150lt geçiş


mkeserÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 32
mkeserÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2010 13:57
60 lt aqkvaryumdan 150lt geçişi tamamlamak üzereyim
 
( 1e 3 d sp + 1e 1d mp +1 şekerpembe + 1 komando desenli (adını bilmiyorum ) + 1albino + 1 ters yüzen çöpcü + 1 çift eş tutmuş zebra ve öncedende söylediğim gibi onların 19 adet yavrusu ( boyları sinek kadar :)) ( bu arada yavruları ile zebra çiftini iki hafta önce bir arkadaş hediye etti )
 
Bu yeni akvaryum;
 
içine musluk suyu doldurdum tuz tableti ve mavi dezenfektan ( 18-20 damla ) damlattım hava motoru  çalışır vaziyette bekliyor 2. gün sonunda balıkları eklemeyi düşünüyorum.
 
içine elimdeki taş ve kayalarla bir iki oyuk yapmaya çalıştım .
 
 
öncelikle eski akvaryumla ilgili önemli bir sorum olacak
 
1 haftada 3 balık öldü ( 1mp 1albino 1 çöpcü ) her birinide hiç birşey yokken ertesi gün şuursuzca bir o yana bir bu yana sürüklenirken gördüm hala canlı vaziyette temiz suya ayırdım ama nafile kurtaramadım. 2 Haftada bir dip çekimi 5/1 su ekleme yapıyordum. Canlı yüküm fazlamı geldi acaba yada başka bir sorunmu var ?
 
eski akvaryumdan bir kare;
 
Yeni akvaryum ile ilgili sorulara gelince ;
 
1-Bu tank için max. canlı yükü ne olmalı ( ideal boy balıklar için ) ayrıca şu anki canlı yükü için dış filtreye geçmelimiyim ( 1400lt/h iç filtre )
 
2-Bu iç filtre yeterli ise Hava motoru kullanmak yerine iç filtreyi hava borulu kullanıp filtreden suile hava püskürtmesi olsa aynı işi görürmü
 
3- Balık ölümleri olduğu için eski tanktan aşılama yapmamayı düşünüyorum ayrıca balıkları aktarırken dikkat etmem gereken başka konular varmı.
 
4-Balık türlerinde kombinasyon değiştirmelimiyim
 
5- Yemleme, ilave bakım ve temizlikle ilgili ek tavsiyeleriniz varsa nelerdir.
 
6-Eski akvaryum ile eldığım su içindede çalışan balastsız 50 cm florasanı kullanıyorum ama önceki akvaryum aydınlık iken bu akvaryumda sanki biraz loş kaldı bu aydınlatmayı artırmalımıyım.
 
7-Son olarakta yaklaşık 170 kg total ağırlıktaki akvaryumu bizim yadigar ayakkabılık üzerine koydum sağlam gibi duruyor ama ilerde sorun yaratırmı nede olsa 3 sunta bacak üzerinde. Oynama yok sağlam görünüyor ama yük bekledikce sorun olabilirmi ?
 
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
 
Saygılar........
 
 
mkeser2010-07-29 14:14:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinsyÇevrim Dışı

Kayıt: 25/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 138
sinsyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2010 14:01
''bir çift eş tutmuş zebra ve onların 19 adet yavrusu'' bu balıklar  ondan küçük yada aynı boydan balık bırakmazlar akvaryumda ... Zebralar üreme döneminde aşırı agresif oldukları için zebralayla aynı tanka koymanızı önermiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir