100x50hx30 tankta Discus !


ottomanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 71
ottomanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 15:13
Merhaba arkadaslar.
Yeni kuracagim tankta discus bakmak istiyorum. Sizce tank ölçüleri uygun mudur? Kum koysam olumsuz etkiler mi? Dis filtre kullanicam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur UyarÇevrim Dışı

Kayıt: 26/12/2011
İl: Izmir
Mesaj: 574
Ozgur UyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 15:20

Akvaryumunuz 150lt... bu hacimde discuslarınız eğer küçükten alıp büyütecekseniz yanık kalabilir... benim bildiğim kadarıyla discus akvaryumlarında yüksekliğe önem verlimeli fakat forumlarda okuduğum bilgilerde ise 50*50*50 bir akvaryumun 1 çift için yeterli olacağı yazıyor... Kolay bakımakım açısından discus akvaryumlarında pek fazla kum kullanılmıyor... Fakat ben düzenli bakımda kumun etken bir faktör olduğunu düşünmüyorum... Güzel bir amazon biyotopu kurabilirsiniz... sağlıklı balıklar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 19:41
Serhat bey merhaba...

8 adet 5cm civarı discus bakımıyla başlayıp ilerleyen zamanlarda adet azaltması ile seyrederek sağlıklı disc besleyiciliği yapabilirsiniz. 

Su değişimlerini günlük yüzde onbeş yüzde yirmi sularında ısısı eşitlenmiş ve kloru alınmış şekilde ayarlarsanız huzurlu bir discus hikayeniz olacaktır.

Kumun tercih edilmeme sebebi dışkı takibi ve yavrularda yapılan yoğun yemlemenin ardından kalan yemlerin sifonlanmasıdır.

Discus sevdasında olmaz diye bir şey yoktur. Ama genel olarak bakımlarda yaşanan tecrübelerden faydalanmanız hobide huzurla varolmanız adına ehemmiyet teşkil etmektedir.

Muhabbetle kalınız...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TRdiscusÇevrim Dışı

Kayıt: 12/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 126
TRdiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 23:11
Merhaba ilk etapta kumsuz başlamanızı tavsiye ederim. alacağınız balıklar küçük boy olacak ise kum kesinlikle koymayın derim sebebi ise yeni doğmuş bebek gibi sık beslenme ihtiyacı ve çıkan atıkları tanktan alabilmenin sağlanabilmesindendir.  
 
Diğer ve en önemli husus ise balıklarınızı alırken dikkatli olmanızdır.Yıllardır discus beslerim   ve aldığım balıklara çok dikkat ederim  ilk gördüğünüz yerden discus beslemenin vereceği heyecanla balık almayınız. 
 Kesinlikle almadan önce yem verilmesini sağlayıp mümkün mertebe yeme saldıran balıkları tercih ediniz..   Bunun sebebi ise iç parazit olarak adlandırdığımız flagelatta ların  balığın sindirim sisteminde zararlara yol açmamış olmasından emin olmaktır.  Ülkemizdeki discusların  hemen hepsinde bu parazit mevcut ancak uzun süre kötü şartlarda tutulan discuslarda popilasyon artıyor ve sağaltımı sağlamak maddi açıdan çok zor olabiliyor  tabi şansınız varsa kurtuluyor.  ben  bu parazitin bulunmadığı discusa daha rastlamadım  ancak popülasyon çok düşük oluyor(sağlıklı discusta)  evimde mikroskop var ve bu tip parazitlerle ve sağaltımını sağlamakla uzun süredir kendi çapımda denemeler yapıyorum.  hatta arasıra sağlıksız balık bulup çalışmalar yapıyorum.Ancak daha tamamen sifirlayamadım.  Yazdıklarımı umarım dikkate alırsınız almazsanız forumda yollarımız tekrar kesişecektir emin olun  balık alırken dikkat ediniz....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ottomanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2008
İl: Bursa
Mesaj: 71
ottomanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2012 23:36
İlginiz için teşekkürler. Şimdilik 4 adet ile başlamayı düşünüyorum. tank içerisinde hiçbirşey kullanmayı düşünmüyorum.Umarım başarılı bir şekilde devamını getirebilirim. Birde ph dengeleyiciler ölçüm cihazları gibi ekipmanlara ihtiyacım olacak sanırım. Bunlar nerelerden temin edebilirim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir