122 lt Aceminin Bitkili Akvaryumu..


aydınÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2006
İl: Hatay
Mesaj: 690
aydınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2008 22:54
[QUOTE=fbserkan007]
 
Aydın Bey,
 
Haklısınız geniş yapraklı bitkiler daha güzel ve hoş görünüyor.Düzenli su değişimlerini de aksatmamak gerekiyorLOL
  
                             
[/QUOTE]
 Serkan bey;espriyi anlamadım.
Düzenli su değişimi tavsiye etme nedenim; bazı akvaristler, balık yükü fazla olmayan akvaryumlarda su değişimini aksatıyor veya sadece eksilen suyu tamamlıyorlar. ben bunun çok doğru olduğuna inanmıyorum. çünkü; gübreleme ve ışıklandırma ne kadar iyi olur sa olsun, su değişimi yapılmadığında bitkilerin gelişimi yavaşlıyor. Düzenli aralıklar ile su değişimi yapılan akvaryumlarda hem yosun problemi daha az oluyor, hem de bitkiler daha iyi gelişiyor. En azından benim gözlemim bu yönde.
 
ben, "geniş yapraklı olmayan bitkiler daha dekoratif oluyor" demiştim. Siz herhalde geniş yapraklıları daha çok beğeniyorsunuz. Zevk meselesi. En güzeli, kişinin en çok hoşuna gidendir.
Epey zamandır bitkili akvaryumla uğraştığım için, gözlemlerimi paylaşmak istemiştim. Anlaşılan gözlemlerim yanlışmış... Bazen böyle doğru bildiğimizi zannettiğimiz şeyleri paylaşma gafletinde bulunuyoruz. En iyisi dikkate almamanız.
Kolay gelsin.
 
 
 
aydın2008-01-31 23:00:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fbserkan007Çevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 363
fbserkan007Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2008 22:59
Yanlış anlamışsınız o gülme işaretini.Haklısınız anlamında koymuştum amacım espri yapmak değildi elbette.Su değişimlerini tabi ki aksatmamak gerekiyor.Bende daha önce malavi bakmıştım ve su değişimlerinin faydasını görmüştüm.
Geniş yapraklı bitkiler konusunda da ben yanlış görmüşüm,sizin "geniş yapraklılar daha güzel görünüyor dediğinizi sanmıştım.
Sizin gibi bilgili ve tecrübeli kişilerin yardımları sayesinde kendimizi ilerletiyoruz.Yanlış anlaşılma olmuş galiba.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir