100cm40cm50cm akvaryum dizaynı


PontmercyÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 8
PontmercyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 14:54
Yeni bir akvaryumcu olarak, çocukluk hayalim olan akvaryumu kurak istiyorum.

Bugün 100.40.50cm büyüklüğünde 200L bir akvaryum sipariş ettim. 18 Waltlık floresan girişi varmış.
şu anda elimde 16 L bir akvaryum var 2 Lepites 2 Japon bir ÇÖPÇÜ Balığı. forum da yaptığım araştırmalara göre bu sadece balıklara işgenceymiş bu nedenle akvaryumu büyütüp daha güzel Balıklar beslemeye karar verdim.

Şimdi sıfırdan Başlayan birisi olarak;
1- akvaryuma neler almam gerekiyor?
2- akvaryumu bitki ağırlıklı yapmak istiyorum.
3- hangi tarzda Balıklar önerirsiniz

not: akvaryumla ilgilenecek yeteri kadar zannım var güzel Göze zevk veren. sakinleştiren bir akvaryum yapmak istiyorum
Önerileriniz nelerdir teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mai_41Çevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2015
İl: Kocaeli
Mesaj: 209
mai_41Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 15:26
İlk olarak 18W lık floresanı 3x30W biri grolüx , diğerleri gün ışığı floresan olarak değiştirmende fayda var, bitki ağırlıklı yapmak istiyorsan..hiç olmadı mevcut kapağa 2 floresan genelde sığar, mevcut 18W balastı çıkarıp yerine 2x30W çıkış veren bir balast taktırırsın elektrikçiye balast için extra yer harcamamış olursun ve 1 adet grolüx 1 adet günışığı floresan ile ışık gücünü arttırmış olursun..

Akvaryuma 200lt için bir dış filtre ve 100-200W arası kaliteli bir ısıtıcı alman gerekiyor. Gelişmiş bitkili akvaryumlarda hava motoru gerekmiyor ama ver 10-15 tl basit bişi al , ufaktan sağdan soldan hava kabarcıkları çıkartırsın göze hoş gelir..Yeni bir akvaryumcu olduğundan (umarım olmaz ama) beyaz benek ve mantar ile karşılaşma ihtimalin yüksek..elinde su düzenleyici, metilen mavisi, mikofish , ileride kullanmak üzere sıvı gübre olsun. Küçük bir (20-25lt) karantina akvaryumu edin. Hastalık durumunda ilaç kullanmak zorunda kalırsan ana tankı batırmamış olursun. Su sıcaklığını takip etmek için mutlaka iyi bir termometre al..

Ne balık alırsan al , kaliteli yem al. En az 2-3 çeşit yem ile balıklarını besle.. Bitkili akvaryumda dip çekilmez yazar çoğu yerde , ama su değişimlerinde kumu fazla didiklemeden dipten çekim yapman faydalıdır. Dip çekim pompası al ucuzundan..Akvaryumun  resimlerde gördüğün mükemmel bitkili akvaryumlara hemen dönüşmeyecektir, sabır ve tecrübe lazım biraz. Basit ve bakımı kolay bitkiler ile başla. ( Ana sayfadan bitkileri inceleyebilirsin)

Bitkili akvaryum tabanı nasıl olmalı diye forumları bir tarat, bilgi edin..taban önemlidir..

Balık olarak hangi tür illede olsun istiyorsan seç , birbirine uyumlu değillerse aralarından eleme yaparak seçimini daralt ve hep o tür balık al.. Bana sorarsan illaki canlı doğuranlarla oluşturulmuş karma bir akvaryum. Veya tetra türleriyle ..Ana sayfadan balıkları inceleyebilirsin..sonra beğendiğin türler üzerine fikir veririz..Önce sen beğenmelisin..Kolay gelsin.
mai_412015-04-21 15:29:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre kayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/03/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 170
emre kayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 17:12
semih beye arkadaşa ilgi gösterip çok güzel bir şekilde cevap verdiği için çok teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uk77656Çevrim Dışı

Kayıt: 09/11/2014
İl: Yurtdisi
Mesaj: 324
uk77656Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 17:34
Merhaba,
Oncelikle akvaryumcu ile hobici farkli seylerdir. Basliga dizayn yazmissin, asil amacin dizayn onerisi almak oldugunu varsayiyorum.

Yeni ogrendigim seyleri sana aktariyim; olabildigince dogal olabilmek icin duzensiz olman lazim yani bitkileri arkaya kutukleri ortaya taslarida one koyarsan dogal olmaz, dogada boyle islemez. Bitkilerle kutukleri karistirip taslarin uzerine moss baglayip yani elindeki malzemelerin hepsine dekor icin gerekli onem verirsen cok guzel goruntu elde edersin.

Dekor yaparken bikabilirsin, saatlerce bir sey cikaramayabilirsin ama sonunda guzelce dekor edersin. Internetten orneklere bakmadan kendi hayalgucune gore dizayn edersen gururla "benim akvaryumum" diyebilirsin.

Canli olarak kardinal ya da neon iyi gider ama hassaslar. Glowlight tetra, imparator tetra, limon tetra, siyah tetra, sarpea tetradan bir kacini secip karma yapabilirsin. Onun disinda 5 tane albino cuce vatoz en fazla 2 erkek opmak sartiyla olur. Dibe de 8 Corydoras alabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

advctsdiaboliÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 51
advctsdiaboliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 17:51
Bitkili akvaryum co2 tüplü, mayalı sistem vb. olursa high tech (yüksek donanımlı) sadece ışık, gübre vb. ile olursa low tech (düşük donanımlı) diye adlandırılıyor. ilk başlarda hem maliyeti yüksek olacağı, hem de yosun gibi problemlerle karşılaşma ihtimali sebebiyle high tech pek önerilmez. bu sebeple bakımı kolay, fazla co2 istemeyen türleri tercih etmeni tavsiye ederim. forumda çok uygun ilanlar var ilk ilanı aldım tam sana göre http://www.akvaryum.com/Forum/basit_turler_175_adpk_bitki_75_tlucretsiz_kargo_k770611.asp

akvaryumun hacmi sebebiyle dış filtre almalısın. yaklaşık 600 lt / saat devirli bir dış filtre öneririm. ancak dış filtrenin gerçekten bu debide olup olmadığını araştır çünkü çoğu ürün ambalajdaki kadar devire ulaşamaz. 200 watt ama kesinlikle kaliteli ısıtıcı (cam kırılıp elektrik sebebiyle balıkların ölebilir çok dikkat), civalı içe takılan bir derece, temiz su saklamak için kullanılmamış kap, kepçe,  40 kg (toplamda) kum, en az bir tür protein ağırlıklı, bir tür bitkisel ve besleyeceğin türe göre dip yemi (sera, jbl vb.), dip çekime girmezsin çünkü bitkili o yüzden sifona gerek yok, hava taşı ve filtresi de olmaz bitkili akvaryumda. en az 80- 90 watt civarı ışık gerektiği için birkaç tane florasan alman gerekecek, uygun elektronik balasta bağlayıp günde 8-10 saat çalışacağı için timer (zamanlayıcı da alsan iyi olur 20 tl civarı). sylviana tavsiye ederim, t5 olanlar 24 w, 39 w seçenekleri var.

istediğin balıkların bitkili akvaryumda bitkileri yemeden ya da yerinden sökmeden yaşadıklarından emin olman gerekir. tetralar veya canlı doğuranlar vb. türler hem uygun olur hem de bunlar bitkili akvaryumda daha mutlu olurlar. ben plati besliyorum, çöpçü ve cüce vatozlarla birlikte. çöpçülerin de platilerin de yavruları saklanacak yer bulduklarında büyüklerle bir arada yaşıyor. zevkine göre bak araştır. platiler canlı doğuranlar arasında pek tercih edilmiyor ama çok dayanıklılar, kavgacı değiller ve yavrularını yeme dürtüsü pek yok. bi incele derim. bulabilirsen endler de değişik renkleri olan güzel bir tür.

hayırlı olsun..
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PontmercyÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 8
PontmercyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2015 01:25
arkadaşlar hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum ! ilgi ve alakanızdan dolayı. 
200w eihem jager ısıtıcı.
lifetech 835 dış filtre sipariş ettim.

malzemeler elime ulaştıktan sonra kum ve bitki kısmına geçip en sonda balıkları katmayı düşünüyorum 

florasan konusunda mai_41 arkadaşımızın dediği gibi ekstra florasan ekletecem. 

kum olarak önerileriniz var mı acaba ? bir de akvaryuma kütük kaya gibi nelere katmam gerekiyor ? 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir