Yeni Ve İlk Akvaryum Sorunsalı


GizemoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/12/2019
İl: Bursa
Mesaj: 6
GizemoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 01:26
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219467/091220190120571.jpg[/IMG]
Merhabalar, akvaryum ve balıklar dün evime hediye olarak geldiler. Fakat çok bilgisizim. Akvaryumun siyah kısmının içinde sünger gibi bir filtre ve plastikten ızgaralı bir filtre var. İç filtre dış filtre nedir bilmiyorum. Bu konuda hakkında bilgilendirebilir misiniz. Yukarıda suyu şelale gibi akıtan bir çeşme var. Bununla filtrenin fişi aynı sanırım. Sürekli çalışmalı mı her ikiside? Bu akşam fişi çektiğimde balıkların durgunlaştığını farkettim korktum ve geri çalıştırdım. Acaba su akışından uyuyamıyorlardı da suyu kesince uyudular mı? Çözemedim açıkcası her ihtimale karşı tekrar çalıştırdım. Akvaryumu hazırlayıp 6 7 saat sonra balıkları içine koydum. Dinlenmiş su koymam gerektiğini geç öğrendim. Bununla ilgili ne yapabilirim? Dip çekme diye bir şey duydum fakat nasıl yapıldığını bilmiyorum. Diğer bir sorum bugün bir tanesinin poposunda uzun iplik şekilde dışkısı sallanıyordu. Şeffaf değildi. Neyden kaynaklanıyor olabilir?Yemlerini sabah 2 akşam 2 şeklinde yapıyorum 4 balık için. Henüz normal katı yemlerden kullanıyorum fakat 2 çeşit yem kullanılmalı denmiş. Diğer çeşit için ne almalıyım? Ufalayarak akvaryum yüzeyine dağıtıyorum. Ve bilmem gereken baska neler var?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219467/091220190146221.jpg[/IMG][EDIT]Gizemozer,2019-12-09 01:50:01[/EDIT]

Beğenenler: [T]12549,Mustafa_166[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Akkaplan92Çevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2019
İl: Manisa
Mesaj: 100
Akkaplan92Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 01:54
[QUOTE=Gizemozer][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219467/091220190120571.jpg[/IMG]
Merhabalar, akvaryum ve balıklar dün evime hediye olarak geldiler. Fakat çok bilgisizim. Akvaryumun siyah kısmının içinde sünger gibi bir filtre ve plastikten ızgaralı bir filtre var. İç filtre dış filtre nedir bilmiyorum. Bu konuda hakkında bilgilendirebilir misiniz. Yukarıda suyu şelale gibi akıtan bir çeşme var. Bununla filtrenin fişi aynı sanırım. Sürekli çalışmalı mı her ikiside? Bu akşam fişi çektiğimde balıkların durgunlaştığını farkettim korktum ve geri çalıştırdım. Acaba su akışından uyuyamıyorlardı da suyu kesince uyudular mı? Çözemedim açıkcası her ihtimale karşı tekrar çalıştırdım. Akvaryumu hazırlayıp 6 7 saat sonra balıkları içine koydum. Dinlenmiş su koymam gerektiğini geç öğrendim. Bununla ilgili ne yapabilirim? Diğer bir sorum bugün bir tanesinin poposunda uzun iplik şekilde dışkısı sallanıyordu. Şeffaf değildi. Neyden kaynaklanıyor olabilir? Ve bilmem gereken baska neler var?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219467/091220190146221.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba; öncelikle filtrenizin fişi sürekli takılı ve çalışır durumda olmalı.
İç filtre daha çok mekanik filtrasyon sağlayan ve adından anlaşılacağı üzere akvaryum içinde kullanılan bir filtredir.
Dış filtre daha çok biyolojik filtrasyon sağlayan ve akvaryum dışında çalışan bir filtredir.
Ve naçizane tavsiyem renkli boyalı taşları akvaryumdan çıkarıp imkanınız varsa anubias bitkisi ekleyerek doğal ve daha estetik bir akvaryum yapabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adnan53Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 215
Adnan53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 02:02
[QUOTE=Gizemozer][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219467/091220190120571.jpg[/IMG]
Merhabalar, akvaryum ve balıklar dün evime hediye olarak geldiler. Fakat çok bilgisizim. Akvaryumun siyah kısmının içinde sünger gibi bir filtre ve plastikten ızgaralı bir filtre var. İç filtre dış filtre nedir bilmiyorum. Bu konuda hakkında bilgilendirebilir misiniz. Yukarıda suyu şelale gibi akıtan bir çeşme var. Bununla filtrenin fişi aynı sanırım. Sürekli çalışmalı mı her ikiside? Bu akşam fişi çektiğimde balıkların durgunlaştığını farkettim korktum ve geri çalıştırdım. Acaba su akışından uyuyamıyorlardı da suyu kesince uyudular mı? Çözemedim açıkcası her ihtimale karşı tekrar çalıştırdım. Akvaryumu hazırlayıp 6 7 saat sonra balıkları içine koydum. Dinlenmiş su koymam gerektiğini geç öğrendim. Bununla ilgili ne yapabilirim? Dip çekme diye bir şey duydum fakat nasıl yapıldığını bilmiyorum. Diğer bir sorum bugün bir tanesinin poposunda uzun iplik şekilde dışkısı sallanıyordu. Şeffaf değildi. Neyden kaynaklanıyor olabilir?Yemlerini sabah 2 akşam 2 şeklinde yapıyorum 4 balık için. Henüz normal katı yemlerden kullanıyorum fakat 2 çeşit yem kullanılmalı denmiş. Diğer çeşit için ne almalıyım? Ufalayarak akvaryum yüzeyine dağıtıyorum. Ve bilmem gereken baska neler var?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219467/091220190146221.jpg[/IMG][/QUOTE] Akvaryumunuz kendinden filtreli, alt ızgaradan suyu alıp, süngerden geçirip musluktan geri veriyor. Sürekli açık kalsın. Suyu musluktan doldurduysanız; klor yüzünden risk var, eklediğiniz akvaryum suyundaki bakterileri de öldürmüş olabilir. Bu süreçte fazla yemleme yapmayın. Balıkların hareketlerinde bir anormallik görürseniz burdan yardım alırsınız. Suyunuz eksik, yukardan bir parmak boşluk kalacak şekilde tamamlayın. Dip çekimi; suyun akvaryumun alt kısmından alınmasıdır, su değişimlerini haftalık 4te 1 oranında yapın. Herhangi bir hortum yada akvaryumcularda satılan dip çekimi pompasıyla yapabilirsiniz. Ekleyeceğiniz su mutlaka dinlenmiş ve aynı ısıda olsun. Yapay taş ve bitkileri çıkarın, yuvarlak hatlı doğal kaya ve sert yapraklı bitkilerle dekor yaparsanız daha iyi olur. Akvaryumunuzun ölçüleri nedir? Litreye göre iki balık fazlanız olabilir.

+1: [T]219467,Gizemozer[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GizemoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/12/2019
İl: Bursa
Mesaj: 6
GizemoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 02:31
Sanırım 20 litre. Dediğim gibi kendim almadım ve geldikten sonra araştırırken fazla olabileceğini farkettim. Suyu söylediğiniz seviyeye getirirsem çeşme suyun içinde kalacak. Dalgalanmayı azaltır mı? O suyun su yüzeyinde baloncuk oluşturacak şekilde akması gerekmez mi? Evet musluktan doldurdum suyunu. 6 7 saat dinlenebildi akvaryum içerisinde o süreçte filtre çalıştı. Taşları çıkarırken balıkları başka bir yere almalımıyım yoksa elimi sokup toplasam bir sıkıntı olur mu?

Anubias bitkiyi de ilk fırsatta alacağım, fikirleriniz ve bilgilendirmeleriniz içim teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adnan53Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 215
Adnan53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 02:58
[QUOTE=Gizemozer]Sanırım 20 litre. Dediğim gibi kendim almadım ve geldikten sonra araştırırken fazla olabileceğini farkettim. Suyu söylediğiniz seviyeye getirirsem çeşme suyun içinde kalacak. Dalgalanmayı azaltır mı? O suyun su yüzeyinde baloncuk oluşturacak şekilde akması gerekmez mi? Evet musluktan doldurdum suyunu. 6 7 saat dinlenebildi akvaryum içerisinde o süreçte filtre çalıştı. Taşları çıkarırken balıkları başka bir yere almalımıyım yoksa elimi sokup toplasam bir sıkıntı olur mu?

Anubias bitkiyi de ilk fırsatta alacağım, fikirleriniz ve bilgilendirmeleriniz içim teşekkür ederim.[/QUOTE] Hazır içme suyunuz varsa onla tamamlayın. Suyunuz hareketli, sudaki klor etkisini bir günde veya daha kısa sürede kaybedecektir. Akvaryumda balık yükünüz fazla ve su oturmamış, bu süreçte dikkatli olun. Dediğim gibi yemlemeyi az tutun ve ışığı çok açmayın. Normal zamanlarda da ışığı günde sekiz saat ve geceleri kapalı olacak şekilde kullanın.Kumu çok bulandırmadan balıklar içindeyken taşları toplayabilirsiniz. Akvaryuma müdahale ederken ellerinizi öncesinde ve sonrasında yıkamayı unutmayın. Akvaryumunuz kendinden filtreli olduğu için debisi litreye göre normaldir diye tahmin ediyorum. Yinede akıntı balıkların yüzmesine etki edecek kadar çoksa ; musluğun yönünü değiştirerek yada bir aparat yardımıyla azaltabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GizemoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/12/2019
İl: Bursa
Mesaj: 6
GizemoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 03:01
Balık yükünün fazla olması ne gibi sıkıntılar doğurabilir? Bu konuda yapabileceğim bir ley var mı? Suyun oturmaması ile ilgili bir öneriniz var mı? Birde dışkısı hakkında fotoğraf eklemiştim bir sıkıntısı var mı sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/03/2019
İl: Erzurum
Mesaj: 3051
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 03:03
Merhaba ,
20 litre tek bir japon balığı için bile küçük bir hacim malesef çünkü japon balıkları suyu fazla pisleten bir tür bu hacimde zorluk çekebilirsiniz . Şuanki balıkları uygun akvaryuma sahip tanıdığınız birine yada bir petshopa vermenizi yerine bir adet betta ve salyangoz almanızı öneririm , 3-4 kg dere kumu , küçük boy mangrove yada yati kökü , kolay canlı bitki bir adet 25w yada 50w ısıtıcı ile doğal betta akvaryumu oluşturabilirsiniz . Ilk başta balıkları verip gerekli malzemeleri alıp akvaryumu kurulu şekilde en az 1 hafta bekletip (filtre 7/24 çalışır vaziyette) sonra balığı eklemenizi tavsiye ederim . Forumda kurulumuş örnek betta akvaryumlarını incelemeniz ve su değişimi nasıl yapılmalı , azot döngüsü nedir gibi temel konuları araştırmanız yardımcı olacaktır . Profilimde betta akvaryumum ekli inceleyebilirsiniz .[EDIT]Nursun,2019-12-09 03:04:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Adnan53Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 215
Adnan53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 03:17
[QUOTE=Gizemozer]Balık yükünün fazla olması ne gibi sıkıntılar doğurabilir? Bu konuda yapabileceğim bir ley var mı? Suyun oturmaması ile ilgili bir öneriniz var mı? Birde dışkısı hakkında fotoğraf eklemiştim bir sıkıntısı var mı sizce? [/QUOTE] Japonlar çok yiyip çok çıkarırlar, dışkıda şeffaflık yoksa ve sürekli aynı şekilde olmuyorsa sorun yoktur. Haftada bir iki defa haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bezelye verin, sindirimlerine iyi gelir. Açıkça söylemek gerekirse yirmi litre bir japon için bile az sayılır. Balık yükünün fazla olması çok çabuk kirlenmeye, suyun bozulmasına, balıklarda strese dolayısıyla hastalıklara, büyüme bozukluklarına sebep olur. Yer azlığı yüzünden ciddi kavgalar ve yaralanmalar olabilir, baskın gelen balık diğerlerinin yem yemesine bile müsade etmeyebilir. Ayrıca balık doğal hareketlerini sergileyemez. Suyun döngüsü için bir iki gün sonra hazır bakteri kültürü ekleyebilirsiniz yada bekleyebilirsiniz ama yirmi litrede o yükle suyunuz herzaman dengesiz olacaktır. En azından şu anlık balık sayısıını ikiye indirip sonrasında akvaryumu büyütmek yada uygun tür ve sayı seçmek iyi olacaktır. Balıklarınızı ilk günlerde iyi gözlemleyin, su değişimini haftada bir yapın, suyunuz dinlenmiş olsun, filtredeki süngeri kesinlikle muslukta yıkamayın haftada bir akvaryumdan aldığınız suda kabaca temizleyin. Filtrede yeriniz varsa ; elyaf ekleyin, su temizliğine katkısı olur. Balıklarınızda aksi bir durum olursa ; burda japon balığı konusunda çok bilgili arkadaşlar var, yardımcı olacaklardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KZ23Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 110
KZ23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 03:26
[QUOTE=Gizemozer]Sanırım 20 litre. Dediğim gibi kendim almadım ve geldikten sonra araştırırken fazla olabileceğini farkettim. Suyu söylediğiniz seviyeye getirirsem çeşme suyun içinde kalacak. Dalgalanmayı azaltır mı? O suyun su yüzeyinde baloncuk oluşturacak şekilde akması gerekmez mi? Evet musluktan doldurdum suyunu. 6 7 saat dinlenebildi akvaryum içerisinde o süreçte filtre çalıştı. Taşları çıkarırken balıkları başka bir yere almalımıyım yoksa elimi sokup toplasam bir sıkıntı olur mu?

Anubias bitkiyi de ilk fırsatta alacağım, fikirleriniz ve bilgilendirmeleriniz içim teşekkür ederim.[/QUOTE]

Su üstten akarsa havalandırmaya ve dalgalandırmaya faydalı olur. Şuan ki seviyede ise çıkış musluğu, hatalı üretim akvaryumun hacmini epey düşürüyor görselliği de etkiliyor. Hazır içten filtreli akvaryum hiç kullanmadım fotoğraflardan da belli olmuyor ama o çıkış musluğunu iptal edip ek yaparak plastik bölümün üstünde tanka giriş vermeyi deneyin su hacminiz artmış olur. Balık yemi anladığım kadarıyla poşette pelet şeklinde olanlardan ezip veriyorsunuz onu da kullanabilirsiniz ek 1 çeşit biraz daha kaliteli bir yem daha alabilirsiniz zevkinize bütçenize kalmış bir şey. Filtreleme sisteminiz ve hacim çok yeterli olmadığı için fazla yem vermemeye çalışın. Günde 1-2-3 size ve zamanınıza bağlı miktar olarak da attığınız yem 1-2 dk dan fazla sürede bitiyorsa fazladır. ne kadar verirseniz o kadar yerler. Hafta da 1 gün de yem vermeyin. Detoks mantığı [:)] Dışkı normal. Taş ve plastik süs bitkisini çıkarırken elinizi sokmanızdan strese girebilirler fakat balıkları çıkarmayın daha çok strese girerler. Elinizi önce ve sonra iyice temizleyerek balıkları çok ürkütmeden çıkarabilirsiniz. Bir de ısıtıcı yoksa tedarik ediniz en küçük olanlardan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekınsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 266
ekınsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 08:36
Gizem hocam öncelikle hoşgeldiniz.
1-Bu balıklar hediye geldiği için bakmak zorundamı hissediyorsunuz?
2- Gerçekten bu balıklar ile ilgilenmek istiyormusunuz?

1. Maddedeski gibi hissediyorsanız bence hiç masraf etmeyin sizde bakabilecek anlayan birine hediye edin. Hediyeyi hediye etmek sünnettir.
2. Maddedeki gibi hissediyorsanız Biraz kesenin ağzını açmanız gerekecek. Şayet japon balıkları geniş hacim isteyen balıklardır. hani fanusta bile yaşıyor nasıl geniş hacim istiyor diye sorarsanız. Fanusta, küçük hacimli tanklarda yaşayabiliryorlar. Ama günün % 70 şini nefes almaya çalışmlakla geçiyorlar. Sürekli baş yukarda nefes almaya çalışıyorlar. Ama geniş tanklarda suyun her katmanında yüzüyorlar. ( 200 Lt de 8 japona balığa bakıyorum) . Yemleme de su üstü sonrası dip. orta katmanlar gayet güzel ve hoş bir görüntü.

Şayet sorularımı cevaplarsanız size japon balığı bakımı hakkında daha ayrıntılı bilgi sunabilirim.

Beğenenler: [T]81103,Kınayu[/T]
+1: [T]81103,Kınayu[/T][T]208569,Beta_balik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GizemoÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/12/2019
İl: Bursa
Mesaj: 6
GizemoÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 11:07
Arkadaşlar ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hacim yetersizliği konusunda biraz düşüneceğim fakat gidip petshoğ a vermek istemiyorum açıkcası.
Hocam sorunuza cevap vereyim, bu zamana kadar balıklarımın olmama sebebi, daha önce kaybettiğim kuşum ve balıklarımdan çok fazla etkilenmem. Bir arkadaş kaybetmiş kadar kendimi yıprattığım için bir daha edinmemeye karar vermiştim. İlgi olmasa durup dururken bir insana böyle bir hediye kimse almaz diye düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GokKurtÇevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2018
İl: Antalya
Mesaj: 360
GokKurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 11:25
Kısa vadede çözüm önerim; 1- O renkli taşları çıkarıp yalnızca beyaz silis kum bırakmanız. 2- Arkasına mavi fon yapmanız ( 1-2 lira kırtasiyelerde ) 3- Filtre konusunda detaylı fotoğraflar ile destek istemeniz ve hatta benzer mahiyette ki "yan sump filtre" sistemini araştırmanız. 4- Bir kaç yem daha ekleyerek, az ve sık yemleme yapmanız ( Olası filtrasyon sorunlarına karşı) 5- Mümkün ise salyangoz, istemez iseniz tatlı su midyesi edinmeniz. 6- Kolay tür bir kaç bitki edinmeniz ( Lotus gibi) . Onun dışında süreç içerisinde hem balıklarınızı sahiplendirebilir hem de yeni alacağınız balıklar için şimdiden en az maliyele alt yapı hazırlamış olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekınsÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2015
İl: Eskisehir
Mesaj: 266
ekınsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 13:39
[QUOTE=Gizemo]Arkadaşlar ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Hacim yetersizliği konusunda biraz düşüneceğim fakat gidip petshoğ a vermek istemiyorum açıkcası.
Hocam sorunuza cevap vereyim, bu zamana kadar balıklarımın olmama sebebi, daha önce kaybettiğim kuşum ve balıklarımdan çok fazla etkilenmem. Bir arkadaş kaybetmiş kadar kendimi yıprattığım için bir daha edinmemeye karar vermiştim. İlgi olmasa durup dururken bir insana böyle bir hediye kimse almaz diye düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum [/QUOTE]

Elinizdeki Mevcut Akvaryumda beta balığı güzel olur. Suyu ısıtmak için ısıtıcı bağlamanız ve birazda bitkilendirmeniz Yeterli olacaktır. Bitkiden kasıt olarak acemi bitkileri olarak adlandırılan fazla bakım istemeyen ( anibüas- tütün- tilki kuyrugu vb.) bitkiler tercih edebilirsiniz. Arkayada fon yapıştırmanız görsel seyrinizi arttıracağı gibi balıklarda limit farkının oluşmasına yardımcı olacaktır.
Şimdi bazı konularda bilgi aramışsınız.
1- Canlı yükü nedir?
akvaryumda yaşayabilecek olan en fazla balık miktarını gösterir değer. ( balıklar boyutlarına ve ihtiyaclarına göre hacim isterler. her akvaryum balığın çeşitliliğine göre canlı yükü değişir. ) yani hocam 40 mtrekarelik bir odada 8 kişi de yaşayabilir 2 kişide yaşayabilir. odanın canlı yükü 2 dir. ancak 8 kişi kalabilir. odanın durumunu siz düşünün. sürekli havalandırma ihtiyacı, hastalık kapma olasılığı vs.

Yok hocam japon balıkları ile devam etmek istiyorum diyorsanız ve yaşınızda göz önünde bulundurursak ( Öğrenci olmanız yüksek ihtimal ve hobiye ayıracak bütcenin kısıtlı olduğunu varsayarsak) 80-100 Litrelik bir akvaryuma ihtiyacınız olacaktır. Dış filtre takılmasını öneririm ama bütçe kısıtlıysa uygun iç filtrede olur. Dinlenmiş su (klordan arınmış) kullanmalısınız. Bitki düşünürseniz Anibüas tan başkası yalan. ( saz ve java fern denedim kemirdiler ) Japon balıklarına ısıtıcı koymasanızda olur. Suyun sıcaklığını dengede tutabileceğinizi inanıyorsanız tabi .( kaloriferli evlerde su sıcaklığı sabit kalabilir). Japon balıkları 16-27 derece sıcaklığı skalasında yaşayabilir. ideali 20-22 tabi. normal oda sıcaklığı 25 derce olduğunu varsaarsak suyunuzun sıcaklığı 20-21 derece arasında olacağı için sorun olmaz. japon balıkları kumu eşelemeyi severler. renkli taşlar japonların ağzına alamayacağı büyüklükte olduğu için çıkarın. silis kum, dere kumu gibi ince partiküllü kum tercih ederseniz balıklarınız daha mutlu olacaktır. Ayrıca yapay bitki kullanmak yosunlara yer temininden başka bir faydası olmadığı için kullanmamanızı öneririm. Bakteri kültürü oluşana kadar yemlemeyi az yapabilrisiniz. sağlıklı balıklar 2 gü açlığıa deyenebilir. günde 2 sefer az az yemleme ile kondisyonlarını koruyabilirsizin.
Japon balıklarının dışkılaması yediklerine bağlıdır. Sebze yedirirseniz dışkı yeşil olur.Kahve rengi dışkı rengi ideal olanıdır. Bazen boyunun 3-4 katı uzunluğa ulaşabilir. sorun yoktur. Bazen dışkıda baloncuk olusur. korkmayın buda bağırsak gazıdır. Beyaz dışkı genelde amonyaklı suda gösterir kendini ama sürekliliği tehlikelidir.
kısaca merak ettiklerinizi özetlemeye çalıştım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OKIRATLIÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2017
İl: Ankara
Mesaj: 317
OKIRATLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2019 13:45
Gizem hanım merhabalar,

Hayatta olması gerekenler ile olabilenler bir birinden farklı şeyler. Eğer bu balıkları beslemeye kararlı iseniz yapmanız gereken onlara olabildiğince iyi bakmak, oları iyi beslemek (çok değil) , su kalitesini üst düzeyde tutmak. Akvaryumunuz küçük olsada en azından balıklar büyüyene kadar besliyebilirsiniz. Haftada bir suyun 1/4 ünü dinlenmiş ve akvaryumla aynı sıcaklıkta su ile değiştirin, bir kaç çeşit yem alın , haftada bir iki sefer haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye , kırmızı biber , mısır , ıspanak verebilirsiniz. Filtreyi kapatmayın devamlı çalışsın. Eviniz çok soğuk olmuyorsa Japon balıkları ısıtıcı olmadan idare edebilirler. Renkli taşları çıkartmanız faydalı olur. Bitki almak isterseniz sert yapraklı bitkilerden alın ama balıklar bitkileri didikleyip kumdan çıkarabilirler. Bunun için bitkilerin köklerine taş bağlıyabilirsiniz. Balıkların kakasının bu şekilde uzaması kabızlığa işaret eder , sebzeler ile çözebilirsiniz. Arada bir yemlerine sarımsak suyu katın sindirim sistemine ve iç parazitlere faydası olur. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir