Rem Algae Ve Ölümler


math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2017 20:06
Bu konudaki şikayetler ile ilgili şirket yetkilisi tarafından bir açıklama yapılmaması bende büyük güvensizlik oluşturdu, bir tane yazı yazılmış ancak onunda içeriği silinmiş sonradan. Bu durumda güvenebileceğim bir marka değil maalesef. İlk defa göz atmıştım bu kısıma. Bende bacteria feeder bir arkadaşımda da sıvı gübresi vardı ikisinide artık kullanmayacağız. Betta balığım için betta bonny ürününlerini de alacaktım artık mümkün değil, betta bonny alternatifi olan var ve bilgilendirir ise sevinirim. Sanırım yine yabancı markalar ile devam etmek en iyisi sera'ya iki kere mail attım ikisine de 1 saat içerisinde cevap verdiler hatta birine 5 dk cevap verdiler. Bu konu açılalı 1 yıl olmuş umursayan yok. Yerli ürün diye balıklarımı riske atamam. Yerli, yabancıya değil iyi üretene bakarım.

Not: ReeFlowers kullanıcısına bildirim eklendi bu mesaj gönderilir iken.

Beğenenler: [T]222260,Mematiesk[/T][T]197164,ComoDAYI[/T]
Teşekkür Edenler: [T]192460,leventty[/T]
+1: [T]101090,darkaura[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaanzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 82
kaanzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2017 16:24
Keşke bu yazıya daha önce rastlasaydım.
Akvaryumdaki yosun sorunu için bu ürünü aldım. Üzerinde yazılanlara güvendim ve önerdiği dozda kullandım.
Fakat sadece bir kez kullanmama rağmen ilacı kullandığım ertesi günü akvaryumdaki bütün karidesler öldü.
Balıkların hepsi bir köşede sallanıyorlar.
Kısacası sakın bu ürünü kullanmayın.
[:kotu:]

+1: [T]101982,adige42[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ityo39Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2199
ityo39Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2018 12:35
Reeflowers remalgae ürününü bir süredir önerilen dozun çok çok altında (yarıım doz falan değil daha bile düşük) kullanıyordum. Nasıl derseniz genellikle su değişimi ve temizlik aşamasında camları sildikten sonra kayalarda oluşan yosunu fırçayla temizledikten sonra suyun büyük kısmını hortumla çekiyorum, sonra taze su ile akvaryumu doldurup filtre vs herşeyi tekrar devreye aldığımda seyrelmiş olan ve suda serbest dolaşmakta olan yosun sporlarını öldürmek amaçlı ve genel olarak uzun vadede yosun sorununu baskılamak amaçlı olarak kullanıyordum. En küçük boyundan bir şişe vardı bitti, yenisini aldım 2017 sonuna doğru.

Her ne kadar çok az kullansam da her seferinde balıklarda (ki canlı doğuran besliyorum) ciddi şekilde sersemleme, su yüzeyinde donuk donuk durma bazı balıklarda da (neonlar ve moly ler) suyun dibine çöküp bitkilerin arasında saklanma gibi çok net stres belirtisi oluyor, fakat takriben 5-6 saat sonra normale dönüyorlardı. Ölen kalan olmadığı için yosunla mücadele de güzel gittiği için sorun etmedim. Geçen hafta aynı şekilde uygulama yaptığımda ise 3 lepistesimde daha farklı bir görüntü oluştu. Balıkların yüzgeç ve kuyruklarında tarif etmekte zorlandığım bir beyazlaşma, uçlarda hafif yanma gibi bir olay oldu. Fotoğraf maalesef yok ama balık kuyruk veya yüzgeç kısmadı, ama sanki ağartılmış gibi bir izlenimim oldu?? Ertesi gün bu 3 balık öldü. (doz konusunda belli belirsiz ifadeler kullandığımın farkındayıım bunun sebebi göz kararı kullanmam. Kullanım talimatı 100 litreye 50 damla öneriyor, geçen hafta biraz normalden fazla kullandım ama bu miktarı aşmadığıma eminim!)

Uzun lafın kısası yorumum şudur:

1- Bakteri döngüsüne zarar vermeden yosunla mücadele eden kimyasallar varken bu ürünü tercih ve tavsiye etmem.
2- Balıklara zararı olduğuna bir tür kimyasal zehirlenme yaşadıklarını düşünüyorum, uzun vadede kalıcı hasar oluşup oluşmayacağını bilme imkanım yok ama böyle bir ürünü piyasaya çıkartan insanların benden önce bu denemeleri yapması gerekir. Ama bu bilinç seviyesinde olmadıkları çok açık. Etken maddesini bile yazmıyorlar şişeye, gübre satıyor ne miktarda ne eklediğini bilmiyorsun. Bu yaklaşım benden uzak dursun arkadaş...
3- Olumsuz yanetkilerini geçersek, ürünün yosunlar üzerine etkisi de son derece sınırlı. Net olarak hangi yosunlarda etkili hangilerinde etkisiz yazmıyor üzerinde çünkü kendileri de bilmiyor! GSA için etkili olmadığını söyleyebilirim.


Beğenenler: [T]205079,plutarkhos[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UmutgrsÇevrim Dışı

[B]14630,1[/B] [B]15084,2[/B]
Kayıt: 08/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 193
UmutgrsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2018 14:59
Arkadaşlar ne olursa olsun Karides olan tanklarda kesinlikle ALG ilaçları veya başka kimyasallar önerilmez, kullanmayınız, çok üst düzey belirli ürünler var onlar dahi sıkıntı çıkarabilir sonuçta ALG ile kullanılan ilaç içerisinde BAKIR var ve karidesler çok hassastır bakıra

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

plutarkhosÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2018
İl: Izmir
Mesaj: 14
plutarkhosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2018 21:29
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/mesaja_git.asp?PID=5500468[/URL] Linkteki mesajda da yasadigim olumsuzluga degindim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GkhnBtmzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 54
GkhnBtmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2019 16:32
Merhaba, bende konuyu hortlatmış gibi olacağım ama en azından bilgilendirmesi açısından paylaşmak istedim.
2 gün önce belirtilen dozun altında kullandım ürünü dün sabah 1 rasboramı ölü olarak buldum, bugün ise kalan rasboraların tamamını ölü olarak buldum. Keza elma salyangozum ise baya sersemlemiş halde ve 2 gün geçtiği halde etkisi geçmemiş gözüküyor. Standart düzenimin dışına çıkmadım, sadece bu ürünü kullandım. Balıklar ise gayet sağlıklı balıklardı. %100 diyemeyeceğim ama %99 ihtimalle bu ürünün balık ölümlerine sebep olduğunu ve oturmuş bir akvaryum için tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Yıllardır hiçbir şirket yetkilisinin burada açıklamama yapmamış olmasıda düşüncemi destekliyor.[EDIT]GkhnBtmz,2019-02-04 16:33:29[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2019 03:20
3-4 sene önce 130x60x60 ölçülerinde lepistes akvaryumu kurdum. En az bir sene düzensiz de olsa bu ürünü kullandım. İrili ufaklı yüzlerce canlı vardı, ben herhangi bir sorun görmedim. [EDIT]bitkici1,2019-02-13 03:21:18[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ertanoztÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 1
ertanoztÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2020 18:46
Lepistes akvaryumunda cam üzerindeki kahverengi yosun için önerilen dozda bu solüsyonu uyguladım. Birkaç dakika içinde hem yavru hem de erişkin lepistesler en akintisiz yuzey köşede felç geçirmiş pozisyonda toplandı. Suyu mu degistirsem ne yapsam derken kahverengi algi cam yüzeyinden kazimaya karar verdim. İşe yaradi. 24 saat sonra su parlak ve lepisteslerim eski hareketliliğine döndü. Bu solüsyon yuzeylere yapışmış olan değil de su içinde serbest algleri daha fazla etkiliyor olabilr. Balıkları etkilediği kesin. Kazıyarak su içinde alg miktarını arttırmak solüsyonu alge yönlendirerek sudaki dolayısıyla balıklarda ki serbest solüsyon miktarını düşürdü diye yorumladım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4239
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2020 14:38
[QUOTE=ertanozt]Lepistes akvaryumunda cam üzerindeki kahverengi yosun için önerilen dozda bu solüsyonu uyguladım. Birkaç dakika içinde hem yavru hem de erişkin lepistesler en akintisiz yuzey köşede felç geçirmiş pozisyonda toplandı. Suyu mu degistirsem ne yapsam derken kahverengi algi cam yüzeyinden kazimaya karar verdim. İşe yaradi. 24 saat sonra su parlak ve lepisteslerim eski hareketliliğine döndü. Bu solüsyon yuzeylere yapışmış olan değil de su içinde serbest algleri daha fazla etkiliyor olabilr. Balıkları etkilediği kesin. Kazıyarak su içinde alg miktarını arttırmak solüsyonu alge yönlendirerek sudaki dolayısıyla balıklarda ki serbest solüsyon miktarını düşürdü diye yorumladım.[/QUOTE]

Ürün balıkları fazla etkilemiyor. Muhtelemen sizin balıklar ilk şoku atlatında toparlamışlardır ama omurgasızlar üzerinde çok tehlikeli, hemen öldürüyor. Bu yüzden lazım olduğunda salyangoz ilacı olarak kullanıyorum. Salyangoz ilacı olarak piyasaya sürselermiş daha başarılı olurmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiRZaBeYÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2011
İl: Kütahya
Mesaj: 56
MiRZaBeYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2020 02:15
Bu ürün satın aldığım akvaryumla birlikte gelmişti.Kaç sene emek verip ürettiğim kristal karidesleri mi,L144 vatozları mı perişan etti alayını öldürdü.Resmen zehirliyor.Diğer ürünlerinden bazılarını da kullandım fakat o algae ürünü üste para verseler bir daha kullanmam.Emek verdiğiniz canlıların can çekişerek öldüğünü görmek,insanı gerçekten üzüyor ve çileden çıkarıyor.O kadar şikayette bulunan insan var,ki bu insanların sırtından para kazanıyorlar ama bir yetkilide çıkıp nezaketen açıklama yapmamış.Bu ürünün içine kezzap mı atıyorsunuz,ne tür bir kimyasal var.Bu ürünü piyasadan derhal kaldırmanız lazım çünkü bu ürün milletin emek verdiği canlıları öldürüyor.Para kazanacağız diye insanların besledikleri canlıların göz göre ölmesine göz yumamazsınız. Tavsiye bekleyen arkadaşlara söylüyorum, bu ürünü sakın almayın arkadaşlar beslediğiniz canlılarınızı öldürür tecrübeyle sabit.Yerli ürün bilmem ne hikaye gidin sera veya başka marka alın.Yok benim balıklarıma bir şey olmadı,üründen memnun kaldım diyenlerin de,kendilerinden olmadığı ne malum. O kadar kişi şikayette bulunmuş yetkililerden çıt yok.Zamanım olsa gereken mercilere şikayet ederdim bunları,hala sinirim geçmiş değil.Seranın ürünlerini kullanıyorum hiç birinden bir tek sorun yaşamadım.

+1: [T]101090,darkaura[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir