!sarı prenses yavrulatma


MYBENÇevrim Dışı

Kayıt: 22/07/2012
İl: Kocaeli
Mesaj: 98
MYBENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2012 00:01
[QUOTE=bars07] [QUOTE=MYBEN] Ustaların görüşlerine saygın var ama bende 25 LT akvaryumda her ay SP lerden yavru aldım [/QUOTE]Yaptığınız kesinlikle doğru değil inşallah balıkları elden çıkartmışsınızdır çünkü bende öyle yapmıştım ilk maawiye geçtiğimde 70*25*30h sığdırdım 1e4d ve 2dişimi erkek öldürmüştü o zmaan anlamıştım.lütfen elinizden çıkarmadıysanız çıkarın .[/QUOTE]
 
Yoo çok saglıklı bir şekilde bir yıl boyunca yaşadılar bir ara elimde 35 yavru ve 3 dişi 1 erkek ana babaları vardı .
 
Evet balıkların rahatı huzuru herşeyden önce salık ve mutlulugu için dogru olmadıgını biliyorum o sebeple 200 TL akvaryum aldım . Birde şunu düşünelim akvaryumcuya gidiyorsunuz 50 LT akvaryum içerisinde 100 - 200 Balık benim ahbabım olan bi akvaryumcuda 350 LT akvaryumda 150 Adet civarı ortalşama 10 Cm balıklar var . o sebeple şöyle boyle olur demek ne kadar dogru ne kadar yanlış bilemem ama benim konuyu acan arkadaşa bir önerim olacak evet arkadaşım yavrular çokta güzel yavrular verir onemli olan o litrede balıkların için akvaryumu abartmadan doğallıgı yakalamandır ortaya oyle saksı gibi bir tane taş koyarsan o balıkların sitresini arttırırsın ve birbirlerine vurmaya baslayabilirler ama 4 5 tane 10 cm çapında taşları yan yana ust uste pramit şeklinde yparsan balıkların hem saklanacak hemde yavrulama için uygun yer bulacaklardır he bu konuda ham fikirim arkadaşlarla ne kadar buyuk akvarymm olursa balıklarında o kadar rahat eder . Şöyle düşün 10 m2 bir odada mı rahat edersin 35 m2 bir odada mı bu da o hesap 10 m2 de çok daha mutlu olabilirsin ama kendine en uygun dizaynı yaparsan . anlatabildim umarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lokman42Çevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2012
İl: Konya
Mesaj: 9
lokman42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2012 11:10
[QUOTE=NazımAyaydın]Sitresten ölüyorlar. Ayrıca illaki ölmeleri gerekmiyor ciklet için mutlaka 200 litre akvaryum şart bunun altında kalan akvaryumlarda ciklet beslerseniz o hayvanlara eziyet etmiş olursunuz. Dinimiz bunu kesinlikle yasaklıyor. eğer akvaryumunuz küçükse sitede hangi balığı nasıl en sağlıklı şekilde besleyebileceğiniz hakkında detaylı bilgiler var.Bunlardan faydalanarak size en uygun balığı alıp onu beslemeniz en doğru karar olacaktır. Unutmayın İnsanın insanda hakkı olduğu gibi hayvanlarında insanlarda hakkı vardır, ve zamanı geldiğinde haklarını alacaklar.[/QUOTE] Nazım Hocam size 200 litre akvaryum şart konusunda katılmıyorum. büyük olsa daha iyi olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir