OokyanusS Akvaryum Şikayet Var.!


tamercoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/04/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 516
tamercoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2011 23:44
Mrb; Ben 30 Kasım Çarşamba günü OokyanusS Akvaryum'un ticari ilanlar kısmına açtığı ilanda bulunan 1e-2d Maison Reef için; OokyanusS Akvaryum sahibi Halis Bey ile iletişime geçtim. 150lira onlar tutuyordu, 30 liraya 2 demasoni dişisi aldım, 20 lira da kargo bedeli ile toplam 200 lira oldu.
Balıklar salı akşam 8:30'da otobüse verildi, sabah 6:30'da Çorum'a indi ve karşılayıp aldım, buraya kadar herşey normal.
1.GÜN
Eve geldim balıkları açtım poşette baktım canlılar, Halis Bey aramamı istedi alınca fakat sabah rahatsız etmeyim diye, kendisine msj attım ''Abi tamamdır balıklar geldi canlılar'' şeklinde.Balıklar Erkek ile 2 demasoni aynı paket, 2 Maison dişi aynı paket olmak üzere poşetlenmişlerdi. Balıkları alıştırmak için kovaya koyarken Erkek Maison'da sağ yüzgeçin hemen yanında ve kuyruk kısmında kan oturması gibi morluklar ve sırtta hafif yara izleri mevcuttu.Onu koyduktan sonra dişileri aldım büyük olan dişi sağlam kusursuzdu fakat onun yanındaki küçük dişide kuyrukta ve gövdede aşırı yaralanmalar vardı pullara kan oturmuştu...
Alıştırma işi bitti balıkları akvaryuma koydum bir erkek ve dişi sağ yüzgeçlerini açamıyordu tek yüzgeç açık yalpalayarak yüzüyorlardı, sonra dişi dibe oturdu denge sağlayamıyor yan yatıyordu kendini sürükledi bir taşa dayanarak durdu.Baktım olacak gibi değil ne olur olmaz diye balıkların fotoğraflarını ve bir videolarını çektim hemen ve uyudum.
Fotoğraflar:
Erkek:
Dişi:
Video:[VID]http://www.youtube.com/watch?v=CGM-t7d8Kiw[/VID]

Öğlen, kalktık yem attık yemediler biraz stres var gibiydi ama dişinin durumu hiç iyi değildi ardından  balıkların durumlarının fotoğraflarını Halis Bey'e forumdan gönderip kendisini telefonla arayıp durumu bildirdim.Konuştuk, bana balıkların gönderim sırasında poşetlerde kavga ettiklerini ondan böyle birşey olmuş olacağını,  kendisinin bu zamana kadar haram lokma yemediğini, kimseyle kötü bir durumla karşılaşmadığını ve 5 vakit namazında niyazında olduğunu söyledi, ben hobiciyim akvaryumcu değilim dedi, kendisinin de Çorumlu olduğunu aynı memleketli olduğumuzu ve balıkları koyduğunda hepsinin sapasağlam olduğunu söyledi.
Şimdi:
1-14 cm Maison Reef erkeğine 2 adet 5-6cmlik demasoni dişisi bu zararı verebilir mi ?
'Demasoni dişilerinde hiçbirşey yok sapasağlamlar.'
2- Dediği gibi balıklar kavga etmiş ise poşette sizce bu yaralar hiç yeni yara gibi duruyor mu?
'İzlere bakıldığında pek öyle durmuyor benim gözümde.'
3- Madem bunlar böyle sert balık neden ayrı ayrı poşetlenmedi?
Bunları hiç sormadım ona.Bana dedi; Kerim ben balıklarıma birşey olursa, balıklarımın arkasındayım.Herhangi bir ters durumda balıkların parasını size iade eder, onlarıda sana hediye ederim dedi. Halis Bey'in bu yaklaşımına karşılık bende ona;'Şimdilik biraz duralım ben elimden geleni yapayım toparlarlarsa balıklar birşey olmaz konu kapanır gider, dedim  o da bana balığı imkan varsa ayrı bir akvaryuma alamamı metilen mavisi atmamı suya, tuz atmamı  söyledi ve olayı kapattık.

2.GÜN

Erkek kanadını açıp yüzmeye başladı, diğer büyük sağlam dişi kadar olmasada yem felanda yedi.Fakat o diğer akvaryuma aldığım dişi daha fena oldu, kuyruğu parça parça oldu, pullardaki yaralar iyice karardı, kanlanmalar daha arttı. Tekrar son durumu Halis Bey'e attım.Halis Bey yine durumu tekrarladı, balıkları size hediye ederim paranızıda geri iade etmeye hazırım, dedi.
Onun bu güzel teklifine karşı bende yine abi biraz daha bekleyelim sende sıkıntıya düşme ben uğraşayım bunlarla dedim.Bu günüde geçirdik.
Fotoğraflar:
Dişi:
Erkek:

3.GÜN
Erkek kendini biraz daha toparladı yaraları olsada yüzmesi düzeldi kanat tam açılıyordu artık, yemde yemeye başladı rahat rahat.Sanırım erkeği kurdardık.
Dişiye gelince Halis Bey'in dediği gibi ayrı akvaryumda metilen mavisi, tuz banyosu v.s. gibi tedavileri yapıyordum fakat yem yemiyor tedaviyede cevap vermiyordu. Akşam eve geldiğimizde arka kuyruğu tamamen kopup düşmüş ve kuyruk çıkışı simsiyah olmuştu. Balığı tekrar fotoğraflayıp Halis Bey'e gönderdim.
Fotoğraflar:


4.GÜN
Halis Bey akşam kendisi beni aradı, yeni bir şube açacağı için internete fazla giremediğini orası ile uğraştığını söyledi o yüzden telefonla iletişim kuralım bundan sonra forumdan değil dedi.Balıkları yolladığına pişman olduğunu, durumun böyle olmasına üzüldüğünü söyledi, yine o kendinin nasıl bir insan olduğunu söyleyip bu sefer de eğer balığa birşey olursa, bu balıkları yine bize hediye edip, şuan ilanda satılığa çıkardığı 2e-8d Maison Reef damızlık altı kolonisini bize ayırdığını ve hediye edeceğini söyledi. Halis Bey'in bu yaklaşımları üzere bende: ''Abi hala ölen yiten yok, bir 10 gün birbirimize müsade verelim, zaten erkek düzeldi gibi eğer dişide şuan durumu kötü ama düzelirse sorun kalmaz konuyu kapatırız, yok düzelmezse senin dediğin gibi olur'' dedim ve telefonu kapattım.

Aradan 3 Gün Sonra:
Balıkta o son kuyruk düşümünden sonra herhangi bir değişim olmadı, ne kötüye gitti ne iyiye sadece az-uz arada yem yiyordu.Akşam 11 gibi eve geldiğimde balığın ters dönüp öldüğünü gördüm.Yine fotoğraflarını çektim.Vakit geç olduğu için Halis Bey'i aramadım.O günüde öylece bitirdim.
Fotoğraflar:


Ve Filmin Koptuğu Anlar...
Ertesi gün kardeşimle beraber dükkana gittik, öğlen saatleriydi balığın ölü halinin fotoğraflarını yolladık forumdan ve ardından da Halis Bey'i cep telefonundan aradım, durumu anlattım.
Kendisi bana biraz bozulmuş bir sesle 'şimdi ne olacak, bu durumda ben ne yapayım, ne yapmalıyım' dedi.Dedim Abi bugüne kadar birçok kez balığımın arkasındayım dedin, farklı farklı vaadlerde bulundun, ölüm olmadığı sürece olmaz diye bekledik 2-3 gün önce bir anlaşma yaptık 10 gün bekleme süresi ve balık 3. gün içinde öldü.Şimdi senden ben vaadlerinden herhangi birini gerçekleştirmeni bekliyorum dedim.
Bana:Ben şu saatten sonra birşey yapamam, balık size sağsağlim geldi bundan sonra başka garanti veremem ki dedi.Biraz söylediklerini hatırlatınca benden hesap numaramı istedi ve balıkların parasını geri iade edip, onları da bize hediye ettiğini söyledi... Hesap numaramı msj ile attım.
10 Dk sonra bana bu sefer ölen dişinin parasını iade ediyorum diye forumdan yazdı.Bende  forumdan ''abi sen biraz önce bana farklı birşey söyledin telefonu kapattık şimdi farklı msj atıyorsun'' dedim... Ve itiraz ettim ben 1e-1d kalmış balığı ne yapayım. Sen benim tüm paramı yolla, bende senin balıklarını geri yollayım bu işte burada kapansın diye msj attım.
Ardından beni tekrar aradı Halis Bey ve tekrar uzunca konuştuk olanaları durumu anlattım, o anlattı sonuç olarak:'Tamam onlar sende kalıyor ve ben sana 2e 5dişi damızlık altı maisonları yolluyorum kardeşim'' dedi.
5 Dakika sonra Halis Bey'in telefonundan, Kerim isimli bir arkadaş beni aradı ve balıkları öyle yollayamacaklarını 1e-1d bendeki balıkları onlara yolladıktan sonra bana '3e-4d' damızlık altı maison reef yollayacaklarını söyledi.Bende Halis Beyle konuşalı 5 dk oldu biz böyle birşey konuşmadık, diyip arkadaşa konuşmayı anlatıp telefonu kapattım ve tekrar aynı telefondan Halis Bey beni aradı ve O Kerim isimli arkadaşın dediği şekilde konuştu, benden balıkları isteyip arından da 3e-4d yollayabileceğini söyledi. Benim aklım iyice allak bullak oldu biraz dur abi dedim telefonu kapattım.
Daha sonra babamla işler karıştı nasıl yapayım diye durumu konuştuk, önce böyle dedi, sonra böyle dedi, şimdi böyle diyor .  Babam dur birde ben arayım dedi ve babam ile Halis Bey telefonda konuştular.Halis Bey tekrar:Tamam abi yarın 2e-5d damızlık altı maison damızlık altlarını yolluyorum size hayırlı olsun, dedi.Ardından bana uzattırdı telefonu ve aynısını bana da tekrarladı telefonu kapattık.
Yine o Kerim isimli Arkadaş Halis Bey'in telefonundan beni arayıp balıkları hediye etme gibi bi durumun olamayacağını, benden balıkları geri yollamamı ve paramı iade edebileceklerini söyledi. Laf yine döndü yani.
Ardından babam tekrar Halis Bey'i aradı,  telefona Kerim isimli arkadaş çıktı ve Halis Bey'in bu işlerle uğraşmadığını telefona bakmadığını bu işlere kendisinin baktığını söyledi, babamın ben Halis Bey ile görüşeceğim balıkları biz ondan aldık demesine karşın Halis Bey dışarıda şuan dedi...Biz de Halis beyin geldiğinde bizi aramasını rica ederek telefonu kapattık.
10 Dakika sonra Halis Bey aradı babamı, Babamda neden bana hayırlı olsun abi dedin ardından çocuğa uzattırdın telefonu onada hayırlı olsun dedin ve ardından böyle başkasına arattırıp laf değiştiriyorsun.Bizimle oyun mu oynuyorsun, böyle esnaflık mı olur, 150 lira için yakışıyor mu v.s. diye Halis Bey'i uyardı ve Halis Beye bunları söyleyip söylemediğini sorduğunda Halis Bey 'evet, söyledim'' dedi.Ardından babam da yarın balıkları yolluyorsun o zaman deyip telefonu kapattı.
Sonra Kerim isimli arkadaş telefondan beni aradı ve benimle ben Halis  diyerek konuşmaya çalıştı fakat ben sesi tanıyınca iş değişti sen Halis abi değilsin dedim ve bir ıh mıh  sessizlik olayı oldu ve ben Kerim dedi.Bende sen ne yapıyorsun ben Halis'im diyorsun numara yapıyorsun, ben seni tanımıyorum bilmiyorum balıkları senden almamışım sen bizim olayımıza ne karışıyorsun deyip telefonu kapattım.
Ardından babam tekrar aradı, telefonu açmadılar, birdaha aradılar bu Kerim isimli arkadaş çıktı telefona ve Halis Bey'in olmadığını kendisiyle konuşmamızı  ve balıkların ancak  geri yollandığında parasının iade edilebileceğini söyledi sert bir tavırla ve babamın hala muhattabımızın Halis Bey olduğunu söylemesine rağmen Halis Bey'in telefonunda konuşmaya devam edince babamda sinirlendi ve Kerim'e küfür etti telefonu kapattı. Ardından yine aradık bu sefer Halis Bey çıktı telefona
Babam tekrar bizimle Halis bey'in konuşmalarını artı, kendisi ile Halis Bey'in konuşmalarını tekrar hatırlattı ona ve şimdi neden böyle yaptığını sordu.Halis Bey cevap veremedi ve bu işin ancak  o Kerim denilen arkadaşın dediği gibi olacağını söyledi.Babamda yazıklar olsun deyip, sinirlenip,  telefonu kapattı...
Olay böylece bitti...

Şimdi;
1-14 cm Maison Reef erkeğine 2 adet 5-6cmlik demasoni dişisi bu zararı verebilir mi ?
'Demasoni dişilerinde hiçbirşey yok sapasağlamlar.'
2- Dediği gibi balıklar kavga etmiş ise poşette sizce bu yaralar hiç yeni yara gibi duruyor mu?
'İzlere bakıldığında pek öyle durmuyor benim gözümde.'
3- Madem bunlar böyle sert balık neden ayrı ayrı poşetlenmedi?
4-Balıkların önce bize boş akvaryumda durduğunu söylemişti, iş ilerleyince Maison erkeğinin bir akvaryumda büyük bir Auratus erkeğiyle beraber durduğunu, onun balığı yaralamış olabileceğini, bizden sonra o akvaryuma koyduğu büyük sarı prenses erkeğinide o Auratusun telef ettiğini söyledi.
5-Önce bana kalan balıklar hediye edilecek, yollanan paramda geri yollanacak dendi.
6-Sonra, tek dişinin parasını iade edecekleri dendi.
7-Sonra Para iadesi yok, kalan balıklar hediye edilecek, 2e-5d Maison Damızlık altları yollanacak dendi.
8-Para iadesi yok, kalan balıklar geri gönderilecek, 3e-4d Maison Damızlık altları yollanacak ve bu balıklara hiçbirtürlü garanti veremeyeceklerini söyledi.
9-Tekrar 6. maddedeki gibi söylendi.
10-Kalan balıkları geri göndermemi ve 150 lirayı iade edecekleri söylendi.
11-Bizim muhattabımız Halis Bey iken hiç alakamız olmayan Kerim isimli bir arkadaş devreye girdi ve hatta bizi Ben Halis diye kandırmaya çalıştı, sesinden tanıdık.
12-Durumu forum'da yazacağımı söylediğimde. Sen beni tehdit mi ediyorsun, benim birsürü geribildirimim var, birsürü forumda tanıdığım tanınmış şahsiyetler var dedi...

Ben ve kardeşim yaklaşık 10 yıldır aralıklarla akvaryumla uğraştık.Son 2 yıldır biraz daha profesyonel yapıyoruz diyebilirim.Benim belki hiç geri bildirimim yok, forumdaki tanınmış şahıslarla arkadaşlığım yok, onlar beni tanımazlar ama şu son 1 senede 10'dan fazla yere Çorum'dan balık yolladım, hatta birinde 85 tane balık yolladım... Ne bir ölüm, ne bir yaralı, ne de bir sorun çıktı alıcılardan bana karşı.

Durum bu, olanlar da bu... Ben mağdur edildiğimi düşünüyorum. Ve diğer arkadaşlarında mağdur olmamaları için bunu burada söylemek istedim. Bazen birçok geri bildirim, övgü, methiye, statü hiçbirşey ifade etmiyormuş bunu anladım.İnsan önce insan olmalıymış.

Bir minik not: Ben Kerim Coşkun, Kardeşim Tamer Coşkun, Babam Ömer Coşkun.
Forumda benim gerekli tüm bilgilerim eksiksiz mevcut.Babama gelirsek Coşkun Kuyumculuk Çorum/Merkez - Şube:Coşkun Gold Alaca-Çorum...
Halis Abimin forumda birçok tadınıkları varmış, bizimle muhattap olamazmış, herkes onu bilirmiş... Halis Bey de Çorumlu imiş, birgün Çorum'a gelirde bizi bilir, çayımızı içer,  bizimle tanışırsa çok sevirim...  Ben ne 50, ne 150 milyonun peşinde oldum... Ama şu yapılanlar söylenip, değiştirilen sözler ne esnaflığa ne insanlığa sığar...
Böyle karakterde bir insanın burada Ticari Üye sıfatı ile bulunmasına çok içerledim o kadar...
Yazık insanlara yazık, benim için önemli değil ama ben değil başka biri olsa yanacak gidecekti tüm emekleri....



Bundan sonrası sizin yorumunuza kalmış....

Çok da uzun oldu ama kusura bakmayın... Napayım olanı eksiksiz ve yalansız yazmak istedim.. Öyle olunca da ancak bu kadar kısa oldu. ;))
Telefon konuşmaları dışında buradan yapılan msjlaşmalar hala duruyor silmedim, gerekirse onları da buraya aktarabilirim.
kerimcoskun2011-12-08 01:30:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 00:07
Geçmiş olsun Kerim bey, Malaviler yapıları gereği dayanıklı balıklardır bu anlattığınız durumlar zaten 1 kaç gün içinde bu şartlarda oluşması çok zor, ki  bunlar daha çok enfeksiyon yaralarına benziyor.MISTIK2011-12-08 01:49:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 01:17
Geçmiş olsun Kerim Bey.
Halis Bey yazdıklarınıza ilk önce teşekkür ve tebrik ettiğine göre mutlaka olayı bir de kendi penceresinden anlatarak bizleri de aydınlatacaktır.
Açıkçası ben alışveriş yaptığım insanlarda tutarlılık ararım. Sizin pencerenizden bakınca kesinlikle haklısınız. Ama bir de Halis Bey'den dinlemek isterim. Ancak keşke küfürleşmelere varacak derecede gerginliğe yol açacak noktaya gelmeseydi. 
Şimdilik en azından, bundan sonra herhangi bir sorun durumunda olumlu yada olumsuz, yaptığı işin arkasında durabilecek, o işlere bakmıyor dedirtmeyecek bir esnafla muhatap olmak gerektiğini öğrendim.
Sanırım insanın canını sıkan; bir öyle, bir böyle denmesi.
Yine de bu kadar olumlu geri bildirimi olan bir esnafın, bence daha mantıklı bir açıklaması olacaktır.
İlgiyle takip edeceğim.
Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

korsikaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 807
korsikaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 01:38

Halis beyi senelerdir tanırım sayısız alışverişimiz olmuştur konuyu görünce şaşırdım açıkcası kendisini tanıyan ve bilen biri olarak mutlaka bir yanlış anlaşılma vardır diye düşünüyorum.Geçmiş olsun.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OokyanusSÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 06/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 73
OokyanusSÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 08:32
Ewet kerim bey mağdurum demişsiniz derdinizi eksik ve yalanda olsa anlatmaya çalışmışsınız şimdide mağduriyetinizin nasıl düzeltilmesi gerektiğinide yazında bende ona göre size bir cevap vereceğim ama o çok muhterem babanızın istediği şekilde yazın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 08:55
Konuya müdahil olmayacağım. Sadece dişideki yaralar ve kuyruğun kopması hastalık nedeniyle olmuş. Bu bariz. Bu kadarını söyleyebilirim.

Taraflar arasında malumatım yoktur. Umarım en yakın zamanda konu tatlıya bağlanır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak99Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 76
Burak99Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 09:52
[QUOTE=OokyanusS]Ewet kerim bey mağdurum demişsiniz derdinizi eksik ve yalanda olsa anlatmaya çalışmışsınız şimdide mağduriyetinizin nasıl düzeltilmesi gerektiğinide yazında bende ona göre size bir cevap vereceğim ama o çok muhterem babanızın istediği şekilde yazın
[/QUOTE]

Halis Bey bence olanları birde siz yazın sizden duyalım konuyu 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MatmanKaraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/08/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 840
MatmanKaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 10:26
Bu balıkların kargo poşetinde ki kavgadan ötürü böyle olduklarını düşünmüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamercoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/04/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 516
tamercoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 11:35
[QUOTE=MISTIK] Geçmiş olsun Kerim bey, Malaviler yapıları gereği dayanıklı balıklardır bu anlattığınız durumlar zaten 1 kaç gün içinde bu şartlarda oluşması çok zor, ki  bunlar daha çok enfeksiyon yaralarına benziyor.[/QUOTE]
[QUOTE=GÜVEN]Konuya müdahil olmayacağım. Sadece dişideki yaralar ve kuyruğun kopması hastalık nedeniyle olmuş. Bu bariz. Bu kadarını söyleyebilirim.

Taraflar arasında malumatım yoktur. Umarım en yakın zamanda konu tatlıya bağlanır.
[/QUOTE]
[QUOTE=MatmanKara]Bu balıkların kargo poşetinde ki kavgadan ötürü böyle olduklarını düşünmüyorum.[/QUOTE]
Mustafa, Güven ve Sedat bey, öncelikle fikirlerinizi belirttiğiniziçin teşekkür ederim.Dediğim gibi belki çok profesyonel değilim ama 10 senedir akvaryumla uğraşıyorum bence de bunlar eski yaralar, vurma-kavga yarası bu şekilde olmaz.Ama ben ondan da geçmiştim,  ona da tamam peki demiştim, kabul etmiştim ya, olmadı yanlış yapıldı...
***
[QUOTE=KILIÇ]Geçmiş olsun Kerim Bey.
Halis Bey yazdıklarınıza ilk önce teşekkür ve tebrik ettiğine göre mutlaka olayı bir de kendi penceresinden anlatarak bizleri de aydınlatacaktır.
Açıkçası ben alışveriş yaptığım insanlarda tutarlılık ararım. Sizin pencerenizden bakınca kesinlikle haklısınız. Ama bir de Halis Bey'den dinlemek isterim. Ancak keşke küfürleşmelere varacak derecede gerginliğe yol açacak noktaya gelmeseydi. 
Şimdilik en azından, bundan sonra herhangi bir sorun durumunda olumlu yada olumsuz, yaptığı işin arkasında durabilecek, o işlere bakmıyor dedirtmeyecek bir esnafla muhatap olmak gerektiğini öğrendim.
Sanırım insanın canını sıkan; bir öyle, bir böyle denmesi.
Yine de bu kadar olumlu geri bildirimi olan bir esnafın, bence daha mantıklı bir açıklaması olacaktır.
İlgiyle takip edeceğim.
Saygılar, 
[/QUOTE]
Ümit Bey, teşekkür ederim. Vallahi o son gün öğlen 1'den, 4'e kadar , 10'ar dakika aralarla durmadan telefon görüşmeleri yaptık ve burada söylenenenip değişenleri hatırladığım kadarı ile yazdım.Tabiki buyursunlar gelsinler Halis Bey ya da Kerim Bey anlatsınlar, ben kendime sonuna kdar güveniyorum fazlası vardır milim eksiği yoktur şu yazdığımın.
Şu olayda olmaması gereken tek şey küfürdü belki ama bizde insanız yani bir yere kadar sabr edebiliyor insan kendini tutabiliyor.*Tamam anlaştık hayırlı olsun.* Pat 10 dk sonra başka biri arıyor yok öyle olmayacak böyle olacak... Bunun peş peşe aynı saatlerde bi kaç kez olması insanı yıpratıyor.Birde uzaksın, yüz yüze olsak şu olayların %10'u olmadan bu olay kapanırdı fakat arada mesafe olunca yüz yüze gelemeyince böyle sıkıntılar oluyor.
Son olarak esnaf sözünü yemeyecek, o tabelada adı yazıyorsa o işe de bakacak...
***
[QUOTE=Burak99] [QUOTE=OokyanusS]Ewet kerim bey mağdurum demişsiniz derdinizi eksik ve yalanda olsa anlatmaya çalışmışsınız şimdide mağduriyetinizin nasıl düzeltilmesi gerektiğinide yazında bende ona göre size bir cevap vereceğim ama o çok muhterem babanızın istediği şekilde yazın


Halis Bey bence olanları birde siz yazın sizden duyalım konuyu 
[/QUOTE] 
Gürkan bey; Söylediğim gibi buyursunlar gelsinler söylemek istedikleri var ise bu da böyle değil, böyle olmadı diyecekleri herhangi birşey  var ise gelip dile getirebilirler burada.Yazıklarımı gördüler tebrik ve teşekkür etmişler durumdan haberleri var yani. ;)
***
[QUOTE=korsika]
Halis beyi senelerdir tanırım sayısız alışverişimiz olmuştur konuyu görünce şaşırdım açıkcası kendisini tanıyan ve bilen biri olarak mutlaka bir yanlış anlaşılma vardır diye düşünüyorum.Geçmiş olsun.
[/QUOTE]
Kerem bey; Ben tanımıyordum, ilk kez bu alışveriş ile tanıştık, kendisi hemşehrim imiş, ayrıca 25 tane geri bildirimi var sanırım ve hepsi üst düzey derecede pozitif yorumlar.Bende buna binayen alışveriş yapmak istedim fakat; Sanırım iyi gün dostular, dereyi geçsek hiçbir sorun yoktu ama dereye takıldık, o takılmayla da bi bataklığa battık...
*********************************************************************
Şimdi gelelim olayımızda dünden sonra neler oldu;

**Bu dün gece ben buraya bunu yazdıktan sonra gelen mesaj


Alenen babama ve bana karşı alaycı aşağılayıcı bir ağızla yazılmış bir mesaj... Ben burada buna çok güzel şeyler söylerdim ama haklı davamda haksız olmayacağım, sinirlenmeyeceğim.
Ben 1 balığa 7 balık istedim, Ben bir balığa 150 lira istedim.Bunları isterim eğer bana verilen sözde balıklara birşey olsun sana dükkanımı bırakırım gibi birşey dense idi, ben bir balığa o dükkanıda isterdim. Çünkü bizde söz senettir, söz vermek başka birşeye benzemez.Söylenir ve o iş olmuştur, biter.

**Bu buraya yazılan yorum;
[QUOTE=OokyanusS]Ewet kerim bey mağdurum demişsiniz derdinizi eksik ve yalanda olsa anlatmaya çalışmışsınız şimdide mağduriyetinizin nasıl düzeltilmesi gerektiğinide yazında bende ona göre size bir cevap vereceğim ama o çok muhterem babanızın istediği şekilde yazın
[/QUOTE]
Yine bu da aynı şekilde tahrik edici alaycı  ve beni yalanlayıcı şekilde yazılmış bir mesaj, eğer varsa yanlışım buyursun düzeltsinler, söyleyip...

** Ve günün süprizi;20dk felan önce forumda Halis Bey ismine kayıtlı telefondan arandım, benim ''Kerim'' diye bildiğim ve size bahsettiğim arkadaş aradı. Kendisinin aslında Kerim'de olmadığını, isminin Fatih olduğunu söyledi... ;)) Dükkanın 4 ortaklı olduğunu Halis Bey, Kerim Bey, Kendisi ve bir başka arkadaş olduğunu, son günlerde Halis ve Kerim Bey'in dükkanla işleri dolayısıyla ilgilenemediğini v.s. söyledi, yaptıklarından dolayı benden özür diledi ve benimle Halis ve Kerim Bey'in iletişime geçeceğini söyledi...

Önce telefonda:Kerim, Halis oldu. Sonra tutmadı Kerim yine Kerim oldu. İş buraya geldi Kerim, Fatih oldu... ;) Denilene göre ben hiç görüşmemişim Kerim bey ile ve Halis Bey de olaylardan uzakmış...
Abi vallahi ayıp ya... Kurban Fatih oldu 'tabi var ise öyle birisi, artık hiçbirşeyden emin olamıyorum', suçu üstüne aldı. Diğer büyük isimler temize mi çıktı şimdi.

Şimdilik bu kadar, bakalım devamı ne gösterecek...




kerimcoskun2011-12-08 11:37:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 11:46
Bu nasıl bir usluptur ben anlamadım resmen argo tabirde "ana bacı mmuhabbeti" olmuş bence sepep ne olursa olsun BU nasıl mesaj o öyle. Bakın olayda 2 tarafı da tanımam, ticari münasebeti değerlendirmiyorum ilk mesajımda balığın bakteriyel enfeksiyon semptomları gösterdğini söyledim duruma yorum yapmadım  ancak böyle bir mesajı insanın içi almıyor.


MISTIK2011-12-08 19:45:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 11:56
Üslup bu hale gelmişse, durumdan anlaşma beklemek de aşırı hayalperestlik olur.
Geçmiş olsun Kerim Bey... Sizlere ders, bize de nasihat niteliğinde bir konu oldu. Paylaştığınız için teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tar216Çevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2009
İl: Bursa
Mesaj: 32
tar216Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 12:12

Hangi tarafın haklı olup olmadığınnı bilmem ama sadece bu mesaj benim gözümde Ookyanuss adlı üyeyi tamamiyle suçlu duruma düşürür ve ticaret yapılmayacak kişiler arasına sokar.Geçmiş olsun Kerim Bey.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErsinOğuzÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 172
ErsinOğuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 12:24
İki tarafıda tanımam etmem ticari münasebetleri hakkında kesin bir bilgim yok,lakin ayıp kardeşim ayıp o ne biçim uslup öyle şahsen halis bey bunları bana yapsa,üstüne birde bu denli aşağılayıcı mesajlar yazsa ki babam hakkında ! heralde çoktan aynı cevabı vermiştim yine de sabrınız ve metanetiniz için tebrik ederim kerim bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UlviÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/11/2010
İl: Antalya
Mesaj: 1009
UlviÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 12:39
Kerim bey konuyu paylaştığınız için teşekkürler size gönderilen mesajdaki uslup gerçekten çok çirkin bizde sayenizde tanımış olduk arkadaşı..
Geçmiş olsun..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir