100x60x50h Akvaryum


ALONSO_06Çevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4
ALONSO_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2014 19:44
Öncelikle herkese merhaba. Önümüzdeki yaza doğru 100x60x50 akvaryum kurma düşüncem var. Malawi tankı kurmak istiyorum. En başından beri hayalim olan yunus ciklet, sarı prenses, iceman ve ahli beslemek istiyorum. Bu türlerin hepsinden birer koloni besleyebilir miyim? Aslında hacim yeterliyse Yakop, likoma, paslı ciklet ve kadango türlerini de merak ediyorum. Bu ölçülerdeki tankta sıkıntı yaşamadan bu balıklardan kaçar tane besleyebilirim?

Akvaryumu kendim yapacağım. Daha önce 60 litrelik canlı doğuran tankı yapmıştım bu kez hedef büyük  8mm cam yetiyor sanırım ama ben olmuşken en sağlamı olsun diyerek 10mm hatta 12mm cam kullanmayı düşünüyorum. İnşallah bu işin de üstesinden gelebilirim sorunsuz 

Son olarak, bu akvaryum için haliyle bir de dolap yaptırmak istiyorum. Ankara/Cevizlidere tarafında nerede yaptırabilirim bu ölçülerde demir profili? Demir profil işinden hiç anlamam. Kullanılması gereken profilin özellikleri neler olmalıdır? Bir de demir profilin üzerine MDF kaplama yapmak istiyorum dış filtreyi, yemleri vs. gizlemek için. Hatta çekmece falan olsun görsel olarak da güzel dursun istiyorum  Bunu nerede yaptırabilirim?

Isıtıcı ve hava motoru haricinde herşeyini kendim yapacağım bir proje olacak. Şimdiden araştırmalara başlayıp bütçeyi ona göre hazırlayayım, hatta bazı parçaları şimdiden toplamaya başlayayım ki sonradan sorun yaşamayayım diyorum  Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler...
ALONSO_062014-12-01 01:53:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeTaLgEaRÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2011
İl: Konya
Mesaj: 24
MeTaLgEaRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 09:22
Allah Kolaylık versin şimdiden büyük merakla resimlerini bekliyor olacağım


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ALONSO_06Çevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 4
ALONSO_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2014 19:18
Teşekkürler. Forumda buna benzer uygulamalar var aslında ben ilk defa deneyeceğim ama yapılmayacak bir proje değil gibi. Kafamda biraz şekillendirdim kum olarak inşaat kumu kullanacağım. Kullananların yorumuna göre gayet hoş duruyor. Kaya olarak da baharda memlekete gittiğimde Kızılırmak'tan toplamayı düşünüyorum eğer salınım yapmayacak düzgün kayalar bulabilirsem :) Mümkün olduğu kadar doğal malzemeler kullanarak projeyi bu şekilde yürütmek istiyorum. Yarın demir profil ve cam için araştırmaya çıkacağım. En azından yılbaşına kadar dolap siparişi bitmiş olsun. Kalanları da yavaş yavaş, bilgi edine edine temin edeceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir