Yeni Bitkili Akvaryum Kurulum


purelyfeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 446
purelyfeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2017 22:28
Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacaktı. Bilgili abilerimizi ablalarımızı öne alalım :D

Arkadaşlar ben şimdi bitkili akvaryum kuracağım sıfırdan fakat eski bilgilerimle hareket etmeden önce sizlere danışmak istiyorum.
60*40h*30 akvaryuma kuracağım.
Taban için ben normalde yapı marketlerden hollanda malı hindistancevizi torfu alıyordum. Tabana onu serip üstüne sineklik ardından hagen koyuyordum yaklaşık totalde 4 parmak kalınlık elde ediyordum. Fakat burda birkaç abimizden aldığım tavsiyeler sonucu JBL aquabasis plus aldım 5litre olanında. İyi birşey yapmışmıyım :) Tabana bu kumdan nekadar koymalıyım. Ayrıca üstüne çok olmamak kaydı ile lav kırığı koymayı düşünüyorum substrat için. onun üstüne sineklik ve en son hagen sizce taban bunun için yeterli mi ?

Aydınlatma olarak normalde grolüx kullanırken artık çağımıza ayak uydurup enerji tasarrufu ile birlikte üstün performans açısından power led'e geçmeyi düşünüyorum. Elektronikçi olmama rağmen tam emin değilim kaç led olmalı kaç beyaz kaç mavi kaç kırmızı gibi. bunları çinden getirteceğim için hem ucuza getirtmiş olacağım hemde fazla getirteceğim bozulmalara karşı. Bu ledlerin lehim işlemleri bittikten sonra aluminyum tabakaya nasıl yapıştırabilirim ? Aluminyum tabaka için florasan yansıtıcısı kullanmam uygun olurmu ?

Birkaç video gördüm suyu doldurmadan ekim yapıyorlardı. Öylemi daha uygun ? Ayrıca filtrasyon olarak elimde tepe filtre var onu kullanmayı düşünüyorum uygun mu sizce ? Filtre malzemesi olarak bunun illa olması gerekiyor dediğiniz bir malzeme varmı ? Son olarak bu istanın 3 in 1 co2 difizörü mayalı sistem için uygunmu ? Değil ise kendim yapıyorum fakat sanki çok verimli olmuyor gibi. Nasıl yapmalıyım sizce ? Ben eskiden vana kullanmıyordum şişeden direk akvaryuma kendi yaptığım difuzere gönderiyordum doğru mu bu yaptığım ?

Şimdiden çok teşekkür ederim [:)][EDIT]purelyfe,2017-11-02 22:30:30[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2017 03:44
Hep olumsuz gideceğim ama hadi bakalım.

Besleyici taban malzemesini sürdürülebilir bulmuyorum, sonunda besini tükenecek ve çıkarıp değiştirmesi akvaryumu yeniden kurmak anlamına gelen bir katman için tabanımı yaşlı teyze entarisi ve alt takımı gibi katlarca yapmayı makul bulmuyorum. Tek tip kum, suya gübre kuma gübre ile bakamadığım bitki olmadı.

Çinden power led söylemiştim, buhardan koruyamadım ve zayıfladılar. T5'i bırakmıyorum, rotala macrandra red litrede 0.43 watt ile coşuyor.

Suyu doldurmadan bitki daha kolay ancak su doldurunca bakteriler oturana kadar yosunlar coşabiliyor, co2'yi hemen vermek gerekiyor, geçiş sıkıntılı. Difüzörü kuş suluğu veya şırıngadan kendiniz yapın daha verimli olur.

Mayalıda vana kullanmamak doğru ama bir kabarcık sayacından gecseler iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

purelyfeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 446
purelyfeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2017 13:20
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, Olumsuz yorumlar ilk etapta daha iyidir düşünmeye iter.

Yani örnek olarak sadece hagen kum sonrasında misket ve sıvı gübre takviyesi doğrumudur.

İşte bende ordayım şuan ya armetürü profesyönel bişey yapıp buhar geçirmeyecek şekilde dizayn edicem oda maliyeti artdıracak. T5 sistem elimde var 4*39 destekliyecek balast yani. Acaba led yerinde 2 tane t5 grolüx mü alsam ? ama sadece grolüxde yosun yapar gibi geliyor.

Difüzörü ben genelde şırıngaya yapıyordum. kuş suluğundan hiç görmedim. Elinizde resim varsa paylaşırmısınız. Şırınganın içine normal pamuk sıkıştırıyordum ben doğrumu ?

Evet mayalı sistemi kurarken damla sayacı gibi bir ürün veye check valfden yapıcam bir şekilde. Öneriniz varsa çok minnettar olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinan m.dÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 1571
sinan m.dÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2017 20:48
Şeridi alüminyuma sanırım termal macunla yapıştırıyorlar. Şuradan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp [/URL]


Teşekkür Edenler: [T]82967,purelyfe[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

purelyfeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 446
purelyfeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2017 03:54
[QUOTE=sinan m.d]Şeridi alüminyuma sanırım termal macunla yapıştırıyorlar. Şuradan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp [/URL]

[/QUOTE]

Çok deşekkür ederim inceliyeceğim. ona göre bugun yarın siparişleri halletmek istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir