Vatoz'um İlk Kez Yumurtladı. Yanlış Yaptım Mı?


emirhancakirÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 352
emirhancakirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2017 23:33
Arkadaşlar Merhabalar. Hayırlı akşamlar. Yavru iken edindiğim Cüce Dişi ve Erkek vatozlarım var. Bir tane de daha önceden akvaryumcu da yumurtlamış dişi vatozum var. Erkeğim o dişiden biraz daha büyük. 13-14 cm geliyor boyu. O dişi 1 yıl sonra bende yumurta verdi ve hiç tecrübem olmadığından okuduklarıma uydum ve yumurtaları 5 gün bıraktım küpte. Bir gün akşam geldiğim de sadece 1 yumurta akvaryumun içerisinde yüzüyordu. Küpde ki yumurtalar yok olmuştu. O yumurtayı hemen yavruluğa aldım ve hava verdim 1 ay önce yaklaşık 150 den fazla yumurta vardı ve 1 tane vatozum oldu yavru.

Bugün erkeğim ile büyüttüğüm 3 yıldır büyüyen ve yavru vermesi için can attığım dişi vatozum akşam geldiğim de ortalıkta yoktu. Akvaryum da 2 küp var. Sebebi 15cm olan Leopar'ın diğer büyük küpte Cüceleri sürekli rahatsız etmesi ve o büyük küpte cücelerden daha fazla durması. Diğer küçük küpü ağzı yere bakacak şekilde koymuştum.

Akşam işten geldim, balıkları yemledim. Küpün ağzında bir şey yoktu. Yemek yedim, akvaryum forumlarını gezdim yatıp. Sonra balıklarıma bir bakayım dedim, yatağımda yan döndüm küpün dibinde bir şeyler vardı. Yaklaştım bir baktım dolu yumurta. Canlı doğuranlarım didikliyordu gidip gelip. Leopar da sürekli küpü itikliyordu. Hemen elimi soktum akvaryuma ve küpü kaldırdım. Erkek vatoz yumurtalarla beraber yukarı kalktı ama küpü çıkartınca sudan atladı aşağı. İçinde dişi vatoz hala duruyordu. Kıpkırmızı olmuş, karnı çok şişti. Yumurtalar küpe bayağı yapışmıştı. Elimle küpten ayırıp, yavruluğa aldım. Direk hava verdim üzerlerine. Acaba erkeğin yumurtaları döllememiş olma ihtimali var mı [:((] Dişinin hala yumurta mı dökmesi gerekiyor du da erken mi davrandım [:((] Lütfen yardımcı olun. Erkek ve dişi şu an akvaryum da. Diğer vatozlar da. Canlı doğuranlarımdan 45-50 tane büyük olanları arkadaşıma verdim hemen. 3 tane balığı vardı moli. Koca akvaryumun da. O da güzel oldu böyle ilk defa gördüm akvaryumu çok hoş oluyormuş dedi. Yeni doğan canlı yavrularım yavrululta ve 3-4cm olan yavrularımın arasına salmayı düşünüyorum onları ama zarar verirler mi korkuyorum.

Arkadaşlar çok uzun yazdım biliyorum ama lütfen atlamadan her detayını okuyup bana yardımcı olun [:((][:((]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf TanrıverdiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11816,3[/B]
Kayıt: 20/10/2012
İl: Adana
Mesaj: 2040
Yusuf TanrıverdiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2017 00:00
Leopar vatoz diğer vatozları rahatsız ediyorsa tanktan cıkarın. Yumurtalar döllenmiştir muhtemelen, kuluçka varsa yumurtaları kuluçkaya da alabilirdiniz. Bir daha ki sefere hiç ellemeyin cüceleri rahatsız edecek herseyi cıkarmıssınız zaten. Yeni yavrular (Canlı doğuran) diğerlerinin yutabileceği boyuttaysa yeme ihtimalleri var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirhancakirÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 352
emirhancakirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2017 00:09
Cücelerimin hiç rahatsız olmasını istemiyorum bu sefer. O yüzden tüm canlı doğuranları çıkardım. Sadece benim için özel olan 3-4cm lik yavrularımı bıraktım. Babaları öldü çünkü geçen ay. Sizce dişi acaba daha yumurta dökecek miydi ben küpü aldığımda? Erkek küpün ağzında yumurtaların yanında duruyordu, dişi içerideydi. Dişinin çok kırmızı olmasının sebebi erkeğin fazla mı dövmüş olması yoksa halen yumurta bulundurması mı? Kuluçka makinem yok. Geçen doğuran vatozumdan sonra alıcam dedim ama bir türlü alamadım. Yarın akşam işten çıkışta ilk işim hemen yüzlerce petshop ları dolaşıp birinden bulup almak olacak.[EDIT]emirhancakir,2017-02-28 00:11:17[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf TanrıverdiÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11816,3[/B]
Kayıt: 20/10/2012
İl: Adana
Mesaj: 2040
Yusuf TanrıverdiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2017 22:54
[QUOTE=emirhancakir]Cücelerimin hiç rahatsız olmasını istemiyorum bu sefer. O yüzden tüm canlı doğuranları çıkardım. Sadece benim için özel olan 3-4cm lik yavrularımı bıraktım. Babaları öldü çünkü geçen ay. Sizce dişi acaba daha yumurta dökecek miydi ben küpü aldığımda? Erkek küpün ağzında yumurtaların yanında duruyordu, dişi içerideydi. Dişinin çok kırmızı olmasının sebebi erkeğin fazla mı dövmüş olması yoksa halen yumurta bulundurması mı? Kuluçka makinem yok. Geçen doğuran vatozumdan sonra alıcam dedim ama bir türlü alamadım. Yarın akşam işten çıkışta ilk işim hemen yüzlerce petshop ları dolaşıp birinden bulup almak olacak.[/QUOTE]

Sağlıklı bir çiftiniz varsa dişi yeniden yumurta dökecektir. Kırmızılık için foto atın bakalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir