120x50 arka fon yapımı


ancestralÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 82
ancestralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2009 19:54
Selamlar;

Öncelikle bana farkında olmadan ilham veren ve kayalar konusunda birazcık affına sığınarak fikir aldığım "musician"a teşekkür ederim.

Balıklarımın şu anki durumu ve yazın kuracağım 160*80*80 tank öncesi hem alıştırma yapmış olmak, hemde kadango yavrularıma ve ilerideki yavrulara bol kayalık görünümlü bir yer ayarlamak adına böyle bir işe kalkıştım. Henüz bitmiş değil ama aşama aşama fotoğraf koymaya başlayayım, yarın son katı sürüp, ince boyamayıda bu arada yapmayı ve pazar günü tankımı boşaltıp tuzlu su ile filtreme ve haftabaşında tankı geri doldurmuş olmayı umuyorum.

1000 litrelik tankıma fmueller benzeri bir fon yapacağım, strofor ve gerçek taş karışımı güzel birşey planladım. Başlıyoruz;

Fikir aslında bu kutularla başladı, 5-6 sene önce almış olduğum ev sineması sisteminin kolilerini artık atayım derken köpükleri kullanma fikri geldi aklıma, bu parçalar en büyük mağaraları oluşturacaklar, fonun bitmesine yakın kalan parçalarla kayalar yapacağım. En büyük mağara 20x13x20. Çeşitli boyutlarda 5 mağara olacak. Karşı tarafada ufak 1-2 mağara düşünüyorum.



Havya ile oymaya başlıyoruz, kaba hatları çakı ile aldıktan sonra yaklaşık 7 saat harcadım tüm fonu oyma işine.



Fon oyma işlemi bitti, bu aşamadan sonra 1-2 ufak değişiklik (filtre girişi ve çıkışı, ısıtıcı yeri vs yapıldı ama genel görünüm bu. Deneme amaçlı hırdavatçı bir arkadaştan temin ettiğim fuga pool 2300 ile ilk beyaz katımızı sürdük.



Fuga Pool 2900 ve kalan malzemeleri temin ettim. Fonun oyduğum kısmı fazla derine inince sonrada 2cm kalınlığında bir tabaka daha strofor ekledim.



Gri renk ikinci katı attım, oynayan parçalar 2. kattan önce yeniden silikonlandı.



Fonun koyulacağı akvaryumdaki balıklarımız. Bu güzellikleri yazın başında cennet gibi bir tanka kavuşturacağım.



Ve tankın ilerideki esas sahipleri; burada büyüyecekler. Şu anda ufak tanktalar. Sonrasında inşallah Frontosa yavrularıma ev sahipliği yapacak bu tank. Bitkilendirme için gerekli oyuklar mevcut, belki bitkilendiririm diyerekten ihmal etmedim.



Ve bugün, 3. kat kurudu (fotoğraf çekemedim) 4. katı yeni attım. Yarın 5. katı atacağım (taşlar koyu kahve ve siyah, ağacımsı nesne koyu gül kurusu olacak) sonrasında ince fırçayla bir iki çizgi vesaire ve bitmiş olacak. Fonun ağırlığı yaklaşık 10 kiloyu buldu. Silikona gerek bile kalmayacak bu gidişle tutturmak için.



Devamı gelecek. Fikirlerinizi, önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Fiyatları ve Ankara'da bulunabilen yerleri söyleyeyim;

Strofor 5 cm: 3.5 ytl
Strofor 3 cm: 2.5 ytl
Strofor 2 cm: 2 ytl

Sista Akvaryum Silikonu (1 Şeffaf, 1 Siyah) toplam 8 ytl.
Kalekim Boya Ustası renk tüpü: Gül kurusu ve Gri toplam 4 ytl.
Filli boya Renk tüpü: Siyah ve Kahverengi toplam 7 ytl. (her markanın tonları farklı, hoşunuza giden bir renk bir diğer markada olmayabiliyor.)

Fırça: 2 ytl.
Kalekim Fuga Pool 2900 - 5kg 9 ytl.

Fonun bana toplam maliyeti 36 lira. Tahminimden daha ucuza geldi. Ankara'da oturan arkadaşlar Bauhaus, Praktiker vs boşuna gezmesinler, Fuga Pool ufak ambalaj yok ve 20 kiloluk ambalaj 49 lira. Benim malzemeleri topladığım Rüzgarlı Caddesinde aynı 20 kiloluk Fuga pool 28 lira. Rüzgarlıdan fazlasıyla bilgi ve malzeme edinebilirsiniz.

Yapıcı önerileriniz ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir