biyolojik arıtma sistemi


Kategorinin Diğer Katılımları

ozan demirarslan

Açıklama

Biyolojik Arıtma Sistemi:Camcıya 12 YTL ye yaptırdığım odacıklı havalandırma ve çökertme havuzunun üzerine maltepe akvaryumdan 35 YTL ye aldığım akvaryum üzeri filtre ünitesinin pompası yerine 60 YTL ye aldığım eheim marka dış motoru arasında uv filtre olacak sekilde(45 YTL) bağladım.Çiçekçiden aldığım sarmaşığı(6YTL)da üzerinde bulunan deliğe kökleri ile birlikte yerleştirdim.Ancak bunu yapmadan önce hazneye seramik toplar ile kırpık süngeri yerleştirdim. bitki sudaki nitrat ile bir hayli büyüme kaydetti.Havalandırma havuzu da ağır parçaları toplamada çok ama çok etkili.Atman marka dış filtrem de var.Böylece akvaryumumun içerisinde bir tane bile balık dışkısı bulunmamakta parçalanarak bitkime gübre olmaktadır.Bitkimin büyümesiyle uzayan dallarını da vantuz ile cama yapıştırmaktayım.Bir tek dekor amaçlı olarak pembe çiçekler yapaydır.Herkese tavsiye ederim.çok başarılı oldum.gelip görmeniz serbesttir.Bana toplam olarak 158 YTL ye mal olmuş.Ben bile yeni hesapladım.0505 327 21 15

Katılım Tarihi: 10 Kasım 2006

 

Yorumlar

Gerçekten iyi düşünülmüş farklı bir filtrasyon sistemi. Bu açıdan 25 üzerinden 20 puan alıyor. Akvaryum suyunu bitkilere dökünce büyük bir büyüme katettiklerini biliyordum, bunu bu şekilde bir sisteme dökmek oldukça akıllıca olmuş. UV filtresinin bu sistemle ilgisi olmadığından, diğer pek çok kulanılan malzeme de akvaryumda zaten bulunması gerektiğinden oldukça düşük maliyetli güzel bir çözüm diyebiliriz. Bir de normal bitkisiz akvaryumda düzenli yemleme yaparken birinci gün ve yedinci gün arada su değişimi yapmadan nitrat testi yapılmalı, sanra su değişimi ile nitrat ilk duruma getirilip bu sefer bitki koyup 1 hafta sonra nitrat testi yapılmalı bu sayede sistemin belirli bir sürede kaç gram nitratı uzaklaştırdığını anlayabilirdik. Şu haliyle verimi anlamamız mümkün değil. Maliyet ve Verim olarak 45 üzerinden 25 alıyor. Bazı bitkilerin öz suları zehirli olmakta, bitki çürüdüğünde zarar verebilir mi araştırması yapılsa daha güvenli olurdu. Bunun yanında kurulumu oldukça kolay, özellikle sump olursa altta çok güzel gizlenebilir, saksıdan çıkar gibi akvaryumun altından çıkabilir. Estetik olarak iyi görünmediğini düşünüyorum. Doğallıktan çok uzak. Yapay çiçekler kaldırılıp sistem aşağı taşınırsa çok daha güzel olacaktır. Cihazın Estetiği, Kurulum Kolaylığı ve Şartlara Dayanıklılığı'nda 30 üzerinden 12 puan.

Refet Ali Yalçın

YORUM YAZIN

İpucu: Sol sağ tuşlarını kullanarak, önceki ve sonraki katılımları görebilirsiniz. Fotoğrafların soluna ve sağına tıklayarak önceki ve sonraki fotoğrafı görebilirsiniz.

Yarışmaya katılmak için üye olmanız gerekmektedir.

İlk 3'e giren katılımlara plaket ve Aquaforest su düzenleyici, bakteri kültürü veya NEWA Anti-Nitrat

1. Yarışmaya katıldığınız canlının kendi canlınız, akvaryumun kendi akvaryumunuz olması gerekmektedir. Aynı zamanda gönderdiğiniz fotoğrafların da size ait olması gerekmektedir. Örneğin satın aldığınız bir balığın eski sahibinin çektiği fotoğrafla yarışmaya katılamazsınız.
2. Her kategoriye en çok 1 katılımda bulunabilirsiniz.
3. Derece alındığında veya yönetim tarafından gerek görüldüğünde katılımın katılımcıya ait olduğunun kanıtlanması istenecektir. İleride canlıyı satma, kaybetme gibi ihtimallere karşı katılımcının; balığın önüne el yazısıyla ismini yazdığı bir kağıtla beraber balığın fotoğrafını çekmesini öneririz.
4. Katılım yapıldıktan sonra üye talebi üzerine katılımın silinmesi veya fotoğrafın farklı bir fotoğrafla değiştirilmesi talebine yönetim karar verir.
5. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmamamış bir akvaryum veya canlı tekrar yarışmaya katılabilir.
6. Daha önce yarışmaya katılmış ve birinci olmuş bir akvaryum tasarımı aynı tasarım ile yarışmaya katılamaz. İlkini andırmayacak tasarım ile tekrar katılabilir.
7. Yarışma oylamaları; üyeliğini cep telefonunu onaylatmış ve sitemizde paylaşım yapan forum üyeleri, forum özel üyeleri, kıdemli akvaristler ve yönetici üyelerin oyları ile seçilmektedir.
8. Forum üyelerinin oyları 1, özel üyelerin ve yöneticilerin 3, kıdemli akvaristlerin 5, jürilerin oyları ise 20 ile çarpılmaktadır. Örneğin özel üyenin pusulasındaki birinci katılıma, 10 puan değil 30 puan eklenir. Bir üye birden çok kategoriye dahilse en çok katsayısı olan değer hesaba katılır.
9. Puan eşitliği durumunda önce katılan yarışmacı avantajlı olur.
10. Katılımlar her ayın 1'inde başlar, 21'inde saat 23:59'da biter. Oylama ise; 22'sinde başlar, 30'unda saat 23:00'da biter. Sonuçlar oylamanın bitmesinin ardından duyrulur.
11. Sonuçlar duyurulana kadar balığın kimin olduğu ve katılımın o ana kadar aldığı oy görünmez.
12. Oylama gizlidir, verilen oylar diğer üyeler tarafından görülemez.
13. Akvaryum kategorisinde akvaryumun en az bir genel görünümü olması zorunludur.
14. Yarışmaya en çok 3 fotoğraf eklenebilir ancak 1 veya 2 fotoğrafla da katılınabilir.
15. Canlı kategorisindeki katılımlara bir canlı katılabilir ve tüm fotoğrafların aynı canlıyı içermesi gerekmektedir. Koloni katılamaz. Örneğin sarı prenses kolonisinin erkeğinin ayrı, dişisinin ayrı fotoğrafı ile aynı yarışmaya katılınamaz. Aynı karede birden çok balık bulunabilir, hatta ağız ağıza kavga eden, yumurtlayan, yavrusuna bakan yani birbiriyle ilişki içindeki canlıları içeren fotoğraflar etkileyici bile olacaktır ancak yarışmaya katılan asıl canlı her fotoğrafta bulunmalıdır.
16. Yarışmada Photoshop gibi çekim sonrası müdahale programlarının kullanımı serbesttir ancak balığın dış görünüşüne, vücut yapısına müdahale (yırtık yüzgeç rötüşü, yara kapatma vb.) yasaktır.
17. Yarışmaya katılan fotoğraflar forumlarda kullanılabilir ancak yarışma sonuçlanmamışsa o fotoğrafın paylaşıldığı konuda yarışmada yarıştığı söylenemez, ima edilemez, üyelerden oy istenemez.
18. Profesyonel olarak akvaryum canlısı ticareti yapan üyeler yarışmaya katılamazlar.
Ödüller 3'er yarışmalık gruplar halinde gönderilir. Örneğin ocak, şubat ve martın kazananlarının ödül ve plakerleri nisan ayı içerisinde kargolanır.

Jürilerimiz
Serkan ÇETİNKOL (serkan_cetinkol)
Tarık BAKICI (nikon_)
Ufuk UÇAR (u.uçar)
Ömer KAYA (omardaing)
Batuhan BAYRAM (batuhanbayram)
Mustafa ERDOĞAR (mustafaerdogar)
Ebubekir ATAR (Ebubekir ATAR)
Uğur Ruşen DOĞAN (BiotopeDogan)
Engin SAĞLAM (ENGİN06)

Jüriler, foruma üyelik tarihlerine göre sıralanmıştır.