Para Getiren Balık Türü


Berker FarukÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2021
İl: Samsun
Mesaj: 257
Berker FarukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2021 02:55
Dostum ben sadece bu hobiye 200tl harcamakla başladım oda istediğim boyutlarda akvaryum yaptırdım sonra dedim ki walstad metodu yaparım 400 tl harcama yaparım ... Sonra kararım değişti başladım zemin kurulumuna zemin derken dış filtre o bu şu felan toplam 1.340 tl e tabi bunun balık yemi var sıvı gübreler vb aktif olarak giden parada olucak yani demek istediğim biz bir hobi için 1.340tl para harcıyorsak ve sen de sadece masraflarını karşılaman için üreterek satıcam diyorsan en az bizim iki katımız sermaye yapman lazım o kadar kolay değildir umudunu kırmak veya kücük görmek değil benimkisi sadece gerçekleri söylemek yani diyeceğim o ki bu kadar kolay yoldan olsaydı bu gün herkes evinde balık üretir ve satardı youtubeden üretim hane kurulum videolarına bak demek istediğimi anlayacaksın emek vermek ve yılların deneyimi ve ne yazıkki biraz yüklü sermaye gerekiyor ki hobi ile alakalı olan herşey ithal olduğundan malum dolar kuru almış başını gitmiş işin zor... sana önerim para biriktir low tech akvaryum kur çevrende veya ilçende akvaryumla uğraşan insanlara bitkiler sat belki böyle başlaya bilirsin ama bunda da deneyim kazanman bilgi edinmen gerek... Ama inanmak başarmanın yarısıdır bunu unutma .
Not: Herkesin tankına harcadığı fiyat farklıdır
[EDIT]Berker Faruk,2021-04-24 03:04:36[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eyüp can bilgin7Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 23/03/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 89
Eyüp can bilgin7Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2021 06:25
[QUOTE=Berker Faruk]Dostum ben sadece bu hobiye 200tl harcamakla başladım oda istediğim boyutlarda akvaryum yaptırdım sonra dedim ki walstad metodu yaparım 400 tl harcama yaparım ... Sonra kararım değişti başladım zemin kurulumuna zemin derken dış filtre o bu şu felan toplam 1.340 tl e tabi bunun balık yemi var sıvı gübreler vb aktif olarak giden parada olucak yani demek istediğim biz bir hobi için 1.340tl para harcıyorsak ve sen de sadece masraflarını karşılaman için üreterek satıcam diyorsan en az bizim iki katımız sermaye yapman lazım o kadar kolay değildir umudunu kırmak veya kücük görmek değil benimkisi sadece gerçekleri söylemek yani diyeceğim o ki bu kadar kolay yoldan olsaydı bu gün herkes evinde balık üretir ve satardı youtubeden üretim hane kurulum videolarına bak demek istediğimi anlayacaksın emek vermek ve yılların deneyimi ve ne yazıkki biraz yüklü sermaye gerekiyor ki hobi ile alakalı olan herşey ithal olduğundan malum dolar kuru almış başını gitmiş işin zor... sana önerim para biriktir low tech akvaryum kur çevrende veya ilçende akvaryumla uğraşan insanlara bitkiler sat belki böyle başlaya bilirsin ama bunda da deneyim kazanman bilgi edinmen gerek... Ama inanmak başarmanın yarısıdır bunu unutma .
Not: Herkesin tankına harcadığı fiyat farklıdır
[/QUOTE]

Ben zaten suanda bu hobiyi yapiyorum, yapmayada devam edicem ama dedimki en azindan bu baliklar kendi yemini cikarmazmi? Ama gordumki tam tersine zarar bile acarmis. Ki zaten aciyoda. Urediler, suanda gunde 1 avuç yem gidiyor nerdeyse. Yetisemiyorum [:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ErtanGulenÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 10/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 813
ErtanGulenÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2021 23:22
6 yaşında bir oğlum var, doğduğunda günde max 5 TL yemek maliyeti vardı zaman ile arttı şimdi herhalde 25 tl filan oluyordur.

Çok maliyetli diye insan sevdiği birşeyden vazgecerse oradaki ilişki sevgi değildir benim gözümde. Daha önce forumda bir başlıkta okumuştum:

‘Bu hobi ucuz değil, kaldıramayacaksanız yapmayın. ‘

Yem parası çıksın diye başlayan konu araba aldırsına kadar gider. Bugun yem yarın araba olur. Nereden mi biliyorum; hobiciyken araba alan tanıdıklar var.

Ama balığa, akvaryuma kar diye bakar para diye, altin diye cağırırsanız siz bu işi zevk için yapmıyorsunuzdur derim. Arabanın benzin parası çıksın diye akşam korsan taksiye çıkıyorsanız burası için de bu düşüncenize saygım sonsuzdur.

Beğenenler: [T]224533,Ömer t[/T][T]81103,Kınayu[/T][T]121610,ekcinar[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T][T]121610,ekcinar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

iSrafiL06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1567
iSrafiL06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2021 04:39
Selamün aleyküm kardeşim bir akvaryum var ise bununla para kazanmak zor olabilir. Zamanın ve az da olsa imkanlar var ise al sat yapmak daha karlı olacaktır. Ben kendimizden örnek vereyim. Lepistes üretiyorum ve mesela çifti 30 TL den satılıyor fakat öğrenci bir kardeşimiz geldi abi ben satsam kar verir misin dedi hayhay dedim. Ona çiftini 15-20 arasında yazıyorum ve kalite kalite ayırıyoruz balıkları bazen çifti 100 TL ye gidecek balığı bile 20 TL yazıyorum o da üstüne kârını koyarak satış yapiyor. Evinde bir tane hobi akvaryum u var ve balıkları benden hiç almıyor gelip video çekiyor paylaşıyor müşteri ile anlaşıyor ve getirip satıyor. Ben daha çok müşterinin hiç gelmeden video ile son kez çek bu balıklar de al git bir yerde ver diyorum böylece müşteri bizi biz müşteriyi bilmiyoruz. Bu şekilde başlayıp kenara atarak birşeyler yapabilirsin. İstanbul da çok üretici var ilgi alanin kafalı yunus ise o alanda güzel balıkları olan değerli bir abime yonlendirme yaparım seni.

Beğenenler: [T]77392,tosyalı[/T][T]218364,mahmutozdemir[/T]
Teşekkür Edenler: [T]218364,mahmutozdemir[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir