100 litre tür tavsiyesi malawi olurmu


KocaKÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2010
İl: Manisa
Mesaj: 422
KocaKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 23:24
 SA.Öncelikle forumunuzu uzun süre okuduktan sonra üye olmaya krara verdım ve sonunda da oldum :D neyse konuya gelelim.50litrelik akvaryumumu tüm eşyalarıyla 40 liraya bir arkadaşıma sattım onun yerine akvaryumcudan 100 litrelik bir akvaryum alıp ona geçeceğim bu akvaryumda sarı prenseslerle birlikte ya yunus yada ıceman beslemeyi düşünüyorum sizce neler beslemelimiyim .Öncelikle hala şunu kavrayabilmiş durumda değilim siz kesin o akvaryumda malawi olmaz diyeceksiniz olmazda neden olmaz bu forumu veya baska forumları cok okudum mesela 25 litrelik akvaryumda 1 tane japon beslemeyi tavsiye ediyolar 3-4 tane beslenmez diyolar neden beslenmesın ben 50 litrelik akvaryumumda 9 tane japon balığını yavruyken aldım ve hiçbir hastalıkları olmadan devasa boya getirebildim sağlıklı biçimde neden 25 litrelik akvaryumda tek japon beslenmesini tavsiye ediyosunuz gayet 3-4 tane beslenebilir kuzenımde 20 litrelik akvaryumda 4 japonu cok guzel bıcımde buyuttu bu balıklardakı akvaryum kapasitesini biri bana acıklarsa sevinirim akvaryumcular küçücük akvaryumda devasa yunusları koyuyolar kocaman ahlileri bulunduruyolar üstelik baska türlerle ben 100 litrede kavga eden balık 200 litredede kavga eder o zaman .Bir cok tanıdıgıma sordum sarı prensens falan besliyimmi forumlarda falan beslenmesını tavsıye etmıolar ama diorum ınanma sen onlara diyolar lütfen bana bunu biri açıklarsa sevınırım 100 litrede kaç yunus ka. sarı prenses bakabılırım veya ne bakabılırım
(japon veya canlı doguran harıc)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2010 23:51
100litrede tek tür olarak sarı prenses bakılabilir.Bizim sitemiz balık sağlığını gözönünde tutarak hareket etmekte,balıkların akvaryuma rastgele atılarak onların canlı olduğunu umursamayan zihniyetin ise karşısında durmaktadır.Akvaryumcular küçük akvaryumda balıkları bulundururlar,satarlar,çünkü ölürlerse atacaklar çöp,kavga ederlerse koyacakları başka akvaryum vardır.Balık ölmüş-ölmemiş,yaralanmış-yaralanmamış umurlarında değildir.Bütün dertleri balığı satmaktır(tabi işini iyi yapanlar da var).Bir deyim var bununla ilgili yaygın: "köpek kulubesinde at beslenmez".15cm boya ulaşan balığı da karma şekilde 60cmye tıkmanın akılla,mantıkla uzaktan yakından ilgisi alakası yoktur.Ha sizin bahsettiğiniz kişiler bunu yaparlar,çünkü başta da söylediğim gibi dertleri "sağlıklı yaşatmak" değil,satmaktır.Bizim akvaryumlarımız ise balık satış pazarı değil,balıkların doğal habitatlarını taklit ettiğimiz evimizdeki yapay ortamlardır.Kısacası japonun ulaştığı maksimum boyuta göre akvaryum önerilir,ki o boyuta sağlıklı gelebilsin.
Kuzeniniz japonu büyütmüş olabilir,ama ona  "arkadaşım rahat mısın iyi misin" sorusunu sorma şansı yoktur.Sizin gittiğiniz ve bizim sitemizi kötüleyen vatandaşlar balıkları "kardeş kardeş" yaşatırlar,ellerinde herhalde balık geçimini sağlayan bir alet vardır (biz daha göremedik bu aleti piyasaya sürseler alacağız birer tane).
Forumumuzda da açılan onlarca konuya bakarsanız,ideal hacimde sağlıklı şekilde balık beslendiğinde kavga vs çıkmadığını,dar hacimlerde ise balıkların başına gelmeyenin kalmadığını kendi gözlerinizle görürsünüz.Örneğin yunusu 100litreye koyarsanız biçimsiz ve sakat bir ucubeyle karşılaşır,300litreye koyarsanız ise yunus cichlidin nasıl bir tür olduğuna hayranlıkla bakarsınız.Hayvana ettiğiniz işkence de cabasıdır.Eğer akvaryumunuz 1metreyse sarı prensesin yanına iceman koymanız mümkün(çünkü malawiler akvaryumları uzunlamasına kullanır),aksi takdirde akvaryumunuz ancak tek tür sarı prensese ev sahpiliği yapabilir.
darXis2010-03-09 23:56:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2010 00:01
Yeni akvaryum alacaksanız bütçenize ve yerinize uygun akvaryum alın.Besliceğiniz türe önce karar verin sonra uygun ortamı dekoru hazırlayın.Sarı prenses ve aysmen 1 erkek 4 dişi 2 koloni beslersiniz.Size tavsiyem 100*40*50 akvaryum size uygun olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dichter06Çevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 306
dichter06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2010 00:17
Size sorduğunuz soruları tek tek cevaplamaya çalışayım hocam;
1. soru:bu akvaryumda sarı prenseslerle birlikte ya yunus yada ıceman beslemeyi düşünüyorum sizce neler beslemelimiyim?
- Bu akvaryumda eğer malavi beslemek isterseniz sadece tek tür beslemenizi öneririm. Birden fazla tür beslemek sizin canlı hayatına verdiğiniz öneme bağlı. Çünkü nasılki siz ufacık bir odada 5 kişi oturunca nasıl havasız kalıyor ve sıkıntıya düşüyorsanız balıklarda da aynısı geçerli.
2.soru: neden 25 litrelik akvaryumda tek japon beslenmesini tavsiye ediyosunuz?
- Yine cevap aynı. Hayvanların da bir canının olduğu ve onların hayatının bizim elimizde olduğunu unutmayalım. Tamam akvaryum bir köşede durunca çok hoş bir görüntü veriyor ama birde içindeki canlıların refahını düşünmeliyiz. Bu da bizim görevimiz.
-- En önemlisi o sorduğunuz arkadaşlar hayvan beslemeyi sadece yem atalım suyunu değiştirelim yeter olarak gördüğü için size öyle diyorlardır. Ancak bu işi bilinçli yapan hiçkimse size öyle bir cevap vermez. Unutmayın ki beslediğiniz hayvanlar "ne tür olursa olsun" sizin evinize girdikten sonra ailenizin bir ferdi olur ve ona da kendinizle aynı imkanları vermelisiniz. Yoksa beslememelisiniz.
Ben bir veteriner hekim olarak bana gelip hayvan beslemek istiyorum diyenlere önce "kendinizle eşit tutacak mısınız?" diye soruyorum. Eğer cevap "evet" olursa öyle tavsiye veriyorum. Sizden de isteğin alacağınız tür ne olursa olsun hayvan refahını hiçe saymayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir