Yeni Kurulum Taban Hatası


batuhanbharÇevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2017
İl: Malatya
Mesaj: 61
batuhanbharÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 09:37
Merhabalar, yeniden akvaryum kurdum ve içime sinmeyen bir konuda önerilerinizi bekliyorum. Durum şöyle, low tech bitkili bir akvaryum kurmaya çalıştım. Tabanda en altta 1 cm kadar migrosta satılan saksı torfu onun üstüne 4 cm kadar silis kum onunda üstüne 5 cm kadar lav kırığı kullandım. Lav kırığını internetten temin etmek zorunda kaldım ve bana kalınlığı 0-5 mm yazan ürünü 1-3 cm olarak yolladılar. Sorularım şunlar ;
1. Torfun üstüne silis kum kullandım çünkü kalın lav kayasından sızma yapar diye düşündüm. Bu bitkilerin kök salmasında sıkıntı yapar mı?
2. Kalın taneli lav kırığı yüzünden bitkileri dikmek tam bir işkence oluyor bu deneyimsiz olduğumdan mı yoksa kalın taneli lav kırığı mı bu iş için uygun değil midir?
3. Lav kırığını aldığım firma bana yeni kum göndereceğini söyledi onu bekleyip akvaryumdaki lav kırığını ince olanla değişmelimiyim?
4. Akvaryumda karides, l144 longfin vatoz ve lepistes beslemeyi planlıyorum şu an sadece karides var canlı olarak. Kalın taneli kum vatozlara sıkıntı çıkarır mı acaba?
Şimdiden zaman ayırıp bilgilerini paylaşan abilere ve kardeşlere teşekkür ederim iyi hobiler. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/199999/091220190934251.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir