Tropical Diallo Plus


26mrt77Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 39
26mrt77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2022 15:50
Merhaba arkadaşlar.Tropical diallo plus sarımsaklı yem sizce etçil ağırlıklımı yoksa otçul bir yemmi.İçeriğine bakarsak balık ürünleri v.s kapsayan protein ağırlıklı gibi görünüyor fakat protein değeri %38.bu yemi bitkisel beslenen malawiler için haftada bir öğün protein takviyesi için versek yeterli olurmu.aynı zamanda haftada 3 öğün tetra pro algea da veriyorum diğer bütün yemlerim tam bitkisel

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeinzenÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2019
İl: Kocaeli
Mesaj: 182
HeinzenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2022 16:29
Dengeli bir yemdir. Yemin içeriğini okursanız ilk sırada bitkisel türevler (sarımsak min. %30) yazdığını görürsünüz. Omnivor ve etçil balıklara verilebilir. Otçullara arada sırada verilebilir. Protein içeriğine gelirsek, protein oranı yalnızca hayvansal proteini ifade etmez. Hayvansal ve bitkisel total proteini ifade eder. Yani %38 proteinin bir kısmı tahıllar ve bitkisel orijinli türevlerden, bir kısmı da kabuklular ve balık unu gibi hayvan orijinli ürünlerden gelir. Her protein oranı yüksek yem de kaliteli değildir. Önemli olan proteinin nereden geldiğidir. Yemin içerisinde soya gibi tahıllar varsa protein değeri yüksek olur ancak balıklar bu tip proteinlerden tam anlamıyla faydalanamazlar. Proteinlerin daha ziyade sebzeler, algler, balık ve karides gibi kaliteli hammaddelerden gelmesi gerekir. D Allio Plus kaliteli bir yemdir, malawi mbunalarına haftada iki üç öğün bir miktar verilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

26mrt77Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 39
26mrt77Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2022 17:42
[QUOTE=Heinzen]Dengeli bir yemdir. Yemin içeriğini okursanız ilk sırada bitkisel türevler (sarımsak min. %30) yazdığını görürsünüz. Omnivor ve etçil balıklara verilebilir. Otçullara arada sırada verilebilir. Protein içeriğine gelirsek, protein oranı yalnızca hayvansal proteini ifade etmez. Hayvansal ve bitkisel total proteini ifade eder. Yani %38 proteinin bir kısmı tahıllar ve bitkisel orijinli türevlerden, bir kısmı da kabuklular ve balık unu gibi hayvan orijinli ürünlerden gelir. Her protein oranı yüksek yem de kaliteli değildir. Önemli olan proteinin nereden geldiğidir. Yemin içerisinde soya gibi tahıllar varsa protein değeri yüksek olur ancak balıklar bu tip proteinlerden tam anlamıyla faydalanamazlar. Proteinlerin daha ziyade sebzeler, algler, balık ve karides gibi kaliteli hammaddelerden gelmesi gerekir. D Allio Plus kaliteli bir yemdir, malawi mbunalarına haftada iki üç öğün bir miktar verilebilir.[/QUOTE]çok teşekkür ederim aydınlatıcı bilgi için. Ben saulosi lerime haftada bir öğün tablet olanını kullanıyorum. Haftada 3 öğünde gün aşırı Tetra Pro Algea veriyorum Acaba bir öğünde Tetra discus gibi protein ağırlıklı bir yemmi versem diye düşünüyordum. Sanırım gerek yok gibi. Kullandığım diğer yemler Tetra Algea Mix. Tropical Spiriluna. Jbl Malawi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeinzenÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2019
İl: Kocaeli
Mesaj: 182
HeinzenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2022 17:54
Rica ederim, tetra discusa gerek yok. Elinizdeki yemler gayet kaliteli ve belli miktarda hayvansal protein de ihtiva ediyorlar. Arada salatalık da verilebilir saulosilere.

Beğenenler: [T]233594,26mrt77[/T]
Teşekkür Edenler: [T]233594,26mrt77[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir