dağıldı. Ph'ın yüksek olmasının bence (tamamen benim düşüncem bilimsel bir veri yok!!) hiç bir zararı dokunmaz. 

Neon tetralara ya tek bakmalısın yada kendi türlerinden balıklarla bakmanı tavsiye ederim. Yine tetra cinsi yani. O kadar balık yüküyle zor yaşatman. 

Diğer balıklara genetik olarak da aşina olmadığından (yani kendi faunasından olmadığından) sürekli bir strees korku da yaşayabilirler.

Strese girdikleri anda da kendilerini öldürmek gibi kamikaze bir huyları vardır.

En güzeli Diğer birbirinden güzel Tetra türleriyle beraber bakmak. Bu balıklarını da rahatlatır.
Neontetra2014-12-21 23:40:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir