Sera siporax ağırlık hesaplaması nasıl yapılır


BingulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 748
BingulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 10:13
[QUOTE=fkarakaser]
Burada artık konu siporax alacak bir kişinin ikinci el üründe litre kaybının olup olmadığı , yani kullanılmış ürün sıfıra göre daha ağır çekip çekmediği. Alacak kişinin buna göre fiyat/gram/litre karşılaştırması yaparak doğru karar vermesine yardımcı olmak.
[/QUOTE]

Faruk Bey, tam olarak özetlemişsiniz. Bu kadar zor anlaşılacağını bilsek girmeyeceğimiz bir topa girdik ve yandaşlık vs ile itham edildiğimiz için çıkamıyoruz, bari anlatalım diyoruz ama o da olmuyor bir türlü! Ben ne arkadaşın kaça sattığını ne de sıfır malın fiyatını bilmem, yani konu dediğiniz gibi buradaki alışveriş değil artık. Teklifimi yineliyorum; özür dilemeyi kabul edecekseniz hodri meydan, ben alayım testini yapıp sonuçları buradan yazayım, ürünü isteyene hediye edeceğim ardından. Ben olsam bu kadar konuştuktan, sağdan soldan alıntılar yapıp kestirip attıktan sonra sonuçları merak ederdim. Soruyu saçma, konuyu trajikomik bulan arkadaşlar siz merak etmiyor musunuz?
Aslında şu kadar yazışma Mevlana'nın bir sözünü hatırlatıyor bana ama şu anda söylemek uygun kaçmayacak, az daha sabredeyim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

O.CELIK #7Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 30
O.CELIK #7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 19:36
Arkadaşlar konu ürünü iadesi değil, bi önceki mesajımda yazdım İzmir'de Güven beyi tanıyan birisi var ise aynı ölçümleri birlikte yapalım ve hatalı olan özür dilesin tüm forumun önünde . 
1 litre su şişeside aynıdır 1 litre yem şişeside aynıdır. Litre bir hacim ölçüsüdür  neticede . Haksızlığa uğramaktan bahsediyorsunuz ama ya haksızlığa uğrayan siz değilseniz ? Düşünsenize hem haksızlık yapıyosunuz hemde bunu kabul etmeyip daha büyüğünü yapıyosunuz . 
Yarın gün içinde forumdan bir arkadaş eşliğinde siporaxları sumptan çıkartıp ölçmek isterim

Bu mereti herkes bu şekilde satıyormuş ben bilmiyorum işin ticaretinde de değilim zaten . Ancak serada kullanılmış ürün satmıyor, ürünler kullanıldıkça farklılaşır neticede, seraya kadar çamur atmaya gerek yok.
Benim gibi birinden özür dilemememi beklemiyorsunuz ya, dikkat etsenizde en azında saygılı bir konuşma gerçekleştirseniz

Son olarak şunuda belirtmek istiyorum aynı konuyu tanımadığınız bir başka hobici arkadaş için açmış olsaydık yine aynı şeyleri kaç kişi söyleyebilirdi

Yakın günlerde forumda Güvenilir bir arkadaş var ise ziyaretime gelebilirse birlikte çıkartırız fotoğraflarınıda çekeriz .
Belki o zaman benim sabit fikrimle anlatamadıklarımı bir başkası farklı bir fikirle anlatabilir

-----------------------
Konu çok ayrı yerlere gidiyor
Sizce olması gereken nedir , litre olarak hesaplanmasımı kg olarak hesaplanmasımı . 
Bu arada şunu söyliyim hassas tartım olmadığı için ürünü hiç tartmadım, tamamen Güven bey'in söylediğine güvenerek hesap yaptım . Aslında aklımda hiç ölçmekte yoktu ancak fileye koyunca gözüme az geldiği için litre bazında ölçtüm.

Çok basit olarak soruyorum 5 litre olarak satılan bir ürün için ben size 1500 gr yolladım deniyor . Amenna bir sözüm ancak ürün 3.8 litre geliyor . Tarafsız olarak değerlendirelim
Önümüzdeki günlerde bir gün belirleyelim o şekilde bakalım

Ürünü geri alırım sorun olmaz diyor sorun olmaz göndereyim ama oturmaya başlayan bir akvaryumun tüm değerlerini yine alt üst etmek istemiyorum, konuda Güven beyin isteğiyle taşındı zaten buraya . Ben sadece haklı olduğum bir konuda haklılığımın kabul görmesini ve  yapılan haksızlığa göz yumulmamasını istiyorum.

Dip not olarakta şunu söylemek istiyorum , bana benim yapmam gerekenler sıkça söyleniyor ama ben yine hesapta yanlış olduğundan emin olduğum için Güven beye şöyle birşeyde söyledim . Elinizde sıfır siporaxta var ikinci elde var , 290 ar gram olarak tartın ve 1 litrelik bir şişede kaplayacağı hacmi görün diye özel bir mesajda gönderdim ama burda tabiki hiç lafı geçmiyor . Tüm özel mesajlar izinsiz olarak buraya aktarılmasına karşın ben izin isteyerek yapıyorum, izin var ise o özel mesajımda ben paylaşayım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 21:24
Denildiği gibi konu uzayip başka yerlere gitmeye basladi o yüzden ben artık konuya müdahil olmiycam . Tek söylemek istediğim benim yazdigim yorumların Güven beyi kayirmak veya baskasina cephe almakla alakasinin olmadigidir . Buradaki taraflar başka birileride olsa yine düşüncelerimi bu şekilde belirtirdim aksi olması zaten mümkün degil.Umarim en kisa zamanda uzlaşma saglanir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BingulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 748
BingulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 09:22
Hakan bey, kusura bakmayın da onca yazıyı biz de şu haklı bu haksız diye yazmadık, arada net olmayan bir ölçümleme vardı ve onun üzerine konuştuk, netleştirmeye, doğru olanı öğrenmeye çalıştık. Biz de en başından beri kimseyi tanımıyoruz, gaye net olmayan durumu açıklığa çıkarmak diye elli kere söyledik ama neler işittik! "Sırf karşıt görüş olsun diye yazmak", "ilginç durumlara girmek", gibi ithamlara maruz kaldığım için Güven Bey'den, onca iddialı konuşmanızdan ve çok emin(!) bilgiler verdikten sonra test önerime karşı kayıtsız kaldığınız ve diğer sözleriniz için (muhtemelen yanılıyor olduğunuzu kabul ettiniz diye düşünüyorum) sizden özür bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 09:42
Önder bey neyin peşinde olduğunuzu anlamış değilim . Konuya yazmamam böyle boş muhabbetleri sevmediğimden ,asla birşeyi kabullendiğimden falan değil . Napalım her müdahil olduğumuz her fikir beyan ettiğimiz konunun malzemelerini akvaryumlarını balıklarını birebir alıp bide onumu test edelim ? Bumudur bahsettiğiniz mantık ? Ben sera firmasının ürün hakkındaki açıklamasından bahsediyorum size ,siz hala sağdan soldan alıntılar yapılıyor diyerek kendinizce olayı saptırıyorsunuz basitleştiriyorsunuz . sizce bu ürünün tr deki muhatabı kimdir bunun hakkında açıklamayı kimin yapması gerekir kimin açıklamalarını kopyala yapıştır yapmalıyız kaale almalıyız ? 
Dediğim gibi mümkünse benle  muhatap olmayın konuya müdahil olmak istemiyorum siz istediğiniz gibi testlerinizi yapın ölçümleyin ama mümkünse benden uzakta . 
Özür dilicekmişimde bilmemneymiş ,neyin özürünü diliceksem .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BingulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 748
BingulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 10:55
Sevgili arkadaşlarım, öğrenmenin en doğru yolu yapabildiğiniz sürece kendiniz denemenizdir, bir şeyi başkası söylüyor diye doğru kabul etmeyin lütfen, sorgulayıcı olun.



bjkalley2014-12-04 21:23:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mehmet0011Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2013
İl: Adana
Mesaj: 1001
Mehmet0011Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 14:12
Özellikle mesleğim olan Jeoloji Mühendisliğinde Gözeneklilik (Pororzite) önemli yer tutar. Madde içerisinde yer alan boşlukların oluşturduğu hacmin, maddenin tüm hacmine oranı olarak ifade edilir. Buradaki tartışma aslında insanların bir konu hakkında fikir edinmesine de yaramıştır. Zemin etüdü çalışmalarında malzeme normal koşulda iken ve fırınlandıktan sonra  gözenekliliği hesaplanır. Önder beyde konunun yabancısı olmadığı için daha bilimsel verilerle yaklaşmış. Ticarette de alan ve satanın hacim veya ağırlık hangisinde anlaşmış ise onun üzerinde işlemin yürümesi etik olur. Konuşulan 5 litrelik bir ürünse 5 litre hacmi olan bir kaba ürün doldurularak gönderilir. Eğer 1,5 kilo olarak anlaşılmışsa hacme bakılmaksızın söylenen ağırlıkta ürünün gönderilmesi doğru olur kanısındayım....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

O.CELIK #7Çevrim Dışı

Kayıt: 14/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 30
O.CELIK #7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 22:58
Çağrı bey konunun kilitlenmesini rica etmenizi kabul etmiyorum, zira bir sonuca bağlanması için açtığım konudur.
Mehmet bey'e katılıyorum en başından beri söylediğim budur. Ben 5 litre siporax sipariş ettiğim için sıfır ürünün muadili 1.5 kg ürün gelmesini yadırgadım , çünkü hacmen beklediğim kadar ürün çıkmadı .
Ancak en hiç önemli değil, satıcı arkadaşın söyleyeceği birşey yok diye düşünüyorum. Bilerek bir insan zaten böyle birşey yapmaz, hata yaptığınıda kabul etmedi . Ben eksik mal aldım . Hiç sevmem ancak eksik aldığım kısımda helal değildir kendisine . İçi huzurla dolu bir şekilde uyuyabilir.
Ben ordan burdan alıntılarla konuşmadım , sera onu demiş bunu demiş bilmem . Sıfırı ürünün 290 gramı zaten 1 litre ediyor testlede sabit bu . Ben ısrarla aldığım ürün 1500 gram olabilir ama 5 litre yerine 3.8 litre hadi 4 litre geldi diyelim diyorum . O öyleymiş bu böyleymiş bilmem.Kullanılmış bir ürünün 2 hafta petekte durarak ne kadar kuruduğunu veya içeriğinde biriken birşeyler oluyorsa ne kadar kaldığını tespit edebileceğimizi sordum.
Bunlar boş işler anlamak istenmedi çünki.
Konuyu şöyle neticelendirelim.
İkinci el siporax  alırken siz litre olarakmı ölçersiniz yoksa gramaj olarakmı ? Doğru olan hangisi ? Nasıl alıp satarsınız (ihtiyacınız olduğunda, ticari manada değil)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 00:31
Bence ikinci el siporax ilanlarında 1 litre siporaxın kaç gram geldiği belirtildiği sürece litre veya gramaj olarak satılması farketmez. Alan aldığı miktarı bilir, satan da sattığı miktarı bilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagri54321Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 330
cagri54321Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 01:24
Osman abi,

Şahsen 2. el malzemelerimi bu tür sıkıntılar yaşamamak adına ihtiyacı olana bedava veriyorum ve alım gücümün yettiği ölçüde "0" ürün almaya çalışıyorum.İnsanlar konusunda kendi çapımda tecrübe sahibi olduğum için yaptığım her şeyi kayıt altına alma gibi bir huy edindim ki olumsuz bir durum karşıma konduğunda çıkartıp al kardeşim sen bunu demişsin kanıtlar burada diyebileyim.Konuya dönecek olursak, siporaxları "0" olarak aldığım için 291 gram geldiğini tartarak gözlemlemiştim ama hiç hacim ölçmedim.Ağzına kadar dolu bir kovaya(taşma seviyesinde olacak yani bir mL su ekleseniz taşacak) tüm sera siporaxları boşaltın taşan suyun tamamını 5 litrelik bir şu şişesine boşaltın tamamını dolduruyor mu bir bakın daha somut bir deney yapmak adına naçizane önerim budur.

Ek olarak benim rahatsız olduğum konu kimin haklı olduğu değil çünkü konu amacından başka yerlere doğru sapmaya başladı.O yüzden konu kapatılsın diye yönetime seslendim. Zaten konu bir sonuca bağlanmayıp tartışmaya dönerse forum kuralları gereği konu kilitlenecek.Geçmiş konularda da gördük benzer olayları.
Son olarak umarım bir sonuca varılır ve taraflar karşılıklı anlaşır.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teskereÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2011
İl: Ankara
Mesaj: 332
teskereÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2014 08:12
Ya konuyu açan arkadaşım şunu bana bi açıkla Allah aşkına ya;
5*290=1450 (olması gereken)
1450/3.8=380 gr (3.8 litre Osman Bey'in eline geçen siporax)
Sorun bu!
Sizin bu ölçümünüzü kanıtlayan bir fotoğraf bile yok???
Yeni siporaxı koymuşsun, tartmışsın buna zaten kimse birşey demiyor. Herkes 1lt 290gram gelir diyor. Siz de öyle diyorsun.
Eee peki senin 1500gram nasıl oluyor da 3.8litre geliyor bir göster Allah aşkına ya bu kadar insanın konuşmasına neden olma nolur!
Ne demeye çalıştığınızı bile kimse anlamıyor.
Siz, Güven beyin siporaxın içine başka malzeme falan enjekte ettiğini söylüyorsun??
Yazdıklarından sadece bu anlam çıkıyor. Başka türlü malzeme nasıl 3.8litre çıksın.
Kurusuna da ulaşabiliyorsun demek ki ikisini de koy aynı boyutta bir fıçı vs bir şeye görelim tüm forum olarak şüphe kalmasın ricam bu sizden.
Teşekkürler şimdiden.

Onur Yıldız2014-12-04 22:58:44

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 10:52
Güzel Türkiye’m de her şey de olduğu gibi hobimiz de ilerleyeceği yerde geriye gidiyor. Geçmiş zamanda hobimiz inanılmaz ivme kazanmıştı. Dernekler açmış konferanslar ve seminerlerle, buluşmalar ile altın çağımızı yaşıyor idik. Üstatlar harika konular açar bilgilerini paylaşmaktan çekinmezdi. Peki ne oldu da hobimiz düşüşe geçti. Nerede eski üstatlar bunu bir düşünüp sorun kendinize. 

Beni bu hobiden soğutan etmenlerden birisi de caanım Türkiye’m hobicilerinin tavırlarıdır. Beni ve diğer tecrübeli arkadaşlarımı forumdan uzaklaştırıp paylaşım yapmayı bıraktıran da bu tavırlardır.

Bu sayfalar ibretlik sayfalardır. Benim bir daha asla paylaşım yapmama kararımı kesinleştirmiştir.


Gelelim asıl konumuza,

Tekrar tekrar son kez yazıyorum. 1 litrelik su şişesini, yem kabını yada gıda malz. yada inşaaat malzm. ürününün kabını tek bir malzeme ile mesela kumla doldurun sonra tartın her bir kaptan çıkan kumun ağırlığının farklı geldiğini göreceksiniz. Bu bilimsel bir gerçektir.

Şimdi Sera siporax almamış ve kullanmamış sevgili genç hobiciler bu ürünü alacağınız zaman şunlara dikkat ediniz. 

1- Bu ürün ticari olarak 1litre =290 gr olarak satılmaktadır. Satış şekli budur. Başka bir ticari satış şekli yoktur.

2- Sakın satıcı tarafından 1 litre olarak gönderilmesini kabul etmeyin yoksa elinize daha az siporax geçer.

(Çünkü ürün bol gözenekli çok hacim kaplayan ama hafif bir malzemedir. Satıcı litre hesabı ile işine gelen litrelik farklı ürünlerin ambalajları ile tartıp göndermeye kalkabilir.)

Ben 10 yılı aşkın süredir bu ürünü satın alıp kullanıyorum yani tecrübem ile konuşuyorum. İlk defa kutulu bir şekilde almıştım.

Resimdeki gibi kutudan çıkan mereti 1 litrelik su şişesine koymuştum ve tam doldurmadığını görmüştüm.

Ama =290 gr olarak yazdığı için kafama takmadım. Çünkü 290 gr ağırlık ölçüsü hiç bir soru işaretine yer bırakmayan bir ölçüdür. 

Daha açık nasıl anlatabilirim bilmiyorum. 

Osman beyin derdi para değil inatlaşmanın son aşamasıdır. Bu saatten sonra yapacağı ölçümler yada resimler hiç bir şeyi kanıtlamaz. Ben özür de beklemiyorum pişkinliğinin son demlerini ortaya koyuyor çünkü.

Kendisine açık bir şekilde ürünü iade et paranı al diyorum. Akvaryuma koydum suyun dengesi bozulur İzmirden birisi gelsin onunla ölçelim görsün diyor. Bana göndermediği ürünü sudan çıkarıp nasıl ölçüm yapacak onun cevabını vermiyor.

Bu konu amacından sapmış ve sürekli tekrar eden bir hale gelmiştir. Beni çok rahatsız eden konunun yöneticiler tarafından kilitlenmesini talep ediyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 12:36
Konu ilgimi çekti, arada bir iki yazı harici tamamını okudum. Tarafları tanımıyorum. İddialaşmaları severim. Bir iki fikrim var, kimseyi kırmadan söylemek isterim.

Güven beyin bir şey kanıtlayabilecek durumu yok. Elinde ürün kalmamış. Hatalı olduğunu düşünmediği için ürün geri gönderildiği takdirde para iadesi yapacağını da söylemiş. Satıcı olarak sorumluluğunu yerine getirmiş. Tek bilmediğim konu ilanını ne şekilde açtığı. Herhangi bir yerde 1lt=290gr gibi bir şey yazıp yazmadığı anladığım kadarı ile kullanılmış ürün olduğunu belirtmiş. Kuruttuğunu da iddia ediyor.

Osman bey, bir hata ya da art niyet olduğunu savunuyor. Sıfır Siporax'ı tam 1lt hacimli kapta tartarak ticari paketin üzerindeki gramajın doğru olduğunu da gösteriyor ama kendi elindeki ürünün ne tartım sonucunu ne de aynı 1lt kapta tartarak kanıtlamıyor, ürünü iade etmiyor. Geldiği zaman ıslak ya da nemli olması konusunda bir şey de söylemiyor. Derdini anladım ama amacını anlayamadım. Amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Haklılığınızı ispatlamak için yöntem de açık. Sıfır siporax koyduğunuz kaba, özenle düzenleme yapmadan Güven beyden aldığınızı da doldurun. 5 kere doldurmuyor ise siz haklısını. 

Katı cisimlerin hacim hesabı sıkıntılıdır. İstifleme özenine göre birim ağırlığın hacim değişir. Hele şekilleri köşeli değilse. Sigara paketlerini düşünün içinden bir tanesini çektiğinizde yerine sokmak zordur. Ya da iri taneli taş doldurduğunuz bir kaba yandan vurarak daha fazlasını almasını sağlayabilirsiniz. Benzer şekilde mutfakta plastik kaplara nohut, fasulye benzeri taneli bir şey koyup ağzına kadar doldurduktan sonra biraz sallayıp ya da yandan vurup açıp bakarsanız bir miktar hacmin açıldığını görürsünüz. Kap büyümediğine ve ağırlık azalmadığına göre dizilim düzeliyor demektir. Ayrıca kap büyüdükçe katı cisim ile kabın temas yüzeyi de azalır ve atıyorum 5 tane 1lt'lik kaba doldurduğunuz çakılı 5lt'lik 1 adet kaba koyarsanız üstte boşluk olduğunuzu görürsünüz. 

Elimde malzeme yok olsa fotoğraflayıp gönderirdim. Ama Osman bey haklı çıkmak istiyorsa konuşmaktan fazla bir şey yapmalı, savını kanıtlamalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karadeniz37Çevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 65
karadeniz37Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 16:51
Konuyu açıldığından beri takip ediyorum. Birçok kimse Güven beyi haklı buluyor benim gibi. Verilen orneklerde de lt lik kapların bir olmadığı ayrıca aldığınız urunun sıfır değil kullanılmamış olduğu söylendi. Sera markasıda lt=290 olarak satıyorsa demekki bu urunun satışı bu şekilde yapılıyor. Güven beyin tek kusuru okuduğum kadarıyla ilanında lt olarak satışa sunması. Belki lt=290gr olarak satıldığının bilmesidir. Zaten bu konuda da diğer arkadaşlar yorumlarda bulunmuş böyle satıldığına dair. Şikayeti açan arkadaşın da hesaplamayı gr üzerinden yaparak doğruyu bulması taraftarıyım. Kişisel fikrim Güven beyin haklı olduğu diğer arkadaşında bi yanılmayla olayın bu noktalara getirildiğidir. Eğer içinize sinmediyse kullanmayıp geri iadesinde bulunabilirsiniz buda sizin kararınız. ( telefondan giriş yaptığım için noktalama ve imla hataları için kusura bakmayın)
İyi akşamlar. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir