170x60x60 balık tavsiyesi bu balıklar nasıl almalımıyım ?


servetumutÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 123
servetumutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 01:39
Sevgili arkadaşlar öncelikle hepinizin RAMAZAN bayramını kutlarım. Arkadaşlar 170x60x60 akvaryum yapıyorum tek tek fotolarını çekeceğim foruma  koyacağım devasa bişi olacak balık olarak yunus istiyorum ben koca akvaryuma 10 balık koyarken düşünüyorum ama sitede gördüm ve sizinle paylaşmak istedim. Sizce ilandaki sp ler veya yunsslar nasıl tek cins olsun istiyorum.


İlanda videoda var incelermisiniz acaba sağlıklımı balıklar? Şimdiden yardım eden herkeze teşekkürler.

Ve eğer yunusları alırsan ne gibi dekorasyon yapmalıyım hangi kumu kullanmalıyım.

Veya sizin önerdiğiniz farklı bir tür varmı ? Teşekkürler iyi geceler.

Yoksa yavru alıp kendimmi büyültmeliyim sizce hangisi sağlıklı olur.
servetumut2011-08-30 01:40:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bderinkokÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 263
bderinkokÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 01:46
Merhaba, bu balıkları alacaksanız acele edin zira o kadar balık o hacimde çok uzun süre sağlıklı bakılamaz.
Büyük alayım küçük alayım konusu çok farklı birşey zevk meselesi. Kimi yavru büyütür, kimi damızlık alır yavru almaya çalışır.
Genel bir bilgi : Yunuslar açık alan balıklarıdır geniş alanlarda yüzmek isterler.
Sarı prensesler, kayalıkları sever saklanır yuva tutarlar bu istekleri bilerek hareket edin.Bitki bakmayacağınızı
tahmin ederek çok kalın olmayan bir kum tercih etmenizi tavsiye ederim. Kalın olursa zamanla temizleyemeyeceğiniz dışkılar zamanla su değerlerinizi bozabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

P@ssw0rdÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2010
İl: Ankara
Mesaj: 91
P@ssw0rdÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 02:07
Arkadaşım yapmayı yada yaptırmayı düşündüğün tank gerçektende kaydadeğer bir ebatta. Cam kalınlıkları dekorasyon, üst pay vs. çıkarsak 500 litrelik bir hacim oluşur ki cidden mükemmel bir değer.Ancak  acaba diyorum yüksekliği 70 -75 yada 80 e çıkarabilirmisin. Balık ve dekorasyondan önce söylemek istediğim güzel bir filtre sistemidir. Madem bu kadar güzel ebatta bir akvaryum yaptırıyorsun mükemmel bir filtre sistemin olmalı, 2500 litre/h bir dış filtre en az yada 2 adet 1500-1700 l/h olabilir. Gerçibu konuda benden daha tecrübeli arkadaşlarda yorum yapacaklardır. Ancak ben her zaman ilk önce filtre sisteminin iyi olmasından yanayım. Çünkü anlarda canlı ve nasıl biz dumanlı pis kokulu ortamlardan kaçıyorsak aynı şey onlar içinde geçerli. Dış filtreden sonra bir şelale hatta bir de iç filtre olmalı derim. iç filtre pek tercih edilmez aslında akvaryum içinde doğal olmayan çirkin bir görüntüden dolayı ama önemlidir. Neden tüm pet marketlerde dış filtre harici tüm tanklarda iç filtre vardır bir düşünün. 2 adet ısıtıcı tabiki termostatik olmalı vede kaliteli bir şey. Termometre mutlaka. aydınlatma balığın türüne göre tabiki şart. Ancak ısı yaymayan armatürleri tercih etmeye bak çünkü yazın sıcak havalarda çok zararını görürsün. Mutlaka yine sıcak havalar için çift fan sistemi yada başka bir soğutma sistemi. Sıcak hava yüzünden balıklarını kaybeden onlarca insanla karşılaşabilirsin bu forumda. Dipteki kum miktarı yeterince kalın olsun çünkü balıkların kumu oradan oraya taşıyacaklar ve bazen sabahları bir kalkacaksın bir tarafta kum yok diğer tarafta tepecikler oluşmuş. vatoz ve çöpçü mutlaka kullan. çok çeşit balık bulundurma. Yunus sp çok hoş olur. Çok kalabalık koloniler kurma bence çünkü eğer damızlık türü balıklar alacaksan çok kısa zamanda zaten akvaryumun dar gelecek. Hatta bence küçük balık al ve onları kendin büyüt ve yavru al. Erkek ve dişi sayısına dikkat et. Erkeklerin çok olduğu akvaryumlarda huzur olmuyor ve sık sık katliamlara tanık oluyorsun. Dekorasyonda yapay şeylerden kaç. Doğal taşlar kullan. Yok değirmen yok gemi yok testi gereksiz bence. büyük taşlarla büyük kovuklar oluşturabilirsin. Taşları üst üste pek dizmemeye bak. yada sağlam işçilik yap. devrilme tehlikesini gözden kaçırma. Keskin hatlı yada kesilmiş taşlardan uzak dur. Doğal şekilli taşlar vede kayrak kullan derim. Kayrak düzdür fazla kullanamazsın ama büyük ebatta doğal yuvarlağımsı taşlarla bir arada güzel ortamlar yaratabilirsin. Taşlarıda okey taşı gibi düzgün dizmemeye bak. Kum konusunda daha tecrübeli arkadaşlar yazsınlar. Net bir şey söyleyemiyeceğim. Ancak şunu bilki bitki kullanmayacağına göre ince taneli her tür kum olabilir diye düşünüyorum. Arka camda siyah yada koyu lacivert fon kullanabilirsin yada güzel arka fonlar var. Kayalık görüntüsünde için de küçük küçük kovukları bulunan onlarıda düşünebilirsin. Ne olur filtre sistemine özen gösterin. En önemli sorun budur bence. Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bderinkokÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 263
bderinkokÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 03:03
Yüksekliği 70-80 arası yaptığınızda kolunuzun dibe kadar yetişmediğini ve diplerde bir işlerle uğraşırken çıldırıcağınızı da unutmayın, ayrıca o yükseklikte cam kalınlığı 12 mm den az olamayacak ve fiyat en az 2 kat artacak.
Bu kadar hacimli bir akvaryumda uzun vade de aldığınız zevkin azalmamasını istiyorsanız sump lı bir sistem yapınızı. Sump ın bu gibi hacimli akvaryıumlarda faydası azımsanyamacak kadar fazladır.
Bitki bakmayacağınız için aydınlatma da çok fazla floresan kullanmanıza gerek yok, tonlarını sizin seçebileceğiniz 2 adet flo fazlasıyla iş görecektir.
Tabi bunları araştırınca siz de göreceksiniz. İyi geceler.
bderinkok2011-08-30 03:04:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

servetumutÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 123
servetumutÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 08:22
Sanırsam 50 60 tane yavru alıp ayıklayacaqım sizce en iyisi bumdur?.
Diğer yunuslar gibi benım baklıklarımda kafa ve dudak oluşurmu ? Bu yunusların lacivert benekli gibi olanından hiç hoşalnmıyorum. türüne göre fark ediyormu? yoksa yetişmeylemı alakalı??
Ve uygun yavru sayısı sizce nedir? BU arada kesinlikle sumplu bir sistem yapacağm. ama genede bir iç filitre kullanacağım eheim 2012 gibi yada önerdiğiniz bir iç filitre varmı ?  Dalga motoru kullanmalımıyım?

Kusura bakmayın çok fazla soru sordum ama bu tecrübeleri öğrenip kavradıkdan sonra bende sizin gibi soru soran arkadaşlara yardımcı olcağımdan emin olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2011 10:30
Servet kardeşim öncelikle akvaryumun hayırlı uğurlu olsun.Bu akvaryuma çift kuleli sump çok güzel olur.Balık konusunda kaliteli ırk yunuslardan 20-30 adet alman yeterli olacaktır.Kum olarak ince silis kumu tercih edebilirsin zira yunuslar kumla oynamayı severler.Birazda kayalık alan yaptınmı süper olur.Yunuslarla ilgileniyorsan eğer muhakkak aşağıdaki linki okumanı tavsiye ederim.Sağlıklı balıklar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvirÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Yurtdisi
Mesaj: 301
akvirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 16:35

Hadi çabuk bitir umut . Yavru yunuslar seni bekliyo


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir