sitede görünen görünmezlikler


zaraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: KKTC
Mesaj: 273
zaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 10:48
[QUOTE=tlgtck] * Sitede sonuçta insanlar birbirini tanıyabiliyor. Belli bir gruplaşma veya adına ne derseniz deyin olabilir
* Teşekkür,tebrik,+1 butonlarının tümden kaldırılması gerekir. Sebebi 1.madde
* Adamın biri bana mesaj atmış. Sana bitki satmak isterim diye geri dönüşümlerime bak demiş. Ben adamdam geçen yıl bitki aldım ve çürük çarıktı çöpe gitti zaten bitki. Bir de ögretmen olacak.
Pess dogrusu...!
* Link verme,onu yapma ,bunu yapma. AMERİKAN sitesinden çeviri yapacagım Amerikan sitesinden fotograflar alacagım. Adamların linkini niye vermeyeyim? Yasal ve ahlaki olarak vermek zorundayım. Ben hırsız mıyım?
* Ben Amerikan sitesine soru soruyorum adamlar bana yardımcı da oluyor Link de veriyor. Link verme  ne demek?
*Sitedeki çakal,simsar,tüccar,stokçu,vurguncu tarzı kişilerin peşinden koşun. İyi niyetli vatandaşı rahat bırakın
* Eskiden de sitede Büyük harf,küçük harf,yazım noktalama işaretleri üzerine tartışma vardı. Sürekli birileri uyarı alıyordu.  Ondan sonra uzun bir süre siteye girmedim.
* Sitede tuhaflık ötesi şeyler var yaz yaz bitmez..Site bu gidişle ticari bir siteye dönüşebilir eger böyle iyi niyetli insanlar  kızdırılmaya devam edelirse.
[/QUOTE]



Paylaşımınızı baştan aşağı dikkatli bir şekilde okudum. Butonlar konusunda şimdilik ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Fakat söylediğiniz gibi belirli kişilerin sempatizanlığını yapan arkadaşlar ölümüne teşekkür, tebrik ve katılım butonlarına sarılıyorlar , sebebi gayet net; karşılıklı çıkarlar.


Reklama karşı bir sitemiz var. Yeterince reklamını yapıp tekel oluşturmuş arkadaşlarımız var zaten, o yüzden paylaşım yaparken kullandığınız linkler vs de onların çıkarlarını tehdit ettiği için yasaklanmıştır.


F0, F1 olaylarımız var bir de. Arkadaş gidiyor F0 balığı alıyor, bakıyor ki kimsenin elinde yok o balık, alınan fiyatın çok üstünde, fahiş rakamlarla hobicilere pazarlanmaya çalışılıyor. Satılmayınca fiyat düşüyor, takasa kadar önü açılıyor balığın, gerisini siz düşünün. Bu durum maalesef en fazla Ankara'da yaygınlaştırılmış durumda. Aynı balığın İstanbul'dan koyulan ilanına bakın, fiyat neredeyse Ankara'dakinin yarısı( bazen istisnalar oluyor tabi) bunun adına tekel diyemedik hala, bekliyoruz herkesin ne zaman ki bu durumdan ağzı yanarsa o zaman birlikte hareket edeceğiz yani daha zamanımız var.


İyi niyetli insanlar şuan için o arkadaşlara saldıran, yeren kişiler olarak görülüyor. Şuna eminim ki durumdan muzdarip olmayan insanlardan, bu kişilerin yaptıklarını görmesini bekleyemeyiz.Çünkü onlar kendi deyimleriyle 'bu duruma hiç şahit olmayan, görmeyen kesimdir'. Belki de görmek istemeyen .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 11:09
Merhaba,
Yazdıklarınıza sırasıyla cevap vereyim.
[QUOTE=tlgtck] * Sitede sonuçta insanlar birbirini tanıyabiliyor. Belli bir gruplaşma veya adına ne derseniz deyin olabilir[/QUOTE] Sitede de her ortamda olduğu gibi belli gruplaşmalar olacaktır. Bu durumu iyi analiz etmek gerekir fakat.
1- Paylaşım yapan, siteye yada hobiye birşeyler kazandırmaya çalışan gruplar,
2- Çıkar sağlamak için oluşan yada kendilerini genel ortamdan soyutlayan gruplar,
Biz 1. gruba müdahale etmezken diğer gruba elden geldiğince müdahale etmeye çalışıyoruz. 

[QUOTE=tlgtck]* Teşekkür,tebrik,+1 butonlarının tümden kaldırılması gerekir. Sebebi 1.madde
[/QUOTE] Bu sizin görüşünüzdür saygı duyarız fakat pire için yorgan yakamayız. 

 [QUOTE=tlgtck]* Adamın biri bana mesaj atmış. Sana bitki satmak isterim diye geri dönüşümlerime bak demiş. Ben adamdam geçen yıl bitki aldım ve çürük çarıktı çöpe gitti zaten bitki. Bir de ögretmen olacak.
Pess dogrusu...!
[/QUOTE] Özel mesajla reklam yapan üyeleri yönetime mesajdan bildirin, size izlemeniz gereken yolu gene özel mesajla bildirelim ve olayın gerçekliği ispatlandığında reklam yapan üyeye gereken yaptırımı uygulayalım.

[QUOTE=tlgtck]* Link verme,onu yapma ,bunu yapma. AMERİKAN sitesinden çeviri yapacagım Amerikan sitesinden fotograflar alacagım. Adamların linkini niye vermeyeyim? Yasal ve ahlaki olarak vermek zorundayım. Ben hırsız mıyım?
[/QUOTE] En ilginç kısım burası olmuş. Yapılan çevirilerde, yazılan makalelerde kaynak belirtmek, link vermek zorunludur. Çeviride yada makalede kaynak belirtmeyen yada link vermeyen kişilere [QUOTE]Merhaba,

Forumumuzda kendinizin olmayan bir yazı veya görsel paylaşırken altına net olarak kaynağını belirtiniz. Kaynak belirtmemek bu yazı veya görsele emek veren kişiyi oldukça rencide edecektir, üstelik hem etik hem de yasal değildir.
(Bakınız: Forum Kuralı 2-7).

Teşekkür ederiz. [/QUOTE] şeklinde uyarı vermekteyiz. Uygulanan sistem ve yazdıklarınız tezat oluşturmuş.

[QUOTE=tlgtck]* Ben Amerikan sitesine soru soruyorum adamlar bana yardımcı da oluyor Link de veriyor. Link verme  ne demek?
[/QUOTE] Yukarıdaki açıklama bu cümle içinde geçerlidir.

[QUOTE=tlgtck]*Sitedeki çakal,simsar,tüccar,stokçu,vurguncu tarzı kişilerin peşinden koşun. İyi niyetli vatandaşı rahat bırakın[/QUOTE] Bu yazdıklarınızdan dolayı üslup uyarısı almanız gerekmekte. Hiçbir üyeye isinm belirtmeseniz dahi bu şekilde hitap edemezsiniz. Yönetim kadrosu bu aralar sorunsuz ve sıkıntısız çalışmaktadır. Forum kurallarında ve ilan kurallarında da yazdığı üzere yönetimin işi ilanlardaki ürünleri yada canlıları incelemek değildir. İlanlar, sarısayfalar niteliğindedir ve her üye kendi yazdığından sorumludur. İlan kurallarına uyduğu sürece ilanlara müdahale edilmemektedir.  

[QUOTE=tlgtck]* Eskiden de sitede Büyük harf,küçük harf,yazım noktalama işaretleri üzerine tartışma vardı. Sürekli birileri uyarı alıyordu.  Ondan sonra uzun bir süre siteye girmedim.[/QUOTE] Aynı uygulama hala devam etmektedir. Sitemizde hala imla kurallarına ve yazım kurallarına fazlasıyla dikkat edilmektedir. Çoğu ufak hataları bulunan mesajlar uyarı verilmeden yada mesaj sahibi bilgilendirilmeden düzenlenmektedir. Bu düzenlemeler üyeleri rencide etmek için değil forumun düzenini sağlamak içindir. 

[QUOTE=tlgtck]* Sitede tuhaflık ötesi şeyler var yaz yaz bitmez..Site bu gidişle ticari bir siteye dönüşebilir eger böyle iyi niyetli insanlar  kızdırılmaya devam edelirse.[/QUOTE] Yazdığınız ve size göre tuhaf olan şeylerin gördüğünüz gibi birer açıklaması mevcuttur. Bunlar tuhaflık değil gerekliliktir aslında. Sitemiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada hobi sitesi olarak kalacaktır.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tlgtckÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2367
tlgtckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 11:29
Beni tehdit etmeyi bırakalım da sitenin sorunlarını çözmeye odaklanın


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilkayocakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 292
ilkayocakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 12:25
Ben de siteye düzenli olarak giriyorum, çeşitli forumları geziyorum fakat bir türlü herhangi bir sorun sıkıntı görmüyorum. Hatta geçen yıllara oranla çok daha iyi durumda forum. 
Amacınızı anlayamıyorum. Şu yaptığınız yorumlar yapıcı değil yıkıcı nitelikte maalesef. Dışarıdan birileri yorumlarınızı okusa foruma üye olmaktan vazgeçecek. Daha önce söylendiği gibi Hata Var butonunu kullanmak çok mu zor? Ha eğer çok zorsa forumu beğenmeyen çıkar gider. Bu ise en kolayı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zaraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: KKTC
Mesaj: 273
zaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 17:15
[QUOTE=İlkayO.]Ben de siteye düzenli olarak giriyorum, çeşitli forumları geziyorum fakat bir türlü herhangi bir sorun sıkıntı görmüyorum. Hatta geçen yıllara oranla çok daha iyi durumda forum. 
Amacınızı anlayamıyorum. Şu yaptığınız yorumlar yapıcı değil yıkıcı nitelikte maalesef. Dışarıdan birileri yorumlarınızı okusa foruma üye olmaktan vazgeçecek. Daha önce söylendiği gibi Hata Var butonunu kullanmak çok mu zor? Ha eğer çok zorsa forumu beğenmeyen çıkar gider. Bu ise en kolayı.
[/QUOTE]


Yorumun baştan sona kadar polemiğe açık, insanlara ne yapmaları konusunda direktifler verme lüksünü nerden bulduğunu bilmiyorum ama bu kadar insan sorunlarını anlatıp dile getirmişken, sen 'öyle bişey yok ben denk gelmiyorum' diyorsan sorun insanlarda değil. Daha açık söylemek gerekirse bu kadar insan aynı anda bir taraf tutma peşinde olamaz, herkes belirli bir takım sorunlarını dile getirmiş. Üslubuna dikkat etmeni öneririm, insanlar gider, üye olur, kalır buna kendileri karar verir sen değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 17:30
[QUOTE=tlgtck]Beni tehdit etmeyi bırakalım da sitenin sorunlarını çözmeye odaklanın

[/QUOTE]Yazdığım o kadar mesajdan neresinden çıkarttınız sizi tehdit ettiğimi? Yapıcı yaklaşıyorum dediğiniz yaklaşım bumudur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 20:31
Bu konu; kuru kuruya yapılan bir inadın insanları nasıl birbirini zıt kutuplara iteceğinin açık kanıtıdır.
Zıt kutupta olup,sırf muhalif görünmek isteyen birinin,zorla diğer üye ve yönetimi karşı kutupta gösterme çabasıdır.
BOŞ ATIP DOLU TUTMA ÇABASIDIR.
İbretlik olarak bakılması gereken bir konu...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 20:43
Bu kadar memnun degilseniz neden hala ısrarcısınız bu kadar sizin tabirinizle dandik bir sitede.

Bir ortama girersin baktın hoşuna gitmedi bir daha uğramazsın hem her şey çok kötü hemde ısrarcı olmak bir tezatlık var.tosyalı2013-05-10 21:01:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 20:53
Herkes görmek istediğini görür..Forum yönetimi gerekli uyarı ve müdahaleleri yaparken emin olun üye statüsüne bakmaksızın bu uyarıları yapıyor..Forumdan şikayetçi olan arkadaşlar diğer forumlarda biraz zaman geçirseler gerçekten bu sitenin kıymetini daha iyi kavrarlar diye düşünüyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 20:59
Tamamen kuralların uygulandıgı gayet düzenli bir site.tosyalı2013-05-10 21:02:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 21:15
[QUOTE=tosyalı]Bu kadar memnun degilseniz neden hala ısrarcısınız bu kadar sizin tabirinizle dandik bir sitede.

Bir ortama girersin baktın hoşuna gitmedi bir daha uğramazsın hem her şey çok kötü hemde ısrarcı olmak bir tezatlık var.[/QUOTE]
Usta içimden geçenleri çok uygun bir dille yazmışsın , teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tosyalıÇevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3845
tosyalıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2013 21:19
Aslında malum arkadaşın hala nasıl bu sitede kaldığını bilmiyorum her mesajında hata vara basıp yönetime bildiriyorum işi gücü siteyi ve Türkiyeyi küçük geri kalmış görmek. tosyalı2013-05-10 21:22:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zaraÇevrim Dışı

Kayıt: 01/03/2012
İl: KKTC
Mesaj: 273
zaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 09:23
[QUOTE=PuPPeT666]Bu konu; kuru kuruya yapılan bir inadın insanları nasıl birbirini zıt kutuplara iteceğinin açık kanıtıdır.
Zıt kutupta olup,sırf muhalif görünmek isteyen birinin,zorla diğer üye ve yönetimi karşı kutupta gösterme çabasıdır.
BOŞ ATIP DOLU TUTMA ÇABASIDIR.
İbretlik olarak bakılması gereken bir konu...

[/QUOTE]


Gereksiz olduğunu düşünen daha öncede söyledim, ilgilenmez olur biter. Gurur meselesi yapmanıza hiç gerek yok. Karşı kutuplarda, muhalefetin olmadığı bir yerde, demokrasiden bahsedilemez sevgili arkadaşım. İnsanlar kendilerine dikta edilen şeyleri sineye çekmiyor artık, ha siz kabul edin veya etmeyin bu böyle. Kaldı ki boş bir içerik olduğunu düşünen arkadaşımında yorumlar yapması düşündürücü. Madem boş, neden hala uzatılıyor. Evet konu ibretlik, yapılan bir takım gereksiz yorumları insanların görmesi bakımından oldukça ibretlik, bu konuda da size katılıyorum


[QUOTE=tosyalı]Bu kadar memnun degilseniz neden hala ısrarcısınız bu kadar sizin tabirinizle dandik bir sitede.

Bir ortama girersin baktın hoşuna gitmedi bir daha uğramazsın hem her şey çok kötü hemde ısrarcı olmak bir tezatlık var.[/QUOTE]


Ben dandik gibi seviyesi dibe vurmuş bir kelime kesinlikle kullanmadım. Üsluba özellikle dikkat ediyorum. Bu yalnızca sizin tabirinizdir, ağızdan çıkmayan kelimeyi karşı tarafın ağzından çıkmış gibi göstermeye çalışmayın. 

Bu ortamın daha önceki halinide bildiğim için, şuan ki yersiz çekişmeler beni rahatsız ediyor. Uğrayıp, uğramamam benim kararımdır, daha öncede bu konuda uyarmıştım. Tezatlıktan ziyade yine belli bir takım arkadaşlar savaşa gider gibi donanmaya çalışmış. Arkadaşlar bi sakin olun ya, tarafsızlık söz konusu olsun müsade edinde. İnsanların övgülerine açık olduğunuz kadar, yergilerine de açık olun ki, olgun hobici arkadaşlarımız çoğalıyor deyip gıpta edelim


[QUOTE=brooklyn_bjk]Herkes görmek istediğini görür..Forum yönetimi gerekli uyarı ve müdahaleleri yaparken emin olun üye statüsüne bakmaksızın bu uyarıları yapıyor..Forumdan şikayetçi olan arkadaşlar diğer forumlarda biraz zaman geçirseler gerçekten bu sitenin kıymetini daha iyi kavrarlar diye düşünüyorum..[/QUOTE]


Zaten o yüzden konunun başlığı 'Sitede Görünen Görünmezlikler' . Durum gayet net. Yapılan yorumlara bir bakın, özel üyelerde dahil, bitakım aksaklıklardan şikayetçi birsürü arkadaş var. Bunca insan haksız ısrar veya uydurma bir taktik izliyor olamaz. 


[QUOTE=tosyalı] Aslında malum arkadaşın hala nasıl bu sitede kaldığını bilmiyorum her mesajında hata vara basıp yönetime bildiriyorum işi gücü siteyi ve Türkiyeyi küçük geri kalmış görmek. [/QUOTE]


Burada ki malum arkadaşı tam olarak anlamış değilim, fakat söz konusu arkadaş bensem eğer; adaletten şimdiye kadar hiç vazgeçmedim. Farklı isimde, farklı üyelikle ve farklı IP adresi ile yeniden bunları dillendirmem zor değil. Ha bunu yapacak meziyette bir insan değilim ama böylesi bir durumda da tabi ki yine hakkımı ararım. Türkiye'nin küçük düşürülmesinin sempatizanlığını yapan en ufak bir cümle yok. İşi siyasi bilinçaltınıza vurmaya hiç gerek yok, insanlar burada siyaset değil, hobi faaliyetlerini yürütsünler. Gerçekten elem verici. Böyle düşünceler çıkarmanız konuyu değil, bireyleri hedef aldığınızın en açık ifadesidir. Sizin adınıza üzüldüm, talihsiz bir kanıya varmışsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2011
İl: Bolu
Mesaj: 438
İsmail YILDIRIMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2013 09:55
Merhabalar arkadaşlar; az önce baktığımda sitenin 73.340 üyesi var ve an itibarı ile 596 kişi onlıne olarak gözüküyordu. Bu kadar büyük bir sitede bir takım eksiklik, yanlışlık veya sorunların olması gayet doğaldır. Bizler evimizde 3-4 kişi olduğumuz halde aile içinde bile anlaşmazlıklar, yanlış anlamalar oluyor ki buda doğaldır. Beni şimdiye kadar rahatsız eden siteden veya yönetimden kaynaklı bir sorun görmedim ve yaşamadım, ancak en başta BİLGİ AĞACI olmak üzere böyle bilgilendirici bir site de nette göremedim, çok bilgili arkadaşlar var şimdiye kadar özel mesajdan sorduklarımdan herhangi bir baştan savma gibi bir durumla karşılaşmadım.
Herkes benim gibi şanslı olamayabilir, sorunlarla karşılaşmış olabilir ama bazı şeyleri mazur görmek gerekir, bu kadar büyük bir sitede sorunlar tabi ki olacak, bu arada art niyetli kişilerde mutlaka olacak mühim olan en az sorun ile bu sitenin yaşaması.
Siteyi yaşatanlardan ve bu konuda emeği geçenlere teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir