100 litre bir çift green terör


darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 01:54
Tek tür mücevher kalsın en güzeli başka balık eklemeyin.80 cm tankınız ancak onlara yeter zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahsaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 821
emrahsaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 03:21
Merhabalar...
Burada 80 cm akvaryumda Green Terror olmaz diyen arkadaşlar sanırım ya hiç GT beslemediler ya da balıkların dilinden anlamadılar.
Ben 80 cm ve 1mt akvaryumda 2 ayrı sefer, 10 malawi ile beraber GT besledim ve çatır çatır da yavru alıp bu yavruları da satıyordum daha larva iken...
Dediğim gibi önce bu balığın dilinden anlamanız lazım...
1:Eğer balıklarınız 10 cm den küçükse 1 erkeğin yanına 2-3 dişi atın ve çiftin oluşmasını bekleyin. Zamanı gelince erkek dişisini seçip onunla beraber takılacak ve diğer dişileri önce kovalayıp sonra da saldıracaktır. Eğer zamanında eş tutmamış olan dişileri ayırmazsanız bu dişileri öldüresiye hırpalayacaktır. Unutmayın GTler hemen hemen her Amerikan Cichlidleri gibi tek eşlidirler. Burada yazan arkadaşlardan biri 1dişi 1erkek atmış ve eş tutmasını beklemiş. Eğer bu balıklar birbirleri ile eş tutmak istemiyorlarsa birbirlerini hırpalarlar veya balıklardan biri cinsel olgunluğa erişip diğeri erişmemişse yine erişkin olan diğerini hırpalar. Bu arkadaşın yaptığı yanlış burada.
2:GTler cinsel erişkinliğe erişmeden önce çok uysal ve çekingen balıklardır. Cinsel erişkinliğe erişip boylanmaya başladıklarında agresiflikleri artmaya başlar ama eğer tankta başka türden sert bir erişkin varsa kendini korumayı beceremez daha. Ancak 15 cm civarına geldiğinde eğer hala hayattaysa diğer erişkin için ölümcül bir sorun teşkil edebilir. Eğer tankta tek tür olarak besliyorsanız GT erkeğinin agresifliği tankın boyutunu arttırırsanız gider. 
3:Eş tutturmayı sağladıysanız dişinin çıkaracağı tüpçüğü takip edin. Dişi zaten erkeğe karşı agresifleştikçe erkek de bu agresifliğe aynı şekilde cevap vermiyorsa bu balıkların çiftleşme ve yumurta dizme zamanı gelmiş demektir. Dişi çiftleşme zamanında siyah renk alır. erkeğin renkleri en güzel halini alır ve yüzgeçlerini kabartarak dişiyi etkilemeye çalışır. Bu anda yapılması gereken tanka büyük ve düz bir zemin hazırlamaktır. GTler yumurtalarını düz bir zemine dizerler. Ben tankıma ya büyük boy düz bir kabuk veya kahve fincanının altlığını koyuyordum. Gerisini de zaten dişi ve erkek hallediyor. Yavruları büyütmek çok zor. Bu ayrı bir konu tabii :(
4:Dişi yumurtalarını fincan altlığına dizdikten sonra 4 gün yumurtalarını hem dişi hem erkek havalandırırlar. Bu arada yumurta hırsızlığı yapmaya çalışan balıklara karşı yavruları da ölümüne korurlar. Kenyi'ler ile aynı tankta besleme gibi bir gaflette bulundum ve hem erkeği hem de dişiyi çok fena hırpaladılar. Zor aldım ellerinden. Yavrular da zaten yem oldu Kenyi'lere :(
Benim avatarımdaki foto kendi büyüttüğüm ve çift olarak sattığım erkeğimin fotosudur.
Beslemediğim Malawi türü az kaldı. Bir çok Tanganyika türü de besledim. Diyebilirim ki en çok zevk aldığım tür Green Terror oldu.
Ben GT beslemekten çok memnundum ama ne yazıkki çok çabuk sıkılan bir tipim ve hemen satıp yerine yeni bir balık alıyorum.
Sana tavsiyem GT besleyebilirsin akvaryumunda fakat yavru alayım ve yavrularını büyütüp para kazanayım diyorsan hiçbir Amerikan türüne girme çünkü Amerikanlar ağızlarında kuluçkaya yatırmazlar, yumurta dökerler. Bu yumurtadan çıkan larvalar yüzer duruma geçebilmeleri için 5-7 gün geçer. Bu larvaları besleyebilmen için artemia çıkartmaktan başka bir şansın yok. Anladığım kadarı ile daha henüz amatör bir hobicisin. Artemia işi sana ağır gelir. Hobiden de soğursun. Eğer larvaları yüzer durum ageçmeden annelerinden ayırmayı başarabilirsen bu söylediklerim geçerli tabii... Eğer 1 hafta içinde ayıramazsan erkek, dişi ile tekrar çiftleşmek isteyecek ve dişi de yavruları ile ilgilenmek isteyecektir. Dişi tekrar çiftleşsin diye ortadaki engel olan yavruların hepsi (eğer zamanında ayıramazsan) erkeğe canlı yem olur.
Sana tavsiyem GT leri 8-9 cm iken 1e3d al ve eşleşmeyi bekle. 80 cm tankta GT besleyebilirsin. Aldığın akvaryumcuya da bu dişilerden 2 tanesini 1-2 ay sonra sana geri getireceğim. Karşılığında da senden bir miktar yem vs alırım diye baştan konuş.
Haa... unutmadan... yem olarak mutlaka etçil ağırlıklı ve az miktarda da otçul yem ile beslemeyi unutma. Deneme-yanılma yöntemi ile canlı kurt ve/veya tubifex de verebilirsin. Ne kadar çeşitli yem verebilirsen o kadar balıkların formları ve verimleri iyi olur. Ben 10-12 çeşit yemi karıştırıp öyle besliyordum. Ana yemlerin... Sera/Tetra discus + Sera Granu Red + Sera Granu Green + NLS Cichlid Formula/NLS Thera A olsun. Gerisini daha ucuz olan yemlerden de kullanabilirsin ama mutlaka yem çeşitinin bol olması lazım. Etçil-Otçul dengesini de %80 etçil, %20 Otçul olarak kurman lazım. Forumda GTlerin etçil olduğunu yazar ama mutlaka otçul yem de vermek gerekiyor deneyimlerime göre. Asla ama asla tek tür yemleme yapma.
İnşallah sen de Green Terror besler ve bundan da zevk alırsın dostum.
Daha sormak istediğin bir şey olursa buraya mesaj yazabilirsin. Bilgimin yettiği kadarıyla cevaplarım.
Selamlar


[QUOTE=barbarossa]180 litrede bir çift GT bakıyorum. Boyları ~ 10 - 12 cm. Agresif olmalarını bekliyordum ama hiçbir sorun yok. Dişi GT m çok iyi durumda, erkeğini daha alalı 5 gün oldu. Biraz performans kazanması lazım., malum petshoplardaki balıklar Allah'a emanet :)
 
Daha önce astronot aldım, hacim yetersiz diye GT lere döndüm. Çok güzel balıklar. Yavru iken almanızı tavsiye ederim.
[/QUOTE]
180 litrelik tankta büyük boyutta bir Green Terror de hiç bir sorun çıkartmaz. Hacim büyüdükçe agresiflikleri gider. Rahatlıkla balığınızı büyütebilirsiniz.

[QUOTE=darXis]
O hacimde green terror olmaz.Birbirlerini parçalattırırsınız hayvanlara.Ama rainbow veya sajika bir çift besleyebilirsiniz.Çabuk ürerler.Bir çift mücevher de düşünebilirsiniz.Bu saydığım balıkların yavruları da elinizde kalmaz.
[QUOTE=kocak157]
 
Demasoni falan düşündüm bir ara kendi akvaryumcum 
[/QUOTE]
Ayrıca akvaryumcunuzun hiçbir dediğini dinlemeyin.
[/QUOTE]
Ben 80 ltlik akvaryumda 1 çift GT besledim eş tuttular ve bol bol da yavru alıp daha larva iken de çok satıp yem paramı çıkarttım dostum. Yandaki foto benim kendi büyüttüğüm balığın fotosudur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 10:56
Emrah bey sanırım bir konuyu atlamışsınız.Biz burada "green terrore nasıl yanlış bakılır,veya 300 litre ve üzeri hacim isteyen 25 cm boya ulaşan bir hayvan nasıl dar yerde bakılır,veya yavru veren balık kesin sağlıklıdır" sorularını tartışmıyoruz.
Biz burada green terrorun bakılması gereken hacmi,yapılması gerekenleri tartışıyoruz.Sizin malawi akvaryumuna green terror koyup üretme fikriniz zaten tamamen yanlış.
Sonra dar bir hacimde siz gt nin yanına bir de 3 tane dişiyi koyar,eş seçmesini beklerseniz en başta o dişileri birbirleriyle kavga ettirir,daracık tankta birbirlerine parçalatırsınız.Bunu yapabilmeniz için zaten büyük tank lazım,10 cm boya ulaşmış 4 tane balığa 80 cm bir tankta nasıl yer ayırabiliyor,nasıl sığdırabiliyorsunuz;veya akvaryumun her tarafını karış karış gezen bir hayvanı calvus gibi sabit yerinde mi durdurmayı planlıyorsunuz gerçekten çok merak ettim.
Sizdeki çift uyumlu olabilir,peki şunu düşünelim;ya erkek çiftleşmek istedi ve dişi kabul etmedi?Sizce bu balıklar için dehliz olan bu tankta neler olur?Bir bununla ilgilenelim isterseniz.
Hem 80 cm'de malawiyle bile gt yaptım diyorsunuz,hem de 15 cm boya gelince tankın boyutunu büyütün agresifliği gider diyorsunuz.Yani kendinizle çelişmişsiniz,bizim tarafımıza geçmişsiniz bir yerde.
Bir balıktan yavru almak sağlık göstergesiyse o zaman 50 cm tankta sarı prensesten yavru alana da madalya takmak lazım,bence balık sağlığı konusundaki düşüncelerinizi gözden geçirin.
Muhatap alınacak bölüm şudur:
Ve burada sizin yukarda bahsettiğiniz;
sakindir malawiyle bile yavru alınır,balık dilinden anlayın,çatır çatır yavru veren balık sağlıklıdır yazmıyor;
Tek bir erkek gt için 200 litre tank lazım diyor.Bilgilerin doğruluğu konusunda şüpheniz varsa size geçmişte beslediğim bu canlının kendi tankımdaki davranışları ve sitede green terrorle ilgili konu açan üyelerin yazılarını yayınlarım,fazlasıyla ikna olursunuz.
Son olarak;
Lütfen insanlara kendi "ben yaptım oldu" larımızı değil de bilimsel gerçekleri tavsiye edelim,ölen her balık hobiden soğutur hobiciyi unutmayalım.
Saygılarımla.

darXis2010-10-11 10:58:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 11:53
Emrah bey bir şeyler bildiginiz dogru ama hacim konusunda size katılamıyacam yavru almanız onların mutlu oldugunu göstermez.Aslında kendinizde düşük hacimlerde erkegin agresifleştigini siz yazmışsınız.200 litrede bile sıkıntı yaşanan g.tler var.İnşallah hatanızın farkına varırsınız iyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pusat58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2010
İl: Sivas
Mesaj: 942
pusat58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 12:03
Madem bulabildiniz mücevher besleyin yavrusunu elinizden çıkarmanız kolay olur. Zebradan sonra en zor elden çıkarılan green terror yavruları. Mücevher daha iyidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahsaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 821
emrahsaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 18:46
[QUOTE=darXis] Emrah bey sanırım bir konuyu atlamışsınız.Biz burada "green terrore nasıl yanlış bakılır,veya 300 litre ve üzeri hacim isteyen 25 cm boya ulaşan bir hayvan nasıl dar yerde bakılır,veya yavru veren balık kesin sağlıklıdır" sorularını tartışmıyoruz.
Biz burada green terrorun bakılması gereken hacmi,yapılması gerekenleri tartışıyoruz.Sizin malawi akvaryumuna green terror koyup üretme fikriniz zaten tamamen yanlış.
Sonra dar bir hacimde siz gt nin yanına bir de 3 tane dişiyi koyar,eş seçmesini beklerseniz en başta o dişileri birbirleriyle kavga ettirir,daracık tankta birbirlerine parçalatırsınız.Bunu yapabilmeniz için zaten büyük tank lazım,10 cm boya ulaşmış 4 tane balığa 80 cm bir tankta nasıl yer ayırabiliyor,nasıl sığdırabiliyorsunuz;veya akvaryumun her tarafını karış karış gezen bir hayvanı calvus gibi sabit yerinde mi durdurmayı planlıyorsunuz gerçekten çok merak ettim.
Sizdeki çift uyumlu olabilir,peki şunu düşünelim;ya erkek çiftleşmek istedi ve dişi kabul etmedi?Sizce bu balıklar için dehliz olan bu tankta neler olur?Bir bununla ilgilenelim isterseniz.
Hem 80 cm'de malawiyle bile gt yaptım diyorsunuz,hem de 15 cm boya gelince tankın boyutunu büyütün agresifliği gider diyorsunuz.Yani kendinizle çelişmişsiniz,bizim tarafımıza geçmişsiniz bir yerde.
Bir balıktan yavru almak sağlık göstergesiyse o zaman 50 cm tankta sarı prensesten yavru alana da madalya takmak lazım,bence balık sağlığı konusundaki düşüncelerinizi gözden geçirin.
Muhatap alınacak bölüm şudur:
Ve burada sizin yukarda bahsettiğiniz;
sakindir malawiyle bile yavru alınır,balık dilinden anlayın,çatır çatır yavru veren balık sağlıklıdır yazmıyor;
Tek bir erkek gt için 200 litre tank lazım diyor.Bilgilerin doğruluğu konusunda şüpheniz varsa size geçmişte beslediğim bu canlının kendi tankımdaki davranışları ve sitede green terrorle ilgili konu açan üyelerin yazılarını yayınlarım,fazlasıyla ikna olursunuz.
Son olarak;
Lütfen insanlara kendi "ben yaptım oldu" larımızı değil de bilimsel gerçekleri tavsiye edelim,ölen her balık hobiden soğutur hobiciyi unutmayalım.
Saygılarımla.

[/QUOTE]

[QUOTE=darXis] Emrah bey sanırım bir konuyu atlamışsınız.Biz burada "green terrore nasıl yanlış bakılır,veya 300 litre ve üzeri hacim isteyen 25 cm boya ulaşan bir hayvan nasıl dar yerde bakılır,veya yavru veren balık kesin sağlıklıdır" sorularını tartışmıyoruz.
Biz burada green terrorun bakılması gereken hacmi,yapılması gerekenleri tartışıyoruz.Sizin malawi akvaryumuna green terror koyup üretme fikriniz zaten tamamen yanlış.
Sonra dar bir hacimde siz gt nin yanına bir de 3 tane dişiyi koyar,eş seçmesini beklerseniz en başta o dişileri birbirleriyle kavga ettirir,daracık tankta birbirlerine parçalatırsınız.Bunu yapabilmeniz için zaten büyük tank lazım,10 cm boya ulaşmış 4 tane balığa 80 cm bir tankta nasıl yer ayırabiliyor,nasıl sığdırabiliyorsunuz;veya akvaryumun her tarafını karış karış gezen bir hayvanı calvus gibi sabit yerinde mi durdurmayı planlıyorsunuz gerçekten çok merak ettim.
Sizdeki çift uyumlu olabilir,peki şunu düşünelim;ya erkek çiftleşmek istedi ve dişi kabul etmedi?Sizce bu balıklar için dehliz olan bu tankta neler olur?Bir bununla ilgilenelim isterseniz.
Hem 80 cm'de malawiyle bile gt yaptım diyorsunuz,hem de 15 cm boya gelince tankın boyutunu büyütün agresifliği gider diyorsunuz.Yani kendinizle çelişmişsiniz,bizim tarafımıza geçmişsiniz bir yerde.
Bir balıktan yavru almak sağlık göstergesiyse o zaman 50 cm tankta sarı prensesten yavru alana da madalya takmak lazım,bence balık sağlığı konusundaki düşüncelerinizi gözden geçirin.
Muhatap alınacak bölüm şudur:
Ve burada sizin yukarda bahsettiğiniz;
sakindir malawiyle bile yavru alınır,balık dilinden anlayın,çatır çatır yavru veren balık sağlıklıdır yazmıyor;
Tek bir erkek gt için 200 litre tank lazım diyor.Bilgilerin doğruluğu konusunda şüpheniz varsa size geçmişte beslediğim bu canlının kendi tankımdaki davranışları ve sitede green terrorle ilgili konu açan üyelerin yazılarını yayınlarım,fazlasıyla ikna olursunuz.
Son olarak;
Lütfen insanlara kendi "ben yaptım oldu" larımızı değil de bilimsel gerçekleri tavsiye edelim,ölen her balık hobiden soğutur hobiciyi unutmayalım.
Saygılarımla.

[/QUOTE]
Darxis kardeşim...
Buradaki konuyu evirip çevirip istediğin yere getirmen yanlış.
Bu konuyu açan arkadaş 80 cm lik tankım var. Daha önce Zebra beslemiştim ama yavruları para etmiyordu. Şimdi Green terror beslemek istiyorum veya sizin başka önerileriniz varmı? beslediğim balıktan aldığım yavruları da pazarlamak istiyorum... tarzında bir yazı yazmıştı veya hatırladığım kadarıyla konu o yöne doğru gitmişti.
Ben de kendi tecrübelerimi yazdım. Nasıl beslediğimi, nasıl eş tutmalarını sağladığımı, nasıl yavru aldığımı, vb konulara değindim. Ben daha ilk Cichlid deneyimimde görünüşü güzel diye alıp Malawilerin yanına atmıştım. Bu çok bilinçsizce olan birşeydi ama 80 cm lik tankım olmasına rağmen eştutmalarını sağlayıp yavru alabilmiştim. 2. deneyimimde de yine bilinçsizce hareket edip bu sefer Kenyilerin yanına atmıştım. Ve yine aynı işleri yaptım ve yine eş tuttular ve yine yavru verdiler. Aynı karakterleri gözlemledim. Bunda benim yaptığım işlerden bahsettim.
Sanki sana saldırıyormuş gibi veya dediklerinin yalan olduğunu düşünüyormuş gibi bir tepki vermen de beni son derece üzdü. Agresif tavırlar sergilemene gerek yoktu.
Ben de biliyorum yüksek hacimlerde beslemen gerektiğini. Zaten yazımda da bunu belirttim. Ama 80cmlik akvaryumda GT beslenmez diye bir kanun da yok elbet. Forumda 200 lt tankta 1 erkek beslenir aşağısı olmaz diye bir konu yok. Orada belirtilen 200 lt lik tank tavsiye edilen hacimdir. Bu balık yüksek hacimlerde bakılmalıdır demektir. Diyelim 400 lt lik bir tankın var. Bu tankın içine 1e1d GT at bakalım ne oluyor gör. Yine birbirlerini parçalarlar. 1e3d at bir de öyle dene. Erkek ile dişi birbirlerini seçene kadar sorun yaşarsın tabii. Bu balıkları iyi gözlemlemek zorundasın. Eşler birbirlerini seçtikten sonra diğer 2 dişiyi çıkartmazsan istersen 1 tonluk tankın olsun yine erkek diğer eş tutmamış olduğu 2 dişiyi parçalayacaktır. Dişiler erkeği kapmak için birbirleri ile didişiyorlar tabii. Ortada 1 erkek ve 3 dişi var. Dişiler arasında bir yarışma tabii ki yapılıyor ama bu parçalatma boyutunda hiç bir zaman olmuyor. Sadece birbirlerine üstünlük kurma yönünde ilerliyor. Benim 2 GT deneyimimde de aynı olayları yaşadım.
Yavru veren balık sağlıklımıdır? sorusuna cevabımı istersen şöyle vereyim... Sağlıksız balık yavru verirmi?? Bence cevabını kendi kendine verirsin... İstersen avatarımdaki fotoya bir bakıver... Sence sağlıksız mı gözüküyor??
Burada bahsedilen 10 cm civarı daha yeni yeni ergenliğe erişmeye başlamış GTlerden bahsediyoruz. 25 cm boyutuna gelen dev bir GTden bahsetmiyoruz. Arkadaş 25 cmlik bir GT beslemek istiyorum deseydi ona farklı tavsiyelerim olurdu. Yani burada sizin tarafınız bizim tarafımız diye bir konu yok. Konuyu Calvus gibi başka mecralara çekmenin de alemi yok. Konuyu 50 cmlik tankta sarı prensese getirmenin senin senden 15 yaş büyük olan bir insanla dalga geçme durumuna getirmen için doğru bir yol olduğuna eminmisin?? ne alakası var şimdi sarı prensesle Calvus la konunun?? Altta forumdan bir link vermişsin sanki konuyu açan arkadaş bulamazmış gibi... Sence bu arkadaş GT beslemek istiyorsa hiç forumu açıp incelememiş midir?? Benim muhatabım sen değilsin türünden aşağılamaya kalkman hiç hoş değil. Lütfen diğer forum üyeleri ile muhatap olurken daha dikkatli davran darxis kardeşim.
Burada herkes kendi düşüncelerini, tecrübelerini yazacak tabii... Katılırsın veya katılmazsın. Ben bana göre yanlış olan diğer forum üyelerinin yazılarına karşılık verdim ama burada en önemli şeylerden biri diğer bir üyeyi kırmamak olmalıdır. GT beslememiş veya başarısız bir besleme tarzında bulunup balıkları birbirine parçalattırmış olabilirsin... bilemem. Ama benim tecrübelerime de saygı göstermek zorundasın. Ben de kendimde bu tecrübelerimi başkası ile (herhangi bir çıkarım olmamasına rağmen) paylaşma cüretini bulurum çünkü bunları ben yaşadım.
Bazen yaşayan bilir okuyan değil.
Sana bir hikaye anlatayım ve konuyu kapatayım...
Nasreddin Hoca İncir Ağacı'ndan düşmüş. Köylü hemen yanına toplaşmış ve hemen doktoru çağıralım demiş. Hoca 'İstemem!!!' demiş. Niye diye sormuşlar. Bana doktoru değil incir ağacından düşen birini getirin demiş. Benim halimden anlasa anlasa o anlar!!
Sağlıcakla kalın dostlar!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FeryÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 851
FeryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 19:51
Özellikle yavru veren balığın mutlu olduğunu söylemeniz çok caydırıcı.Balık habitatındada yavru verir leğendede sizce balık habitatında mı mutludur,yoksa leğende mi?
Sizin yaptığınız tamamen işkence.Balığı 200 litrede besleyin deniyorsa bir bilinen vardır.Örnek vericek olursak biz insanlar oldukça aktif olduğumuz için büyük bir yaşam ortamımız var.Ama bir insanı alıp da bir odada 20 yaşına kadar büyütebilirsiniz.Üremesinide sağlarsanız.Fakat küçük bir karşılaştırmada yapabilirsiniz.Normal şartlarda yetişen insan mı daha sağlıklı ve ruhsal dengesi yerinde olur yoksa odada tıkılı kalan zavalla insan mı?
Lütfen hala bu fikrinizi savunmayın.Biz burada hobi yapıyoruz.Balıkların en az kaç litrede yaşatılıp yavru alabileceğimizi bulmak değil amacımız!
Saygılar.
Fery2010-10-11 19:58:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahsaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 821
emrahsaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 20:05
[QUOTE=pckobat]Emrah bey bir şeyler bildiginiz dogru ama hacim konusunda size katılamıyacam yavru almanız onların mutlu oldugunu göstermez.Aslında kendinizde düşük hacimlerde erkegin agresifleştigini siz yazmışsınız.200 litrede bile sıkıntı yaşanan g.tler var.İnşallah hatanızın farkına varırsınız iyi forumlar...[/QUOTE]
Birşeyler bildiğim doğru mu??
Düşük hacimlerde erkeğin agresifleştiğini yazmışsam bunun neresine katılmıyorsunuz??
Bakın, burada 8-10 cmlik GTlerden bahsediyoruz. 25 cmlik yetişkin ve agresif GTlerden bahsetmiyoruz. GTler 8-10 cm boylarına gelene kadar çok uysal ve korkak balıklardır. Herhangi bir balığa saldırmayı düşünmezler. Yazım iyi okunursa daha iyi anlaşılacaktır. Bahsetmiş olduğum şey aynen şudur... 80 cmlik tankta GT beslenmez diye bir şey yoktur (ben besledim). Eş olmayan GT yeniyetmelerini 1e3d şeklinde 8-10 cm iken alırsınız, tankın içine atarsınız. Bu balıkların davranışlarını iyice gözlemlersiniz. Dişiler arasında erkeği elde etmek için kapışmalar olur fakat bu kapışmalar ciddi yaralanmalar ile sonuçlanmaz. Sonucunda erkek ile dişi eğer cinsel olgunluğa gelmişler ise birbirleri ile beraber takılır ve birbirlerinin yanına başkalarını yaklaştırmazlar. İşte bu andan itibaren 8-10 cmlik eş balıklarınızı tankta tutarsınız. diğer 2 dişiyi de tanktan çıkarırsınız. Balıklar büyümeye başlayınca da tankınızı büyütmeniz gerekir.
Ben 25 cm boyutuna gelmiş bir GT çiftinin 80 cm tankta beslemek doğrudur demiyorum ve bundan da bahsetmiyorum.
Bunda katılmadığınız veya anlatamadığım birşey varmı bilmiyorum.


[QUOTE=Fery] Özellikle yavru veren balığın mutlu olduğunu söylemeniz çok caydırıcı.Balık habitatındada yavru verir leğendede sizce balık habitatında mı mutludur,yoksa leğende mi?
Sizin yaptığınız tamamen işkence.Balığı 200 litrede besleyin deniyorsa bir bilinen vardır.Örnek vericek olursak biz insanlar oldukça aktif olduğumuz için büyük bir yaşam ortamımız var.Ama bir insanı alıp da bir odada 20 yaşına kadar büyütebilirsiniz.Üremesinide sağlarsanız.Fakat küçük bir karşılaştırmada yapabilirsiniz.Normal şartlarda yetişen insan mı daha sağlıklı ve ruhsal dengesi yerinde olur yoksa odada tıkılı kalan zavalla insan mı?
Lütfen hala bu fikrinizi savunmayın.Biz burada hobi yapıyoruz.Balıkların en az kaç litrede yaşatılıp yavru alabileceğimizi bulmak değil amacımız!
Saygılar.
[/QUOTE]
Sizin bahsettiğiniz yetişkin bir erkek için olan hacimdir.
Zaten yetişkin balıklardan bahsetmiyoruz burada. Konuyu açan arkadaş da yetişkin bir balıktan bahsetmedi ben de bahsetmiyorum. Ben yetişşkin bir balığı sanki 80 cm de besleyebilirsiniz demişim gibi cevap yazmayınız. Lütfen yazımı daha dikkatli okuyunuz. Aslında orada ayrıntılı olarak açıklıyorum. Ayrıca sağlıksız balık yumurta vermez dostum. Bu ana kadar sağlıksız veya ürkmüş balığın çiftleştiğini ne gördüm ne duydum. Bunun insanlar ile verdiğiniz örnekle de bir alakası yok...
Lütfen konuyu çarpıtmayınız.
Selamlar.

+1: [T]221273,Barbossa16[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FeryÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 851
FeryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 20:16
Ben gördüm o yüzden söylüyorum senin dediğin gibi tecrübemle sabit.Zamanında dış parazit/iç parazit olmuş balıklarım yumurta aldılar attılar.Küçük akvaryumda yumurta alıp sonradan stres yapıp attılar.Bu demek olmuyor ki sadece sağlıklı balık ürer.
Ayrıca GT ler yetişkin değil fakat o boydaki GT lerin küçük bir tankta beslenmesi hem stres ortamı yaratacaktır.Hemde gelişimi etkileyecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahsaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 821
emrahsaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 20:26
[QUOTE=Fery]Ben gördüm o yüzden söylüyorum senin dediğin gibi tecrübemle sabit.Zamanında dış parazit/iç parazit olmuş balıklarım yumurta aldılar attılar.Küçük akvaryumda yumurta alıp sonradan stres yapıp attılar.Bu demek olmuyor ki sadece sağlıklı balık ürer.
Ayrıca GT ler yetişkin değil fakat o boydaki GT lerin küçük bir tankta beslenmesi hem stres ortamı yaratacaktır.Hemde gelişimi etkileyecektir.
[/QUOTE]
25 cm lik bir GT için 200 lt lik bir tank gerekiyorsa 3cm lik bir GT için kaç lt lik bir tank gerekir?
yine 200 lt lik bir tank mı gerekir?
Ayrıca bu bahsettiğin balıklar yumurtalarını koruyamamış afrika cichlidleri sanırım. Unutma Afrika cichlidleri ile Amerikan cichlidleri farklı şekillerde ürerler. Benim balıklarımda ne bir stres oldu ne de hastalık. Yavrularını da sağlıkla çıkarıp yüzdürmeye başladılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KocaKÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2010
İl: Manisa
Mesaj: 422
KocaKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 20:38
Arkadaşlar yardım etmek isteyen bütün forum arkadaşlarına çok teşekkür ederim.Ben 6-7 cm civarı 1 dişi 1 erkek mücevher almaya karar verdim sizinde önerileriniz doğrultusunda.Yavrularını inşallah elimden çıkarabilirim ve anaç balıklarada inşallah istedikleri yaşam koşullarını sağlayabilirim.1 dişi 1 erkek alırsam eş tutmama gibi bir şey yaşanabilir mi ?Aynı soruyu amerikan zebra beslerken bir akvaryumcuma sormuştum öyle şeyle uğraşma eninde sonunda dişiyle çiftleşek dedi ce onlarda aldığımın 3.haftası yavru vermişti inşallah mücevherlerde de böyle olur. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FeryÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 851
FeryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 20:48
Onca gereksiz ve yanlış yorumlar sonucunda doğru seçimi yaptığın için seni kutluyorum Mehmet kardeşim. Fery2010-10-11 20:48:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahsaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 821
emrahsaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2010 21:01
[QUOTE=kocak157]Arkadaşlar yardım etmek isteyen bütün forum arkadaşlarına çok teşekkür ederim.Ben 6-7 cm civarı 1 dişi 1 erkek mücevher almaya karar verdim sizinde önerileriniz doğrultusunda.Yavrularını inşallah elimden çıkarabilirim ve anaç balıklarada inşallah istedikleri yaşam koşullarını sağlayabilirim.1 dişi 1 erkek alırsam eş tutmama gibi bir şey yaşanabilir mi ?Aynı soruyu amerikan zebra beslerken bir akvaryumcuma sormuştum öyle şeyle uğraşma eninde sonunda dişiyle çiftleşek dedi ce onlarda aldığımın 3.haftası yavru vermişti inşallah mücevherlerde de böyle olur. [/QUOTE]
Öncelikle mücevherlerin hayırlı olsun ama Dediğim gibi eğer yavru alıp büyütüp satmak ise amacın Amerikan ciclidlerinde büyütme anlamında bayağı sıkıntı çekersin. Keşke Afrika cichlidlerinden bir seçim yapsaydın derim.
Selamlar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2010 16:00
Emrah bey,burada kastettiğimiz şey özetle şu;
Siz bir kullanıcıyı yanlış yönlendirdiniz o ilk mesajınızla.Birincisi yavru veren balık sağlıklı yaşıyor anlamı taşısaydı 50 cm'de yavru veren sarı prenseslerin sağlıklı olduğu sonucunu çıkarırdık ki bu son derece yanlış.
İkincisi sizin tecrübeleriniz değil,bilimin ne söylediği önemlidir.Bilim de şunu söyler.80 cm'de gt olmaz.Ha siz sığdırdım dersiniz,baktım dersiniz o sizin yaptım oldunuzu yansıtır.Ayrıca 10 cm'lik gt de 80 cm'de bakılmaz,uygun değildir.Sitedeki balık tanıtımlarında önerilenler de balığın maksimum boyu değil,uygun yaşam alanı gözönünde bulundurlarak yapılır.10 cm'lik bir gt 4 5 ay sonra 14 15 cm'ye ulaşır.Her 3 4 ayda tank büyütülecekse hobinin ne anlamı kalır söyler misiniz?Ki zaten 80cm'lik bir tankta da gt boy atamaz,büyüyemez.Büyüyemeyeceği ortamda balığa bakmak "yavru alınsa dahi" eziyettir.Ayrıca hobicilik yaşa da bakmaz.Yaşa bakmadığı da sizin o hacme önerdiğiniz gt konusundan aşikardır.Yaptığınız yanlıştır,bir hobiciyi de yanlış yönlendirmektir,bunun da yaşla alakası yoktur diye düşünüyorum.
Son olarak mücevher tercihinde bulunan kardeşimi can-ı gönülden tebrik ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir