Sıcak Sularda Balıklardaki Lgbt Eğilimleri


devrimdptÇevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 556
devrimdptÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2019 12:55
Sıcak sularda balılardaki LGBT eğilimi üzerine veriler.

Küresel ısınma balıkların biyolojisini, üremelerini etkiler mi?
Bilim insanlarının küresel ısınmanın balıkların üreme sürecine etkilerini inceliyorlar. Çoğu balık türünde memelilerde olduğu gibi bir çift cinsiyet kromozonu balığın cinsiyetini belirler ve genel kural olarak çevre şartlarının cinsiyet üzerine etkisi yoktur.

Ancak bazı türlerde ortam sıcaklığının cinsiyeti belirleyen önemli bir faktör olduğu da bilinmektedir.

Yapılan bir çalışmada yüksek sıcaklıkta yirmi balık türünden ondördünün sıcaklık artışına maruz kaldığında cinsiyet değiştirdiği belirlendi. Yeni doğmuş dişilerin cinsiyet değiştirerek erkek olduğu gözlendi. Kalan 6 türde ise ortam sıcaklığındaki artış böyle bir sonuca neden olmadı.

Bu yüzyılın sonunda bir çok balık türünde erkeklerin ve dişilerin oranının normal oran olan % 50 den % 25 - % 2 arasındaki oranlara kadar düşebileceği belirtiliyor. Bu erkek balıkların kendilerine kız arkadaş bulup çoluk çocuğa karışma imkanlarını zorlaştırıyor.

Apistogramma cinsi Güney Amerika cüce çiklitlerinden popüler olan Apistogramma Cacatuodies de böyle bir risk altındadır.

Kısaca soğuktan korkmayalım, ısıtıcımızın ayarını biraz düşürüp grolux'ün romantik ortamına salalım Cacatuodieslerimizi. ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir