150-70-70 f1 ilangi tankım


ceyhun_glrÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2012
İl: Adana
Mesaj: 70
ceyhun_glrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 01:10
Öncelikle cümleten hayırlı hobiler uzun suren arastırmalar ve görsel güzelliği karsısında hedefim olup beslemek için uzun zamandır arastırma yapıp tank hazırlıyordum ve artık tank hazırlıgında son noktalara geldim burda konuyu paylasma nedenim eksiğim yanlışım nelerdir siz bilgili tropculardan ögrenmek istiyorum umarım bılgılerınızı paylasır yanlıslarımı doğrusunu yapar değistiririm simdiden çok tesekkurler...

Tank:150-70-70 16-21-57 iç köşe sump sistemli
Kum:20 kg 1 numara mercan kırığı+ 20 numara 2 numara mercan kırığı.(1 numara 20 kg daha kum ekliyicem bu hafta)

Sump sistemimde suan en altta iri lav kayası+ince elyav ve mavi biolojik sünger+buyuk ve orta boy biobal+elyav ve bir kat daha biolojik sünger 

Kafa motoru Unıstar pow 300-4L ic motor kafası kullanıyorum.

Işık sistemim suan tasarruflu ampul ama onuda şu şekilde değistiricem 2 daylight 6500 florasan ve 1 grolük ile kullanmayı dusunuyorum.

Dekorda değişiklik yapılıcak ortadaki ve sağ tarafdaki kırmızı kayalar kalkıp yerıne sol tarafdakı gibi beyaz ve ona benzer bir öbek yapıcam.

2 kök anubias a sahibim ve birazda amazon koymak istiyorum en kısa sürede amazonlarıda eklıyecem.

Isıtıcı :Eheim jager 300 watt

Fon: Kendi tercihim siyah fon kullanıcam bu konuda cok arastırma yaptım fakat benım en cok hosuma gıden bu oldugu için bunu seçtim.

Not:Suan 30 adet yunus yavrularına bakıyorum tahmini 1 haftaya yunusları elımden cıkarıcam ekleme ve dekorumu yapıp ilangiler için son noktaları koyup hersey tamamlandıkdan sonra balıkları alıcam.

Öneri ve Bilgilerinizi Beklıyorum Çok Tesekkürler Simdiden...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1323
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 20:39
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyelim.
Yaklaşık 1 yıldır ilangi besliyorum. Birazdan bir konu açıp, şu anki hallerini paylaşacağım.
Oradan bakarak, bilgi sahibi olabilirsiniz. Size tavsiyem öncelikle anaçlarını görerek, kaliteli yavrular almanız. 1-2 cm olan balıklardan minimum 20 adet alarak, ilerde güzel bir koloni oluşturabilirsiniz.
Bende sizin gibi kendi hevesimden ötürü arka fonu siyah yapmıştım fakat ilangiler maalesef çok renk kararttılar. Araştırdım ve fondan kaynaklı olduğunu öğrendim. Arka fonumu mavi yaptım ve çok faydasını gördüm. Balıklar artık renklerini daha belli ediyorlar. Size tavsiyem benim tankımdaki gibi bir mavi yada biraz daha koyu laciverte yakın bir mavi fon koymanız. Bu şekilde balıklar daha güzel görünecektir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ceyhun_glrÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2012
İl: Adana
Mesaj: 70
ceyhun_glrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2015 22:55
Cok tesekkurler bilgileriniz icin fon konusunda cok arastirdim fakataiyah bi farkli geliyor bir sure olsun denemek istiyodum yavruyuda gorerek secerek alicam ve tahmini 30 veya 40 adet almayi dusunuyorum konunuzu takip edicem cok sagolun bilgileriniz ve onerileriniz icin...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir