Yurt Dışından Ürün(Purigen) Getirme Detaylı Anlatı


Mert İlkdoğanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 136
Mert İlkdoğanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 21:12
Merhaba,

Uzun zamandır Seachem'in Purigen ürününden almak istiyordum ama malum ülkemizde şuan için satışı olmadığından çareyi yurt dışından sipariş etmekte buldum. Forumda arama yapıldığında ürünün sorunsuzca geldiğini söyleyen arkadaşlar da olmasına rağmen yine de içimde bir korkuyla ben de bu yola çıktım ve ürün elime sorunsuzca ulaştı, burada tüm süreci resimlerle anlatacağım böylelikle benim gibi güven konusunda endişe eden arkadaşlara belki bir yararım dokunur.

Öncelikle almak istediğim ürün Seachem Purigen 1000ml'nin siparişini Amazon.com'dan verdim -Bu aşama yerli alışveriş siteleriyle aynı sipariş verirken herhangi bir zorlukla karşılaşılacağını zannetmiyorum - 

"Additional information is required to process through customs. Please contact carrier to ensure timely delivery"

Uyarısını alınca eyvah dedim gitti herhalde ürün :) Ama öyle değilmiş aşağıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi sitede kullanıcı menüsünden order (sipariş) bölümüne girince sağ tarafta kargonuza dair bilgiler bulunmakta. Tavsiye: Siteyi hergün kontrol etmenizde fayda var çünkü bu uyarı geldiğinde size e-mail le bildirim yapılmıyor. Ben 5 gün sonra siteye girince gördüm uyarıyı.


Burada ürününüzün hangi firma ile kargolandığını görebiliyorsunuz. Uyarının gösterildiği yerdeki linke tıklayarak da her kargo şirketinin iletişim bilgilerinin olduğu bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz burada kargo şirketimizin sitesini öğrenip oraya yöneliyoruz. yukarıdaki fotoğrafta olan "tracking #" ile kargomuzun durumunu kontrol ediyoruz.



İşaretli alanda bahsedilen kargonun devam edebilmesi için bir takım bilgilere ihtiyaç duyulduğu ve kargo şirketi ile iletişime geçmemiz istenmiş. Hemen aşağıdaki gibi bir e-mail yazıyoruz.



Gelen cevap; - bana cevap vermeleri bir kaç dakika sonra olmuştu profesyonel demek bu olsa gerek -



Dedikleri şey özetle Türk kanunlarına göre yurt dışından senede en fazla 5 ürün getirilebileceği ve - EK BİLGİ: Bu ürünlerin ücretinin de kargo ücreti HARİÇ 75 Euro'dan fazla olmaması gerekmektedir -  benim de bu limiti aşıp aşmadığımı kontrol etmeleri için e-mailde bulunan linke kimlik no mu girmemi istediler. İstenilen bilgiyi linke girdikten sonra mail attım ve yine bir kaç dakika sonra teşekkür edip kargo sürecimin başladığı bilgisini verdiler. 

Veee mutlu son... Ürünüm sorunsuz bir şekilde tarafıma teslim edildi. Kargo süresinin uzaması benim en başta belirttiğim uyarıyı 5 gün sonra görmem ve araya hafta sonunun da girmesi yüzünden sebep oldu. Bunun yanı sıra ekstra bedel karşılığında kargonuzun daha hızlı gelmesini de sağlayabiliyorsunuz sipariş esnasında.





Umarım aklında soru işaretleri kalan arkadaşlara bir yardımı dokunur.

Saygılarımla,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emin SOLMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 113
Emin SOLMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 00:14
Teşekkürler bende dediğin yerden aldım extra ücret karşılşığını seçtim 3 ürün 174 TL. 9 aralıkta sipariş verdim 11 Aralıkta teslim istedim bakalım ne olacak.
Seachem The Bag Filter Media Bag   $9.47

Matrix Bio Media 1 Liter $12.99

Seachem Purigen 250ml   $11.62

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emin SOLMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 113
Emin SOLMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 22:39
Detaylı Bilgi:
Bu gönderi resmi gümrük çekimine tabidir. Sonraki Adım:
Gümrük çekim süreci Gümrük yetkililerinin talimatlarına göre belirlenecektir. Bir DHL yetkilisi ithalatçı ile iletişime geçecektir.    
Gönderi varış noktası: BURSA - ESKİŞEHİR - TURKEY


Hala gümrükte adamlar kimyasal madde diye baya üzerine düşmüşler.

Bu ürünü Türkiyede ilk defa alan benmiyim acaba? Birde kişisel kullanım için olup olmadığı soruldu gümrük müşaviri dhl ye sormuş komik bir olay bence:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emin SOLMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 113
Emin SOLMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2013 12:37
Seachem Purigen 250 ml 
Seachem Matrix Bio Medya 1 Litre
bende bu iki ürünü aldım ama henüz kullanmaya başlamadım. 
Elimde eheim 2228 dış filtre ve içinde gelen malzemeler var. (Eheim ehfi mech, Eheim substart pro ve mavi sünger ile elyaf) Yeni aldığım malzemeleri hangisyle değiştirerek kullanmalıyım. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir