180*60*60* Tropheus Tankım


furrionÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2157
furrionÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 00:09
Sevgili Murat abi sen fikrimizi sorduğun için bu yazıyı yazıyorum ..bence vadi etkisi vermek için kayalar sağdan ve soldan ortya doğru azalsa ve simetriği bozmak için biri daha büyük bir yığın diğeri ,daha ufak bir yığın özellikle kırmızı taş daha ufak olursa koyu renk her zaman daha geniş gözükür. Bitki akvaryumun bence en değerli parçasıdır ufak olan yığının yanında bir denenmeli hoş olacağini düşünüyorum. Hortumlar her zaman minimum gözükmeli diye düşünüyorum . Metal profili abimiz söylemiş. bence siyah kum bu kayalarla çok daha hoş bir etki verebilirdi.beyaz kaya ve beyaz kum tezattan çok sıradanlık oluşturmuş .
 Akvaryumun ölçüleri ve litresi ,kullanılan filitreler , yemler gerçekten bir bilgi birikimini gösteriyor.
Tankın en değerli malzemesi olan balıkların cinsi ve sağliklari muhteşem Allah sağlikla sihhatle büyütmeyi nasip kısmet etsin.. affınıza ve sabrınıza sığınarak bunları yazdım. Saygılarımla.
murad2009-02-02 21:49:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farabundoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 360
farabundoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 22:16
[QUOTE=furrion]sewgili murat abi sen fikrimizi sorduğun için bu yazıyı yazıyorum ..bence vadi etkisi vermek için kayalar sağdan ve soldan ortya doğru azalsa ve simetriği bozmak için biri daha büyük bir yığın diğeri ,daha ufak bir yığın özellikle kırmızı taş daha ufak olursa koyu renk her zaman daha geniş gözükür. Bitki akvaryumun bence en değerli parçasıdır ufak olan yığının yanında bir denenmeli hoş olacağini düşünüyorum.Hortumlar her zaman minimum gözükmeli diye düşünüyorum . Metal profili abimiz söylemiş. bence siyah kum bu kayalarla çok daha hoş bir etki verebilirdi.beyaz kaya ve beyaz kum tezattan çok sıradanlık oluşturmuş .
 Akvaryumun ölçüleri ve litresi ,kullanılan filitreler , yemler gerçekten bir bilgi birikimini gösteriyor.
 tankın en değerli malzemesi olan balıkların cinsi ve sağliklari muhteşem Allah sağlikla sihhatle büyütmeyi nasip kısmet etsin.. affınıza ve sabrınıza sığınarak bunları yazdım. Saygılarımla
[/QUOTE]
Söylediklerinize katılıyorum fakat red jasperları açıkçası böyle kırmızı bir kaya ben başka bir yerde görmedim o kırmızı kayaları görseliği için aldım, fakat maltaviler inanılmaz yararlı sert su balıkları için için elinizi dokunduğunuzda eliniz bembeyaz oluyor kalsiyum salınımı yapan özel bir kaya. Siyah kum hiç bir tropheus'a olmaz balıklar kendini karartır.Kırmızı taşların ufağı ne yazıkki yok hepsi bu boyda.Bitki konusuna gelince benim akvaryuma giren bitki ne yazık ki fazla yaşamıyor su değerlerimi tolore edemiyor. Diğer tankla ilgili konulara gelince pek yakında standart 150 lik mobilyalı tanka dönüş yapıcam 10 tane balık  için biraz fazla oldu bu tank:)
Yinede zaman ayırıp incelediğiniz için teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lochaberÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2008
İl: Ankara
Mesaj: 19
lochaberÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2009 19:59
Bu kırmızı kayaları ben yakından gördüm fotoğrafta durduğu gibi durmuyor, akvaryum içerisin de çok daha canlı ve göz alıcı duruyor.
Taşın üzerindeki damarların farklılıkları fotolarda belli olmamış, bu
yüzden yanıltabiliyor, ayrıca beyaz kumla çok güzel bir kontrast oluşturmuşlar. Bu başarılı akvaryum için teşekkürler.

murad2009-02-02 21:49:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir