1


ErcanUçarÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1087
ErcanUçarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 14:13
[QUOTE=kaplan25]Arkadaşım beliki fazla yemleme yapmış olabilirsin.Artık yemler çürüyüp hem akvaryumun su değerlerini bozar hemde koku yapar.Bazen benim akvaryumdada oluyor.Ben küçük bir fan aldım koku olduğunda 1 saat çalıştırıyorum koku kalmıyor.tabi fanı fazla çalıştırıpta akvaryum suyunu soğutma.[/QUOTE]
 
Bunları yapmaya hiç gerek duymuyorum.Akvaryumunuza gerekli özeni gösterdikten sonra ne koku kalır nede başka bişey.
 
Koku olmasını istemiyorsanız yapmanız gerekenler ;
 
1.Her hafta dip çekimi yapmanız gerekiyor.(Tabi bu dediğim küçük hacimli akvaryumlar için geçerli)
2.İç filtreleri her hafta çıkarıp yıkamalısınız.
3.Yemlemeyi hangi aralıklarla yapıyorsunuz bilmiyorum ama balık sayınıza göre azaltmanız .Mesela 10 balığa günde azar azar 3 kere yemliyorsanız 2 kere yemleyin.
 
Bu uygulamayı yaparsanız kokuyu bir nebze de olsa azaltmış olursunuz.Kolay gelsin.
 
Saygılar....
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BRINDARIMÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 40
BRINDARIMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2009 14:25
Aynı sorunu ben de yaşadım.Sanırım suyunuz tam oturmadan yani biyolojik döngü tam başlamadan balık atmışsınız.Doğal olarak balık attığınız için de yem atmışsınız.Balık+yem suyunuzun değerlerini olumsuz etkilemiş.Size tavsiyem yemlemeyi hemen kesin,1-2 gün yemleme yapmayın ve akvaryumu gözlemleyin.Eğer mümkünse suyu oturmuş bir akvaryumdaki iç filtreyi hiç temizlemeden suyu bozulmuş akvaryuma takın.Bunu yapmadan önce eğer varsa dinlenmiş suyla % 20 su değişimi yapın.Kesinlikle tuz kullanmanızı önermem.Ayrıca akvaryumun ışığının kapalı olmasında çok fayda var.Su değerleri kötüyken balıklara bir de ışık stresi olmasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

memlinÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 13
memlinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2009 19:29
  
    Herkese selam öncelikle, yeni katıldım aranıza.
Konu ilgimi çekti müdahil olmak istedim, çok bilgili değilim ama eksik bilgi olduğunu düşünüyorum. Arkadaş yeni kurdum diyor ama, 1 günde yeni 1 haftada ve tabi 1 ayda. Öncelikle bunun bilinmesi bence gerekli, 1 hafta ve fazla olduysa suyun rengi de belirleyici olabilir. Farkettiğim bi konu daha Balıkların  cinsi belirtilmemiş. Eğer bunların hepsi yazıldı ise ve ben kaçırdıysam özür dilerim, yok değilse bu maddelere yoğunlaşmalı diye düşünüyorum.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir