Yem İle İlgili Sorular


PhosÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2021
İl: Antalya
Mesaj: 82
PhosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2021 07:29
Merhabalar, 80 litre akvaryumumda 10 harlequin rasbora, 1 cüce vatoz, 10 civarı kiraz karides, 2 trapdoor salyangoz ve 6 civarı ramshorn salyangoz besleyeceğim. Kullanacağım yemler ise: new life spectrum small fish formula, ocean nutrition color growth & health formula, omega one garlic, sera granugreen ve art akuanın yemi var bir de hacmi arttırmak için ondan da ekleyeceğim [:D]. Yani yemlerim küçük granüllerden oluşuyor genelde. Buna göre ortalama kaç adet atmam gerekir bir yemlemede ( 2 kere yemleyeceğim günde.) 10-20 adet vb. gibi yani. Diğer bir sorum ise yemleri 50'şer gramdan alıp 3 tane 100 gramlık mix yapacağım sebze normal ve et ağırlıklı olarak. Ortalama kaç ay gider bu üçü [:D] ekonomik nedenlerden dolayı, pahalıymış bayağı. Son sorum ise kovadan bölme alıyorum akvaryemden sizce güvenilir midir kullanma tarihi açısından?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1084
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2021 11:03
Yemleri birbirine karıştırmayın. Ayrı ayrı kaplara koyun, ayrı ayrı verin. Niçin karıştırıyorsunuz? Sabah birini verdiyseniz, akşam diğerini verin. Bu şekilde daha doğru olur.

Omurgasızları yemlemeyi düşünmeyin, onlar bir şekilde karnını doyurur. Ayrıca 6 ramshorn zaten 6 tane kalmaz. Akvaryumunuzda 10 adet Rasbora 1 adet cüce vatoz var. Esas besleyecekleriniz bunlar. 150 gr yemi 10 Rasbora 1 senede bitiremez. Zaten çok küçük balıklar ve sayıları da az. Bir iki dakikada bitirecekleri kadar verin. Sayarak vermeye çalışmayın, bir süre sonra göz kararı, el ayarı miktarı tutturursunuz. Azıcık fazla gitmesi sorun değil, salyangoz ve karidesler tabana düşenleri tüketir.

Asıl düşünmeniz gereken Cüce Vatoz. Bu balıklar genelde unutulur ve aç kalır. Onun için tablet yemlerden alırsanız iyi olur. Arada bir atarsınız. Karidesler de o yeme ortak olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir