128 Lt Lepistes akvaryumu Co2 ve Işık Tavsiyesi


GorkemDAVAZLIÇevrim Dışı

Kayıt: 31/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 102
GorkemDAVAZLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2015 19:36
Arkadaşlar merhaba, daha önce canlı doğuran deneyimim vardı fakat artık plastik bitkiler ile ucuzcu şekilde ilerlemek istemiyorum, bu hobi ile daha profesyonel şekilde uğraşmak istiyorum.

İlk olarak akvaryumum 80 x 40 x 40 yani yaklaşık 128 litre, içerisinde 16 dişi 4 erkek full red lepistesim mevcut. Şu anda 8 tane de yavru var fakat bunlar benim akvaryumdan yenmeden kurtarabildiklerim. Elimde kepçe bütün gece beklemektense 1 kere akvaryumu bitkilendirmek ve oluruna bırakmak istiyorum. Şimdi sorularıma gelirsek:

1- Akvaryuma şu anlık eklemek istediğim bitkiler: Hydrocotyle tripartita (Sp.Japan) ve Bacopa Monnieri bakımı kolay mıdır, co2 ve gübre tavsiyesi ister mi?
2- Kullanacağım co2 ve gübreler akvaryumdaki balıklarımı etkiler mi? Etkilememesi için ne gibi önlemler almam gerekir, hangi ürünleri kullanmam gerekir.
3- Şu anda 60 ar cm'lik 2 adet beyaz 1 adet mavi led şerit mevcut akvaryumda, fakat yeterli olmayabilir diye düşünüyorum. Işıklandırma için 80 x 40 x 40 bir akvaryumda ne kullanılmalıdır?
4- Yanlış bilmiyorsam geceleri bitkiler Co2 salıyorlar bu balıklarımı oksijensiz bırakır mı?

Kısacası balıklarıma ve yavrularına zarar vermeden bitkilere nasıl sağlıklı bakarım? Eğer elinizde döküman varsa onları okuyabilirim forumu araştırdım fakat genelde soru sorulmuş verilen derli toplu bir döküman malesef bulamadım :/. Ve bu hobi bildiginiz üzere biraz masraflı bir hobi olduğundan yanlış ürün(ler) almak istemiyorum. Cevap ve yardımlarınız (özellikle gereken ürünler konusunda - bu ürünü tavsiye ederim bu üründen kaçın gibi) benim için çok önemli, şimdiden herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre 11Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2018
İl: Bilecik
Mesaj: 3
Emre 11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2018 00:20
Görkem arkadaşım sormuş olduğun soruların cevabını buldu isen banada söylersen sevinirim aynı benim durumumdasın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir