Akvaryum.Com
  • Yeni Başladım Japon Balığı Bakıyorum


    Profil resmi
    Zuzu2446

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263701/190720251716571.jpg[/IMG]
    Merhaba arkadaşlar. Hobiye yeni başladım ve başlamadan önce en azından bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Fakat yine de hala anlayamadığım şeyler var.
    Öncelikle akvaryumum 20 litre su alıyor ve bunun yanlış olduğunu biliyorum.

    Balıklarıma yem ne kadar vereceğimi tam bilemiyorum ve her defasında fazla yem atıyorum galiba.

    Akvaryumuma crystalpronun goldfish minerals, aqua clear, aqua conditioner ve petshoptan aldığım bakteri kültürü besleyicisi kullanıyorum. Bu marka balıklarıma zarar verir mi?

    İç filtre olarak alıp şelale aparatı ile çalıştırdığım sunsun markasının Hj-311b iç filtresini kullanıyorum. Bu filtre normalde 40 litrelik akvaryumlar için uygun ama ben hava ayarı kısmından en kısığa alıp öyle kullanıyorum. Herhangi bir problemi olur mu veya ayarını en yükseğe mi çekmeliyim?

    Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler.


    Profil resmi
    Cyber_Scout

    Japonların atladığını hiç duymadım. Üste 0.5cm kalsa bile olur. Şuanki boşluk en az 5lt daha su alır.

    (6) (124)

    Sadece Java Fern'de Potasyum Eksikliği Mi?


    Profil resmi
    KaanE

    Arkadaşlar bu java fern'in olduğu tankta 2-3 ayrı anubias türü, 4-5 çeşit diğer akvaryum bitkileri; saz, l.repens, c.wentidi vs. ve 2 ayrı karasal bitki var ama sadece java fern'in yapraklarında bu delikler ve parçalanmalar var. Diğer bitkiler çok iyi durumda. Su üstü frogbitlerde de problem yok. Potasyum eksikliği olsa hepsinde olurdu diye düşünüyorum. Potasyum değilse nedir problem acaba?

    Tankta makro ve mikro sıvı gübre + excel kullanılmakta. Hepsi önerilen dozun aşağı yukarı yarısı kadar kullanılıyor.

    Bir de dikkatimi çekti yaprakların ucundan yeni yapraklar da vermiyor bitki.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/190720252332251.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    KaanE

    1 beğeni
    [QUOTE=Hidro Dinamik]Bazı bitkiler önce tepki verebiliyor, bende ilk limonlarda ortaya çıktı. Genelde orta kısımlarda dairesel kararma olup delindiler. Gözlemlediğim kadarıyla yavaş gelişen bitkilerde eksiklikler daha geç yaşanıyor. Burada yapraklar sanki kenarlardan yenmiş gibi. Rizom kısmı kum altında kalmış olabilir mi? [/QUOTE]

    Aa bak o aklıma gelmedi. Normalde altında kalmayacak şekilde ekmiştim ama zamanla kumun altında kalmış olabilir bakayım bir.

    [QUOTE=Hidro Dinamik][/QUOTE]

    I ıh rizomları üstte. Zaten köklerini plastik kancaya sarmışım, onun da ucuna seramik halka geçirip koymuşum, diğerinin de rizomu havada köklerini seramik halkadan geçirip koymuşum. (ağırlık yapsın diye seramik halka)

    Pozisyonunu değiştirdim, az ışık alan yerlerde yok delikler. Ama fazla ışıkta bu şekilde delik yapmaz sanırım. Yine de ışığı biraz uzaklaştırıcam.

    (2) (50)

    Velifera X Latipinna Kırma Yavrularım


    Profil resmi
    Jemaisvu

    1 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/190720252005451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/190720252005551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/190720252006071.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256237/190720252016151.jpg[/IMG]

    Büyük hevesle başladığım bu yolda 60.gündeyim. Bugün yavrular tam olarak 2 aylık. 35 tane yavrunun arasında bir tanesini net olarak ayrı büyütmeye karar vereli 1 ay oldu. Lakin yavruyu tek bıraktığımda tek başına strese girdiğini farkettim. Bundan dolayı yanına iki adet yavru daha ekledim. Safkan bir velifera olmasada sonunun nereye gideceğini merakla bekliyorum.
    60. Gün -
    Su Sıcaklığı: 29°
    dGh: 14
    PH: 7,7
    kH: 20
    Nitrat: 5
    Favori Yavru Boy: 4 cm
    Verdiğim Yemler;
    Kabuksuz artemia
    TetraPro Energy Multi Crips
    Floppy Wafers
    TetraMin Baby
    Ahm Spirulina&Garlic
    Dondurulmuş Karides
    Canlı Yem: Daphnia Magna(su piresi), kan kurdu, mikro solucan


    Her türlü fikir, düşünce ve yoruma açığım şimdiden teşekkür ederim.

    Profil resmi
    teksas_tombiks

    Maşallah hocam güle güle besleyin. [:nazar:]

    (1) (52)

    Eriyen Ve Sararan Yapraklar


    Profil resmi
    WRotala
    01:30
    [:?][:?]Arkadaşlar merhaba;
    İkii hafta önce 120*50*50 ölçülerinde 300 litrelik bitkili bir akvaryum kurulumu yaptım içeriğinde görüntüde gözüktüğü gibi saz,rotala,monte Carlo ve anubias çeşitlerim var fakat son 4 gündür sararma ve erime var. Akvaryum sıcaklığı 27 derece malum yaz aylarından dolayı gübreleme micro ve makro kullandım kullanım talimatına göre ilk su değişiminden sonra. ilk su değişimini biraz geç yapmak zorunda kaldım bu sorunu nasıl çözebiliriz ve bitkilerin gelişimini nasıl hızlandırırız ?
    Tavsiyelerinizi çok accill bekliyorum [:3] [:?]

    120*50*50 300 Lt
    Orionled C serisi 115cm
    Tüplü CO2 sistem
    Taban Oase substrat ve Oase Aktif soil

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237468/040720252138011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237468/040720252137501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237468/040720252137361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237468/040720252137321.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    WRotala

    Teşekkür ederim Orhan abi sabır ile bekliyorum. Sadece süreçte bir yanlışlık yapmamak için sizler ile paylaşıp doğru ve yanlışları anlamak için sizlere danışıyorum. [:)]Mesela bugün su değişimi yaparken dış filtreyi de temizledim temizlerken 20 dakika kadar su seviyesi %65 civarı kadar doluydu daha sonra sıra su eklemeye geldiğinde bir baktım çoğu bitki pearling yapmaya başlamış su eklediğimde ise kayboldu sebebi ışık mıdır? Orionled C serisi kullanmaktayım. Difüzör konusu olarak bir inline difüzör almayı düşünüyorum dediğiniz gibi t boru ile iki difüzör calistiracagim bakalım ne olacak. Ama şu seviyesi düşük iken böyle yapmaları kafamı direk aydınlatmaya götürdü [EDIT]WRotala,2025-07-20 01:33:17[/EDIT]

    (25) (2508)

    İlk Akvaryumumu Kurmak İstiyorum


    Profil resmi
    eg3wie

    Merhabalar bi anda balıklara ilgim arttı ve düşük bir bütçeyle ilk akvaryumumu kurmak istiyorum sadece 2 tane japon balığı olsa yeter bana bilgi verirseniz sevinirim.

    Profil resmi
    Mesutoviç

    [QUOTE=eg3wie]Betaya karar verdim petshopcuda 40x20 akvaryum buldum 400 liraya yeter mi? @Mesutoviç [/QUOTE]
    3. Ölçüyü eksik vermişsiniz 3 kenarı çarpıp 1000'e bölerseniz litreyi elde edersiniz. Betalar için en az 20 litre önerilir

    (14) (264)

    Beta Akvaryumu Nasıl Yapılır Kurulur


    Profil resmi
    EfeC

    7 yaşındamdayken10 litrelik akvaryuma hapis ettiğim [:((] japon balıklarından sonra ilk kez balık bakacağım, betta almaya karar verdim (bulabilirsem halfmoon) ve ona bir akvaryum yapacağım. Bu akvaryumun ona yeterli olması ve güzel bir yaşam alanı olmasını istediğim için bitkili yapacağım. Akvaryumu camcıdan cam kestirip yapmayı planlıyorum , yaparken diğer camlar alt camın üstüne mi gelmeli , etrafını mı sarmalı? Akvaryumun ölçüleri 35x30x25h şeklinde olacak 26 litre bir erkek beta , bir kaç kuhli ve nerite salyangozları için çok uygun olacağını düşünüyorum. Elodea , tilkikuyrugu gibi basit bitkiler ve gül bitkisi dikmek istiyorum. Bu akvaryuma uygun hava motoru& pipo filtre ve motorlu pipo filtre
    önerileriniz var ise yazar mısınız?
    Akvaryumun altına bir mat , strafor benzeri malzeme koymama gerek var mı? Kum olarak ChatGPT dip kısmına besinli toprak koymamı söyledi ona alternatif olarak ne kullanabilirim? Ve son olarak aydınlatma için ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok, başka bir konuda abiler lamba veya tezgah altı led önermişti bunların değerleri nasıl olmalı? Yanıtlayan
    herkese teşekkür ederim.

    Profil resmi
    Mesutoviç

    Çok fazla olurlarsa katil salyangozla kontrol altına alabilirsiniz

    (10) (210)

    Türkiye, Samsun, Kürtün Çayı Biyotopu (bitmedi :d)


    Profil resmi
    Tustwis
    15:32
    11 beğeni

    Herkese şimdiden iyi hobiler dilerim. Uzun süre biyotop akvaryumlara ilgi duymaya başladım. Beslediğim balıkların stresini azaltmak ve rahat yaşayabilecekleri bir akvaryum kurmak benim bir numaralı önceliğimdi. Birkaç acemi biyotop denemesi yaptım. Beslediğim balıkların yaşam alanlarındaki birçok şeyin bire bir aynısı bulamadığım için benzeyen materyallerle ortamı kopyalamaya çalışıyordum. Yılanbaşlarımın biyotopu için baya araştırma yaptım ama su değerleri, su bitkisi vb. materyallerin bilgileri kısıtlı olmasından bir yerlerde hep tıkanıyordum. Belki ben yanlış kaynakları araştırıyordum. Kısıtlı kaldığımdan balıklarımın biyotopunu yapanların akvaryumlarından referans alarak bilgileri ve materyalleri topladım. Uzun lafın kısası [:D]. Bilgi ve materyal toplamak uzun sürüyordu ve buna kendimce bir çare bulmam lazımdı. Güzel ülkemizin biyotopunu yapan kişi sayısı baktığım kadarıyla bir elin parmağını zor geçiyor. Yaşadığım şehrin biyotopunu neden yapmıyorum diye kendime sordum. Neden olmasındı [:)))] kafamı çevirdiğim her yerde akarsu vardı. Materyaller ve bilgiler çok uzak olmazdı.

    İstediğim ölçülerde akvaryum bulmaktı. Sıfır fiyatlar bel büküyordu [:D] bende 2. ele yöneldim.(Maaliyeti en az şekilde tutarak bir akvaryum yapmak vardı aklımda [:D]) Evimin yakınlarında130x50x50 akvaryum buldum. Fiyatı kelepir olarak görüp hemen atladım ama sorunlarına pek bakmadım [:)))]. Ucuz etin yahnisi yavan olur boşuna dememiş atalarımız. Satıcıyla konuştuğumda akvaryumun silikonun saldığını başka bir probleminin olmadığını söyledi. Akvaryumu arabaya yüklerken kenar camının çatlak olduğunu fark etmedim ta ki eve gelene kadar... Neyseydi bir şekil halletmeliydim. Birçok tanıdığım petshopa gittim bir çoğu akvaryumu çöpe atmam gerektiğini söyledi ama ben atamazdım bu akvaryumu adam etmeliydim. Bu akvaryumdan olmalıydı. Çünkü çoktan sehpasını yaptırmıştım. Alttaki kayıtlarını yeniledim. Yanlara alüminyum çıtalarla destekledim. Silikonlarını yeniledim. Sonuç aşağıdaki gibi oldu.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241437451.jpg[/IMG]


    Akvaryum bittiğine göre bir sonraki hedef en yakın akarsuya gitmekti. Bu yer evimin dibindeki akarsu neden olmamalıydı [:D]. İşte burası Samsun Kürtün Çayı. Bu yıl kurak geçtiğinden su seviyesi baya azalmıştı... Örnek alacağım yerleri, kullanabileceğim bitkileri fotoğrafladım. Balık olarak akarsuda bulunan Taşısıran balığı (𝐶𝑜𝑏𝑖𝑡𝑖𝑠 𝑠𝑡𝑟𝑢𝑚𝑖𝑐𝑎) beslemeyi düşünüyorum. Bitki olarak akarsuda bulunan su mercimeği, kara kısmına su teresi kullanacağım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241452461.jpg[/IMG]
    [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241453151.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241453321.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241453481.jpg[/IMG]

    Akvaryumu paludaryum olarak planladım. Kayaların yerlerini kafamda oturttuktan sonra poliüretan köpükle yükseltmeye başladım. kendimce fotoğraflara bakarak köpükleri kestim .Akvaryuma ışık yansıdığı için şuan adım adım çektiğim çoğu fotoğraf bulanık olduğundan atıp ta göz zevkinizi bozmak istemiyorum.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241505131.jpg[/IMG]

    Sonuç beni biraz tatmin etti ama tam istediğim gibi olmadı [:D]. Sol tarafta kalan alanın içine hamburg filtre yaptım. 1500 L/H motor kullandım. Motorun suyu bastığı yer belli olmasın diye poliüretan köpüğün içine sakladım. Burayı çekmeyi unutmuşum hemen altta fotoğrafını koydum. Yazıyı yazarken çekip koydum [:D]. Kesim benim için bittikten sonra akvaryum silikonu ile dere kumunu poliüretan köpüğün üstüne yapıştırdım.

    Filtrenin basım yeri (Sarıyla işaretlediğim yer)

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241519181.jpg[/IMG]

    Şuanlık son hali aşağıya ekledim. Duvar kısımlarına üstteki fotoğraflardaki gibi irili ufaklı dere taşları ekleyeceğim. Bazı kayaların üstlerine çıkıntılar yaptım. Bu çıkıntıların üstüne ince ağaç kökleri koyacağım. Birkaç ince dal daha ekleyeceğim. En sonunda su üstüne toplayacağım su terelerini ekleyeceğim. Tam bitmiş değil akvaryumum. Sizinde değerli yorumlarınızı alarak noktalamak istiyorum akvaryumumu. Uzun tutup daha çok sizi sıkmak istemem. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Akvaryumun suyunu koymaya yakın akarsuya gidip su değerlini ölçeceğim. Şimdilik bu kadar görüşmek dileğiyle... İyi günler ve iyi hobiler dilerim.

    Akvaryumun son hali (Şuanlık son daha bitmedi [:)])

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241529131.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    eackgzz

    [QUOTE=Tustwis]
    Herkese şimdiden iyi hobiler dilerim. Uzun süre biyotop akvaryumlara ilgi duymaya başladım. Beslediğim balıkların stresini azaltmak ve rahat yaşayabilecekleri bir akvaryum kurmak benim bir numaralı önceliğimdi. Birkaç acemi biyotop denemesi yaptım. Beslediğim balıkların yaşam alanlarındaki birçok şeyin bire bir aynısı bulamadığım için benzeyen materyallerle ortamı kopyalamaya çalışıyordum. Yılanbaşlarımın biyotopu için baya araştırma yaptım ama su değerleri, su bitkisi vb. materyallerin bilgileri kısıtlı olmasından bir yerlerde hep tıkanıyordum. Belki ben yanlış kaynakları araştırıyordum. Kısıtlı kaldığımdan balıklarımın biyotopunu yapanların akvaryumlarından referans alarak bilgileri ve materyalleri topladım. Uzun lafın kısası [:D]. Bilgi ve materyal toplamak uzun sürüyordu ve buna kendimce bir çare bulmam lazımdı. Güzel ülkemizin biyotopunu yapan kişi sayısı baktığım kadarıyla bir elin parmağını zor geçiyor. Yaşadığım şehrin biyotopunu neden yapmıyorum diye kendime sordum. Neden olmasındı [:)))] kafamı çevirdiğim her yerde akarsu vardı. Materyaller ve bilgiler çok uzak olmazdı.

    İstediğim ölçülerde akvaryum bulmaktı. Sıfır fiyatlar bel büküyordu [:D] bende 2. ele yöneldim.(Maaliyeti en az şekilde tutarak bir akvaryum yapmak vardı aklımda [:D]) Evimin yakınlarında130x50x50 akvaryum buldum. Fiyatı kelepir olarak görüp hemen atladım ama sorunlarına pek bakmadım [:)))]. Ucuz etin yahnisi yavan olur boşuna dememiş atalarımız. Satıcıyla konuştuğumda akvaryumun silikonun saldığını başka bir probleminin olmadığını söyledi. Akvaryumu arabaya yüklerken kenar camının çatlak olduğunu fark etmedim ta ki eve gelene kadar... Neyseydi bir şekil halletmeliydim. Birçok tanıdığım petshopa gittim bir çoğu akvaryumu çöpe atmam gerektiğini söyledi ama ben atamazdım bu akvaryumu adam etmeliydim. Bu akvaryumdan olmalıydı. Çünkü çoktan sehpasını yaptırmıştım. Alttaki kayıtlarını yeniledim. Yanlara alüminyum çıtalarla destekledim. Silikonlarını yeniledim. Sonuç aşağıdaki gibi oldu.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241437451.jpg[/IMG]


    Akvaryum bittiğine göre bir sonraki hedef en yakın akarsuya gitmekti. Bu yer evimin dibindeki akarsu neden olmamalıydı [:D]. İşte burası Samsun Kürtün Çayı. Bu yıl kurak geçtiğinden su seviyesi baya azalmıştı... Örnek alacağım yerleri, kullanabileceğim bitkileri fotoğrafladım. Balık olarak akarsuda bulunan Taşısıran balığı (𝐶𝑜𝑏𝑖𝑡𝑖𝑠 𝑠𝑡𝑟𝑢𝑚𝑖𝑐𝑎) beslemeyi düşünüyorum. Bitki olarak akarsuda bulunan su mercimeği, kara kısmına su teresi kullanacağım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241452461.jpg[/IMG]
    [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241453151.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241453321.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241453481.jpg[/IMG]

    Akvaryumu paludaryum olarak planladım. Kayaların yerlerini kafamda oturttuktan sonra poliüretan köpükle yükseltmeye başladım. kendimce fotoğraflara bakarak köpükleri kestim .Akvaryuma ışık yansıdığı için şuan adım adım çektiğim çoğu fotoğraf bulanık olduğundan atıp ta göz zevkinizi bozmak istemiyorum.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241505131.jpg[/IMG]

    Sonuç beni biraz tatmin etti ama tam istediğim gibi olmadı [:D]. Sol tarafta kalan alanın içine hamburg filtre yaptım. 1500 L/H motor kullandım. Motorun suyu bastığı yer belli olmasın diye poliüretan köpüğün içine sakladım. Burayı çekmeyi unutmuşum hemen altta fotoğrafını koydum. Yazıyı yazarken çekip koydum [:D]. Kesim benim için bittikten sonra akvaryum silikonu ile dere kumunu poliüretan köpüğün üstüne yapıştırdım.

    Filtrenin basım yeri (Sarıyla işaretlediğim yer)

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241519181.jpg[/IMG]

    Şuanlık son hali aşağıya ekledim. Duvar kısımlarına üstteki fotoğraflardaki gibi irili ufaklı dere taşları ekleyeceğim. Bazı kayaların üstlerine çıkıntılar yaptım. Bu çıkıntıların üstüne ince ağaç kökleri koyacağım. Birkaç ince dal daha ekleyeceğim. En sonunda su üstüne toplayacağım su terelerini ekleyeceğim. Tam bitmiş değil akvaryumum. Sizinde değerli yorumlarınızı alarak noktalamak istiyorum akvaryumumu. Uzun tutup daha çok sizi sıkmak istemem. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Akvaryumun suyunu koymaya yakın akarsuya gidip su değerlini ölçeceğim. Şimdilik bu kadar görüşmek dileğiyle... İyi günler ve iyi hobiler dilerim.

    Akvaryumun son hali (Şuanlık son daha bitmedi [:)])

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225068/310820241529131.jpg[/IMG][/QUOTE]

    Elinize sağlık. Poliüretan köpüğü hangi marka kullandınız? Salınımını test ettiniz mi?

    (6) (1588)

    Filtre Bozukken Ne Kadar Yaşarlar(moli Ve Lepistes


    Profil resmi
    Baliklarinaasik
    21:04
    30 litrelik akvaryumum 1 dişi endler Lepistes 1 erkek siyah molim ve 4 tane Lepistes yavruları var iç filtrem bozuldu[:((] ne kadar dayanırlar
    [:?]

    Profil resmi
    Baliklarinaasik

    Babam filtreyi musluk suyunda yıkadı çook kir çıktı ama filtre düzeldi[:)]

    (2) (134)

    Dişi Frontozam Mağarada Duruyor


    Profil resmi
    Eyüp45

    Merhabalar, 2.5 yıldır frontoza bakıyorum yavruyken aldım Artemia ile büyüttüm , şuan 2-3 çeşit yem ve un kurdu / karides ile besliyorum önerdiğiniz yemler varsa bu beni çok mutlu eder asıl konumuz son 2 gündür dişi balığım mağarada duruyor ağzında yumurta yok yem yiyor ama mağaradan çıktığını görmedim çok nadir gördüm nedeni nedir bilen varsa yazarsa çok sevinirim. [:)]

    (0) (20)

    200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde


    Profil resmi
    KaanE
    03:48
    7 beğeni
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/210520250344381.jpg[/IMG]


    Arkadaşlar bazılarınız biliyordur anneme 200LT bir akvaryum yapma düşüncem vardı. Akvaryumu bulmuştum hatta ama su kaçırdı vs. Tam bu sırada 1Balikci / Efekızı üyemizden çok güzel bir haber geldi. Gelip alırsam zebra akvaryumunu tüm her şeyiyle birlikte verebileceğini söyledi. Akvaryum, sehpa, ısıtıcı, dış filtre, sump ve motoru, balıklar, dekor vs. Balıklara benim en iyi şekilde bakacağımı düşünmüş ve bu konuda yanılmıyor. Tabi ben de bu fırsatı kaçırmadım [:D]

    Nakil pazar günü (anneler günü) gerçekleşti ve anneme hem doğum günü hediyesi hem de anneler günü hediyesi oldu. Efekızı Burçay hanıma anneme böyle güzel bir hediye verebilmeme vesile olduğu için ( ve tabi bana da böyle bir akvaryumu hediye ettiği için [:)] ) buradan tekrar teşekkür ediyorum.

    Ayrıca akvaryum dışında annem de ben de keşke yakınlarda otursaydık, komşu olsaydık diye düşünüyoruz Burçay hanımla.

    Not: Akvaryumu alırken de devam eden rahatsızlığım son 1-2 gündür biraz rahatladığı için konuyu anca açıyorum. Foto bile doğru dürüst çekemedim ama akvaryumu biliyorsunuz zaten [:)] Yeni fotolar ekliycem daha sonra...

    Profil resmi
    KaanE

    Güncel;

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/190720252358031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/190720252358051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/190720252358071.jpg[/IMG]


    (5) (1438)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Uzun Aradan Sonra Tekrar


    Profil resmi
    Ahmetkngr - 00:04

    Ölçüler:40x40x40
    Canlı Türleri: lepistes,moli,plati,nerite salyangozu
    Bitki Türleri: bacopa monieri.ludwigia repens,gül,tütün,saz,subulata,tuberculatum,tripatri,cüce saz.
    Tankın Yaşı: 10gün
    Filtrasyon ve Işıklandırma: sunsun 603b dış filtre. Dıy yapım smd led armatür.
    Tasarım ve Dekorasyon: herhangibi bir stil yok tamamen elimde olan bitkilere göre. Yaklaşık 2 sene sonra tekrardan tabiri caizse elimizi alıştırmak için kurduğum basit bir tank.

    Selam Arkadaşlar yaklaşık 2 sene sonra hobimizden ayrı kalamayıp basit bir akvaryum tekrardan kurdum.
    Akvaryumda genel olarak bitkilerim çok güzel gidiyor. Zemin olarak e ticaret sitesinden getirttiğim standart bazalt siyah bir kum kullandım bitkileri destekleme amacı ile ara ara jbl misket gübre eklemesi yaptım. Zemini kalın tuttum misket gübreler beni her zaman korkutuyor :)
    Kurulumdan 5 gün sonra 3 adet nerite 15 gün sonra da yaklaşık 10 adet kadar canlı doğuran eklemesi yaptım.
    Filtrede sera siporax,sünger ve seacham matrix kullandım. Zaten mini boy bir dış filtre olunca doldu sayılır.
    Bitkiler ilk 1 hafta cok güzel gelişme gösteriyorlardı. Şuan 10 günde tripatri,subulata da sararmalar başladı.
    Ara ara ekleme yapacağım. Her ne kadar tasarım akvaryumu olmasa da kendi zevkimizce yaptığımız akvaryumlar güzel yorumlarınız ve yapacağınız eleştiriler için teşekkürler...

    İlk kurulum günümüz...
    35567/270520250000481.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250001541.jpg[/IMG]

    Yanlış hatırlamıyorsam 4 veya 5 günü.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250002001.jpg[/IMG]

    10 gününde hali bu şekilde dedigim gibi birkaç bitki aramızdan ayrılacak.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235567/270520250003181.jpg[/IMG]

    (3) (11) (3)
    Canlı Tanıtımı

    Neolamprologus Multifasciatus


    Profil resmi
    muhammet abaci - 23:15

    Neolamprologus multifasciatus
    Tanganyika gölü cüce kabukcul türdür
    Küçük boy nano


    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252311591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/158241/280620252312301.jpg[/IMG]

    (4) (11) (12)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Balıkların Gelişimini Etkileyen Faktörler


    Profil resmi
    nikon_ - 17:35





    [b]BALIKLARIN BÜYÜMESİNDE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER[/b]


     


    Evimizin sevimli yaratıkları balıklarımızın gelişimi her zaman istediğimiz gibi olmaz. Bazı akvaristlerin balıkları çok hızlı ve sağlıklı bir gelişim gösterirlerken, kimi akvaristlerin balıkları ne yaparlarsa yapsınlar sağlıklı ve hızlı bir gelişim göstermezler. Balıkların gelişimini etkileyen belli başlı faktörler şunlardır;


    [b][/b] 


    [b]TANK BOYUTU:[/b]

    [b][/b]Tank büyüklüğü, balıkların sağlıklı gelişimi için önemle üzerinde durulması gereken konulardan birisidir. Genel kanının aksine, tankın büyük olması, "daha fazla uğraş" demek değildir. Tam tersi, küçük boyutlu tanklarda çok daha fazla uğraş vermeniz gerekir. Çünkü, büyük tanklarda istenen su değerlerini oluşturmak ve korumak daha kolay olurken, küçük boyutlu tanklarda su değerlerinde sürekli değişiklikler yaşanabilmektedir.


     




    [img]http://www.akvaryum.com/Forum/resimler/upload/nikon/2006-06-13_113823_image1.jpg[/img]


    Foto: Tarık BAKICI


     


    Aynı zamanda tankın büyüklüğü, balıkların erişkin boylarına gelmelerinde de önemli bir rol oynar. Gerekenden daha küçük akvaryumlarda beslenen balıklar erişkin boylarına ulaşamazken, daha büyük boyutlardaki tanklarda yetişen balıklar hem daha büyük olurlar, hem de daha sağlıklı gelişirler. Aynı zamanda, küçük akvaryumlarda beslenen büyük boyutlu balıklar arasında yaşanan kavgalar sık görülen bir olaydır. Bu özellikteki tanklarda bakılan balıklar, çoğunlukla strese girip sağlıklarını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar.





    Tankınızın büyüklüğünü, beslediğiniz balıkların türlerine göre belirlemelisiniz. Akvaryumunuzu alırken ya da yaptırırken, balıklarınızın erişkin hallerindeki büyüklüklerini düşünerek boyutlarını belirlemelisiniz. Kimi balıklar yüksekliği fazla olan akvaryumlarda rahat ederlerken(örneğin; melekler, leptosomalar, discuslar, vb..), kimi balıklar da genişliği ve uzunluğu fazla akvaryumlarda en iyi şekilde bakılabilirler(örneğin; tropheus, frontosa, furcifer, vb..).


    [b][/b] 


    [b]TANK İÇİNDEKİ BALIK VE TÜR SAYISI:[/b]


    Tankınızdaki balık sayısını, akvaryumunuzun boyutlarına uygun bir sayıda tutmalısınız. Tankınızın boyutu ve balıklarınızın büyüklüklerini göz önüne alarak yapacağınız bir hesaplama ile beslenebilecek balık sayısını kendiniz belirleyebilirsiniz.


     


     [img]http://www.akvaryum.com/Forum/resimler/upload/nikon/2006-06-13_113839_image2.jpg[/img][img]http://www.akvaryum.com/Forum/resimler/upload/nikon/2006-06-13_113851_image3.jpg[/img]


    1. FOTO: Kalabalık tank örneği(Foto: akvaryum.com'dan Tayfun Bey)        


    2. FOTO: Uygun balık sayılı  tank örneği.(Foto: akvaryum.com'dan Yücel Çoktan Bey)


     


    Kapasitesinden fazla balık beslenen tanklarda, her zaman için çok sorun yaşanır.


    Fazla balık, gereksiz yere yaşanacak kavgalar demektir.


    Fazla balık, daha fazla yem ve daha fazla kirlilik demektir.


    Fazla balık, hastalık riskinin daha fazla yaşanması demektir.


    Kalabalık akvaryumlarda beslenen balıklar, daha zayıf, hastalıklara daha yatkın ve büyümeleri daha yavaş olur. Balıklarda gelişme geriliği gözlenir.





    Aynı zamanda, karma akvaryumlarda tür seçimleri de dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Birbiri ile bir arada yaşaması mümkün olmayacak balıkları bir arada beslemeye kalkmak, balıklarınızın birbirilerine zarar vermesine yol açabilir. Karma bir akvaryum oluşturacaksanız, beslemeyi düşündüğünüz balıkların aynı su değerlerine, beslenme ve davranış özelliklerine sahip türler olmasına dikkat etmelisiniz. Doğal yaşamında pH’ı yüksek sularda yaşayan bir balık ile, pH’ı düşük sularda yaşayan balıkları aynı tankta besleyemezsiniz. Örneğin; calvus ile ramirezi’yi bir arada besleyemezsiniz. Aynı zamanda, bitkisel beslenen bir tür ile, etçil beslenen bir balık türünü aynı tankta beslemeniz yanlış olacaktır. Örneğin; frontosa ile tropheus farklı beslenme özelliklerine sahip olduklarından aynı tankta beslenmemelidirler.


     




    [img]http://www.akvaryum.com/Forum/resimler/upload/nikon/2006-06-13_113903_image4.jpg[/img]


    Frontosa ve Tropheus'un birarada olduğu tank örneği (Foto: akvaryum.com'dan Levent Gülsün Bey)


    [b][/b] 


    [b]FİLTRASYON:[/b]


    Birçok balık türü güçlü bir filtrasyon ister. Bunu sağlamak için de tankınızın büyüklüğüne uygun bir filtre seçmelisiniz. Biyolojik filtrasyon, sağlıklı akvaryumlar kurabilmek için oldukça önemlidir. Akvaryumunuza alacağınız filtre, tanktaki suyu saatte en az iki-üç defa çevirecek özelliklere sahip olmalıdır. Biyolojik ve mekanik filtrasyon ile balıklarınızın sağlıklı bir şekilde yaşayabileceği bir ortamı sağlayabilirsiniz.


     


    [img]http://www.akvaryum.com/Forum/resimler/upload/nikon/2006-06-13_113919_image5.jpg[/img][img]http://www.akvaryum.com/Forum/resimler/upload/nikon/2006-06-13_113932_image6.jpg[/img]


    [b][/b] 


    [b]DÜZENLİ AKVARYUM TEMİZLİĞİi:[/b]


    Akvaryumlarda yapacağınız su değişimi ve dip temizliğini hiç bir zaman ihmal etmemelisiniz. Su içinde fazla miktarda birikecek “nitrat” ve diğer zararlı maddeler, erişkin balıklar ile yavrularınızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecektir. Nitrat testi alıp, haftalık olarak ölçüm yapmanız, nitratı kontrol altında tutmanızda yararlı olacaktır. Temiz ve oksijeni bol su, balıkların sağlıklı bir şekilde gelişip üremelerini sağlar.


    [b][/b] 


    [b]TÜRE UYGUN KALİTELİ VE ÇEŞİTLİ YEMLERLE BESLEMEK:[/b]

    [b][/b]Balıklar, beslenme özelliklerine göre 3 türe ayrılırlar; herbivor(bitkisel), carnivor(etçil) ve omnivor(hem bitkisel,hem etçil).





    Protein ağırlıklı beslenmesi gereken bir türe bitkisel ağırlıklı beslenme uygularsanız yeterince gelişemezler. Frontosa gibi, doğasında etçil olan bir balığa daima protein ağırlıklı yemleme yapmalısınız. Balıklarınıza özelliklerine uygun kuru ve canlı yemler vermelisiniz. Aynı zamanda, tek bir çeşit yem değil, onlara uygun birkaç tür yem kullanarak ihtiyaçları olan her tür besini almalarını sağlamalısınız.


     


    Sağlıklı balıklar...




    [b]TARIK BAKICI[/b]
     





    [K][B]UYARI: Kaynak gösterilerek kullanılabilir.[/B][/K]
    [EDIT]nikon_,2017-12-13 11:00:30[/EDIT]

    Cevapsız Konu
    Lifetech 835 Dış Filtre

    Profil resmi
    Cz08 -

    Satılan Malzeme(ler):
    LİFETECH 835 DIŞ FİLTRE

    Sağlam Aktif kullanılan filtre
    Akvaryumum küçük olduğu için debisi fazla geliyor o yüzden satıyorum.
    İrtibat Bilgileri: 05322358666

    Fiyat : 2500 TL

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262297/190720252250391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262297/190720252250541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262297/190720252251051.jpg[/IMG]

    Yemler Hakkında Bilgi


    Profil resmi
    benimadımebruli -

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256982/170720251631301.jpg[/IMG]


    Bu yemleri daha önce Japonlarım için almıştım. Şimdi akvaryumumda transgenetik tetra, çöpçü, elma ve rabbit salyangozlarım var. Bu yemi onlar için de kullanabilir miyim. Tatil sebebiyle Otomatik yemleme yapıcam bunun içinde iki çeşit yem olduğunu gördüm. Akvaryumumdaki canlılar için çeşit olsun diye düşünmüştüm. Uygun olur mu?

    (7) - (6095698)

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    Neolamprologus Multifasciatus


    Profil resmi
    caga71 - 21:49

    Ölçüler: 120x40x30h 8mm Ultra Clear Cam.
    Canlı Türleri: Neolamprologus multifasciatus
    Tankın Yaşı: 2 Hafta
    Filtrasyon: Fluval 105 Filtre
    Tasarım ve Dekorasyon: Yaklaşık 20 kg kadar kaya. 15 kg Bej renk Silis kum. Bolca salyangoz kabuğu. Işık duruma göre değiştirilecek zaman sayaçlı günde 1-2 saat maximum açık duruyor.



    Herkese Merhaba;
    Yaklaşık 2 yıldır severek beslediğim multilerimi yeni tankıma taşıdım çok şükür. Eski tankımda bolca yavru almıştım tavşan gibiler maaşallah [:)] istedikleri ortam olursa üremeleri çok hızlı. Eski tankım biraz küçük olduğu için belli bir popülasyonu geçememiştik maalesef.
    Tankımdan bahsetmek istiyorum yukarıda da özelliklerini belirtmiştim. Ankara da EMAS DNS akvaryuma yaptırdım.(kendilerine buradan çok teşekkür ederim öncelikle.) 45 derece kesim, sıfır silikon ultra clear cam buhar camları ile birlikte tam istediğim gibi oldu fazlası var eksiği yok fiyat olarak da muhteşem [:)]
    Tanganyika gölü ve canlıların doğal ortamına uygun yapmaya çalıştım. Kaya-İnce kum-salyangoz kabuğu üçlemesini kullandım sadece. Umarım olmuştur. Altın oran konusunda da akvaryumu ilk başta 9 eşit parçaya bölüp tasarımı yapmaya çalıştım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler [:)]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163884/120120252148591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163884/120120252149001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163884/120120252149011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163884/120120252149021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163884/120120252149031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163884/120120252149041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/163884/120120252149051.jpg[/IMG]

    (8)
    Canlı Tanıtımı

    Mütevazi Betta Akvaryumum


    Profil resmi
    Dogukankun - 14:52

    Ölçüler: 50x34x20
    Canlı Türleri: Sadece Betta
    Bitki Türleri: Su Mercimeği ve Lepistes Otu
    Tankın Yaşı: 4 aylık
    Filtrasyon ve Işıklandırma: Filtrasyon yok 10 günde bir dip çekimi ve kademeli arıtıcı suyu takviyesi yapıyorum bitkiler suyu filtreliyorsa filtreliyodur.
    Tasarım ve Dekorasyon: Sadece testi kullanıyorum arada bir saklanmak isterse diye ve üzerinde dinlenmesi için.
    Akvaryumda önceden doğal taş kullanıyordum bitki yoktu su tamamen doluydu su yüksekliği sebebiyle balığımın kuyrukları kopuyordu taşları çıkarttım sonrasında şelale filtre ekledim baktım balık toparlamıyor filtreyi çıkarttım bakteri döngüsüyle bir alakası olmadığını görmem sebebiyle. En başta inanmamıştım araştırmalarımda suyun yüksek olmaması tavsiye ediliyordu şu seviyesini düşürüp, su mercimeği ekledim ve balık biraz toparlayınca Lepistes otu ve ışık aldım şuan tamamen eski formunu yakaladı belki geçti de iyi kötü yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Okuyan herkese teşekkür ederim.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257980/170720251444351.jpg[/IMG]

    (9) (0) (7)
    Red tail big ear ribbon yavrum

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular