Formu Bozuk Bitkileri Toparlama


Alpercicek35Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/05/2020
İl: Izmir
Mesaj: 820
Alpercicek35Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2020 12:53
Merhaba arkadaşlar, herkese sağlıklı günler ve hobiler dilerim. 3 aydır kurduğum bitki akvaryumum da ışık eksikliğinden dolayı formu bozulan bitkilerim oldu. 7 8 gün önce yeni bir armatür aldım. Creaqua Firefly 60 cm. Işığı taktıktan 1 saat sonra fotosentezde bir patlama oldu. Yaklaşık 30 40 yerde sürekli fotosentez görüyorum. Bu gerçekten çok güzel.

1 haftada çok güzel gelişimler gözlemledim ve ışık resmen efsane bir ürünmüş. Daha önceden ışıktan kaynaklı bitkilerimde kısım kısım form bozuklukları mevcut;

1- mayaca fluviatili yeni filizler gayet güzel ve formda ama eski yapraklar sarsardı ve kötü gözükür. Fotosentez kısım kısım mevcut.
Bunları budamam bitkiyi kuvvetlendirir mi yoksa düzelir mi?

2-Cabomba Aquatica üst tarafları yeşil ama genel anlamda formsuzlar. Aktif fotosentez yapıyor sarı ve soluk yapraklar. Tepeden kesip eksem daha iyi olur mu yoksa Düzelme olur mu? Yapraklarda dökülme mevcut.

3- Limnophila Heterophylla cok az yerler mevcut. Tam alışmadan zemin değişikliği yaptığım için çok az kısımlarda formları bozuldu.

4-Micranthemum Micranthemoides alıştırmak zaman aldı ama alıştırdıktan sonra tecrübesizlik ile yer değiştirdim zemin eklemesi yaptığım için. Şu anda alttan cok güzel yapraklar çıkıyor ama üstekiler eriyor. Ama eriyen dallar yapraklar o kadar güzel fotsentez yapıyor ki kesmeye kıyamıyor insan.

Bu konularda bilgi verirseniz ve tavsiyeler verirseniz çok sevinirim. Co2 ısıkltan 1 önce acılık kapanıyor, 6 saat günde tek sefer ışık veriyorum.

Gübreler : Jbl Proscape N (azot) , Tropica Premium Nutrition, Reeflower carbon potasyum karışık, fosfat, Seachem Flourish Trace

Kum: eurostar aquaclay kum ve natural color aquarium soil

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir