Sarı Prenses Çiftleştirme Tüyoları


cast_neverÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 74
cast_neverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2015 17:07
Arkadaşlar öncelikle merhaba forumlarda gezdiğim kadarıyla bazı arkadaşlar sarı prenseslerim çitleşmiyor 3 ay oldu yavru alamıyorum 8 ay oldu yavru alamıyorum gibi şeyler okuyorum bu gibi arkadaşları ve yeni başlayan arkadaşları bilgilendirmek için bu konuyu açıyorum. Sarı prensesler uygun ortam ve şartlar sağlandıkça çok üretken canlılardır lepistesler gibi , en tecübesiz arkadaş bile lepistesten yavru alabilir sarı prenseslerden de kolay yavru alınır ama uygun şartlar yaratmak kesinlikle önemlidir.

[K]Önemli Tüyolar :
1- Uygun bir tema, fon, akvaryum düzenidir .
2- Uygun su Sıcaklığı.
3- Düzgün bir yemleme.
4- Işık .
5- Akvaryumun ev içerisindeki konumu.
6- Oksijen miktarı
[/K]

[B]1- Uygun bir tema, fon, akvaryum düzeni
[/B]
Arkadaşlar Sarı prensesler kayalık ve bol oyuklu saklanıcak düzenleri severler . Dekorun söyle bir önemi var balıklar o dekorda iyi benimseyemiyolarsa saklanıcak ve çiftleşicek alan bulamıyorlarsa yavru vermeyebilirler . Mesela ben başımdan geçen tecübeleri ve denemelerimi anlatım , akvaryum düzenim dediğim sekilde olmayınca 5 ay yavru almadağımı bilirim ama dekoru su değişiminde değiştirdim sabahında 1 dişinin ağzı dolu görmeye başladım ve ilerleyen zamanlarda diğer dişilerde tüpçük çıkardı ve 1 hafta içerisinde 5 tane dişiminde ağzının dolu olduğu zamanları biliyorum. Yavan bir dekorlada yavru alabilirsiniz ama önemli olan maximum verim [;)] Kayalıklarınızı dizerken oyuklar vermeye oyuklar oluşturmaya önem gösterin balıkların dinlenebilmesi ve sosyal hayatlarını sürdürebilmeleri için önemlidir. Benim akvaryumumdaki oyuk sayıları en az 5 tane rahatlıkla saklanabilicekleri şekildeler . Belki kaya sayınız çömlek sayınız az olabilir o yuzden yerleştirişlerinede dikkat edin mesela bir çömlek koyucaksınız akvaryumunuza çömleği alıp akvayumun ortasına dikmeyin çünkü böylelikle akvaryumda size 1 tane saklanma alanı olusturucaktır ama çömleği alır köşeye koyarsanız çömlek ve cam arasında da bir oyuk oluşmuş olucak ve 1 saklanma alnınız varken toplam 2 saklanma alanına sahip olacaksınız ve balıklarınıza daha bir yer açılıçak .
[B]
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/125496/ggg.bmp[/IMG]
2- Uygun su Sıcaklığı[/B]

Balıklarında belli çiftleşme tetikleyicileri vardır mesela hayvanlar ilkbaharda yavrularlar sıcak havaları tercih ederler mesela somon balıkları belli bir sıcaklık değerinde yumurta dökerler 1 derecelik bir oynama bile somonların yumurta dökmesini engelleyebilir ve sarı prenseslerinde çiftleşme zamanının geldiğini sıcaklıktan anlarlar uygun sıcaklığın 27-29 arası olduğunu düşünüyorum benim tecübelerim böyle . yani şöyle düşünün 27-29 arası bir sıcaklıkta doğan yavrununda korunması ve hasta olmaması için iyidir çünkü yeni doğan bir yavrunun yeterli yağ tabakasına sahip olmayacağı için 27-29 derece altı bir sıcaklıkta ölme ihtimali yüksektir.

[B]3- Düzgün bir yemleme[/B]

Sarı prensesler %60 otçul %40 oranında etçil oldukları için ağarlıklı olarak lifli gıdalarla beslenmeleri önerilir .Şöyleki daha çok etçil yönlü beslendiklerinde üremelerindeki düşüşte çabucak gözlenebiliyor. Sarı prensesler için sıcaklık ve doğru yemleme Viagra etkisi göstermektedir balıkları kızıştırmanın yöntemi budur . Bitkisel yemlerde de yosun ve bazı alg türlerinin bulunduğunu biliyorum bu tip besinlerde sarı prensleri ve cichlid türlerini kızıştırdığı biliniyor. Ben yemlemeyi şöyle yapıyorum 10 günlük bir yemleme periyodum var diyelim bunun 6 gününü bitkisel 4 gününü etçil olarak yapıyorum ve 6 gün üst üste kesinlikle bitkisel yem vermiyorum ben olsam hep aynı şeyi yemekten sıkılırım [^_^][:P] o yüzden ara günlerede etçil yemlememi katıyorum.

[IMG]http://www.alasayvan.com/attachments/balik-ve-akvaryum-dunyasi-13238d1346847430/pul-yem.jpg[/IMG]

[B]4- Işık [/B]

Bazı arkadaşlarda görüyorum pembe, yeşil, mor, kırmızı gibi garip ışıklar kullanıyorlar . Biraz mantıklı düşünürsek bu balık türleri doğal yaşamlarında böyle bir renk ışıkla karşılaşmıyorlar o yuzden daha natural bir ışık seçerseniz iyi olur ve daha iyi bir verim alırsınız .

[IMG]http://www.akvaryumda.com/wp-content/uploads/2014/01/Labidochromis-Caeruleus-Sar%C4%B1-Prenses..jpg[/IMG]

[B]5- Akvaryumun ev içerisindeki konumu.[/B]

Akvaryumun ev içerisindeki konumuda gayet önemli yol üzerinde olmamalı çünkü Sarı prensesler gayet dikkatli bir balık türü akvaryuma yaklaştığınızda bile sizi çabucak farkedebiliyorlar . Olabildiğince müdahaleden uzak ve stresten korunucakları bir bölgede olması önemli. Diyelimki balıklar çiftleşicek veya çiftleşirken tam akvaryumun önünden biri geçtiğinde veya akvaryuma yaklaştığında korkup çiftleşmeyi sonlandırabiliyorlar.

[IMG]https://www.gunlukreklam.com/ilanlar/020320120439510.jpg[/IMG]

[B]6- Oksijen miktarı[/B]

Oksijen miktarı ne kadar düştükçe dikkat ettiyseniz balıkların hareketleri ve yüzüşleri yavaşlıcaktır o yüzden balıklarınızdan maximum verim almak için ve sağlıklı yaşamaları için oksijen miktarını iyi ve yüksek tutmanız önemli. Şöyleki fazla oksijenin kesinlikle bir zararı olmuyucaktır su sirkülasyonuna dikkat ettikçe sıkıntı yok . Ve en önemlisi arkadaşların dikkat etmedikleri bir nokta akvaryumun bulunduğu odayı havalandırmamalarıdır sonuçta zamanla odadaki oksijen miktarı azalıcağı için sizin ne kadar hava motorunuz çalışırsa çalıssın odadaki hava oksijen bakımından fakir olacağı için iyi bir verim alamayabilirsiniz . Ben akvaryumu hem hava motoruyla hemde iç filtreyle havalandırıyorum ve odayı belli sıklıklarla havalandırıyorum havayı tazeliyorum . Akşamları hava motorunu kapatıp sadece iç filtreyi çalışır durumda bırakıyorum bunun sebebide gün içerisindeki aktivasyonları devam etmediği için akşamları dinlenmeye geçtikleri için oksijen miktarını biraz düşürüyorum .

[IMG]http://dekor.name.tr/resimler/akvaryum.jpg[/IMG]

[K]
Umarım işinize yarıyıcak bilgiler vermişimdir herkese iyi forumlar .[;)]
Resimler Alıntırdır Arkadaşlar Umarım Kızmazsınız [:)][/K][B][/B]

Beğenenler: [T]178143,scorpinco[/T][T]171743,emirhan167[/T][T]178621,YunusEmre61[/T][T]178771,blossking[/T][T]178896,Ugur07[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhan167Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2015
İl: Ankara
Mesaj: 1103
emirhan167Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2015 18:37
Dediğiniz maddelere katılıyorum,hepsini denemiş ve görmüştüm.Ve üremeleri hızlandı.Akvaryuma normalde gerekenin 3 katı daha çok oksijen,daha iyi ışık iyi bir diyet listesi,konum evin en sakin,en az ses olan yer.Ve insanların,radsyonik aletlerin az olduğu yer olmalı.Sabit ısı 26 derece ve düzenli bir bakım ile.Üretilemeyecek cichlid yok.Bence çok yararlı bir makale olmuş,bende böyle bir makale yazmayı düşünüyordum.Fakat sizde çok güzel bilgiler yazmışsınız.[:)]

Keyifli Hobiler[EDIT]emirhan167,2015-10-27 18:38:56[/EDIT]

Beğenenler: [T]139345,cast_never[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cast_neverÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 74
cast_neverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2015 20:29
[QUOTE=emirhan167]Dediğiniz maddelere katılıyorum,hepsini denemiş ve görmüştüm.Ve üremeleri hızlandı.Akvaryuma normalde gerekenin 3 katı daha çok oksijen,daha iyi ışık iyi bir diyet listesi,konum evin en sakin,en az ses olan yer.Ve insanların,radsyonik aletlerin az olduğu yer olmalı.Sabit ısı 26 derece ve düzenli bir bakım ile.Üretilemeyecek cichlid yok.Bence çok yararlı bir makale olmuş,bende böyle bir makale yazmayı düşünüyordum.Fakat sizde çok güzel bilgiler yazmışsınız.[:)]

Keyifli Hobiler[/QUOTE]

Güzel yorumlarınız için ve okumaya vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim Emirhan bey [:)] umarım diğer arkadaşlarada yararı olur . Keyifli hobiler sizede .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmre61Çevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2015
İl: Zonguldak
Mesaj: 355
YunusEmre61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2015 20:38
Gerçekten Çok Güzel Olmuş Yakın Zamanda Sizden Yunus Cikleti Tanıtmayı Beklerim Sağolun

Beğenenler: [T]139345,cast_never[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cast_neverÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 74
cast_neverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2015 21:19
[QUOTE=YunusEmre61]Gerçekten Çok Güzel Olmuş Yakın Zamanda Sizden Yunus Cikleti Tanıtmayı Beklerim Sağolun [/QUOTE]

Teşekkür ederim inşallah en kısa zamanda [:)]

Beğenenler: [T]178621,YunusEmre61[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hrn5858Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 35
hrn5858Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2017 23:58
Sarı prenseslerde amma şey istiyor yav

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ömür AKGÜNÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2013
İl: Izmir
Mesaj: 29
Ömür AKGÜNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2017 22:49
Eşşiz Öneriler Ellerinize sağlık

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NewAkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 06/08/2016
İl: Antalya
Mesaj: 591
NewAkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2017 21:35
Bu oneriler altin degerindedir kacirmayin sakin notlarinizi alin derim sizide tebrik ederim boyle bi konu actiginiz icin saglikli hobiler dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir