Nerede O Bitkili Eski Akvaryumlar!


FahrenheitÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2008
İl: Adana
Mesaj: 120
FahrenheitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2019 17:28
Hobi arkadaşlarım, merhaba.
Uzun aradan sonra tekrar hobiye dönüyorum. Bu forum sitesine üyeliğim 2008 ve zaman içinde birbirimizden çok şey öğrendik ama kullanılmayan bilgiler unutuluyor. Şimdilerde bitkili güzel bir akvaryum kurma aşamasındayım fakat acelem yok. Acele etmeden ve dikkatli seçimlerle başlamak istiyorum.

Hiç bir şey değil de beni zora sokan şu kum ve bitki meselesi. Akvaryum ve diğer donanımların ne olduğu ortada. Balık seçimi de zaten kişinin keyfine kalmış. Besleyeceğim tür ciklet olsa bitki hiç sorun olmayacak ama bitkili bir akvaryum kurmak için bu konuda tecrübelerinize çok ihtiyacım var. Forumda çok yazı okudum ve herkesin bir söyleyeceği var. Fakat sonucu görmeyince hangisine itimat edelim bilemiyorum.

Eskiden akvaryuma deniz kumu koyardım. Bir tek florasan lambayla ne biçim büyürlerdi. Babamın fazla bitkileri toplayıp attığını bilirim. Şimdi bitkilerin bir dalına ciddi para istiyorlar. Saz bitkileri vardı mesela. Işık yeterliyse akvaryumu sarardı. Amazon denilen bitkinin sarardığını hiç görmezdim. Ama şimdi öyle kaynaklar okuyoruz ki ev tipi florasanlar bir asla kullanılmaz deniyor. Özel florasanlar, toprak altı torf, misketinden sıvısına kadar gübre ve kilosu on beşe hagenler... Şimdi bu hobiye yeni başlayacakların hallerini düşünemiyorum. Kafalar öyle karışık ki, sadece "akvaryum kumu" konusunda onlarca konu açılmış ve sonu gelmeden de konu kapanmış. Besleyeceğimiz altı üstü birkaç neon tetra ve bir kaç ufak balık. Bunların yanında güzel bitkiler için ne yapacağız? En alta lav kırığı, onun üstüne bilmem ne, aralara misketinden gübre, en üste hagen vs... Bunlar şart mı? Rengini beğendiğimiz kaliteli bir akvaryum kumu yetmez mi? Hiç gübre kullanmasak bitkerimiz ölür mü? Yoksa bitkilerin de mi genetiği değişti? İnanın bu konuların yarattığı stress hobinin keyfini kaçırıyor. Nerede o eski akvaryumlarımız?

Beğenenler: [T]214205,Aqua Discovery[/T][T]227369,kaminari19[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aqua DiscoveryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2019
İl: Bursa
Mesaj: 2179
Aqua DiscoveryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2019 03:23
Evet abi toprak ve ışıklandırma çeşitliliği arttıkça bence de haliyle biraz karmaşık hal aldı bende toprak konusunda hala kafam da net cevaplar bulamadım

+1: [T]60243,Fahrenheit[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir