Walstad Macerası


zafer3490Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 178
zafer3490Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2021 16:11
[QUOTE=Genç__Akvartist]Bitkileri aldığınız sitenin hepsi bitki center olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam ve hiç bonkor degiller dediginiz gibi atakan pet iyidir[/QUOTE]

[;)] Doğru tahminde bulunmuşsunuz... Bitkilerin sağlıklı gelmesi tek teselli oldu. Atakan'dan sadece dere kumlarını almıştım.

Beğenenler: [T]226200,Genç__Akvartist[/T]
+1: [T]226200,Genç__Akvartist[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkocakÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2021
İl: Manisa
Mesaj: 125
mkocakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2021 16:45
Ben de kapanmadan sonra dere kumu alicam ama bazıları 3 mm kullanıyor. Bazıları da 1-2 mm tavsiye ediyor. Ben walstad yapmayacağım sadece dere kumu ile başka tank kuracağım. Bir gün 8 bir gün 12 saat ışıklandırma yapmanız bana yanlış geliyor. Doğada bu kadar kısa sürede bu oranda değişen ışık yok. Mesela bazıları 4 saat ışıklandırma yapar 2 saat dinlendirme 4 saat tekrar ışık veriyorum diyor. Bu da tuhaf geliyor bana. Güneş 4 saat gelip 2 saat gidip sonra 4 saat geri gelmiyor ki sonuçta. Yani doğayı taklit etmeye çalışıyoruz ama bazı uygulamalar doğadan oldukça uzak. Arkaya gözükmeyen minicik bir pipo taksaniz suyunuz berrak nolur ne güzel. Şaka tabi 😄 Böyle devam.

Şunu yazmayı unuttum. Ben de kök alacağım. Sizinkiler ne kadar tuttu ?

Beğenenler: [T]173617,zafer3490[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zafer3490Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 178
zafer3490Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2021 18:02
[QUOTE=mkocak]Ben de kapanmadan sonra dere kumu alicam ama bazıları 3 mm kullanıyor. Bazıları da 1-2 mm tavsiye ediyor. Ben walstad yapmayacağım sadece dere kumu ile başka tank kuracağım. Bir gün 8 bir gün 12 saat ışıklandırma yapmanız bana yanlış geliyor. Doğada bu kadar kısa sürede bu oranda değişen ışık yok. Mesela bazıları 4 saat ışıklandırma yapar 2 saat dinlendirme 4 saat tekrar ışık veriyorum diyor. Bu da tuhaf geliyor bana. Güneş 4 saat gelip 2 saat gidip sonra 4 saat geri gelmiyor ki sonuçta. Yani doğayı taklit etmeye çalışıyoruz ama bazı uygulamalar doğadan oldukça uzak. Arkaya gözükmeyen minicik bir pipo taksaniz suyunuz berrak nolur ne güzel. Şaka tabi 😄 Böyle devam.

Şunu yazmayı unuttum. Ben de kök alacağım. Sizinkiler ne kadar tuttu ? [/QUOTE]

Üstadım, hangi tür balığı besleyecekseniz kum ona göre değişir. Eğer aklınızda canlı doğran varsa 2-3 mm ideal olanıdır. Benim bir zaman ayarlı prizim olmadığı için bazen 8 bazen de 12 saat ışık veriyorum. Her akvaryumun kendi değerleri vardır. Belki bir başkası bu yaptığımı yapsa tamamen yosun olabilirdi. 4 saat yakıp, 2 saat dinlendirme yapmaları sanırım CO2 hızını arttırmak istedikleri için yapılıyor. Benim bir gün 8 bir gün 12 saat yapmamın sebebi bir şekilde denk geliyor. Özellikle olan bir durum değil bir anlam yüklediğimden değil bazı akşamlar erken yatabiliyorum ve ışığını kapatıyorum. [:)] Herkes 12 saati fazla buluyor ama ben bulmuyorum, 12 saat ışığın bana bir zararı olmadı açıkçası.

Fotoğrafları bulunan iki köke kargo dahil 74 lira gibi bir şey vermiştim. Yanlış hatırlıyor da olabilirim. N11'de rofopett adında bir mağaza var oradan aldım. Adamlar gayet ilgililer, fotoğraf ve video atıyorlar. Hediye istemeyi unutma, çünkü veriyorlar. (Bana artemia hediye ettiler) Kökler büyük olduğu için ben sadece bir tanesini kullandım. Bir gün başka bir tank kurarsam diğerini kullanacağım. Aynı mağazadan diğer malzemeleri de temin edebilirsin.

Teşekkür Edenler: [T]230718,mkocak[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zafer3490Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 178
zafer3490Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2021 13:58
Herkese selamlar, saygılar ve iyi hobiler dilerim...

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173617/090520211338221.jpg[/IMG]

Bugün itibariyle 45. günün içerisindeyiz. Budama, su değişimi ve cam temizliği yapmadan önceden size son durumu hem fotoğraf ile hem de video ile göstermek istedim. Mutluyum, çünkü istediğim orman görüntüsüne 45. günde ulaşabildim. İçeride yeni doğan karideslerimi bugün budama sırasında fark edebildim. Budama görüntülerini çekmedim, gerek duymadım. Eledoa'ların boyu çok uzamıştı ve bir sürü atmak zorunda kaldım. Keza Lysimachia Nummularia Sp Green'de aynı şekilde kudurmuştu ve büyük bir kısmı budadıktan sonra çöpe atmak zorunda kaldım. Su mercimeklerinin de yarısından fazlasını atmak zorunda kaldım çünkü fazlasıyla istila durumu söz konusuydu. Normalde ihtiyacı olan arkadaşlarıma buradan hediye etmek istiyordum ama malum bu tam kapanmadan dolayı hediye etme şansım kalmadı, ancak yasaklar kalktıktan sonra bir sürü uzama ve yeni sürgünler olacaktır. Fazlalık olanları ihtiyacı olan arkadaşlarıma hediye etmek isterim. [;)]

Lepistes'ler tüm hızıyla üremeye devam ediyorlar. Yakında ya ikinci bir tanka ihtiyacım olacak yada kendini kurtarmış yavruları hediye etmek zorunda kalacağım... Havaların ısınmasıyla birlikte ısıtıcıyı en kısığa almama rağmen 29-30 arasında seyir ediyordu, çareyi ısıtıcının fişini çekmekte buldum ve şu an 26 dereceye sabitlenmiş durumda tekrar. Isı artmaya devam ederse sanırım soğutucu almam gerekecek. Bitkilerimin formları benim beğendiğim bir seviyede, su mercimekleri su üstünü tam kapamadan önce Lysimachia Nummularia Sp Green'de kızarmalar başlamıştı. Kırmızı bitki sevdam var fakat bu bir takıntı boyutunda olmadığı için onu da salmış bulunuyorum. Tankı kurdum kuralı yalnızca 2 kere dip çekimi yaptım. Geri kalanları haftalık su değişimi şeklinde oluyor. Yalnız bugün tankı neredeyse ilk kurulumu gibi kel bırakana kadar budadım. Nasılsa kökü bizde sorun yok [:)))] Bayramdan sonra bitki fazlalığını hediye edeceğim ihtiyacı olan arkadaşlardan özel mesaj atabilirler. Şimdilik görüşmek üzere. Yorumlarınızı, önerilerinizi bekliyorum.

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=zIXeh9Pe-7c&t=31s[/VID]

Beğenenler: [T]180094,HarunYldrm[/T][T]229796,Troxus[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MusmkÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2021
İl: Ankara
Mesaj: 18
MusmkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2021 16:50
Akvaryumunuz gayet güzel olmuş. Umarım halen aynı güzel sonuçları alıyorsunuzdur. Bende walstad metodu ile akvaryumumu baştan kurmak istiyorum. Yeni bir başlık açmadan buradan yazıyorum. Hem sizin akvaryumununuz son halini merak ediyorum hem de tabanda kullandığınız toprak ile ilgili bir sorun yaşayıp yaşamadığınızı merak ediyorum.

Ayrıca kendi kuracağım akvaryumda taban da kullanacağım toprak için tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini almak isterim. Öncelikle tabanda kullanılacak toprağın doğa da bulunan (Ormanlık alandan alınacak ya da dere yatağından alınacak toprak) doğal toprağın kullanılmasının yararı veya zararı olur mu? Yoksa saksı toprağı olarak satılan toprakların kullanılması mı gerekiyor? Bir yerde okuduğum kadarı ile (bu sitede okumuş olma olasılığım yüksek) doğal toprak havuzlardan zeminin hazırlanmasının daha faydalı olacağı idi.

Özet olarak walstad metodu ile yeniden kuracağım akvaryumda saksı toprağı olarak satılan topraklar mı daha iyi sonuç verir yoksa ormanlık alandan alınacak katkısız doğal toprak mı?

Herkese keyifli hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir