Sarımsaklı Yem


emrealtanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2014
İl: Antalya
Mesaj: 36
emrealtanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2021 22:41
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/157715/021220212228111.jpg[/IMG]
Öncelikle herkese merhaba,
Son zamanlarda içparazite karşı kullanılan sarımsaklı yem ve sonrasında kendin yap ile sarımsak ezerek yağ çıkartılması sonucu yem ile harmanlanarak yapılan yem hakkında konuşmak fikir alışverişinde bulunmak istiyorum
Sarımsak ezerek yem yapıldığında oluşan yağ sonuç olarak doğal antibiyotik olması nedeniyle mutlaka filtre sistemine bulaşarak yararlı bakter popülasyonunu ölmesi ve sonuç olarak akvaryum dengesinin( nitra vs.) bozulmasına neden olamaz mı ?
Oluşabilecek koku ve yenmeyen artıklar filan saymıyorum bile merak ettiğim konu sarımsak sıkılarak bir nevi yağını çıkarmak yerine toz sarımsak kullanmak yemin salınım yapmasını geciktireceği için filtre sistemi için ve akvaryum için daha mantıklı olmaz mı?
toz sarımsak kullanılarak hazırlanan yem salınım yapıncaya kadar bu süre içerisinde balıklar yemi zaten ortadan kaldıracaktır.
Gıda takviyesi her türlü vitamin vs tablet üretiminde kimyager olarak çalıştığım için kullanılan doğal ekstraktlar hep toz halinde belirli oranlarda karıştırılması sonucu tabletler basılıyor ve su içerisinde (mide asitinde bile) ortalama 10 dk içerisinde tamamen dağılıyor
Özetle sarımsak yağı yerine sarımsak tozu ile yem yapmak daha mantıklı ve garanti olmaz mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir